Τι είναι αγάπη;

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


    Η φαντασία των μικρών παιδιών δεν έχει όρια καί σχεδόν καθημερινά μας ''βομβαρίζουν'' με καταιγισμό ερωτήσεων που μας κάνουν να αναρωτηθούμε για πράγματα που μέχρι πρότινος δεν το είχαμε καν σκεφτεί. Μία από τις πολλές τους ερωτήσεις θα μπορούσε να σχετίζεται με τα συναισθήματα. Βλέπετε,τα μικρά παιδιά δίνουν πολύ βάση στις αισθήσεις τους -κυρίως όταν οδέουν προς την νηπιακή ηλικία- καί θέλουν να αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους μέσω αυτών. Οπότε είναι φυσικό επακόλουθο μία απορία για το πως είναι διάφορα πράγματα καί έννοιες που δεν είναι απτές. 

  Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το νέο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως κυρίας Λίνας Σωτηροπούλου με τίτλο ''Τι είναι αγάπη;'' σε εικονογράφηση της κυρίας Ντανιέλας Σταματιάδη που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2 ετών κι άνω. Κι αν σας φαίνεται παράξενο να αγοράζετε βιβλία σε παιδιά της συγκεκριμένης ηλικίας,εγώ σας προτρέπω να το κάνετε για πολλούς λόγους που θα οφελούν κυρίως τα παιδιά.

    Τα οφέλη της ανάγνωσης παιδικών παραμυθιών από την κούνια είναι πολλά. Αρχικά,είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των γονέων. Με αυτόν τον τρόπο ψυχαγωγούνται τα παιδιά,οι γονείς περνούν ποιοτικό,δημιουργικό χρόνο μαζί τους καί πολλές φορές τους ''βγάζουν'' από τη δύσκολη θέση στο να εξηγήσουν κάποια πράγματα στα παιδιά τους. Τί θέλω να πώ με αυτό; Τα παραμύθια μας δίνουν τα κατάλληλα παραδείγματα καί απαντήσεις στα ερωτήματα που μας θέτουν οι μικροί βιβλιόφιλοι. Παράλληλα,θα ενισχύσουν το λεξιλόγιό τους καί θα μπορούν να εκφράζονται πιο εύκολα. 

   ''Τι είναι αγάπη;'' ο τίτλος του βιβλίου καί κάλλιστα θα μπορούσε να είναι μία από τις ερωτήσεις που θέτουν τα μικρά παιδιά στους γονείς τους. Η συγγραφέας με πολύ γλυκό καί οικείο τρόπο θα απαντήσει στα παιδιά μέσω σύντομων,κατανοητών προτάσεων καί προσιτών παραδειγμάτων. Εκεί θα έρθει η πολύχρωμη καί ευχάριστη εικονογράφηση που θα αποτυπώνει πάνω στο χαρτί τα λεγόμενα της συγγραφέως καί θα βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν τα όσα ακούνε.

   ''Μα πώς επιτέλους μπορείς να την πεις την αγάπη; Μπορείς να τη ζωγραφίσεις; Έχει σχήμα; Έχει χρώμα; Μυρίζει; Φαίνεται; Μπορούν να τη δουν όλοι; Τελειώνει η αγάπη; Τεράστια και ατελείωτα ερωτήματα, όπως ακριβώς και η αγάπη...'' (Περιγραφή κειμένου)

   Εν ολίγοις πρόκειται για ένα διδακτικό παραμύθι που απευθύνεται σε μικρούς καί μεγάλους καί μας μαθαίνει το τι είναι η αγάπη καί η πραγματική ουσία αυτής. Γιατί η αγάπη είναι ένα τεράστιο καί πανέμορφο συναίσθημα που βρίσκεται ακόμη καί στα πιο μικρά κι ασήμαντα πράγματα. Εμένα μου άρεσε πολύ καί σας προτρέπω να το αναζητήσετε.

                                                             Καλά σας αναγνώσματα!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΛΙΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ













Τι είναι αγάπη; Τι είναι αγάπη; Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 25, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.