ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ | ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ | ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ (Μέρος 1ο)

 


ΧΑΡΑ ΚΑΤΣΑΡΗ

 

ΠΕΤΑΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ

Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου

 

Νέα σειρά βιβλίων για παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας, από την εκπαιδευτικό Χαρά Κατσαρή. Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει χαρούμενες, κατανοητές δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τα παιδιά να κατακτήσουν αβίαστα τις έννοιες και τις δεξιότητες που αναλογούν σε κάθε ηλικία και να πετάξουν με τα δικά τους φτερά στον κόσμο της γνώσης!

 

Το βιβλίο ΠΕΤΑΩ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ απευθύνεται σε κάθε παιδί που φοιτά στον Παιδικό Σταθμό ή βρίσκεται στην ηλικία των τριών έως τεσσάρων ετών. Στις σελίδες του παρουσιάζονται θέματα όπως χρώματα, σχήματα, μεγέθη, οι πρώτοι αριθμοί, κατευθύνσεις, λαβύρινθοι, μοτίβα και διαδρομές. Υπάρχουν, επίσης, πολλές πληροφορίες για τον κόσμο που μας περιβάλλει, τις εποχές και τις γιορτές του έτους.



Το βιβλίο ΠΕΤΑΩ ΣΤΟ ΠΡΟΝΗΠΙΟ απευθύνεται σε κάθε παιδί που φοιτά στο Προνήπιο ή βρίσκεται στην ηλικία των τεσσάρων έως πέντε ετών. Στις σελίδες του παρουσιάζονται θέματα όπως αριθμοί, γράμματα, σχήματα, ο εαυτός μας, οι εποχές, το περιβάλλον, κατευθύνσεις, χωροχρονικές έννοιες, προγραφικές ασκήσεις, διαδρομές, λαβύρινθοι και σπαζοκεφαλιές.



Το βιβλίο ΠΕΤΑΩ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ απευθύνεται σε κάθε παιδί που φοιτά στο Νηπιαγωγείο ή βρίσκεται στην ηλικία των πέντε έως έξι ετών. Στις σελίδες του παρουσιάζονται θέματα όπως τα γράμματα, κεφαλαία και πεζά, οι αριθμοί, τα σχήματα, οι εποχές, οι μήνες και οι μέρες της εβδομάδας, μαθηματικές έννοιες και οι πρώτες πράξεις, ο εαυτός μου και οι άλλοι, το περιβάλλον μας, ο χρόνος, η αιτία και το αποτέλεσμα.

 

Σειρά:

Πετάω και μαθαίνω

Απρίλιος 2016

ISBN: 978-618-02-1783-4,

         978-618-02-1784-1,

        978-618-02-1785-8

Kωδικοί: 11187, 11188, 11189

Σελίδες: 96

Τιμή: 7,70€

 Διαστάσεις: 21 x 29

Εξώφυλλο: μαλακό



ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΡΕΛΑ

 

Μαθαίνω την ορθογραφία στο

ΠΙ & ΦΙ

Είναι εύκολο 

 

Ορθογραφία: εύκολη ή δύσκολη; Μάθημα βαρετό ή ενδιαφέρον; Μπορεί να αποτελέσει πηγή ενθουσιασμού για ένα παιδί; Κι όμως μπορεί!

Στη σειρά βιβλίων «Πι & Φι» της εκπαιδευτικού Ελευθερίας Βαρελά προστέθηκαν δύο νέοι τίτλοι που θα βοηθήσουν τα παιδιά ηλικίας 7 και 8 ετών να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην ορθογραφία.

 


Τα παιδιά μαθαίνουν την ορθογραφία με τη βοήθεια της ετυμολογίας και της οικογένειας των λέξεων. Έτσι κάνουν συνειρμούς καθώς, όταν γνωρίζουν πώς γράφεται μία λέξη, μαθαίνουν αυτόματα και πολλές άλλες, σύνθετες ή παράγωγες, της ίδιας οικογένειας.

 

Δοκιμάστε το!

Η ορθογραφία γίνεται παιχνίδι

και μαθαίνεται στο Πι & Φι!


