ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ | ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ | (Προσεχώς στα βιβλιοπωλεία)

 


Θωμάς Σιταράς

 

ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ

ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ


Οκτώβριος 2020

  

«Ο απίθανος αυτός Αθηναιογράφος, ο οποίος έχει επιστρατεύσει το χιούμορ σαν εργαλείο ανασκαφής της ιστορίας

των ανθρώπων και όχι των αριθμών, μας δίνει σπαρταριστά βιβλία,

για την Αθήνα του χθες…»

 

Γιώτα Κοντογεωργοπούλου,

Δημοσιογράφος

 

ISBN: 978-618-02-1629-5

Kωδικός: 31017

Σελίδες: 248

 Τιμή:  16,60€

 Διαστάσεις: 22 x 22


Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί μια νέα θεματική, πρωτότυπη έκδοση επιμελημένη από τον γνωστό αθηναιογράφο-συγγραφέα Θωμά Σιταρά, με τίτλο: Τα ευτράπελα της διαφήμισης στο πέρασμα των χρόνων.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη κοινωνικοϊστορική προσέγγιση της Διαφήμισης στα χρόνια της Παλιάς Αθήνας, αποτυπωμένη με πολύ χιούμορ, πλήρως εικονογραφημένη, με ανάλεκτα κείμενα αλλά και πλήθος χαρακτηριστικών διαφημίσεων της εποχής. Ένα ευχάριστο ταξίδι στον κόσμο της διαφήμισης μιας αλλοτινής εποχής (1834-1940).

 

Αγγελίες, ειδοποιήσεις, ρεκλάμες, αλλά και ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, χρονογραφήματα από την Παλιά Αθήνα (1834-1940).

 

Μια εκλαϊκευμένη λαογραφική, ιστορική προσέγγιση της καθημερινότητας, μέσα από τις καταναλωτικές συνήθειες των ανθρώπων της εποχής, γραμμένη μάλιστα από τους ίδιους τους διαμορφωτές της.

 

Περιλαμβάνει ανάλεκτα κείμενα, πλήρως εικονογραφημένα και, όπου χρειάζεται, σχολιασμένα, ενώ σε ένθετες σελίδες παρουσιάζεται ένας μεγάλος αριθμός επιλεγμένων χαρακτηριστικών διαφημίσεων της εποχής.                               




ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΝΟΜΠΛ

 

Γράμματα στην Άιρις

  

Μετάφραση: Δεληγιάννη Αναστασία


Οκτώβριος 2020

  

Μυθιστόρημα

 

«Κανείς δεν πλέκει έναν σύνθετο ιστό ιστοριών με τη μαστοριά που το κάνει η Ελίζαμπεθ Νομπλ. Ένα αισιόδοξο

ανάγνωσμα, γραμμένο με καυστικό χιούμορ, διορατικότητα και ευαισθησία».

Sunday Express

  

ISBN: 978-618-02-1633-2

Kωδικός: 35243

Σελίδες: 628

Τιμή: 18,80 €

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: μαλακό


Το νέο μυθιστόρημα της Ελίζαμπεθ Νομπλ, μια συγκινητική αλλά συνάμα αισιόδοξη ιστορία, αποτελεί μια πανέμορφα γραμμένη σπουδή πάνω στη ζωή τριών γυναικών και των οικογενειών τους.

Μια αξέχαστη ιστορία για τα μυστικά, τις ευκαιρίες της ζωής και την ανακάλυψη της ευτυχίας εκεί που την περιμένεις λιγότερο.

 

Οι ευτυχισμένες παιδικές αναμνήσεις της Τες είναι συνδεδεμένες κυρίως με τη γιαγιά της, την Άιρις, που βοήθησε στο μεγάλωμά της. Και τώρα η Τες έχει ένα μυστικό κάτι που θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή πολλών ανθρώπων και ο μόνος άνθρωπος στον οποίο μπορεί να το εξομολογηθεί είναι η αγαπημένη της γιαγιά. Όμως πώς μπορείς να μιλήσεις για το μέλλον σου σε κάποια που δεν θυμάται το παρελθόν της; Η Άιρις γλιστράει μέσα στη λήθη όλο και περισσότερο, μέρα με τη μέρα...

