Το σκληρό παιχνίδι της ζωής


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Στην ζωή του ανθρώπου,δυστυχώς,οι λύπες είναι περισσότερες απ΄τις χαρές. Κάποιοι/ες έχουν την ''τύχη'' να τις βιώσουν από την αρχή της γέννησής τους,ενώ,άλλοι στο πέρας της ζωής τους. Το θέμα,όμως,είναι κατά πόσον έχουν την δύναμη να παλέψουν να σταθούν στα πόδια τους παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν. Αυτοί που βγαίνουν τελικά νικητές,είναι οι πραγματικοί ήρωες καί τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
  Σήμερα διάβασα καί σας παρουσιάζω το νέο βιβλίο του συγγραφέα κυρίου Νικόλαου Φασούλα με τίτλο ''Το σκληρό παιχνίδι της ζωής'',που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ελκυστής. Πρόκειται για ένα αισθηματικό-κοινωνικό,πολυεπίπεδο μυθιστόρημα με πολλά μηνύματα για το αναγνωστικό κοινό. Ένα βιβλίο που πραγματικά αξίζει την προσοχή σας.
   Όπως ήδη προανέφερα,το βιβλίο,αν καί κατά βάση αισθηματικό,μέσα από την υπόθεση του καταπιάνεται και αναδεικνύει πολλά κοινωνικά ζητήματα,τα οποία μας αφορούν καί μας επηρεάζουν σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι ίσως να πιστεύουμε.
  Ο συγγραφέας μέσα από την ερωτική σχέση των δύο πρωταγωνιστών μιλάει για τον έρωτα καί την αξία της πραγματικής,ανιδιοτελούς αγάπης. Αυτήν την αγάπη που τίποτα δεν μπορεί να την φρενάρει από το να ανθίσει. Ούτε η διαφορά στην κοινωνική τάξη,ούτε οι ξεχωριστές εμπειρίες ζωής,ούτε η χιλιομετρική απόσταση αλλά ούτε μία σωματική αναπηρία,ή,ασθένεια. Κι όλα αυτά δοσμένα πάντα με τον ανάλογο σεβασμό καί προσοχή που τους αξίζει. Χωρίς γραφικότητες,ή,τάσεις πρόκλησης οίκτου καί λύπησης.
  Κι εδώ ερχόμαστε στο άλλο σκέλος της υπόθεσης,που είναι η αναφορά στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποί μας καί είναι άξιοι θαυμασμού για όλα όσα έχουν πετύχει. Παραδείγματα προς μίμηση είναι κι όχι άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας. Τα επιτεύγματά τους πολλά καί πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπίζονται σαν όλους τους αρτιμελείς ανθρώπους. Έχουν κι εκείνοι το δικαίωμα στην μόρφωση,στον έρωτα,στην δημιουργία οικογένειας καί την κοινωνική άνοδο καί επιτυχία. Η θέληση για ζωή καί επίτευξη των στόχων είναι η κινητήριος δυναμή τους καί η πηγή από την οποία αντλούν την ελπίδα τους. Γι΄αυτό σταματήστε να είστε προκατειλημμένοι απέναντί τους. Αποδεχτείτε τους!
  Η γραφή του βιβλίου είναι περίτεχνη μέσα στην απλότητά της κι ενισχύει όλα όσα επιθυμεί να κοινοποιήσει ο συγγραφέας,μέσα από την υπόθεση,στο αναγνωστικό κοινό. Το άφθονο λεξιλόγιο,οι αληθοφανείς,γρήγοροι διάλογοι,η σωστή χρήση των εκφραστικών μέσων καί οι παραστατικές σκηνές καθιστούν το βιβλίο προσιτό κι ευκολοδιάβαστο.
  Οι περισσότεροι ήρωες του βιβλίου μοιάζουν σαν τους καθημερινούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας,εξ ου καί η ενδεχόμενη ταύτιση μέρος των αναγνωστών με αυτούς. Βέβαια,υπάρχουν κι εκείνοι που εκ πρώτης όψεως φαντάζουν εκ διαμέτρου απρόσιτοι κι αντίθετοι από εμάς αλλά όταν φτάσουν όλοι στο τέλμα κι απογυμνωθούν από τα προσωπεία καί την στολή που φορούν,είναι ακριβώς όπως όλοι μας. Σε αυτό συμβάλλει κατά πολύ η ακριβής καί προσεκτική σκιαγράφηση των χαρακτήρων από μεριάς του συγγραφέα.
  Το βιβλίο είναι πλούσιο από συναισθήματα. Μαζί με τους ήρωες θα ζήσουμε τον έρωτα,την απογοήτευση,την απελπισία,τον πόνο της απώλειας καί την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον.
  ''Το σκληρό παιχνίδι της ζωής'' ο τίτλος του καί συνοψίζει την σκληρή πραγματικότητα. Η ζωή μπορεί να παίξει εις βάρος μας άσχημα παιχνίδια. Εκεί που νομίζουμε ότι έχουμε την ευτυχία στα χέρια μας,εκείνη σκορπίζεται σαν την σκόνη με ένα φύσημα του ανέμου. Γι'αυτό,λοιπόν,να την προφυλάσσετε καί να την εκτιμάτε όσο την έχετε. Γιατί αν την χάσετε,δύσκολα θα την ξαναβρείτε....
                                                             Καλές σας αναγνώσεις!

