ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ | ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ | Α ΜΕΡΟΣ (Στα βιβλιοπωλεία από τις 22/09)

 


ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΕΝΟΣ UFO
H Oδύσσεια ενός Ούφο!

Γιώργος Κωνσταντινίδης
Σωτήρης Μητρούσης

Σεπτέμβριος 2020

Σειρά: To μπλοκάκι ενός UFO

Παιδική λογοτεχνία
για παιδιά ηλικίας 8+

ISBN: 978-618-02-1553-3
 Kωδικός: 22403
Σελίδες: 224 • Τιμή: 11,10€
 Διαστάσεις: 14x20,5
Eξώφυλλο: μαλακό

Η Νο1 σειρά στις καρδιές των παιδιών κυκλοφορεί ανανεωμένη από τις εκδόσεις Μίνωας. Όλα τα βιβλία της σειράς «Το Μπλοκάκι ενός UFO», που έχουν ξεπεράσει τα 55.000 αντίτυπα, είναι βασισμένα σε αληθινές ιστορίες και με γλώσσα ζωντανή και άμεση παρουσιάζουν καθημερινές φάρσες και γκάφες που διηγήθηκαν στον Γιώργο Κωνσταντινίδη και στον Σωτήρη Μητρούση παιδιά από την Ελλάδα και την Κύπρο. 
Μόλις κυκλοφόρησε το τέταρτο βιβλίο της σειράς. 
Αν ψάχνετε για πραγματικά διασκεδαστικά βιβλία, αναζητήστε τα!
 
Το μπουγέλωμα με την άμμο. Το «ξεβράκωμα» στην αυλή του σχολείου. Τα παιδιά που έκαναν μπούλινγκ και την πάτησαν οι ίδιοι. Το δόντι που καρφώθηκε στο κεφάλι. Το κέικ της σοκολάτας που τρίφτηκε στο πρόσωπο. Η «Κατάσκοπος Άλφα». Το δέσιμο με το σχοινί από τα ρούχα της μπουγάδας. Το κυνήγι του σκύλου που μετά κατούρησε την τσάντα και τόσα άλλα… Αντέχεις να διαβάσεις;

UFO… Άπαιχτη φάση!


ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ: ΑΓΚΑΘΑ ΜΙΣΤΕΡΙ

ΣΕΡ ΣΤΙΒΕΝΣΟΝ ΣΤΙΒ

Σεπτέμβριος 2020

Σειρά: Άγκαθα Μίστερι

Παιδική λογοτεχνία
για παιδιά ηλικίας 8+

ISBN: 978-618-02-1647-9
Kωδικός: 22412
Σελίδες: 144
Τιμή: 8,99€
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: ημίσκληρο

Μια νέα παιδική σειρά μυστηρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μίνωας. Μια σειρά που έχει αγαπηθεί από τους μικρούς αναγνώστες σε ολόκληρη των Ευρώπη, έχει γίνει πλέον κλασική και θα ταξιδέψει τα παιδιά στα πιο παράξενα μέρη του πλανήτη. Τα βιβλία μάς συστήνουν την επίδοξη ντετέκτιβ Άγκαθα Μίστερι με την εξαιρετική διαίσθηση, τον αδέξιο ξάδελφό της Λάρι και τον πιστό της μπάτλερ και γάτο Γουάτσον, που γυρίζουν μαζί τον κόσμο για να λύσουν τα πιο περίπλοκα μυστήρια.

Το μαργαριτάρι της Βεγγάλης

Εικονογράφηση: Τουρκόνι Στέφανο
Μετάφραση: Βιολέττα Ζεύκη

Το θαυμαστό μαργαριτάρι της Βεγγάλης έχει κλαπεί από τον ναό της θεάς Κάλι και ο φύλακας του πολύτιμου κοσμήματος έχει εξαφανιστεί. Τα ξαδέλφια Μίστερι ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους και μπαίνουν στο πρώτο αεροπλάνο για την Ινδία. Εκεί τους περιμένει ο εκκεντρικός θείος Ρέιμοντ, αλλά και μια… στενή επαφή με φίδια και άγριες τίγρεις.


