ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ | ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ | B ΜΕΡΟΣ(Στα βιβλιοπωλεία από 22/09)

 

ΕΝΙΝΤ ΜΠΛΑΪΤΟΝ

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Σεπτέμβριος 2020

Παιδική λογοτεχνία

ΣΕΙΡΑ: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Για παιδιά ηλικίας 8+

Το έβδομο βιβλίο της σειράς ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ από την πιο αγαπημένη συγγραφέα
των παιδιών όλου του κόσμου

ISBN: 978-618-02-1534-2
Kωδικός: 22599
Σελίδες: 280
 Τιμή: 9,99€ 
 Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: μαλακό

Οι εκδόσεις Μίνωας επανεκδίδουν σε ολοκαίνουριες προσεγμένες εκδόσεις τη σειρά «Περιπέτεια» της Ένιντ Μπλάιτον, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους αναγνώστες να διαβάσουν τα βιβλία με τα οποία μεγάλωσαν οι γονείς τους!
Η έκδοση των βιβλίων της Ένιντ Μπλάιτον -της συγγραφέως που διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο- ξεκίνησε από τις εκδόσεις Μίνωας στα μέσα της δεκαετίας του '80. Σε αυτό το χρονικό διάστημα γενιές μεγάλωσαν διαβάζοντας τις περιπέτειές της με πρωταγωνιστές παρέες παιδιών που καταφέρνουν πάντα να λύνουν μυστήρια ξεπερνώντας, με υποδειγματική ευστροφία, όλα τα εμπόδια. 

Περιπέτεια στο τσίρκο

Μετάφραση: Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη 
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Κριστίν Μενάρ

Οι τέσσερις αχώριστοι φίλοι, ο Φίλιπ, ο Τζακ, η Ντάινα και η Λούσι-Αν, ετοιμάζονται να περάσουν τις διακοπές τους σε ένα ήσυχο γραφικό χωριουδάκι. Φέτος θα χρειαστεί να φιλοξενήσουν κι ένα αγόρι, τον Γουσταύο. Είναι, όμως, αυτό το πραγματικό όνομα του αγοριού; Ποιο μυστικό κρύβει και φέρεται τόσο παράξενα;
 Ξαφνικά, τα παιδιά θα βρεθούν μπλεγμένα στις ίντριγκες και τις πλεκτάνες ενός μακρινού, εξωτικού βασιλείου. Κι ενώ βρίσκονται εγκλωβισμένα σε έναν ψηλό πύργο, σε μια ξένη χώρα, ο Τζακ καταφέρνει να γλιτώσει και μαζί με τον αγαπημένο του παπαγάλο ακολουθούν ένα περιπλανώμενο τσίρκο.
Εκεί θα γνωρίσει κλόουν, θηριοδαμαστές, ακροβάτες και με τη βοήθειά τους θα προσπαθήσει να σώσει τους φίλους του.
Είστε έτοιμοι για… περιπέτεια;


Μυστικά και χαμένοι θησαυροί 

Σεπτέμβριος 2020

Σειρά:
Mυστικά και χαμένοι θησαυροί

Για παιδιά ηλικίας 8+

ISBN: 978-618-02-1631-8
Κωδικός: 22410
Σελίδες: 104
Τιμή: 8,99€
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: μαλακό

Μετάφραση: Χαρά Κατσαρή

Εικονογράφηση: Arianna Bellucci
Διασκευή: Stephanie Baudet

Ο πέμπτος τίτλος έρχεται να προστεθεί στην πρωτότυπη παιδική σειρά των εκδόσεων Μίνωας «Μυστικά και χαμένοι θησαυροί»!
Ειδικά διασκευασμένες για παιδιά από τη συγγραφέα Χαρά Κατσαρή, με υπέροχη εικονογράφηση, οι ιστορίες του Σέρλοκ Χολμς θα μυήσουν τους μικρούς αναγνώστες στον κόσμο του μεγαλύτερου ντετέκτιβ όλων των εποχών. Μέσα από περιπέτειες γεμάτες απρόοπτα, τα παιδιά θα αναπτύξουν τις αξίες της φιλίας και της δικαιοσύνης.