 

Ώσπου η μοίρα φέρνει την Τζίτζι στη ζωή της Τες. Η Τζίτζι νιώθει μεγάλη συμπάθεια για την Τες, μιας και ξέρει και η ίδια τι σημαίνει μοναξιά. Είναι αποφασισμένη να δείξει στην κοπέλα πως κάθε αναποδιά στη ζωή έχει και μια θετική ανάγνωση. Καθώς η απροσδόκητη φιλία των δύο γυναικών γίνεται όλο και πιο βαθιά, η Τες αισθάνεται την παρόρμηση να ανοιχτεί και να εμπιστευτεί τη φίλη της.

 

Mέχρι που η Τες ανακαλύπτει ότι η γιαγιά της, η Άιρις, έχει κι αυτή το δικό της μυστικό. Μια βαλίτσα με γράμματα από άλλη εποχή τα χαμένα κομμάτια μιας ζωής για τα οποία ποτέ δεν μίλησε σε κανέναν. Θα μπορούσαν αυτά τα γράμματα να κρύβουν τις απαντήσεις που η Τες θεωρούσε χαμένες για πάντα;



 

ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ M. ΓΟΥΝΤΧΑΟΥZ

 

Καποδίστριας

Ο θεμελιωτής της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας


Οκτώβριος 2020

 

Ιστορία

  

Μετάφραση:

Σταυρούλα Αργυροπούλου

 

Πρόλογος: Σωτήρης Ριζάς, Διευθ. Ερευνών στο Κέντρο Έρευνας της Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών

 

ISBN: 978-618-02-1557-1

Kωδικός: 31015

Σελίδες: 792

Τιμή: 33,30 €

Διαστάσεις: 17 x 24

Εξώφυλλο: μαλακό


Μια εμβληματική βιογραφία του Ιωάννη Καποδίστρια από τον ιστορικό και φιλέλληνα Κρίστοφερ Μ. Γουντχάουζ.

Ο συγγραφέας περιγράφει την πολυτάραχη ζωή του, μέσα από μια προσεκτική μελέτη πλούσιου αρχειακού υλικού, επιστολών, μονογραφιών και λεπτομερούς βιβλιογραφίας.

 

•Τα πρώτα του βήματα στην Κέρκυρα.

•Οι σπουδές ιατρικής στην Πάντοβα.

•Η θητεία του ως έκτακτου επιτρόπου των Ιονίων Νήσων.

•Η οργάνωση της άμυνας της Λευκάδας απέναντι στον Αλή Πασά.

•Η υπηρεσία του ως υπουργού εξωτερικών του Τσάρου Αλέξανδρου Α΄.

•Ο ανεκπλήρωτος έρωτας με τη Ρωξάνη Στούρτζα.

•Οι σχέσεις του με το κίνημα του Ρήγα στη Βιέννη.

•Η καθοριστική του συμβολή στη δημιουργία του ελβετικού κράτους.

•Πρώτος κυβερνήτης και θεμελιωτής της ελληνικής Ανεξαρτησίας.

 

Όλα τα επεισόδια συνδέονται αριστοτεχνικά από τον συγγραφέα, ο οποίος με αμείωτη δεξιοτεχνία και εύστοχα επιλεγμένη διατύπωση αποτυπώνει την εποχή και τη ζωή του Καποδίστρια έως το τραγικό τέλος.

 

Ως αποτέλεσμα αναδύεται ένα από τα εντυπωσιακότερα πορτρέτα μίας από τις πλέον εμβληματικές μορφές του νεότερου ελληνισμού.




ΛΟΥΣΙ ΦΟΛΕΪ

 

Το καταφύγιο

Οκτώβριος 2020

 

Ψυχολογικό θρίλερ

 

Μετάφραση:

Χρήστος Καψάλης

 

«Ένα πολλά υποσχόμενο θρίλερ…μια συναρπαστικά αγωνιώδης ιστορία, ιδανική για μια κρύα χειμωνιάτικη βραδιά».