Κλοπή στους καταρράκτες του Νιαγάρα

Σεπτέμβριος 2020

Σειρά: Άγκαθα Μίστερι

Παιδική λογοτεχνία
για παιδιά ηλικίας 8+

ISBN: 978-618-02-1648-6
Kωδικός: 22413
Σελίδες: 144
Τιμή: 8,99€
Διαστάσεις: 14 Χ 20,5
Εξώφυλλο: ημίσκληρο

Εικονογράφηση: Τουρκόνι Στέφανο
Μετάφραση: Βιολέττα Ζεύκη

Σε ένα ξενοδοχείο στους καταρράκτες του Νιαγάρα ο Ρατμουσκέ, ο πλέον καταζητούμενος κλέφτης στον Καναδά, παραβιάζει το χρηματοκιβώτιο μιας διάσημης τραγουδίστριας της όπερας και εξαφανίζεται με μια λεία κοσμημάτων ανυπολόγιστης αξίας. Μόνο τα ξαδέλφια Μίστερι, κυνηγώντας τον στα πυκνά, γεμάτα ελάφια και αρκούδες, δάση, θα μπορέσουν να τον νικήσουν στην πονηριά.


ΚΑΘΡΙΝ ΜΠΑΡ & ΣΤΙΒ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ
ΣΕΙΡΑ: ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ISBN: 978-618-02-1571-7
Kωδικός: 01176
Σελίδες: 40
Τιμή: 12,20€
Διαστάσεις: 24 Χ 27,5
Εξώφυλλο: σκληρό

Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ 
Εικονογράφηση: Έιμι Χάζμπαντ

Η ιστορία της ΖΩΗΣ
Στην αρχή δεν υπήρχε καθόλου ζωή στη Γη. Από τα ηφαίστεια έβγαιναν αποπνικτικά αέρια και ωκεανοί λάβας κυλούσαν σε όλο τον πλανήτη. Μετά, στα βάθη των σκοτεινών ωκεανών, συνέβη κάτι απίθανο. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται η εκπληκτική ιστορία της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας, καλύπτοντας ένα χρονικό διάστημα 4 εκατομμυρίων ετών.



Η ιστορία των ΕΦΕΥΡΕΣΕΩΝ

ISBN: 978-618-02-1572-4
Kωδικός: 01177
Σελίδες: 40
Τιμή: 12,20€
Διαστάσεις: 24 Χ 27,5
Εξώφυλλο: σκληρό

Η ιστορία των ΕΦΕΥΡΕΣΕΩΝ
Ετοιμάσου για ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο στο οποίο θα μάθεις για μερικές από τις σημαντικότερες εφευρέσεις όλων των εποχών. Ανέβα στον τροχό, προσανατολίσου με την πυξίδα, άναψε τα φώτα και παρακολούθησε τον κόσμο να αποκτά νέες δυνατότητες με τη βοήθεια της ατμομηχανής. Μάθε για όλες τις απίθανες εφευρέσεις που άλλαξαν την πορεία της ανθρωπότητας!

Εικονογραφημένα
για παιδιά ηλικίας 3+



Μυστική αποστολή
Ο Θησαυρός του Κυβερνήτη

ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ

Σεπτέμβριος 2020

ΣΕΙΡΑ: 
Μυστική αποστολή 

Θέμα:
Ταξίδια στην Ελλάδα – ΝΑΥΠΛΙΟ

Για παιδιά ηλικίας 9+

ISBN: 978-618-02-1561-8
Kωδικός: 22408
Σελίδες: 128
 Τιμή: 7,99€ 
 Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: μαλακό

Εικονογράφηση εξωφύλλου:
Κριστίν Μενάρ

Στην αγαπημένη σειρά των παιδιών «Μυστική αποστολή», που επανακυκλοφορεί ανανεωμένη με νέα εξώφυλλα, έρχεται να προστεθεί το βιβλίο Ο θησαυρός του Κυβερνήτη, του Σπύρου Πετρουλάκη, με νέο εξώφυλλο σε εικονογράφηση της Κριστίν Μενάρ.
Μια νέα Μυστική Αποστολή στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου περιμένει τα παιδιά να την εξιχνιάσουν. 

