Από καρδιά σε καρδιά

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

΄

    Ο σύγχρονος τρόπος ζωής εκτός από τα πολλά οφέλη που έχει επιφέρει στην καθημερινότητα των ανθρώπων,συντροφεύεται καί από αρκετά μειονεκτήματα που επηρεάζουν με αρνητικό τρόπο καί μας αποσυντονίζουν από τον αρχικό σκοπό της ύπαρξής μας. Το άγχος καί οι όλο κι αυξανόμενες απαιτήσεις καί υποχρεώσεις μοιάζουν σαν θηλιές στο λαιμό που σφίγγουν καί στερούν το πολύτιμο οξυγόνο. Εάν συμπεριλάβουμε καί την πανδημία του covid-19,όλα μαζί συσσωρεύονται μέσα στις ψυχές των ανθρώπων καί απειλούν να τους ''καταβροχθίσουν''.

   Θεωρώ πως ένας από τους πιο ενδεδειγμένους τρόπους για να βρούν γαλήνη καί ψυχική ισορροπία οι άνθρωποι είναι η ανάγνωση βιβλίων. Ειδικά τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν όλο καί περισσότερα καλά κι ουσιαστικά βιβλία στην κατηγορία ''Ευ ζήν'' που βοηθούν κατά πολύ τους αναγνώστες. Για ένα ανάλογο βιβλίο πρόκειται να σας μιλήσω σήμερα. Ο λόγος για το βιβλίο της συγγραφέως κυρίας Σοφίας Καλαντζή,με τίτλο ''Από καρδιά σε καρδιά'' που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φύλατος.

   Ξέρω πως αρκετοί/ες εκεί έξω,είτε λόγω έλλειψης χώρου,είτε λόγω δυσκολίας στην οικονομική σας κατάσταση,δεν αγοράζετε όσα βιβλία θα επιθυμούσατε. Ακόμη κι αν αυτά τα θεωρείτε απαραίτητα σαν εφόδια για την ζωή σας. Η λύση είναι τα ebooks (βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή). Ξέρω πως δεν μπορούν να συγκριθούν σαν αίσθηση με τα έντυπα καί συμφωνώ μαζί σας. Απλά όταν μου δίνεται η ευκαιρία να διαβάσω ένα ebook,δεν την αρνούμαι. Ειδικά όταν το βιβλίο κυκλοφορεί μόνο σε αυτήν την μορφή. Για σκεφτείτε καί τα λοιπά οφέλη. Όχι μόνο δεν καταλαμβάνουν φυσικό χώρο,αλλά μπορείτε να τα έχετε παντού μαζί σας καί να τα διαβάζετε ακόμη καί στο μετρό,ή,στις διακοπές. 

  Ας εστιάσουμε τώρα την προσοχή μας στο βιβλίο. Η συγγραφέας με ήπιο καί διδακτικό τρόπο προσεγγίζει τους αναγνώστες καί θίγει ζητήματα που τους απασχολούν καθημερινά. Προσέξτε! Δεν έχει σκοπό να ''τιμωρήσει'' τον εκάστοτε αναγνώστη για τις όποιες επιλογές του,αλλά επιθυμεί να του δείξει τον δρόμο που θα έπρεπε να ακολουθεί καί να βρεί την λύτρωση. Θα τον πιάσει από το χέρι καί θα τον οδηγήσει σε ένα νοερό ταξίδι μέσα στην ψυχή του. Θα του μιλήσει μέσα από την καρδιά της. Θα ''στοχεύσει'' στην καρδιά του αναγνώστη. Θα δεί ό,τι πραγματικά αναζητά καί αγαπά. Είναι ένα ταξίδι δύσκολο καί με πολλά εμπόδια. Εάν το ίδιο το άτομο δεν είναι έτοιμο να το κάνει καί να δεχθεί βοήθεια,δεν θα πραγματοποιηθεί. Θα έρθει αντιμέτωπο με αλήθειες καί λάθη που πληγώνουν,μα μόνο έτσι θα βγεί ''καθαρό'' κι απαλλαγμένο από περιττά βάρη που μοιάζουν σαν βαριές αλυσίδες στα πόδια.