Σέρλοκ Χολμς
Η οργάνωση των κοκκινομάλληδων

Η Οργάνωση των Κοκκινομάλληδων αναζητεί ένα καινούριο μέλος για να αναλάβει κάποια μικροκαθήκοντα. Ο μισθός για τη θέση αυτή θα είναι τέσσερις λίρες την εβδομάδα. Όλοι οι κοκκινομάλληδες άντρες με καλή υγεία και με ηλικία πάνω από 21 ετών είναι δεκτοί.

Ο Ζαμπέζ Γουίλσον, κοκκινομάλλης, απαντά στην παραπάνω αγγελία και προσλαμβάνεται στην Οργάνωση των Κοκκινομάλληδων. Όταν, όμως, χάνει την καλοπληρωμένη θέση του χωρίς μάλιστα καμιά προειδοποίηση, ζητά από τον Σέρλοκ Χολμς να ανακαλύψει γιατί συνέβη αυτό. Και ενώ στην αρχή η υπόθεση φαίνεται απλή, καταλήγει σε μια μεταμεσονύκτια παρακολούθηση, με τον Χολμς να προσπαθεί να αποτρέψει ένα συνταρακτικό έγκλημα.


ΑΪΡΙΝ ΑΝΤΛΕΡ

Έγκλημα στο κυνήγι της αλεπούς

Σεπτέμβριος 2020

Σειρά: Σέρλοκ, Λουπέν & εγώ 

Παιδική λογοτεχνία
για παιδιά ηλικίας 9+

ISBN: 978-618-02-1564-9
Κωδικός: 22406
Σελίδες: 208
Τιμή: 11,99€
Διαστάσεις: 14 x 21
Εξώφυλλο: σκληρό

Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη
Εικονογράφηση: Iacopo Bruno

Μόλις κυκλοφόρησε το ένατο βιβλίο της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς «Σέρλοκ, Λουπέν κι εγώ», Έγκλημα στο κυνήγι της αλεπούς (μετάφραση: Ελένη Τουλούπη).
   Η σειρά έχει μεταφραστεί σε 20 γλώσσες, έχει γνωρίσει διεθνή επιτυχία, ενώ όλα τα βιβλία της σειράς αυτής έτυχαν εξαιρετικής υποδοχής από τους μικρούς αναγνώστες. Τρεις μυθιστορηματικοί ήρωες συναντιούνται για πρώτη φορά: ο εμβληματικός ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, ο Αρσέν Λουπέν, ένας από τους κλασικούς παραδοσιακούς ήρωες της αστυνομικής λογοτεχνίας, δημιούργημα του Μορίς Λεμπλάν, και η Αϊρίν Άντλερ. Τρία ξεχωριστά παιδιά, τρία μυαλά που θα σημαδέψουν την ιστορία του εγκλήματος.

Λονδίνο, 1872. Η Αϊρίν ανησυχεί για τον πατέρα της. Τον χειμώνα η διάθεση του Λεοπόλδου Άντλερ γίνεται όλο και πιο μελαγχολική. Για να τον βγάλει από τις σκοτεινές του σκέψεις, ένας φίλος τον καλεί να περάσει μερικές μέρες στην εξοχή, σε μια υπέροχη αγροικία με μεγάλο κήπο. Η Αϊρίν θα αφιερώσει τον χρόνο της στη λογοτεχνία και την ιππασία, ενώ ο πατέρας της θα συμμετάσχει σε ένα κυνήγι αλεπούς. Σε αυτό το φαινομενικά ήρεμο περιβάλλον, ωστόσο, εξαφανίζεται ένας μυστηριώδης άντρας. Η Αϊρίν αμέσως καταλαβαίνει πως κάτι ύποπτο συμβαίνει και στέλνει στον Σέρλοκ και τον Λουπέν ένα γράμμα ζητώντας βοήθεια. Και ενώ η είδηση για μια στυγερή δολοφονία αναστατώνει το χωριό, οι τρεις φίλοι, και πάλι μαζί, αρχίζουν να ερευνούν μια νέα υπόθεση που έχει τις ρίζες της σε σκοτεινά και παράξενα γεγονότα του παρελθόντος.