Αν δε σου αρέσουν η περιπέτεια, οι γρίφοι και τα αινίγματα, πρέπει να αφήσεις αμέσως αυτό το βιβλίο από τα χέρια σου. Αν όμως σου αρέσουν, τότε ίσως κρατάς το πιο περιπετειώδες βιβλίο!

Τι θα έκανες:
Αν έβρισκες ένα ξεχασμένο για χρόνια τετράδιο γεμάτο αινίγματα που ζητούν λύσεις; Αν ξετύλιγες ένα κουβάρι που στην άκρη του υπάρχει ένας μυθικός θησαυρός;  Μια παρέα πέντε παιδιών ψάχνει ανάμεσα στα κυκλώπεια τείχη, σε αρχαία θέατρα και σε κάστρα και ζει μια διαφορετική περιπέτεια αναζητώντας τον Θησαυρό του Κυβερνήτη. Μήπως τελικά η Ιστορία είναι ο πολυτιμότερος θησαυρός και εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς αν θα τον βρούμε;


ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΝΕΜΟ

Παγιδευμένοι στη σελήνη

Σεπτέμβριος 2020

Παιδική λογοτεχνία

Σειρά:
Οι περιπέτειες
του νεαρού Ιουλίου Βερν

Για παιδιά ηλικίας 9+

ISBN: 978-618-02-1625-7
Kωδικός: 22409
Σελίδες: 208
 Τιμή: 11,50€ 
 Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: σκληρό

Μετάφραση: Κάλλια Ταβουλάρη

Η πέμπτη περιπέτεια του νεαρού Ιουλίου Βερν και της παρέας του μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας! Η σειρά «Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν» γνωρίζει ήδη τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό και μας συστήνει την πηγή έμπνευσης των μεγάλων έργων του Βερν. 
Ο Ιούλιος, η Μαρί, η Καρολίνα και ο Χουάν ενώ πηγαίνουν ακόμη σχολείο θα συναντήσουν τον μυστηριώδη Πλοίαρχο Νέμο. Ο νεαρός Ιούλιος από αυτή τη γνωριμία θα εμπνευστεί και αργότερα θα γράψει τα μεγάλα μυθιστορήματα που τον έκαναν παγκοσμίως γνωστό συγγραφέα. Ο πλοίαρχος Νέμο ήταν μάρτυρας των απίθανων περιπετειών της παρέας των τεσσάρων φίλων και κατέγραψε σε αυτά τα υπέροχα μυθιστορήματα της σειράς όλες τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν.

Νάντη (Γαλλία), τέλη του καλοκαιριού του 1840. Φέτος ο Εθνικός Διαγωνισμός Νεαρών Εφευρετών πραγματοποιείται στη Νάντη. Η ευκαιρία φαντάζει μοναδική για τον Ιούλιο, που θέλει να παρουσιάσει έναν πύραυλο που θα ταξιδέψει στη Σελήνη. Ωστόσο, μια συνωμοσία υφαίνεται… κι ο Ιούλιος με τους φίλους του θα βρεθούν μακριά από τη Γη.
 Κοιτάζοντας γύρω τους δεν βλέπουν ούτε ένα δέντρο, ούτε ένα φυτό… Μόνο κάτι τεράστιους κρατήρες σαν εκείνους που προκαλεί η πτώση μετεωριτών. Το έδαφος είναι τόσο στεγνό σαν να μην έχει πέσει ποτέ ούτε μια σταγόνα νερό πάνω του και η ατμόσφαιρα είναι σχεδόν αποπνικτική. Το τοπίο που απλώνεται μπροστά τους μοιάζει σεληνιακό. Ο Ιούλιος, η Μαρί, ο Χουάν κι η Καρολίνα νιώθουν ότι βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια ιστορία επικίνδυνη και σκοτεινή….


