Ο Χαμένος Ναός των Ανέμων(3ο βιβλίο σειράς: Δίδυμες Φλόγες)

Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  Με ποιά σειρά επιλέγετε να διαβάσετε ένα βιβλίο από την συλλογή σας; Ξεκινάτε από τις πιο νέες κυκλοφορίες,ή,από εκείνα που έχετε από παλαιότερα στην βιβλιοθήκη σας καί περιμένουν την σειρά τους να διαβαστούν; Εάν πάρω για παράδειγμα τον εαυτό μου,δεν μπορώ να σας πώ ότι έχω ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Άλλοτε το επιλέγω βάσει του είδους του κι άλλοτε από το πόσο διάστημα το έχω στην κατοχή μου καί πρέπει να διαβαστεί κι άλλοτε από την ψυχική μου διάθεση. Βέβαια,όταν φτάνει στα χέρια μου ένα βιβλίο που επιθυμώ διακαώς να το διαβάσω,πάντα ξεκινάω με αυτό. Μην μου πείτε πως δεν κάνετε κι εσείς το ίδιο,γιατί δεν πρόκειται να σας πιστέψω.
   Η ευχή μου πραγματοποιήθηκε πιο σύντομα από ό,τι περίμενα καί να που σήμερα,έχω την χαρά να διαβάσω καί να σας παρουσιάσω μέσω του blog μου το τρίτο βιβλίο της συγγραφέως κυρίας Κ.W. Andri,με τίτλο ''Ο Χαμένος Ναός των Ανέμων'',που ολοκληρώνει αισίως την τριλογία ''Δίδυμες Φλόγες''. Μία τριλογία φαντασίας που αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις σε όλους τους αναγνώστες,συμπεριλαμβανομένης καί εμού.
   Η συγγραφέας ξεκινάει την εξιστόρηση των γεγονότων σαν να μην έχει περάσει ούτε μία μέρα από εκεί που μας άφησε στο τέλος του προηγούμενου βιβλίου. Η εξέλιξη στον λόγο της είναι εμφανής καί με χαροποίησε ιδιαίτερα. Η αφήγηση τόσο από την μεριά της Άνιας,όσο καί του Κόλιν,όχι μόνο μας προσφέρει  όλες τις οπτικές της ιστορίας,μα καλύπτει ''κενά'' που μπορεί να είχαμε καί μας δίνει περαιτέρω γνώσεις καί εξηγήσεις για πολλά πρόσωπα καί καταστάσεις. Δεν σας το κρύβω πως αισθάνθηκα αυτό το βιβλίο ακόμη πιο ευανάγνωστο καί γρήγορο. Δεν το αποχωρίστηκα λεπτό από τα χέρια μου,παρά μόνο όταν το ολοκλήρωσα.
   Οι άνεμοι καί ''χρήση'' τους για την επίτευξη,ή μη,των σκοπών πολλών ανθρώπων είναι καίριας σημασίας από την αρχαιότητα ακόμα. Μέχρι καί σήμερα συνηθίζουμε να λέμε την φράση ''ούριος άνεμος'' να συντροφεύει όσους ταξιδεύουν,όπως καί σε μία πιο ελεύθερη μετάφραση,όταν αναφερόμαστε σε ένα νέο βιβλίο που μόλις έχει κυκλοφορήσει. Όλα τα στοιχεία της φύσης εσωκλείουν μέσα τους μία υπέρτατη δύναμη που καθηλώνει τα πάντα στο διάβα τους. Κανείς καί τίποτα δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Λειτουργούν σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους κι όταν έρχονται ''αντιμέτωπα'' μοιάζει αδύνατο κάποιος/α να τα ''δαμάσει''... Μέχρι καί οι θεοί φαντάζουν ανίσχυροι μπροστά τους...
   Στο τρίτο βιβλίο της σειράς,πλέον,όλα μας δίνονται στον υπερθετικό βαθμό. Μυστικά αποκαλύπτονται. Η προδοσία καραδοκεί σαν άλλος αόρατος εχθρός. Οι ισορροπίες ανάμεσα στις σχέσεις των ηρώων φαντάζουν εύθραυστες. Η αγωνία θα χτυπήσει ''κόκκινο'' καί η δράση θα μπλεχθεί σε ένα γαϊτανάκι αντάμα με τις συνεχόμενες καί καταιγιστικές ανατροπές. Πολλά από όσα ξέραμε θα πρέπει να τα ξεχάσουμε καί να λειτουργούμε πάνω σε νέες βάσεις. Μόνες σταθερές είναι ο έρωτας καί η αυτοθυσία για τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Τελικά,το φώς θα καταφέρει να κερδίσει το σκοτάδι,ή,το σκοτάδι θα ''καταπιεί'' το φώς καί θα επικρατήσει παντού; Φυσικά καί δεν πρόκειται να σας το αποκαλύψω αυτό.
   Προσωπικά βρήκα το τρίτο βιβλίο ως τον κάλλιστο τρόπο για να ολοκληρωθεί η τριλογία. Δεν νομίζω ότι θα άλλαζα κάτι στους ήρωες,ή,στο μαγικό -κατά τ'άλλα- σκηνικό. Υπερκαλύφθηκε καί ικανοποιήθηκε πλήρως η φαντασία μου. Ξέφυγα από τα συνηθισμένα καί μου κράτησε πολύ καλή συντροφιά για τρίτη φορά. Εύχομαι,μελλοντικά,να μου ξαναδοθεί η ευκαιρία να διαβάσω κι άλλα έργα της συγγραφέως. Κι αν είστε ανυπόμονοι/ες σαν εμένα,σας προτρέπω να αναζητήσετε καί να διαβάσετε όλη την τριλογία μαζί κι όχι τμηματικά. 
                                                                Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                       ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το τρίτο βιβλίο της σειράς Δίδυμες Φλόγες, ολοκληρώνει το έπος, με τον Ναό των Ανέμων. Η Άνια στέφεται βασίλισσα. Θα καταφέρει να σταθεί αντάξια του στέμματος και να εκπληρώσει το πεπρωμένο της; Θα την ακολουθήσουν πιστοί σύντροφοι; Ποιος θα την προστατέψει και ποιος θα την προδώσει; Περιπέτεια, δοκιμασίες, διδάγματα, αντοχές, πίστη, δικαιοσύνη, και η αγάπη που οδηγεί τα πάντα. Άλλη μια σπουδαία ιστορία αρχετύπων της Λογοτεχνίας του Φανταστικού, σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό που παντρεύει τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, και μας χαρίζει μια δυνατή αναγνωστική εμπειρία.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Κ.W. ANDRI

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: I-write.gr publications

                           Διαβάστε εδώ την κριτική μου για τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς:

                                      https://dominicamat.blogspot.com/2020/07/1-2.html

  


Ο Χαμένος Ναός των Ανέμων(3ο βιβλίο σειράς: Δίδυμες Φλόγες) Ο Χαμένος Ναός των Ανέμων(3ο βιβλίο σειράς: Δίδυμες Φλόγες) Reviewed by Dominica on Αυγούστου 06, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.