Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Μιχάλη Νικολάου

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


   Σήμερα έχω την χαρά να φιλοξενώ στην στήλη των συνεντεύξεων τον συγγραφέα κύριο Μιχάλη Νικολάου. Τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις του. Από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές κυκλοφορεί το βιβλίο του,με τίτλο ''Θανάσιμα φεγγάρια''. Του εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Βρείτε την κριτική μου για το βιβλίο στην στήλη ''Αστυνομικά'',''Θρίλερ''. Μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο. 


                                              Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...


ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την συγγραφή;


Μ.Ν. Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για αυτή την ωραία συνέντευξη και τη δυνατότητα που μου δίνετε να αναφερθώ στο συγγραφικό μου έργο. Το γράψιμο είναι κάτι σαν ψυχοθεραπεία για μένα και μια ανάγκη να ξεφύγω από τους μονότονους ρυθμούς της ζωής μας. Μ' αρέσει να ταξιδεύω μέσα από τους ήρωές μου και να γίνομαι κομμάτι μιας ιστορίας, έστω και φανταστικής.  Μ' άρεσε πάντα να διαβάζω βιβλία, κυρίως λογοτεχνικά και θαύμαζα τους ανθρώπους που είχαν την ικανότητα και το χάρισμα να μεταφέρουν στο χαρτί τις προσωπικές τους ενδόμυχες σκέψεις. Επαγγελματικά ασχολούμαι με τη γραφή τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια. Έχω γράψει ποίηση, μυθιστόρημα, διηγήματα, θεατρικά έργα. Πέραν της αγάπης που έχω για τη λογοτεχνία ένας ακόμη λόγος που ασχολήθηκα με τη γραφή ήταν γιατί ένιωθα την ανάγκη να πω πράγματα που με προβλημάτιζαν κι έβλεπα γύρω μου. 


ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το βιβλίο σας, με τίτλο ‘’Θανάσιμα φεγγάρια’’. Να σας ευχηθώ να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι΄αυτό;


Μ.Ν. Το τελευταίο μου βιβλίο είναι και το πρωτόλειο μυθιστόρημά μου. Πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που τιτλοφορείται «Θανάσιμα Φεγγάρια» κι εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 από τον εκδοτικό οίκο Συμπαντικές Διαδρομές. Πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με στοιχεία θρίλερ, διαποτισμένο με αγωνία και μεταφυσικά συμβάντα.  Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ καλείται από τον αστυνομικό διευθυντή και φίλο του από το εγκληματολογικό τμήμα να εξιχνιάσει μια μυστηριώδη δολοφονία και τότε ανακαλύπτει πως αρκετές δολοφονίες που γίνονται στην πόλη έχουν συγκεκριμένο σκοπό, είναι άρτια οργανωμένες με βάση ένα φυσικό φαινόμενο και πως οι φόνοι δεν θα σταματήσουν αν δεν βρεθεί γρήγορα ο υποκινητής τους. Το τέλος θα τον εκπλήξει δυσάρεστα. Ελπίζω να αγαπηθεί από τους αναγνώστες και ιδιαίτερα το κοινό που αρέσκεται στο είδος των αστυνομικών  μυθιστορημάτων.    


ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποιά η πηγή έμπνευσης της συγκριμένης ιστορίας; 


Μ.Ν. Δεν υπήρχε κάποια συγκεκριμένη πηγή έμπνευσης. Νομίζω η υπόθεση ήρθε απ' την στιγμή που άρχισα να το γράφω, αν και άλλαξα πολλές φορές τη δομή και τη δράση της ιστορίας.  


ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Επιλέγετε να γράφετε ένα βιβλίο χρησιμοποιώντας ένα πλάνο/σχεδιάγραμμα,ή,αφήνετε να σας οδηγήσουν οι ήρωες καί η ιστορία του;


Μ.Ν. Αρχικά ναι, υπάρχει ένα πλάνο, μια δομή και μια υπόθεση. Όμως στη διάρκεια της γραφής αλλάζουν πολλές φορές τα πρόσωπα, ίσως και η αρχική υπόθεση, όπως συνέβη με το μυθιστόρημα «Θανάσιμα Φεγγάρια». 


ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Γιατί επιλέξατε να γράψετε βιβλίο που να ανήκει στο είδος της αστυνομικής λογοτεχνίας με πολλά στοιχεία θρίλερ; Θα μπορούσατε να γράψετε βιβλία τα οποία να ανήκουν σε άλλα λογοτεχνικά είδη;


Μ.Ν. Μ' αρέσουν τα αστυνομικά μυθιστορήματα και τα κείμενα με στοιχεία θρίλερ κι αγωνία. Πάντα θαύμαζα τους συγγραφείς του εν λόγω είδους, οπόταν στην πρώτη μου απόπειρα για μυθιστόρημα είπα να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο είδος. Προηγουμένως έχει εκδοθεί μια συλλογή με διηγήματα μου τα οποία ανήκουν στο είδος του θρίλερ και της αγωνίας με τίτλο «Η Πανσιόν και άλλα διηγήματα». 


ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Τί θα επιθυμούσατε να ‘’κρατήσουν’’ οι αναγνώστες απ΄  την ανάγνωση του βιβλίου σας;


Μ.Ν. Εύχομαι να ταξιδέψουν στον κόσμο του ήρωα Οδυσσέα Πέλοπα και να ζήσουν αυτή τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα της μεσαιωνικής καστροπολιτείας του. 


ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Ποιό το όραμά σας ως συγγραφέας;


Μ.Ν. Να μπορώ να μεταφέρω μέσα από τα γραπτά μου μηνύματα που αφορούν όλους κι όσο γίνεται να βελτιώνω ανθρώπινες συμπεριφορές και καταστάσεις. Είναι πιστεύω κι ένας από τους στόχους ενός συγγραφέα να μπορεί να δίνει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να «βλέπουν» τα στραβά της κοινωνίας και να επιδιώκουν τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. 


ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Έχετε ξεκινήσει την συγγραφή του επόμενου βιβλίου σας; Μπορείτε να μας πείτε κάτι γι' αυτό;


Μ.Ν. Αυτή την περίοδο ετοιμάζω ένα καινούριο μυθιστόρημα το οποίο πάλι θα είναι αστυνομικό, αλλά βρίσκεται στα αρχικά στάδια, οπόταν ακόμη δεν μπορώ να αναφέρω τίποτα σχετικό.  


ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Πόσο εύκολα ή δύσκολα αποδέχεται το αναγνωστικό κοινό στην χώρα μας τους νεότερους συγγραφείς;


Μ.Ν. Νομίζω πολύ δύσκολα ή τουλάχιστον με ένα δισταγμό. Υπάρχουν συγγραφείς παγιωμένοι στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού, ενώ συνήθως κάνουν συγκρίσεις μεταξύ νεώτερων με αυτούς. Αυτό θεωρώ είναι λάθος, γιατί υπάρχουν εξαιρετικοί νέοι συγγραφείς και πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να τους γνωρίσει το αναγνωστικό κοινό και να «μιλήσουν» μέσα από τα κείμενα τους στις ψυχές τους. 

  

ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Αγαπημένο βιβλίο και συγγραφέας;


Μ.Ν. Συγκεκριμένο βιβλίο δεν έχω, όμως από συγγραφείς μου αρέσουν πολύ η Άγκαθα Κρίστι, ο Γιάννης Μάρης και οι κλασικοί συγγραφείς του 19ου και 20ου αιώνα. 


ΕΡΩΤΗΣΗ 11: Ποιό μήνυμα θα θέλατε να δώσετε στα νέα παιδιά που επιθυμούν να ασχοληθούν με την συγγραφή;


Μ.Ν. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συμβουλή για νέους λογοτέχνες, εκτός από το να αγαπούν αυτό που κάνουν, να μην απογοητεύονται και να προσπαθούν πάντα να αυτοβελτιώνονται διαβάζοντας συνεχώς βιβλία.  


                                     Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις σας. 


                                    Με εκτίμηση, Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat



                                   



Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Μιχάλη Νικολάου Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Μιχάλη Νικολάου Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 23, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.