Σειρά: Πι & Φι 

Εκπαιδευτικά βιβλία

Για παιδιά ηλικίας 7+

Απρίλιος 2016

ISBN: 978-618-02-1814-5 &     

    978-618-02-1815-2

Kωδικός: 11190 & 11191

Σελίδες: 64

 Τιμή: 6,60€

Διαστάσεις: 21 x 29

Εξώφυλλο: μαλακό



ΜΑΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

 

Μυστική αποστολή

Το νερό της λησμονιάς

 

Εικονογράφηση εξωφύλλου:

Κριστίν Μενάρ

 

Στην αγαπημένη σειρά των παιδιών «Μυστική αποστολή», που επανακυκλοφορεί ανανεωμένη με νέα εξώφυλλα, μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Μαρίας Δασκαλάκη με τίτλο Το νερό της λησμονιάς.

Μια νέα Μυστική Αποστολή, που διαδραματίζεται στην Άνδρο, περιμένει τα παιδιά να την εξιχνιάσουν!

 

Η Δανάη φτάνει στην εφηβεία κοιτάζοντας τον ποταμό Γάγγη από τις όχθες του. Την Ινδία γνωρίζουν για χώρα τους και αυτή και ο αδερφός της. Όμως τώρα οι γονείς τους αποφασίζουν να μετακομίσουν στην Ελλάδα. Η Δανάη πρέπει να τα αφήσει όλα πίσω της, για να βρεθεί στην Άνδρο, το νησί καταγωγής της μητέρας της.


Η αλλαγή είναι μεγάλη και η προσαρμογή δύσκολη. Όμως, όλα αλλάζουν όταν η Δανάη μαθαίνει για τα νερά της Άρνης, τις πηγές που σε βοηθάνε να ξεχάσεις. Εκεί, στην Άρνη, ζει η προγιαγιά Ανατολή, που ανακαλύπτει πως έχει ένα μενταγιόν ίδιο με το δικό της!


Τίνος είναι η φωτογραφία που η Δανάη βρίσκει κρυμμένη μέσα στο παμπάλαιο μενταγιόν; Τι σχέση έχει ο ξένος αυτός άντρας με την οικογένειά της; Θα βρει τις απαντήσεις; Θα καταφέρει να εξιχνιάσει αυτή τη Μυστική Αποστολή;

 

Παιδική λογοτεχνία 

 

ΣΕΙΡΑ:

Μυστική αποστολή

 

Θέμα:

Ταξίδια στην Ελλάδα – ΑΝΔΡΟΣ

 

Για παιδιά ηλικίας 9+

  

ISBN: 978-618-02-1781-0

Kωδικός: 21561

Σελίδες: 180

Τιμή: 7,99€

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: μαλακό



ΓΙΟΧΑΝΑ ΣΠΙΡΙ

 

Χάιντι

 

Διασκευή: Μαρία Δασκαλάκη

Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος

 

Στη σειρά «Κλασικοί θησαυροί» έρχεται να προστεθεί η Χάιντι, της Γιοχάνα Σπίρι, σε διασκευή της Μαρίας Δασκαλάκη και υπέροχη εικονογράφηση από τον Νίκο Γιαννόπουλο. Η σειρά «Κλασικοί θησαυροί» συλλέγει τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της παγκόσμιας και της ελληνικής λογοτεχνίας και τα παρουσιάζει διασκευασμένα για παιδιά, ώστε να μην ξεχαστούν ποτέ!

 

Η Χάιντι είναι η πιο γνωστή παιδική ιστορία της Ελβετίδα συγγραφέως Γιοχάνα Σπίρι. Αν και γράφτηκε το 1880, διαβάζεται ασταμάτητα από μικρούς και μεγάλους μέχρι σήμερα.