 

Publishers Weekly

  

ISBN: 978-618-02-1589-2

Kωδικός: 35238

Σελίδες: 488

Τιμή: 17,70 €

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: μαλακό


Ένα νέο ψυχολογικό θρίλερ, γεμάτο σασπένς, μυστικά και ανατροπές κυκλοφορεί τον Οκτώβριο από τις εκδόσεις Μίνωας.

   Ένα συναρπαστικό μυστήριο, στο οποίο όλοι είναι ύποπτοι μέχρι τέλους. Ένα πανέξυπνα δομημένο μυθιστόρημα που θυμίζει Άγκαθα Κρίστι και που αποδεικνύει πως η παραδοσιακή φόρμουλα του φόνου σε ένα εξοχικό μέρος… εξακολουθεί να λειτουργεί άριστα!

   Το καταφύγιο βρίσκεται στην κορυφή των Best Seller των Sunday Times και έχει μεταφραστεί ήδη σε 25 χώρες. Στα ελληνικά κυκλοφορεί σε μετάφραση του Χρήστου Καψάλη.

 

Ένα απομακρυσμένο κυνηγετικό καταφύγιο, βαθιά στα Υψίπεδα της Σκοτίας, είναι το μέρος που έχει επιλέξει μια παρέα παλιών φίλων για να περάσει τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς. Μια παράδοση δέκα χρόνων που ξεκίνησε όταν ήταν φοιτητές στην Οξφόρδη και που τους θέλει να υποδέχονται πάντα όλοι μαζί τη νέα χρονιά.

 

Το βάρος, όμως, των κρυμμένων μυστικών αποδεικνύεται υπερβολικά μεγάλο για να αντισταθμίσει την εξασθενημένη νοσταλγία και, πάνω στο ξεφάντωμα της γιορτινής βραδιάς, το νήμα που τους κρατά όλους ενωμένους σπάει.

 

Ένα μέλος της παρέας απομακρύνεται από τη ζεστασιά του καταφυγίου, την ίδια στιγμή που στην περιοχή κυκλοφορεί ένας μανιακός δολοφόνος, ενώ το ίδιο το καταφύγιο

κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό…

 

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά το αγνοούμενο μέλος της παρέας βρίσκεται νεκρό…

 

ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΟΙ.

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ O ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ.




Το νέο βιβλίο της Madame Ginger ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ, 61 λαχταριστές, πανεύκολες συνταγές για όλους  το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 20/10 στα βιβλιοπωλεία


Η Madame Ginger ξεφεύγει για λίγο από τα digital όρια του food blogging και των #EatLikeALocal γευστικών αναζητήσεων και παρουσιάζει το πρώτο της βιβλίο ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ. Ένα βιβλίο με 61 λαχταριστές συνταγές τις οποίες ξεχωρίζει και αγαπά για τη νοστιμιά, την ευκολία αλλά και τη θρεπτική τους αξία. Για κάθε μοναδική συνταγή δίνονται όλες οι απαραίτητες διατροφικές πληροφορίες υπό την επιμέλεια του διαιτολόγου-διατροφολόγου Μιχάλη Κάβδα καθώς και σημάνσεις για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, όπως το αν είναι πλούσια σε πρωτεΐνες ή αν ετοιμάζεται σε λιγότερο από 1 ώρα. Το βιβλίο περιέχει επίσης οδηγό PANTRY με νέα αλλά και γνώριμα υλικά που χρησιμοποιεί ξανά και ξανά και τα οποία έχει πάντα στο ψυγείο και το ντουλάπι της, καθώς και τα απαραίτητα σκεύη μαγειρικής τα οποία χρειάζεται κανείς για να μαγειρέψει τις πεντανόστιμες συνταγές του ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ.

 

Το ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν το νόστιμο, θρεπτικό σπιτικό φαγητό, ανεξαρτήτως των διατροφικών τους προτιμήσεων.