                                                                   ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Δύο άνθρωποι, δύο διαφορετικοί τρόποι ζωής. Ίσως αν η μοίρα δεν είχε αποφασίσει να παίξει το παιχνίδι της, να μην συναντούσαν ποτέ ο ένας τον άλλον.

Στεφανία Κομνηνού: Ένα νέο κορίτσι στην αρχή των φοιτητικών χρόνων. Από την γέννα της απολαμβάνει μία πλουσιοπάροχη και άνετη ζωή ως κόρη του πανίσχυρου επιχειρηματία Γιώργου Κομνηνού. Φεύγει για σπουδές στην Θεσσαλονίκη έχοντας στην βαλίτσα της το όνειρο να γίνει μια σπουδαία οικονομολόγος που θα διαδεχτεί τον Γιώργο Κομνηνό στις επιχειρήσεις του. Πίστευε ότι όλα ήταν σχεδόν τακτοποιημένα στην ζωή της. Το μόνο που της έλλειπε ήταν αυτό το πτυχίο. Θα το έπαιρνε, αμέσως μετά θα έπιανε δουλειά στις επιχειρήσεις του πατέρα της, και στο τέλος θα παντρευόταν αυτόν που ήδη είχε επιλέξει. Στην λογική της το παζλ της ζωής ήταν σχεδόν έτοιμο. Όταν η μοίρα όμως προστάζει η λογική είναι ανίσχυρη. Μια βραδιά, μια μάτια, μ’ έναν άγνωστο μέχρι εκείνη την στιγμή νεαρό ήταν αρκετά για να ταράξουν την ζωή της, και το παζλ που ήταν σχεδόν έτοιμο να γίνει πάλι χίλια κομμάτια.


Αλέξανδρος Ιωάννου: Ένα νέο παιδί στην αρχή των φοιτητικών χρόνων επίσης. Στην ζωή του Αλέξανδρου τίποτα δεν ήρθε ως δώρο. Όλα, ακόμα και τα πιο μικρά, και για άλλους ασήμαντα ήταν ένας προσωπικός αγώνας, δικός του και των γονέων του. Είδε το φως της ζωής πρόωρα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ολόκληρος ο βίος του να σημαδευτεί από μία κινητική αναπηρία. Ευτυχώς όμως μόνο σημαδεύτηκε, δεν καθορίστηκε. Στους ανθρώπους που ο Θεός αναθέτει ειδικές αποστολές επί γης, δίνει και ισχυρά όπλα για να τις βγάλουν εις πέρας. Ο Αλέξανδρος είναι ένας απ’ αυτούς τους ανθρώπους, που έχοντας ως όπλα, την θέληση, την αξιοπρέπεια και το χαμόγελο πορεύτηκε στην ζωή του και τα κατάφερε μια χαρά ως τώρα.Μέσα σε μια βραδιά χαράς και κεφιού ένιωσε την καρδιά του να χτυπά διαφορετικά. Αιτία γι’ αυτό μία και μόνη ματιά που έριξε σ’ εκείνη την μέχρι τότε άγνωστη κοπέλα. Σ’ αυτή την ιστορία η ζωή ενός ανθρώπου με «αρτιμέλεια» συναντά την ζωή ενός ανθρώπου με αναπηρία. Ένας δυνατός έρωτας γεννιέται, που περνά μέσα από σαράντα κύματα. Μέχρι ο καθοδηγητής του, η μοιραία ζωή ν’ αποφασίσει αν είναι ικανός ν’ αντέξει στο χρόνο ή όχι.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΚΥΣΤΗΣ
   
  
Το σκληρό παιχνίδι της ζωής Το σκληρό παιχνίδι της ζωής Reviewed by Dominica on Μαρτίου 19, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.