 

Η ζωή στάθηκε άδικη για τη μικρή Χάιντι που έμεινε ορφανή και από τους δύο γονείς της όταν ήταν πολύ μικρή. Κάποια στιγμή, η αδερφή της μητέρας της δεν μπορούσε να τη φροντίζει άλλο κι έτσι σε ηλικία μόλις πέντε χρονών την άφησε στον παππού της, ο οποίος ζούσε στις ελβετικές Άλπεις και ήταν ο μοναδικός συγγενής που είχε.
Ο παππούς ήταν ένας παράξενος άντρας που ζούσε απομονωμένος ψηλά στο βουνό και σπάνια κατέβαινε στο πιο κοντινό χωριό. Όλοι τον θεωρούσαν αγριάνθρωπο και τον φοβόντουσαν. Όταν, όμως, γνώρισε την εγγονή του, άρχισε να αλλάζει. Η καλοσύνη και η αγνότητα του κοριτσιού ξύπνησαν μέσα του συναισθήματα που κοιμόντουσαν για πολλά χρόνια.


Η ζωή στο βουνό κυλούσε ανέμελα, μέχρι τη στιγμή που μπήκε στη ζωή της Χάιντι η Κλάρα και τότε όλα άρχισαν να αλλάζουν…

Παιδική λογοτεχνία

  

ΣΕΙΡΑ: Κλασικοί Θησαυροί

 

Εικονογραφημένο

 

Για παιδιά ηλικίας 4+

 

ISBN: 978-618-02-1782-7

Kωδικός: 14293

Σελίδες: 40

Τιμή: 11,10€

 Διαστάσεις: 23,5 x 26,7

Εξώφυλλο: σκληρό



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ

 

Ένα μυστήριο για τον… Μπούφο

Συνταγή για… διάρρηξη


Το 11ο βιβλίο της σειράς «Ένα μυστήριο για τον… Μπούφο» μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας!

 

Πόσο «Μπούφος» είναι ο Στέλιος; Ανακαλύψτε το διαβάζοντας όλες τις περιπέτειες του καλυτεροχειρότερου ντετέκτιβ στον κόσμο!

 

Ένα ρεκόρ θα γίνει η αφορμή να μπλέξει ο Στέλιος σε ένα ακόμα μυστήριο. Άλλοι κυνηγάνε το ρεκόρ της μεγαλύτερης τυρόπιτας του κόσμου κι εκείνος κυνηγάει έναν κλέφτη! Θα πάρει άραγε το βραβείο Γκίνες ή το βραβείο… γκίνιας;


Σειρά:

Ένα μυστήριο για τον… Μπούφο!

 

Για παιδιά ηλικίας 8+

Απρίλι016

ISBN: 978-618-02-1829-9

Kωδικός: 22461

Σελίδες: 96

 Τιμή: 7,99€

 Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: μαλακό




ΚΑΡΙΛ ΧΑΡΤ

 

ΕΝΑΣ ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

Εικονογράφηση: Ρόζαλιντ Μπέρντσο

Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ

  

Ένα νέο, υπέροχα εικονογραφημένο, παραμύθι προστίθεται στα βιβλία των εκδόσεών μας. Μια γλυκιά ιστορία με έναν δράκο που πηγαίνει στο σχολείο για πρώτη φορά θα βοηθήσει τα παιδιά που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τις σχολικές αίθουσες, αλλά και όσα ήδη πηγαίνουν στο σχολείο, να μάθουν σωστούς τρόπους συμπεριφοράς.

 

Το βιβλίο αυτό δεν θα βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν μόνο την καλή σχολική συμπεριφορά, αλλά και πώς να αλληλοεπιδρούν σωστά με άλλα παιδιά.

 

Όταν ένα μικρό δρακάκι πάει στο σχολείο, θα ρίξει, άραγε, κάτω τις μπογιές και θα αρνηθεί να μοιραστεί τα παιχνίδια;

Όχι, βέβαια! Οι δράκοι δεν τα κάνουν αυτά!

 

Όμως η σωστή συμπεριφορά στο σχολείο δεν είναι πάντα εύκολη…


Παιδική λογοτεχνία

 

Για παιδιά ηλικίας 2+


Στους μικρούς δράκους αρέσει να μαθαίνουν!

 

ISBN: 978-618-02-1773-5

Kωδικός: 14292

Σελίδες: 32

Τιμή: 12,20€

 Διαστάσεις: 27 x 27

Εξώφυλλο: σκληρό


(Επίσημα δελτία τύπου)


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ | ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ | ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ (Μέρος 1ο) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ | ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ | ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ (Μέρος 1ο) Reviewed by Dominica on Μαΐου 15, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.