 

Τις συνταγές θα τις μαγειρέψει κάποιος που αποφεύγει το κρέας αλλά και ένας κρεατοφάγος που κάποιες μέρες την εβδομάδα προτιμά ένα νόστιμο πιάτο με όσπρια.

Θα τις μαγειρέψει ο vegan, αυτός που θέλει να μαγειρέψει για τους vegan φίλους του ή απλώς αυτός που θέλει να πειραματιστεί με νέα υλικά σε γνώριμες συνταγές, ανοίγοντας τους μαγειρικούς του ορίζοντες.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

 

Συνταγές για όσους αγαπούν τα λαχταριστά, φουσκωτά κέικ στον πάγκο της κουζίνας τους, είτε τα φτιάχνουν με βούτυρο και γάλα, είτε προτιμούν το λάδι και το γάλα αμυγδάλου.

 

Συνταγές για τη μαμά που νηστεύει, τον μπαμπά που προσέχει, τον φοιτητή που πρέπει να θρέψει σώμα και νου εύκολα και οικονομικά, τον άνθρωπο του σήμερα που τρέχει όλη μέρα να προλάβει και έχει μόλις μισή ώρα στη διάθεσή του να φτιάξει ένα νόστιμο φαγητό.

 

Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερα κεφάλαια. Οι «ΒΑΣΙΚΕΣ» είναι συνταγές που θα βάλουν τις σωστές βάσεις στην κουζίνα, όπως 3 διαφορετικές μπεσαμέλ, διαφορετικοί κιμάδες και βελούδινοι πουρέδες. 13 συνταγές ελληνικής κουζίνας –πιο ελαφριά, δημιουργική, comfort και νόστιμη από ποτέ–, υπάρχουν στο κεφάλαιο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ COMFORT FOOD», ενώ η Madame Ginger παίζει με υλικά, γεύσεις και πιάτα του κόσμου στις σελίδες του «COOK LIKE A LOCAL» κεφαλαίου. Για το τέλος έχουμε αγαπημένα γλυκά «MUNCHIES», καθώς και έναν χρήσιμο οδηγό με τις 61 συνταγές χωρισμένες ανάλογα με την περίσταση στην οποία εντάσσονται.

 

61 λαχταριστές συνταγές που σχεδιάστηκαν με γνώμονα τη νοστιμιά, την ευκολία στην παρασκευή και την θρεπτική τους αξία. Συνταγές που εμπνεύστηκαν από τη νοσταλγία και τη θαλπωρή των γευστικών αναμνήσεων, τα ταξίδια, τους ανθρώπους και τους συνεχείς πειραματισμούς. Συνταγές που δοκιμάστηκαν ξανά και ξανά και αγαπήθηκαν από όλη την ομάδα του Madame Ginger.

 

Με τη θερμή υποστήριξη σημαντικών και καθοριστικών –για την διαμόρφωση και την πορεία της Madame Ginger– ανθρώπων της γαστρονομίας, το ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ μπαίνει σε κάθε σπίτι και σε κάθε κουζίνα, είναι έτοιμο να ξεφυλλιστεί χίλιες φορές, να τσακιστεί στις αγαπημένες σελίδες-συνταγές, να λερωθεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και να αγαπηθεί, όπως αγαπήθηκε από την ίδια.

 

Τα gingerάκια που θα αποκτήσουν το ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ, θα γνωρίσουν τη μαγειρική του σήμερα.


Το ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, και είναι διαθέσιμο στο madameginger.com/shop, με προσωπική υπογραφή της Madame Ginger, καθώς και σε βιβλιοπωλεία όλης της χώρας.

  

ISBN: ISBN 978-618-02-1643-1

Kωδικός: 30433 ● Σελίδες: 176

Τιμή: 18,00€ ● Διαστάσεις: 17 x 24

Εξώφυλλο: σκληρό


Από τα επίσημα δελτία τύπου του εκδοτικού!

 


 

 


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ | ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ | (Προσεχώς στα βιβλιοπωλεία) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ | ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ | (Προσεχώς στα βιβλιοπωλεία) Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 20, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.