Η ΝΕΝΕ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


     Ξέρουμε την ιστορία του τόπου που κατοικούμε,ή,απλά τυγχαίνει να ζούμε στον τόπο που γεννηθήκαμε χωρίς να αναζητάμε περισσότερες πληροφορίες γι'αυτόν; Πόσο γνώστες της ιστορίας του πανέμορφου νησί των Κυκλάδων,την Σαντορίνη,είστε; Θα θέλατε να μάθετε παραπάνω πράγματα καί να κατανοήσετε τους νόμους της φύσης καί τα φυσικά φαινόμενα που διαμόρφωσαν το νησί όπως είναι σήμερα;

   Η σημερινή μου βιβλιοπρόταση για εσάς αφορά το νέο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως κυρίας Εύας Κασιάρου,με τίτλο ''Η Νενέ στη Σαντορίνη'' που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη. Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 ετών καί άνω καί μου άφησε για άλλη μία φορά τις κάλλιστες εντυπώσεις.

   Δεν ήταν η πρώτη μου γνωριμία με την πένα της συγγραφέως,καθώς τυγχάνει να έχω διαβάσει καί το προηγούμενο βιβλίο της ''Κανελόνια μετά φόνου'' που απευθύνεται σε εφήβους. Για να είμαι ειλικρινής ήθελα να δώ αυτήν την φορά πως θα προσέγγιζε τα μικρότερα παιδιά μέσω της ιστορίας του βιβλίου της. Δεν απογοητεύτηκα καθόλου! Ο λόγος της διακρίνεται πάντα από ένα σεβασμό καί αγάπη προς το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Προσαρμόζεται ανάλογα με το ηλιακό φάσμα στο οποίο θα μιλήσει καί εντέλει προσφέρει ενδιαφέρουσες καί αξιόλογες ιστορίες που ταυτόχρονα διδάσκουν καί ψυχαγωγούν. ΄Αλλωστε,αυτός είναι,ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι,ο σκοπός των βιβλίων.

   ''Η Νενέ, γεωλόγος στο επάγγελμα, ταξιδεύει από τη Χαβάη στη Σαντορίνη για να μελετήσει το έδαφος του ηφαιστειογενούς αυτού νησιού. Φτάνοντας, την υποδέχεται στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου ο Γιακουμής, ο οποίος αναλαμβάνει να τη βοηθήσει στις μετακινήσεις της για όσο καιρό θα μείνει στο νησί. Ο Γιακουμής μαθαίνει πολλά για το νησί του κοντά στη Νενέ.'' (Περίληψη οπισθοφύλλου)

    Όπως ο γλυκός γαϊδαράκος Γιακουμής,έτσι καί οι μικροί βιβλιόφιλοι θα μάθουν πολλά μέσα από την αφήγηση της χαριτωμένης πάπιας,της Νενέ καί θα γίνουν κι αυτοί/ες με την σειρά τους μικροί/ες γεωλόγοι. Θα κατανοήσουν την ομορφιά της φύσης,την εξέλιξη καί τελική μορφή του νησιού της Σαντορίνης,θα μάθουν ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με την φυσική καί τους νόμους της που διέπουν την ζωή μας καί τον τρόπο με τον οποίο μας επηρεάζουν τα φυσικά φαινόμενα καί τα οφέλη αυτών.

    Στα θετικά του βιβλίου μπορούν να συγκαταλεγούν το άφθονο,οικείο λεξιλόγιο,οι σύντομες προτάσεις,οι παραστατικές εικόνες που χρησιμοποιεί η συγγραφέας καθώς καί η εξαιρετική εικονογράφηση. Δίνω μεγάλη βαρύτητα πάντα στον τρόπο που κοσμούνται εσωτερικά οι σελίδες ενός παιδικού βιβλίου καί σας προτρέπω να το κάνετε κι εσείς.

  Εν ολίγοις έχουμε στα χέρια μας ένα πολύ καλό παιδικό βιβλίο που αξίζει να το αναζητήσετε καί να το κάνετε δώρο είτε στα παιδιά σας,είτε σε παιδάκια του οικογενειακού,ή,φιλικού σας περιβάλλοντος. Εμένα μου άρεσε πολύ.

                                                           Καλά σας αναγνώσματα!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΥΑ ΚΑΣΙΑΡΟΥ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: MARTINA PELUSO


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ


Η ΝΕΝΕ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Η ΝΕΝΕ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 09, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.