Τι έγινε; Τα παρατάμε; ( Μια περιπέτεια της ομάδας Άτλας 3)

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


                                                                ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


                                                   ''Μια περιπέτεια της ομάδας Άτλας''


   Οι εκδόσεις Γράφημα,εκτός από τα πολύ καλά εκπαιδευτικά βιβλία που εκδίδουν,έχουν στη συλλογή τους κι αξιόλογα καί αξιομνημόνευτα παιδικά ψυχαγωγικά βιβλία που όσες φορές έχει τύχει να διαβάσω κάποιο από αυτά,έχω μείνει πολύ ικανοποιημένη. Η σημερινή μου πρόταση για εσάς είναι το τρίτο βιβλίο που αναφέρεται στις περιπέτειες της ομάδας Άτλας καί φέρει τον τίτλο ''Τι έγινε; Τα παρατάμε;" της συγγραφέως κυρίας Ζωής Τσαρσιώτου. Άν θυμάστε,πρίν από καιρό,σας είχα παρουσιάσει τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς (στο τέλος του άρθρου θα βρείτε τα λινκς με τις κριτικές/παρουσιάσεις). 

   Γιατί αγαπώ τη συγκεκριμένη σειρά βιβλίων; Μα φυσικά για το διδακτικό της χαρακτήρα! Σκοπός των βιβλίων της σειράς είναι τα μικρότερα,γιατί όχι καί τα μεγαλύτερα,παιδιά να μάθουν καί να εξοικειωθούν με επιστημονικές ιδέες καί θεωρίες παράλληλα με πολλά επιστημονικά καί κοινωνικά ζητήματα που ταλανίζουν σε μεγάλο βαθμό τις σύγχρονες κοινωνίες. Εδώ,όμως,θα ήθελα την προσοχή σας. Δεν έχουμε να κάνουμε με βιβλία που τα διακρίνει ο αυστηρός,ακαδημαϊκός καί ξύλινος λόγος. Αντιθέτως,χρησιμοποιείται πλούσιο,οικείο λεξιλόγιο,καθημερινά παραδείγματα εύκολα αντιληπτά από τα παιδιά καί πολύχρωμη εικονογράφηση που βοηθά να αποτυπωθούν ομαλότερα οι όποιες γνώσεις στα κεφαλάκια των παιδιών.

   Στην τρίτη περιπέτεια της ομάδας Άτλας τα παιδιά θα διδαχθούν ότι δεν πρέπει να το βάζουν κάτω στην πρώτη δυσκολία,όσο ακατόρθωτο κι αν φαντάζει κάτι. Με ομαδική δουλειά,προσφορά καί αγάπη για ό,τι κάνουμε,πολλά μπορούν να γίνουν. Αρκεί να πιστεύουμε στον εαυτό μας καί στην αστείρευτη δύναμη που κρύβουμε όλοι κι όλες μέσα μας καί δεν το γνωρίζουμε μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή.

  ''Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά στο χωριό των παιδιών, την Πλατανιά! Μια μεγάλη φωτιά έκαψε το δάσος και τα έκανε όλα άνω κάτω! Η ομάδα ΑΤΛΑΣ καλείται να αναλάβει δράση. Δεν είναι, όμως, εύκολο να κινητοποιηθούν οι μικροί και οι μεγάλοι, μέχρι που κάποιος άγνωστος τους ξυπνάει όλους Τώρα τα παιδιά της ομάδας ΑΤΛΑΣ έχουν δύο μεγάλα ερωτήματα να απαντήσουν: Τι να κάνουν για να βοηθήσουν την Πλατανιά; και ποιος έγραψε στον τοίχο: «Τι έγινε; τα παρατάμε;» Όμως η ιστορία δεν τελειώνει εδώ… Ελάτε στην ιστοσελίδα http://atlaswikigr.wikifoundry.com/atlasbooks  για δραστηριότητες, εκπαιδευτικό υλικό, αφηγήσεις και ταινίες.'' (Περίληψη οπισθοφύλλου)

    Εν κατακλείδι,το βιβλίο για ακόμη μία φορά μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο σύνολό του. Αγαπημένο μου κομμάτι του βιβλίου ο τρόπος που αποτυπώθηκε πάνω στο χαρτί η ιστορία. Θα καταλάβετε τι εννοώ,μόλις πιάσετε το βιβλίο στα χέρια σας καί το ξεφυλίσσετε. Αξίζει να το αναζητήσετε κι εσείς.

                                                           Καλά σας αναγνώσματα!


Διαβάστε εδώ τις κριτικές μου για τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς:


https://dominicamat.blogspot.com/2019/06/blog-post_92.html ( Η ΓΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΥΡΕΤΟ )


https://dominicamat.blogspot.com/2019/06/blog-post_67.html ( Η ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΣΚΑΛΑ )


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΖΩΗ ΤΣΑΡΣΙΩΤΟΥ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΔΩΡΟΘΕΑ ΛΟΥΚΡΗ


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΑΝΗ ΣΕΡΟΓΛΟΥ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΓΡΑΦΗΜΑ





                            











Τι έγινε; Τα παρατάμε; ( Μια περιπέτεια της ομάδας Άτλας 3) Τι έγινε; Τα παρατάμε; ( Μια περιπέτεια της ομάδας Άτλας 3) Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 21, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.