Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Ανδρέα Γεωργαλή

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


   Σήμερα έχω την χαρά να φιλοξενώ στη στήλη των συνεντεύξεων τον συγγραφέα κύριο Ανδρέα Γεωργαλή. Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το βιβλίο του με τίτλο ''Robin hood, η αλήθεια πίσω από τον μύθο''. Του εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


                                        ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ & ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ


Για να δούμε τι έχει να μοιραστεί μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με την συγγραφή;

Α.Γ. Πάντα μου άρεζε τόσο να διαβάζω όσο και να γράφω. Η συγγραφή μου για την συγκεκριμένη μελέτη δεν ξεκίνησε με στόχο να εκδώσω ένα βιβλίο, αλλά για να κρατάω σημειώσεις από την έρευνα που πραγματοποιούσα. Ωστόσο το δέσιμο όλων αυτών των πληροφοριών σε ένα βιβλίο με ‘’γέμιζε’’ σελίδα με σελίδα. Όταν αποφάσισα να το στείλω για έκδοση, οι Συμπαντικές διαδρομές αγάπησαν το βιβλίο κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα.  

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Κυκλοφορεί απ΄τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το βιβλίο σας με τίτλο ‘’RobinHood,η αλήθεια πίσω από τον μύθο’’. Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’αυτό;

Α.Γ. Σας ευχαριστώ πολύ. Η μελέτη μου για την πραγματική ταυτότητα του Robin Hood, δομείται σε τρία μεγάλα κεφάλια. 
Στο πρώτο δίνεται μια περιγραφή της εποχής του Robin Hood και μία ανάλυση των περιοχών που δρούσε. Καταπιάνομαι με τους χαρακτήρες στα έργα του αλλά και τους εκάστοτε βασιλιάδες. Δίνω επίσης έμφαση σε σημεία του μύθου που έχουν συνδεθεί μαζί του, όπως αν έκλεβε χρήματα και τα μοίραζε στους φτωχούς, για την περιβόητη πράσινη στολή του αλλά και για την άριστη ικανότητα του στο τόξο.
Στο δεύτερο κεφάλαιο παραθέτω τις αναλύσεις και που έχουν καταλήξει οι πιο σημαντικοί ιστορικοί και χρονικογράφοι ως προς την πραγματική ύπαρξη του Robin Hood. Επίσης αναλύω όλες τις αρχικές αλλά και μεσαιωνικές μπαλάντες, οι οποίες βοήθησαν ώστε να διαδοθεί ο μύθος του. 
Στο τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο υπάρχει μια λεπτομερής καταγραφή των εμφανίσεων του Robin Hood στην μεγάλη αλλά και την μικρή οθόνη. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Από το βιογραφικό σας μαθαίνουμε ότι από νεαρή ηλικία σας γοήτευε η μεσαιωνική ιστορία καί οι θρύλοι καί οι παραδόσεις που την συνοδεύουν. Ήταν αυτή η πηγή έμπνευσης για την συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου;

Α.Γ. Πάντα με γοήτευαν οι θρύλοι και οι μύθοι που κουβαλάει κάθε τοποθεσία. Μην ξεχνάμε πως στην Ελλάδα που ζούμε, σχεδόν σε κάθε χωριό, οι χωρικοί μπορούν να μας διηγηθούν πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στην λαογραφία του τόπου μας. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την Αγγλία, με τους μύθους των Robin Hood και Βασιλιά Αρθούρου να μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον από μικρό παιδί. Οι μύθοι τους δεν είναι τίποτα άλλο από μία προσπάθεια να ξετυλίξουν το μυστήριο που τους περιβάλλει. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με τον θρύλο του RobinHood; Ποιό ήταν το στοιχείο που τον έκανε τόσο θελκτικό στα μάτια σας;

Α.Γ. Μου είναι δύσκολο να διαλέξω μόνο ένα! Η εναντίωση σε ένα διεφθαρμένο σύστημα, η φιλανθρωπία του απέναντι σε φτωχούς χωρικούς, οι ιπποτικές του αρετές, ο άριστος χειρισμός του με το τόξο αλλά και η ικανότητα του να κερδίζει τον σεβασμό, όντας ο δασικός βασιλιάς, είναι κάποια από τα στοιχεία που με οδήγησαν στο να προσπαθήσω να ανακαλύψω περισσότερα στοιχεία για το αν υπήρξε πραγματικά. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Διαβάζοντας κάποιος/α το βιβλίο σας θα μάθει πάρα πολλά καί θα αντιληφθεί πως έχετε κάνει ενδελεχή έρευνα. Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να συλλέγξετε τις απαραίτητες πληροφορίες καί τελικά να γράψετε το βιβλίο;