   Ο λόγος της συγγραφέως είναι απλός καί κατανοητός. Χρησιμοποιεί γεμάτο λεξιλόγιο,πλούσιες,περιγραφικές εικόνες,πληθώρα συναισθημάτων -κυρίως θετικά- καθώς καί μεστά κεφάλαια που καθένα εκ των οποίων εσωκλείει μία θεματική ενότητα. Σε μία πιο ελεύθερη μετάφραση μπορούν να παρομοιαστούν με τα βήματα που πρέπει να κάνει ώστε να φτάσει στο ύψιστο στόχο του. Αρχικά,θα πρέπει να πάρουμε την απόφαση να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Έπειτα,πρέπει να κοιτάξουμε το ''πρόβλημα'' κατάματα. Να βρούμε την εσωτερική μας δύναμη καί την ανθρωπιά που ίσως κάπου να χάσαμε στην πορεία της ζωής μας. Να αποτινάξουμε τα δεσμά καί να απομακρύνουμε από κοντά μας τους τοξικούς ανθρώπους. Να μιλήσουμε με την καρδιά μας καί να πάμε κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Όταν,πλέον,θα είμαστε έτοιμοι,θα νιώσουμε να μας καλεί το ανώτερο καλό καί όλα θα μπούν σε μία σωστή σειρά. Όλο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ξαναβρούμε καί να αγαπήσουμε τον εαυτό μας καί να αποκτήσουμε ψυχική γαλήνη. 

    Είναι ένα από τα βιβλία που αξίζει να τα αναζητήσετε. Εμένα μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις καί με γέμισε με αισιοδοξία καί θετική ενέργεια. Σίγουρα σας το προτείνω.

                                                             Καλές σας αναγνώσεις!


                                                                     ΠΕΡΙΛΗΨΗ


Από καρδιά σε καρδιά – Ενεργοποίησε την εσωτερική σου φωνή

Το βιβλίο αυτό σε καλεί να κάνεις ένα ταξίδι μέσα σου. Ένα ταξίδι ανακάλυψης και αποκάλυψης της εσωτερικής ομορφιάς, της ειρήνης και της δικαιοσύνης. Αυτό το βιβλίο θα σε βοηθήσει να ενεργοποιήσεις την εσωτερική σου φωνή, αν σε βρει έτοιμο. Μέσα μας υπάρχει μια ουσία, ενεργοποιητική και καθαριστική, είναι εκεί για να μας θυμίσει τον δρόμο της επιστροφής στον οίκο μας. Να μας βγάλει από τη λήθη και να μας ανυψώσει στο φως του ήλιου μας. Αυτό το ταξίδι δεν είναι για όλους, απευθύνεται όμως σε όλους όσους θέλουν να ανακαλύψουν τα ανείπωτα και να γευτούν την ουσία της ελευθερίας μέσα τους. Μπορεί να δεις πράγματα που δεν θα σου αρέσουν και να χρειασθεί να ξεριζώσεις τα ψέματα, να κάνεις χώρο για να ενεργοποιηθούν οι αρετές εντός σου.

Τι είναι αυτό που υποσκάπτει τις αρετές και τις χάρες σου;

Θα το ανακαλύψεις;

Θα τους ανακαλύψεις;

Ή θα τους αφήσεις να ζουν εις βάρος σου;

Δεν είναι εύκολο, το ξέρω.

Κάνε την κάθε σου ημέρα να είναι ποίημα.

Φέρε στη ζωή σου την Άνοιξη, γιατί μια Άνοιξη σε καλεί να τη ζήσεις.

Η Άνοιξη μέσα σου!

Άνοιξε μέσα σου!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΦΥΛΑΤΟΣ (FYLATOS PUBLISHING)




Από καρδιά σε καρδιά Από καρδιά σε καρδιά Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 09, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.