Το Αρκουδάκι που δεν Αγαπούσε τ’ Απογεύματα



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Πολλά παιδάκια ξεκινώντας το σχολείο αντιδρούν έντονα στο να κάνουν τα μαθήματά τους αφού προτιμούν να παίξουν ξέγνοιαστα καί να περάσουν  το απόγευμά τους διασκεδάζοντας. Τώρα που είναι καλοκαίρι καί έχουν άπλετο χρόνο,είναι πολύ καλό το καθίσετε μαζί τους καί να διαβάσετε βιβλία παιδαγωγικού περιεχομένου με τα οποία θα τα βοηθήσετε να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες καί να είναι έτοιμα για την νέα σχολική χρονιά.
   Δεν θέλει ιδιαίτερο κόπο για να γίνει αυτό αλλά τρόπο. Καί τι καλύτερο από το να τους διαβάσετε ένα παραμύθι κατάλληλο για την ηλικία τους που θα είναι προσιτό κι ευχάριστο ταυτόχρονα γι'αυτά. Μία πολύ καλή λύση που πιστεύω ότι θα σας λύσει τα χέρια είτε είστε γονείς είτε εκπαιδευτικοί είναι το βιβλίο με τίτλο ''Το Αρκουδάκι που δεν Αγαπούσε τ’ Απογεύματα'' από τον συγγραφέα κύριο Γιώργο Μπουμπούση.
   Γραμμένο με απλή καί οικεία γλώσσα για τα παιδιά καί διακοσμημένο με ωραία πολύχρωμη εικονογράφηση καί θα τα διασκεδάσει καί θα τα διδάξει πως με το σωστό πρόγραμμα καί πιο γρήγορα θα έχουν τελειώσει με τα μαθήματα του σχολείου αλλά θα τους μένει χρόνος για παιχνίδι.
Γιατί αν χαθούν τα απογεύματα ώστε να γλιτώσουν τις υποχρεώσεις του σχολείου θα χάσουν καί αυτά που ευχαριστιούνται να κάνουν εκείνη την ώρα.
    Με λίγα λόγια θα πρέπει να αφιερώσετε ποιοτικό χρόνο στα παιδιά. Η ανάγνωση παιδικών βιβλίων θα βοηθήσει στην σκέψη τους καί στην ανάπτυξη του λεξιλογίου τους. Μείνετε συντονισμένοι γιατί θα ακολουθήσουν πολλές καί καλές βιβλιοπροτάσεις για μικρούς βιβλιόφιλους.
                                                    Καλές σας αναγνώσεις!

                                                                     ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Άρης, ο μικρός αρκούδος, από τότε που ξεκίνησε το σχολείο, σταμάτησε να αγαπά τα απογεύματα. Το απόγευμα είναι η ώρα που διαβάζει κι έτσι χάνει το παιχνίδι στο δάσος με τους φίλους του. Πόσο λυπημένος και θυμωμένος νιώθει. Το αρκουδάκι παίρνει την απόφαση να ζητήσει από την Ημέρα να εξαφανίσει τα απογεύματα! Χωρίς αυτά δε θα υπάρχει διάβασμα για το σχολείο. Μπορεί όμως να υπάρξει ημέρα χωρίς απόγευμα; Και φταίει πράγματι το σχολείο και το απόγευμα που ο Άρης δεν βλέπει πια τους φίλους του;

 Διαβάστε εδώ την άποψή μου για το παραμύθι του συγγραφέα με τίτλο ''Το Βιβλιοστρατιωτάκι'' :

                   https://dominicamat.blogspot.com/2019/06/blog-post_76.html

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΣΗΣ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: NΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΓΡΑΦΗΜΑ
Το Αρκουδάκι που δεν Αγαπούσε τ’ Απογεύματα Το Αρκουδάκι που δεν Αγαπούσε τ’ Απογεύματα Reviewed by Dominica on Ιουνίου 28, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.