Α.Γ. Αρκετά χρόνια. Όπως πιθανόν γνωρίζετε δεν υπάρχει καμία πληροφορία στην ελληνική γλώσσα για τον πραγματικό Robin Hood. Αφού ξεκίνησα να συλλέγω τις αρχικές αλλά και τις μεσαιωνικές μπαλάντες που αφορούν τον μύθο του, όσες τουλάχιστον επιζούν μέχρι σήμερα, επικοινώνησα με ιστορικούς και χρονικογράφους στην Αγγλία, οι οποίοι με μεγάλη προθυμία δέχθηκαν να λύσουν τις απορίες ενός Έλληνα ερευνητή. Αφού ξεκίνησα να κρατάω τις σημειώσεις μου, να συσχετίζω τις πληροφορίες με πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν εκείνους τους αιώνες σε Αγγλία και Σκωτία, τοποθέτησα το κομμάτια ένα ένα ξετυλίγοντας τον μύθο του. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Τί θα επιθυμούσατε να κρατήσουν οι αναγνώστες από την επαφή τους με το βιβλίο σας;

Α.Γ. Ευελπιστώ ότι θα ταξιδέψουν και θα μεταφερθούν έστω και νοητά σε μια πιο εύθυμη Αγγλία του μεσαίωνα. Ελπίζω όταν κλείσουν και την τελευταία σελίδα του βιβλίου να έχουν πάρει απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τον μύθο του Robin Hood. Αν βέβαια έχουν οποιαδήποτε απορία, βεβαίως μπορούν και να επικοινωνήσουν μαζί μου στο email : robinhooduniversepathway@gmail.com

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Έχετε ξεκινήσει να γράφετε το επόμενο βιβλίο σας; Αν ναι,μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια; 

Α.Γ. Αν και είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο, η επόμενη έρευνα που έχω ξεκινήσει αφορά τον μύθο του Βασιλιά Αρθούρου. Πάντα με γοήτευε ο Αρθουριανός κύκλος, το Κάμελοτ αλλά και οι ιππότες της στρογγυλής τραπέζης.

EΡΩΤΗΣΗ 8: Σαν αναγνώστης,τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;

Α.Γ. Διαβάζω αρκετά είδη, με τα αγαπημένα μου να είναι τα ιστορικά αλλά και τα λογοτεχνικά βιβλία. Δεν λέω ποτέ όχι σε μία νέα ανάγνωση και πειραματίζομαι αρκετά με βιβλία από νέους συγγραφές και ερευνητές. Ένα καλό βιβλίο καταφέρνει να σου δημιουργήσει τόσα πολλά και διαφορετικά συναισθήματα, δημιουργώντας μία μαγική στιγμή όπου ο αναγνώστης μπορεί να χαθεί στις σελίδες του για όση ώρα το διαβάζει. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Πόσο εύκολα ή δύσκολα αποδέχεται το αναγνωστικό κοινό στην χώρα μας τους νεότερους συγγραφείς;

Α.Γ. Νομίζω ότι υπάρχουν και πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα του να είσαι νέος συγγραφέας την σήμερον ημέρα. Από κάποιους θα υπάρχει η άρνηση να διαβάσουν ένα βιβλίο από έναν άγνωστο που δεν γνωρίζουν πως γράφει αλλά κάποιοι, όπως και εγώ, θα αποζητούν νέο συγγραφικό πνεύμα και μοντέρνες δουλειές από ανθρώπους που δεν ξέρουμε τίποτα για αυτούς. Μην ξεχνάτε πως αν δεν δινόταν ευκαιρία σε νέους συγγραφείς όταν ξεκίνησαν, πολλά έργα λαμπρών λογοτεχνών δεν θα έφταναν ποτέ στο σαλόνι μας. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Αγαπημένο βιβλίο καί συγγραφέας;

Α.Γ. Έχω τρομακτική αδυναμία στον William Shakespeare. Ο τρόπος που γράφει, τα τοπία, οι χαρακτήρες, οι ανατροπές, το ρομαντικό στοιχείο τον καθιστούν για μένα ως κορυφαίο όλων των εποχών. Αν πρέπει να επιλέξω ένα έργο του θα πω τον έμπορο της Βενετίας. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 11: Τέλος,τί θα λέγατε στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την συγγραφή;

Α.Γ. Να γράφουν, όχι για να εκδώσουν το έργο τους αλλά για το ταξίδι της δημιουργίας που θα κάνουν μέσω της συγγραφής. Αν νιώσουν ότι έχουν γράψει κάτι όμορφο βεβαίως και να στείλουν το βιβλίο τους σε κάποιο εκδοτικό οίκο. Μην απογοητευτούν αν δεχθούν αρνητικές απαντήσεις, το καλό βιβλίο βρίσκει πάντα τον δρόμο του. Μην ξεχνάνε ποτέ πως ένας επαγγελματίας συγγραφέας ήταν κάποτε ένας ερασιτέχνης που απλά δεν τα παράτησε. 

                             Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.

                               Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat

Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το βιβλίο:

https://dominicamat.blogspot.com/2020/09/robin-hood.html
Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Ανδρέα Γεωργαλή Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Ανδρέα Γεωργαλή Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 10, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.