Νέες κυκλοφορίες από εκδόσεις Λυκόφως για ενήλικες,παιδιά καί εφήβους


Με φόντο τα Εξάρχεια και με επίκεντρο τις ερωτικές σχέσεις, εξελίσσονται οι δεκαοκτώ ιστορίες της Στέλλας Καραμπακάκη, με τον γενικό τίτλο «Εξάρχεια City» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Λυκόφως.
Στα Εξάρχεια, εκεί όπου όλα αποκτούν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα και νόημα, το μόνο που μένει φαινομενικά αναλλοίωτο στις καφετέριες, τα μπαράκια και τους δρόμους γύρω απ’ την πλατεία είναι η προσπάθεια των ανθρώπων να συναντήσουν τον Έρωτα. Μόνο που αυτός, σαν να την έχει ακούσει λίγο περισσότερο, και όχι μόνο δεν τους φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά κάνει αποτυχημένους συνδυασμούς και στήνει κωμικοτραγικές ιστορίες γνωριμιών, προσφέροντας άφθονο γέλιο. Γιατί όπως λέει η συγγραφέας Όλα είναι πιθανά όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους και συναισθήματα. Όλα είναι πιθανά όταν ερωτεύεσαι.
Μια συλλογή χιουμοριστικών διηγημάτων για πρώτα ραντεβού που δεν τα ακολούθησαν δεύτερα, για σχέσεις που διαλύθηκαν δίπλα σε μαυρόασπρα graffiti και άδεια μπουκάλια μπύρας, για έρωτες που πνίγηκαν ανάμεσα σε αναθυμιάσεις και κοκτέιλ μολότοφ. Και όλα αυτά στο μέρος που η συγγραφέας θεωρεί το κέντρο του κόσμου: τα Εξάρχεια.

Η συλλογή διηγημάτων «Εξάρχεια City» είναι το όγδοο βιβλίο της Στέλλας Καραμπακάκη.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ: Εξάρχεια City
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Στέλλα Καραμπακάκη
ISBN: 9786185429102
ΣΕΛΙΔΕΣ: 106
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 21*14
ΤΙΜΗ: 8,98 ευρώ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ




Η μαγισσούλα Φεβρωνία Παραφωνία ζούσε στη μικρή χώρα των θορύβων και της φασαρίας. Όταν βαρέθηκε, γιατί δεν είχε παρέες, αποφάσισε να μετακομίσει σε μία πολύβουη πόλη, με πολλά αυτοκίνητα και μηχανές, ανθρώπους που γκρινιάζουν, μωρά που κλαίνε, φορτηγά που αγκομαχούν, την πόλη Αλαλούμ. Εκεί, άρχισε να κλέβει κάθε μελωδικό ήχο, μέχρι που στα σπίτια και στην πόλη ολόκληρη επικράτησε το απόλυτο πανδαιμόνιο. Τότε, ο δήμαρχος με συνεργάτη τον παπαγάλο Κελαηδόνη αποφάσισε να δράσει.


Ένα παραμύθι γεμάτο χρώματα και ήχους

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ: Φεβρωνία Παραφωνία
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ελίνα Σταμπουλή
ISBN: 9786185429096
ΣΕΛΙΔΕΣ: 54
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 16*24
ΤΙΜΗ: 9.30 ευρώ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ


Η ζωή του έφηβου Νικ Λάντερ κυλάει βαρετά σε μία μικρή πόλη των ΗΠΑ. Όμως, ένα σαββατόβραδο και μέσα στην καταιγίδα, θα συμβεί κάτι συνταρακτικό: στην οροφή του γκαράζ του σπιτιού του θα προσγειωθεί ένα ασυνήθιστο σκάφος που μεταφέρει ένα εκθαμβωτικό πλάσμα: την Πανδώρα, μία νεαρή ταξιδιώτισσα του Διαστήματος που έχασε τον δρόμο της.
Για την Πανδώρα, με τη συνδρομή του Νικ και του αστροφυσικού Τζέιμς Χάμτον, μόλις αρχίζει ο αγώνας να επιβιώσει στην ατμόσφαιρα της Γης. Αλλά σαν να μην έφτανε αυτό, πρέπει και να κρύβεται από τους πράκτορες ισχυρών κρατών που έχουν εξαπολύσει ένα ανελέητο κυνηγητό για να την βρουν.
Θα καταφέρει η Πανδώρα να επιβιώσει κάτω από αντίξοες συνθήκες και να αντιμετωπίσει τους διώκτες της;
Θα βρει τρόπο να επιστρέψει στον πλανήτη της, τον Τζέμινι, ο οποίος πολιορκείται από πολεμοχαρείς γείτονες;
Θα ενώσει ο έρωτας έναν νεαρό γήινο και μια υπεράνθρωπη εξωγήινη;

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Φανή Τερζόγλου
ΤΙΤΛΟΣ: «Πανδώρα – Η άφιξη»
ISBN: 978-618-5429-12-6
ΣΕΛΙΔΕΣ: 256
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14*21
ΤΙΜΗ: 12,72 ευρώ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ


                                              Aπό τα επίσημα δελτία τύπου του εκδοτικού!
Νέες κυκλοφορίες από εκδόσεις Λυκόφως για ενήλικες,παιδιά καί εφήβους Νέες κυκλοφορίες από εκδόσεις Λυκόφως για ενήλικες,παιδιά καί εφήβους Reviewed by Dominica on Ιουνίου 26, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.