Το Μυστικό του Πίνακα II | Τα γενέθλια



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  Έχοντας στα χέρια μου καί το δεύτερο βιβλίο ''Το Μυστικό του Πίνακα II | Τα γενέθλια'' από τον συγγραφέα κύριο Γιώργο Τόσκα,μπόρεσα καί αφιέρωσα ολόκληρη την ημέρα μου,διαβάζοντας τα βιβλία το ένα μετά το άλλο. Αυτό με βοήθησε αρκετά,ώστε να έχω μία ομαλή πορεία κατά την διάρκεια της ανάγνωσης.
   Ο συγγραφέας συνεχίζει την ιστορία από το σημείο σχεδόν που την άφησε,καλύπτοντας κάποια κενά που δεν θα μας επέτρεπαν την συνεχόμενη ροή στην εξέλιξη των γεγονότων. Για μένα,σε αυτό το δεύτερο βιβλίο το σασπένς είναι πιο έντονο καί οι ανατροπές ακόμη περισσότερες.
   Για να είμαι ειλικρινής,η συναισθηματική μου φόρτιση αυτήν την φορά ήταν πιο έντονη. Αυτό ίσως να οφείλεται καί στον τρόπο που αποφασίζει ο συγγραφέας να δώσει την συνέχεια της ιστορίας. Πλέον,το όνειρο του μικρού κοριτσιού έχει γίνει πραγματικότητα καί θα πρέπει να ξεχάσει το παρελθόν καί να αποδεχθεί αυτό που συμβαίνει. Θα μπορέσει τελικά μαζί με τους υπόλοιπους ήρωες της υπόθεσης να επιτύχουν τον στόχο τους; Με τί κόστος; Η θυσία(;) τους θα αρκεί για ένα καλύτερο μέλλον,ή,θα έχουν χαθεί μάταια;
   Ο συγγραφέας επιλέγει το ίδιο μοτίβο γραφής όπως την πρώτη φορά. Έχουμε το ίδιο απλό καί καθημερινό λόγο,διανθισμένο με ζωηρούς διαλόγους που βοηθούν στο να δοθεί στο κείμενο ένας τόνος ζωντάνιας. Ευτυχώς,δεν συναντούμε κουραστικές επαναλήψεις ή τάσεις εντυπωσιασμού από μεριάς του συγγραφέα. Εγώ θα ήθελα μελλοντικά να δω την πιθανή εξέλιξη της πένας του συγγραφέα.
   Όμοια καί ο επίλογος του βιβλίου θα μας αφήσει με την ίδια αγωνία καί περιέργεια για το τι μέλλει γενέσθαι στο τρίτο βιβλίο. Από το μυαλό μου περνάνε διάφορα σενάρια,αφού τα πάντα είναι πιθανά μέσα σε ένα βιβλίο φαντασίας.
   Εγώ σας προτρέπω να αγοράσετε καί να διαβάσετε το ένα βιβλίο μετά το άλλο. Εκτός του ότι θα έχετε το πρώτο νωπό στην μνήμη σας,θα μπορέσετε να μπείτε πιο ομαλά στην ανάγνωση του δεύτερου καί δεν θα έχετε πιθανές απορίες. Εγώ περιμένω με το καλό την κυκλοφορία του τρίτου βιβλίου,για να διαβάσω κι αυτό.
    Στηρίξτε τους νέους Έλληνες συγγραφείς. Έχουμε αρκετά συγγραφικά ταλέντα στην χώρα μου,που θα πρέπει να τα αγκαλιάσει το αναγνωστικό κοινό.
                                                             Καλές σας αναγνώσεις!

                                                                   ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Ελίζαμπεθ, μόνη και απροστάτευτη στα χέρια της μάγισσας Αρίλια, περιμένει τον πατέρας της να μαζέψει τον στρατό του βασιλείου του Ουρανού και των συμμάχων τους, έτσι ώστε να την ελευθερώσει. Η προαιώνια εχθρός της οικογένειάς της, όμως, καταφέρνει να την μετατρέψει σε υποχείριό της, προκειμένου να εκπληρώσει τους δικούς της πανούργους σκοπούς.
Την ίδια ώρα, ο μάγος Ρίμελον συγκεντρώνει γύρω του μια παράξενη και ετερόκλητη συντροφιά ηρώων, που θα τον ακολουθήσουν στο περιπετειώδες και επικίνδυνο ταξίδι του προς την αναζήτηση πανάρχαιων και παντοδύναμων όπλων που θα συντρίψουν τη μάγισσα. Την ίδια στιγμή η βασίλισσα Λελανή επιστρέφει στον κόσμο της και πληροφορείται την τύχη της κόρης της.

Μια μεγάλη μάχη θα δοθεί στο βασίλειο της Ελάιδας. Μια μάχη του Καλού ενάντια στη μάστιγα του Κακού, που θα εξαπολύσει η Αρίλια. Ποιος θα είναι ο νικητής και ποιο ρόλο θα παίξει η Ελίζαμπεθ στο περίπλοκο σχέδιο της μάγισσας;

                                                      ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΒΙΒΛΙΑ
                                                            

    
                                  Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το πρώτο βιβλίο:

                          https://dominicamat.blogspot.com/2020/01/blog-post_80.html

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΣΚΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: I-write publications.gr
   
Το Μυστικό του Πίνακα II | Τα γενέθλια Το Μυστικό του Πίνακα II | Τα γενέθλια Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.