Ματωμένος Ήλιος



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    ''Ματωμένος Ήλιος'' το βιβλίο από την συγγραφέα κυρία Σοφία Γκρέκα,που διάβασα καί σας παρουσιάζω σήμερα. Ένα βιβλίο που αν κι ανήκει στο είδος της φανταστικής λογοτεχνίας,θα μπορούσε κάλλιστα να βασίζεται καί σε πραγματικά γεγονότα,αφού όπως αναφέρει η συγγραφέας,στο τέλος του βιβλίου,βασίστηκε στην υπάρξη ιστορικών προσώπων. Μην μπερδευτείτε όμως. Το παρόν κείμενο αποτελεί αποκύημα της φαντασίας της συγγραφέως.
    Το βιβλίο το χαρακτηρίζει η πολύ καλή γραφή της συγγραφέως συνάμα με το πλούσιο λεξιλόγιο καί τις παραστατικότατες περιγραφές. Τονίζεται περισσότερο δε η ιστορία του από τα πολλά αντικρουόμενα συναισθήματα τα οποία θα γεννηθούν μέσα μας,καθώς καί στους πρωταγωνιστές,διαβάζοντάς το. Από χαρά κι έρωτα έως μίσος καί εκδίκηση.
    Εγώ για να είμαι ειλικρινής,πέρασαν από το μυαλό μου πολλές σκέψεις όταν το διάβασα. Η κυριότερη ήταν το μέχρι που είναι ικανός να φτάσει ένας άνθρωπος ώστε να πετύχει αυτό που θέλει καί πιο συγκεκριμένα, να έχει την απόλυτη εξουσία στα χέρια του. Πώς μπορεί να καταδικάζει σε θάνατο τόσο εύκολα τους δικούς του ανθρώπους; Καί εντέλει,πώς μπορεί να ζήσει ευτυχισμένος μετά από τόση δυστυχία χωρίς έναν άνθρωπο που να αγαπά δίπλα του; Πόσο λεπτή είναι η ισορροπία ανάμεσα στην αγάπη καί την προδοσία;
    Η ιστορία του είναι πολύ ενδιαφέρουσα καί μεστή,απαλλαγμένη από περιττές φιοριτούρες καί επαναλήψεις,θα σας εξάψει την φαντασία καί θα σας πάει ένα ταξίδι στο μακρυνό παρελθόν. Τότε που ζούσαν βασιλιάδες καί πριγκίπισσες. Η περιπέτεια,η δράση καί η αγωνία θα μας συντροφεύσουν σε όλη την διάρκεια της ανάγνωσης.
    Δεν θεωρώ πως χρειάζεται να σας πώ κάτι παραπάνω,πέραν του να σας προτείνω να το διαβάσετε. Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ καί θα ήθελα μελλοντικά να διαβάσω κι άλλο βιβλίο της συγγραφέως.
                                                             Καλές σας αναγνώσεις!

                                                                      ΠΕΡΙΛΗΨΗ

«Θα σταματήσεις μόνο στον θρόνο ή στον τάφο».

Κίεβο 1017

Κάποτε η Ναντιέζα έχασε τα πάντα εξαιτίας της εγωιστικής διαμάχης για τον θρόνο. Τώρα ζει απομονωμένη στα άγρια δάση, με μια μόνο ανάγκη να βάζει φωτιά στην άδεια της ψυχή: την εκδίκηση.
Ενώ η χώρα θρηνεί ακόμη τις απώλειες μιας ματωμένης αδερφικής σύρραξης, η Ναντιέζα παρεισφρέει στο παλάτι με αθέμιτα μέσα, σκοπεύοντας να σκοτώσει τον Πρίγκιπα που της κομμάτιασε την καρδιά.
Όταν, όμως, της αναθέτουν να υπηρετήσει την αθώα Πριγκίπισσα Αναστασία, όλα της τα σχέδια καταρρέουν.
Την κρίσιμη στιγμή, εμφανίζεται ο άντρας που κάποτε αγάπησε. Ο μόνος ικανός να ανακαλύψει τα πραγματικά της κίνητρα. Αυτό που δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, είναι πως η επέμβασή του θα την οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Δολοπλοκίες, δηλητήρια, κατάρες, έρωτας και προδοσία, συνθέτουν μια σκοτεινή ιστορία όπου οι χαρακτήρες περπατούν στο μονοπάτι που χάραξαν οι επιλογές τους.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΣΟΦΙΑ ΓΚΡΕΚΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ



Ματωμένος Ήλιος Ματωμένος Ήλιος Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 13, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.