ΝΤΑΒΙΝΤΕ ΜΟΡΟΖΙΝΟΤΟ

Νέμο, Ο πέτρινος γίγαντας

Σεπτέμβριος 2020

Σειρά: Νέμο 

Παιδική λογοτεχνία
για παιδιά ηλικίας 8+

ISBN: 978-618-02-1563-2
Κωδικός: 22405
Σελίδες: 224
Τιμή: 11,50€
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: σκληρό

Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη

H απίθανη τριλογία με τις νεανικές περιπέτειες του Νέμο, του αγοριού που έμελλε να γίνει ο θρυλικός καπετάνιος του Ναυτίλου στα μυθιστορήματα του Ιουλίου Βερν.
Δράση, περιπέτεια, μυστήριο που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς αναγνώστες. Το δεύτερο βιβλίο της σειράς κυκλοφορεί με τον τίτλο Ο πέτρινος γίγαντας σε μετάφραση της Ελένης Τουλούπη. 

Πράγα, 1830.
 Ο Νέμο αναζητά έναν μυστηριώδη θησαυρό που θα σώσει το βασίλειο του Μπούντελκαντ. Μαζί με τους φίλους του, τον Ντανιέλ, την Άσλιν και τον πιστό σκύλο του, Ναυτίλο, θα πετάξει πάνω από την Ευρώπη με το αερόπλοιό του. Προορισμός τους είναι η Πράγα και ένας ραβίνος που μπορεί να τους βοηθήσει στην αποκρυπτογράφηση ενός πολύ σημαντικού στοιχείου που θα τους οδηγήσει στον θησαυρό. Θα πρέπει, όμως, να λύσουν το αίνιγμα προτού η Ζήτα και οι Κόκκινοι ανακαλύψουν τα ίχνη τους.
 Καθώς η ομίχλη πυκνώνει και απλώνεται πάνω από την Πράγα, θα καταφέρει ο Νέμο να κρατήσει κρυφά τα μυστικά που τυλίγουν το παρελθόν του και να φέρει εις πέρας την επικίνδυνη αποστολή του;


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΡΕΛΑ

Μαθαίνω ορθογραφία στο ΠΙ & Φι

Σεπτέμβριος 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Για παιδιά ηλικίας 6+

ISBN: 978-618-02-13010
Kωδικός: 11178
Σελίδες: 64
Τιμή: 6,60 €
Διαστάσεις: 21 x 29
Εξώφυλλο: μαλακό

Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου

Ορθογραφία: εύκολη ή δύσκολη; Μάθημα βαρετό ή ενδιαφέρον;
Μπορεί να αποτελέσει πηγή ενθουσιασμού για ένα παιδί;
Κι όμως μπορεί!
 Στο τρίτο βιβλίο της εκπαιδευτικού Ελευθερίας Βαρελά τα παιδιά μαθαίνουν την ορθογραφία με τη βοήθεια της ετυμολογίας και της οικογένειας των λέξεων. Έτσι κάνουν συνειρμούς καθώς, όταν γνωρίζουν πώς γράφεται μία λέξη, μαθαίνουν αυτόματα και πολλές άλλες, σύνθετες ή παράγωγες, της ίδιας οικογένειας. Τα παιδιά ανακαλύπτουν σε ποια οικογένεια ανήκει μια λέξη και χαίρονται να αποδεικνύουν ΓΙΑΤΙ ανήκει σε αυτή από το να αποστηθίζουν λέξεις χωρίς συνοχή.

 Δοκιμάστε το! Η ορθογραφία γίνεται παιχνίδι και μαθαίνεται στο Πι & Φι.

Από το επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!
































ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ | ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ | Α ΜΕΡΟΣ (Στα βιβλιοπωλεία από τις 22/09) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ | ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ | Α ΜΕΡΟΣ (Στα βιβλιοπωλεία από τις 22/09) Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 11, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.