Δελτίο Τύπου-"Το αγρίμι μιας ζωής"-Αλκαίος Πλωμαρίτης-Εκδόσεις Ελκυστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Το αγρίμι μιας ζωής" του συγγραφέα μας Αλκαίου Πλωμαρίτη!

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Ο Γιώργος Λιάκας σε νεαρή ηλικία βίωσε τον θάνατο του πιο σημαντικού ανθρώπου της ζωής του –της μητέρας του– κάτι το οποίο τον οδήγησε στην άτακτη φυγή του από το χωριό. Βίωσε πρωτόγνωρες εμπειρίες στη φύση, καθώς έγινε για λίγους μήνες μέλος μιας αγέλης λύκων. Γυρνώντας πίσω στον πολιτισμό άρχισε να μαθαίνει πάλι από την αρχή τον εαυτό του και τους άλλους ανθρώπους, διατηρώντας όμως τις αξίες που του είχαν εμφυσήσει οι γονείς του. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, συνέχισε να ζει αντισυμβατικά ταξιδεύοντας με ένα τροχόσπιτο και προτιμώντας για καιρό τη μοναξιά του και τη ζωή στη φύση.
Μέσα από έναν ιδιαίτερο αφηγηματικό τρόπο, βλέπουμε την εξέλιξη ενός παιδιού –του Γάκη– σε αγρίμι μιας ζωής και στη συνέχεια σε έναν αξιόλογο συγγραφέα με το ψευδώνυμο Σείριος.
                                                  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αλκαίος Πλωμαρίτης γεννήθηκε το ’50 στην Πολωνία όπου οι γονείς του ήταν αιχμάλωτοι του εμφυλίου πολέμου. Στην Ελλάδα βρέθηκε σε ηλικία έξι ετών και η ζωή του τάχθηκε στη συγκέντρωση εμπειριών του κάθε νέου περιβάλλοντος.
Παρότι από μικρός είχε κλίση στην ποίηση, η λογοτεχνία τον κέρδισε σε μεγάλη ηλικία αφού η δουλειά του στα εναέρια δίκτυα της ΔΕΗ δεν του άφηνε τον ανάλογο χρόνο να ασχοληθεί με τη λογοτεχνία. Όμως κάποια στιγμή άρχισε να γράφει μικρές ιστορίες που με τα χρόνια τις έσμιξε σε μια ολοκληρωμένη ιστορία δίνοντάς της μια μορφή μυθιστορήματος έτσι που άρχισε να αξιοποιεί τις γνώσεις σε ευφάνταστα όνειρα. Δημιούργησε μέσα από αυτά ένα σύνολο επιθυμιών και σχεδίων που μοιάζουν να γεννάνε αυτόφωτες υποσχέσεις σε ένα μέλλον γεμάτο θετικές παρακαταθήκες, σ’ έναν κόσμο που δεν έχει σημασία αν θα φέρει την υπογραφή του, αλλά αν αυτός ο κόσμος θα μπορεί πάντα να υπερηφανεύεται πως η προσφορά του υπόσχεται την αειφόρο θετική ενέργεια.
Δεν υπερηφανεύεται ο Αλκαίος Πλωμαρίτης για έργα που χαρακτηρίζουν το παρελθόν του, αλλά για έργα που θα τον απεικονίζουν στο μέλλον. Δε θα απλώσει ο Αλκαίος Πλωμαρίτης υποσχέσεις, μα θα κρύβει πίσω από κάθε καινούργιο δημιούργημά του το φύλλο πορείας που θα οδηγεί στον πολιτισμό. 
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κατηγορία: Μυθιστόρημα
Εξώφυλλο: Μαλακό
Σελίδες: 500
ISBN: 978-618-5424-83-1
Τιμή: 18,00 ευρώ
Χρόνος έκδοσης: 2020
Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής
Το βιβλίο "Το αγρίμι μιας ζωής" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.SBookworld).
Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:
Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.
Εκδόσεις Ελκυστής
Ταξιδεύουμε
στο χώρο της λογοτεχνίας
ΜΑΖΙ!
Από το επίσημο δελτίο τύπου των εκδόσεων!

Δελτίο Τύπου-"Το αγρίμι μιας ζωής"-Αλκαίος Πλωμαρίτης-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Το αγρίμι μιας ζωής"-Αλκαίος Πλωμαρίτης-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Ιουνίου 15, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.