ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ - Ο ΡΟΔΟΜΑΓΟΥΛΟΣ - ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤ΄ΑΣΤΕΡΙΑ - Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ

 


ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ροδομάγουλος

Ένα ταξίδι στ΄αστέρια

 

Εικονογράφηση: Έλενα Σιαπατόρη

 

«Αν σου χαρίσω μια στιγμή, πού προλαβαίνεις να με πας;»
Ο Ροδομάγουλος ενθουσιασμένος την κοιτά γεμάτος λαχτάρα.
«Θα σε ταξιδέψω σε όλους τους γαλαξίες, και τη στιγμή θα την κάνω να φανεί αιώνας!»
Η Γη χαμογελά και, ενώ καταλαβαίνει την υπερβολή στα λόγια του, υποκύπτει στα καλοκάγαθα μάτια του. Μάτια τόσο εκφραστικά, που σαν αυτά δεν έχει ξαναδεί ποτέ της!
«Αυτή η στιγμή είναι όταν η Σελήνη με κρύβει από τον Ήλιο», του λέει. «Και αυτή η στιγμή είναι πολύ κοντά. Θα προλάβεις;»
«Άσ’ το πάνω μου!» σαν να της απαντά με το πονηρό του χαμόγελο.
Και μεμιάς, χάνονται και οι δύο στα βάθη του διαστήματος.


                                                                 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
Γεννήθηκα στο Αίγιο, μεγάλωσα στον Βύρωνα κι αγάπησα την Ελλάδα που ταξίδεψα, μαζί με τους ανθρώπους της· μα πιο πολύ τους καλοσυνάτους και χαμογελαστούς, γιατί αυτοί έχουν μια δύναμη να ομορφαίνουν περισσότερο τον τόπο τους.
Από παιδί ονειρευόμουν να γίνω ηθοποιός και, όταν μεγάλωσα, κάτι κατάφερα. Η μοίρα μού χάρισε πολλές συνεργασίες με όμορφους και ταλαντούχους ανθρώπους στο θέατρο, στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Έγραψα με επιτυχία –απ’ ό,τι φάνηκε– ένα σενάριο για τον κινηματογράφο, έναν στίχο για μια μπαλάντα και τώρα μια ιστορία, ένα παραμύθι, που ευελπιστώ να ταξιδέψει μεγάλους και μικρούς σ’ έναν άλλο κόσμο, έναν κόσμο μακρινό αλλά και κάπως γνώριμο. Κι εύχομαι, στις ξάστερες νύχτες που θα ’ρθουν, όταν κοιτάζετε τον ουρανό, ο Ροδομάγουλος να ζωντανεύει μέσα στις καρδιές σας...


 

ISBN: 978-960-382-017-8
Σχήμα: 19,5x20,  Σελ
.: 68

Τιμή: 10,60 με ΦΠΑ


Από το επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ - Ο ΡΟΔΟΜΑΓΟΥΛΟΣ - ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤ΄ΑΣΤΕΡΙΑ - Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ - Ο ΡΟΔΟΜΑΓΟΥΛΟΣ - ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤ΄ΑΣΤΕΡΙΑ - Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.