Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Μαρίνα Διακάκη


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Σήμερα έχω την χαρά να φιλοξενώ στην στήλη των συνεντεύξεων την συγγραφέα κυρία Μαρίνα Διακάκη. Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο ''… Η Αγάπη θα ’ρθει!'' κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ελκυστής. Της εύχομαι ολόψυχα να είναι καλοτάξιδο! Μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από το επίσημο site των εκδόσεων,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


                                         Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΔΙΑΚΑΚΗ

                                                Πάμε να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Θα ξεκινήσω με μία ερώτηση που κάνω σε όλους τους συγγραφείς. Πώς μπήκε η συγγραφή στην ζωή σας;

Μ.Δ. Όταν συνειδητοποίησα πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος και τα περιθώρια στενεύουν, κοίταξα κατάματα τους φόβους μου (ήμουν άγνωστη, πως θα με δεχτούν οι συγγραφικοί κύκλοι, την κριτική, όλα όσα τρομάζουν έναν νέο συγγραφέα) και αποφάσισα αναλαμβάνοντας την ευθύνη, να ολοκληρώσω το πρώτο μου μυθιστόρημα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο σας βιβλίο με τίτλο ‘’...Η Αγάπη θα’ρθεί’’ από τις εκδόσεις Ελκυστής. Ποιό ήταν το συναίσθημα που νιώσατε πιάνοντας στα χέρια σας το πρώτο αντίτυπο;

Μ.Δ. Λίγες στιγμές στην ζωή μου, έχω αισθανθεί έτσι. Δεν μπορούσα να το πιστέψω, έτρεμα ολόκληρη από την έντονη συγκίνηση, έκλαψα από χαρά και ένοιωσα την ανάγκη να προσευχηθώ για το τόλμημα μου αυτό.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποιό το όραμά σας ως συγγραφέας;

Μ.Δ.  Κάποτε πέρασα πολύ δύσκολα και τα βιβλία που διάβασα, ήταν για μένα το στήριγμα μου. Με δασκάλεψαν, με νουθέτησαν και με βοήθησαν να σταθώ όρθια. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιθυμία μου. Να τα καταφέρω και να αξιωθώ με την συγγραφή, να φανώ χρήσιμη για άλλους ανθρώπους.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Έχετε ξεκινήσει να γράφετε το επόμενο βιβλίο σας; Αν ναι, μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια;

Μ.Δ. Ναι έχω ξεκινήσει, αλλά ειλικρινά το λέω, ούτε σε εμένα δεν μπορώ να πω τι αφορά,καθώς οι ιστορίες μου εξελίσσονται, καθώς ξεδιπλώνονται στο χαρτί οι λέξεις.  

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Θα μπορούσατε να γράψετε ένα βιβλίο από κοινού με έναν άλλον συγγραφέα; Ναι ή όχι; Καί γιατί;

Μ.Δ. Προς το παρόν δεν το σκέφτομαι. Επειδή ,όμως, πιστεύω στο θετικό αποτέλεσμα της ομαδικής δημιουργίας, νομίζω ότι για να γινόταν αυτό θα πρέπει να ταιριάζουν οι χαρακτήρες των δημιουργών. Όχι οι ιδέες ,ή, οι  πεποιθήσεις τους, που  είναι προσφορότερο να είναι διαφορετικές, αλλά πρέπει να έχουν την ικανότητα  να αντιμετωπίζονται μεταξύ τους ισότιμα και χωρίς ηγετικές διαθέσεις.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το βιβλίο σας ‘...Η Αγάπη θα’ ρθεί’; Από πού εμπνευστήκατε την ιστορία του; Πόσο χρόνο χρειάστηκε για να το γράψετε;

Μ.Δ. Αρχικά καρφώθηκε στο μυαλό μου η ιδέα μέσα από μια μυθοπλασία,  να αναδείξω την ικανότητα του ανθρώπου να αλλάξει την μοίρα του χωρίς να χάσει την ψυχή του και την αγάπη απ’ τη ζωή του. Η ιστορία μου πλάστηκε με βάση την κεντρική αυτή ιδέα και όπως προανέφερα εξελίχτηκε καθώς έγραφα. Αγαπώ πολύ όλους τους ήρωες μου γιατί χάρη σε αυτούς, καλούς ,ή, κακούς με τις δυνάμεις ,ή, τις αδυναμίες τους κατάφεραν να δώσουν μορφή, στον βασικό μου στόχο. Συνολικά αφιέρωσα περίπου ένα χρόνο.

EΡΩΤΗΣΗ 7: Σαν αναγνώστρια, τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;

Μ.Δ. Μου αρέσουν τα κοινωνικά, τα κωμικά και τα επιστημονικής φαντασίας μυθιστορήματα. Αυτό δεν σημαίνει ,όμως, ότι εστιάζω μόνο στα μυθιστορήματα. Και περιοδικά και εφημερίδες και ό,τι πέσει στα χέρια μου διαβάζω. Πιστεύω ότι ένας συγγραφέας για να μεταδώσει τα μηνύματα του, πέρα από την ικανότητα οφείλει να αφουγκράζεται τον κόσμο γύρω του που αλλάζει συνεχώς και εξελίσσεται για να τον προσεγγίζει καλύτερα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Πόσο εύκολα,ή,δύσκολα αποδέχεται το αναγνωστικό κοινό στην χώρα μας τους νεότερους συγγραφείς;

Μ.Δ. Στην ζωή μου έμαθα πως ό,τι αξίζει, αργά ,ή, γρήγορα επιβραβεύεται. Οι καταξιωμένοι σήμερα συγγραφείς από το μηδέν ξεκίνησαν και πρωτοεμφανιζόμενοι ήταν και κείνοι κάποτε. Όμως,με την αξία τους κατάφεραν να εγκατασταθούν μόνιμα στο μυαλό των αναγνωστών τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Αγαπημένο βιβλίο και συγγραφέας;

Μ.Δ. Αγαπώ όλα τα βιβλία της Αλκυόνης Παπαδάκη. Ειδικά, το πρώτο δικό της που διάβασα ‘Οι κάργιες’.

ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Τέλος, τί θα λέγατε στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την συγγραφή;

Μ.Δ. Να το τολμήσουν. Να πάνε κόντρα στις αμφιβολίες τους και να προσπαθήσουν για το καλύτερο που μπορούν. Δεν έχει σημασία μόνο το αποτέλεσμα, φέρνει μεγάλη ικανοποίηση και η διαδρομή που κάνεις για να φτάσεις σε αυτό.

                           Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.

                             Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat

                                          Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το βιβλίο:

                         https://dominicamat.blogspot.com/2020/04/blog-post_76.html




Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Μαρίνα Διακάκη Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Μαρίνα Διακάκη Reviewed by Dominica on Απριλίου 08, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.