Οι Φύλακες Του Φωτός



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Συνεχίζοντας την ανάγνωση καί παρουσίαση βιβλίων φαντασίας,σήμερα είχε σειρά το πρώτο βιβλίο της ανερχόμενης συγγραφέως κυρίας Ευσταθίας Σορώκου με τίτλο ''Οι Φύλακες Του Φωτός''. Επειδή τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα στον χώρο η συγγραφέας,θα είμαι επιεικής.
   Αρχικά να πώ ότι βρήκα αρκετά καλή την γραφή της από άποψη λεξιλογίου καί περιγραφών μέσα στο κείμενο. Γι'αυτόν τον λόγο θα ήθελα να δώ,αν θα έχει κάποια εξέλιξη μελλοντικά.
   Αναγνωρίζω την προσπάθειά της να μας δώσει μία ιστορία φαντασίας έξω από τα όρια καί την λογική μας. Θεωρώ ότι τα κατάφερε σε αρκετά υψηλό βαθμό γιατί μας οδηγεί σε ένα ταξίδι πολύ μακρυά από το σήμερα. Σε ένα μέρος που τα πάντα είναι διαφορετικά καί πιθανά να συμβούν. Άλλωστε αυτός δεν είναι ο σκοπός καί το νόημα των βιβλίων που ανήκουν σε αυτό το είδος;
   Για να είμαι ειλικρινής,θα ήθελα περισσότερο αγωνία,δράση καί περιπέτεια αλλά ευελπιστώ πως αυτά θα τα συναντήσουμε σε μεγαλύτερο ποσοστό στην συνέχεια της ιστορίας,αφού η συγγραφέας εύστοχα στο τέλος αυξάνει το σασπένς για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στο επόμενο βιβλίο.
   Εμένα ένα στοιχείο του βιβλίου που μου άρεσε πάρα πολύ ήταν το θέμα της οικολογικής καταστροφής καί το πως οι άνθρωποι ευθύνονται ολότελα για αυτήν. Είναι ένα βιβλίο φαντασίας με οικολογικό μήνυμα,που πρέπει να μας απασχολήσει όλους συλλογικά. Αν δεν καταφέρουμε να συμβαδίσουμε με την φύση,σε λογικά πλαίσια πάντα,δεν θα καταστραφεί μόνο ό,τι ξέρουμε αλλά θα εξαλειφθεί καί το ανθρώπινο είδος.
   Με λίγα λόγια,το νόημα του βιβλίου είναι η ένωση όλων των ανθρώπων κάτω από ένα κοινό σκοπό. Ποιός είναι αυτός; Η επιβίωση του πλανήτη καί η φροντίδα της χλωρίδας καί της πανίδας,όσο καί η καλή μας συνύπαρξη.
   Ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα,αρκεί να μην νοιαζόμαστε μόνο για το προσωπικό μας συμφέρον αλλά για όλου του συνόλου. Αυτό προσπαθούν να κάνουν με τον δικό τους τρόπο πάντα καί οι ήρωες του βιβλίου.
    Όπως τα τέσσερα στοιχεία της φύσης,έτσι καί οι τέσσερις πρωταγωνιστές θα προσπαθήσουν να αντιπροσωπεύσουν ένα από αυτά,ώστε να υπάρχει η απόλυτη αρμονία. Μέχρι που είναι διατεθιμένοι όμως να φτάσουν; Το αν το καταφέρουν ή όχι,δεν έχω σκοπό να σας το αποκαλύψω.
   Εντέλει θα το χαρακτήριζα ως ένα βιβλίο με προοπτική. Αξίζει να του δώσετε μία ευκαιρία να το διαβάσετε. Μην ξεχνάτε πως υπάρχουν βιβλιόφιλοι που αγαπούν αυτά τα βιβλία.
                                                      Καλά σας αναγνώσματα!

                                                             ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Έτος 3000.

Η ρύπανση του περιβάλλοντος έχει φτάσει σε υψηλότατα επίπεδα, οι κυβερνήσεις πέφτουν και οι άνθρωποι επιδίδονται σε έναν ανελέητο πόλεμο επιβίωσης. Πέντε επιστήμονες αναλαμβάνουν να διασώσουν το ανθρώπινο είδος· και τα καταφέρνουν, ιδρύοντας τέσσερις πόλεις-καταφύγια.

Λίγα χρόνια αργότερα, οι συνθήκες του περιβάλλοντος ευνοούν επιτέλους την επιβίωση και εκτός των καταφυγίων. Και ενώ οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να κάνουν μια καινούρια αρχή και να επεκταθούν ξανά, ένα συγκλονιστικό γεγονός έρχεται να ταράξει την ειρηνική τους πλέον κοινωνία και να ανατρέψει όλα τα δεδομένα.

Οι τέσσερις αρχηγοί βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια επικίνδυνη κατάσταση και πρέπει να προετοιμαστούν για την τελική αναμέτρηση με τον εχθρό. Ενοχές, απάτες, ψέματα, λάθη, μυστικά και μια δολοφονία-μυστήριο ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια τους και εκείνοι είναι ανήμποροι να αντιδράσουν. Αν όλα αυτά βγουν στην επιφάνεια, η τόσο προσεκτικά σχεδιασμένη και δομημένη κοινωνία τους θα καταρρεύσει.


Τι είναι άραγε διατεθειμένοι να θυσιάσουν οι αρχηγοί, προκειμένου να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους; Θα καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο και να αποτρέψουν τον όλεθρο; Και ποιο ρόλο θα παίξουν σε όλα αυτά οι Φύλακες του Φωτός;

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΣΟΡΩΚΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
 
 






























































































































































































Οι Φύλακες Του Φωτός Οι Φύλακες Του Φωτός Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 22, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.