ΠΗΝΕΛΟΠΗ Σ. ΔΕΛΤΑ

Στα μυστικά του βάλτου

Σεπτέμβριος 2020

Σειρά: Γαλάζια Βιβλιοθήκη 

Παιδική λογοτεχνία
για παιδιά ηλικίας 8+

ISBN: 978-618-02-1548-9
Κωδικός: 16651
Σελίδες: 688
Τιμή: 15,50€
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: σκληρό

Εικονογράφηση: Κριστίν Μενάρ

Στη σειρά Γαλάζια Βιβλιοθήκη, η οποία πρωτοκυκλοφόρησε το 1966 και συνεχίζει να αποτελεί την πρώτη επιλογή των ελληνικών οικογενειών σε κλασικά αναγνώσματα, επανεκδίδεται με νέο εξώφυλλο ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα της Πηνελόπης Σ. Δέλτα, Στα μυστικά του βάλτου.
Ένα βιβλίο για την αυτοθυσία, τον ηρωισμό και την αλληλεγγύη μέσα στις σκληρές συνθήκες ενός πολέμου.

Στις αρχές του 20ού αιώνα, κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, δύο παιδιά, ο Αποστόλης και ο Γιωβάν, ριψοκινδυνεύουν τη ζωή τους για να βοηθήσουν τους Μακεδονομάχους να καταλάβουν τη λίμνη των Γιαννιτσών, τον Βάλτο, που αποτελούσε ένα από τα πιο στρατηγικά σημεία του πολέμου.  Μέσα από τις περιπέτειες των δύο παιδιών, η Πηνελόπη Σ. Δέλτα αποκαλύπτει ηρωικές στιγμές μεγάλων ιστορικών φυσιογνωμιών, όπως του Τέλου Άγρα και του καπετάν Νικηφόρου αλλά και άγνωστες πτυχές του Μακεδονικού Αγώνα.  Περιλαμβάνει παράρτημα με το ιστορικό πλαίσιο του Μακεδονικού Αγώνα και γλωσσάρι δύσκολων λέξεων σύμφωνα με τους σκοπούς που θέτει το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τη διδασκαλία της Λογοτεχνίας στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΙΑΡΗΣ,
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΚΟΜΑΝΩΛΗΣ

Στρατιώτες στον πόλεμο (1940-1944)

Σεπτέμβριος  2020

Σειρά:
Γνωρίζω την ιστορία

Εικονογραφημένο
για παιδιά ηλικίας 3+

ISBN: 978-618-02-1560-1
Κωδικός: 14433
Σελίδες: 40
Τιμή: 9,99€
Διαστάσεις: 22 x 24
Εξώφυλλο: σκληρό

Εικονογράφηση: Θάνος Τσίλης

Στη σειρά «Γνωρίζω την ιστορία», που είναι ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας από τους συγγραφείς-δασκάλους Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη, έρχεται να προστεθεί ο τέταρτος τίτλος Στρατιώτες στον πόλεμο (1940-1944).
Η έκδοση αυτή συμπίπτει με την 80ή επέτειο του ιστορικού «Όχι», ενώ στο τέλος του βιβλίου οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν και τη θεατρική διασκευή του κειμένου, ιδανική για υποστηρικτικό υλικό σε θεματικές γιορτές.

Ήταν νύχτα όταν χτύπησε το κουδούνι στο σπίτι του πρωθυπουργού. Με τις πιτζάμες και τη ρόμπα ο Μεταξάς άνοιξε την πόρτα. Ο Ιταλός πρέσβης Γκράτσι τού έδωσε το έγγραφο, που ζητούσε να περάσουν ελεύθερα οι Ιταλοί στρατιώτες τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Εκείνος τον κοίταξε στα μάτια και του απάντησε «ΟΧΙ!». Νωρίς το πρωί η σειρήνα άρχισε να χτυπά. Οι στρατιώτες φίλησαν τις μητέρες τους. Τις αγκάλιασαν σφιχτά. Ήξεραν πως μπορεί να μην τις ξανάβλεπαν. «Στο καλό και με τη νίκη!» φώναζαν όλοι. Και εκείνοι παρασύρθηκαν από το πλήθος. Κοίταξαν πίσω, αλλά μόνο τα λευκά μαντίλια, που ανέμιζαν, διακρίνονταν από μακριά.


Τα πρώτα μου παραμύθια

Σεπτέμβριος 2020

Για παιδιά ηλικίας 3+

ISBN: 978-618-02-1642-4
Kωδικός: 14276
Σελίδες: 96
 Τιμή: 12,20€ 
 Διαστάσεις: 27 Χ 24
Εξώφυλλο: σκληρό

Μετάφραση: Χαρά Κατσαρή

Μια μαγευτική συλλογή κλασικών και διαχρονικών παραμυθιών, που ενθουσιάζουν τα παιδιά, διεγείρουν και καλλιεργούν τη φαντασία τους. 

Περιλαμβάνονται τα παραμύθια:

Η Σταχτοπούτα
Η Κοκκινοσκουφίτσα
Τα τρία μικρά γουρουνάκια
Οι τρεις τράγοι και το ξωτικό


Χριστίνα Αποστολίδη 
       
Το άτακτο καπέλο

Σεπτέμβριος 2020

ΣΕΙΡΑ:
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Εικονογραφημένο
για παιδιά ηλικίας 3+

ISBN: 978-618-02-1510-6
Kωδικός: 14273
Σελίδες: 48
Τιμή: 12,20€
Διαστάσεις: 23,5 Χ 26,5
Εξώφυλλο: σκληρό

Εικονογράφηση: Σεραφείμ Στρουμπής

Στην πλούσια συλλογή των εικονογραφημένων βιβλίων των εκδόσεων Μίνωας, στη σειρά «Σύγχρονο παραμύθι», έρχεται να προστεθεί το δεύτερο παιδικό βιβλίο της Χριστίνας Αποστολίδη, Το άτακτο καπέλο, σε εικονογράφηση του Σεραφείμ Στρουμπή. Έναν χρόνο μετά το επιτυχημένο παραμύθι Ο λύκος και η πεταλούδα, αναμένουμε την ιστορία ενός άτακτου καπέλου και ενός νευριασμένου μάγου που στο τέλος θα γίνουν η καλύτερη παρέα ο ένας για τον άλλο!

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας μάγος που είχε ένα ψηλό μαύρο καπέλο  για να βγάζει κουνελάκια και περιστέρια. Μόνο που στο συγκεκριμένο καπέλο άρεσε να μπερδεύει τα μαγικά στον πάτο του  κι έτσι ο μάγος δεν ήξερε ποτέ τι θα τραβήξει από μέσα.   Τι θα συμβεί όταν ο μάγος, θυμωμένος από τις αταξίες του καπέλου, το πετάξει στα σκουπίδια; Πόση αναστάτωση θα προκαλέσει σε όποιον το φορέσει στο κεφάλι του;   Μήπως, τελικά, μέσα από τις ανατροπές θα βρουν όλοι αυτό που ψάχνουν;

Το βιβλίο συνοδεύεται από το ομότιτλο τραγούδι «Το άτακτο καπέλο» 

(https://www.youtube.com/watch?v=DwzroR0Hif8).


Από τα επίσημα δελτία τύπου του εκδοτικού!

 


































ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ | ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ | B ΜΕΡΟΣ(Στα βιβλιοπωλεία από 22/09) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ | ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ | B ΜΕΡΟΣ(Στα βιβλιοπωλεία από 22/09) Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 11, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.