Εκδόσεις Φυλάτος_ Δελτία Τύπου ΝΕΩΝ κυκλοφοριών (Μέρος 2ο)

 Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Χάρη Κουδούνα :

«Το γλωσσάριο της ψυχής».


“Μία ποιητική συλλογή αυτή του Χάρη Κουδούνα, που δίνει την αίσθηση μιας καθαρής ριπής ανέμου, που φθάνει σε εμάς από μια αριστοκρατική ψυχή, όπου ο στίχος δημιουργείται χωρίς τέχνασμα, μερικές φορές είναι τόσο ευαίσθητος και γεμάτος τρυφερότητα, άλλες φορές περισσότερο μελαγχολικός. Ο ποιητής μας προσφέρει μια ευρεία άποψη της εξωτερικής πραγματικότητας. Το γράψιμο για τον συγγραφέα, έχει ένα κοινωνικό σθένος, ηθικό και παγκόσμιο, που γεννά ελπίδα. Γι’ αυτό το έργο του περιέχει μία μεγάλη πνευματική δύναμη”.

Πρώτο Βραβείο βιβλίου ποιημάτων της Κριτικής Επιτροπής – Lendinara Italia


Εσωτερικό: Πολυτελής έκδοση με μαλακό εξώφυλλο, τυπωμένη σε σαμουά χαρτί.

Τιμή: 15,33 € (με Φ.Π.Α και δωρεάν μεταφορικά)

ISBN: 978-960-658-062-8

Σελίδες: 234Η Ιερά Σινδόνη & η Αγία Οικία της Θεοτόκου – Η διέλευση από την Αθήνα -ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΣΥΜΒΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΝΑΪΤΩΝ, ΤΩΝ ΚΙΣΤΕΡΚΙΑΝΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΑΡΧΙΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΟΜΑΤΣΙΝΙ – ΟΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΔΑΦΝΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΥ

ΤΟΥ “ΠΥΘΑΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΦΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ ΙΣΟΨΗΦΙΑΣ”


Η μελέτη, εκτεταμένη σε τρία μέρη, αρχίζοντας ειδικά από τον “διάδρομο της Ναζαρέτ”, αποτελεί μία συμβολή στραμμένη στο να παρέχει εφικτές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και να επιδιώξει με αυτές, στο να διαμορφώσει υποθέσεις, που αφορούν την τοποθεσία που θα μπορούσε να είχε φιλοξενήσει έστω και για λίγο διάστημα την Σινδόνη πρώτα και στη συνέχεια ή ταυτόχρονα, την Αγία Οικία της Θεοτόκου.

Η παρούσα έρευνα, προτίθεται στο να ανασχηματίσει την παλαιά “Οδό των Αγγέλων”, τοποθετούμενη μεταξύ του Δουκάτου των Αθηνών, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, μία από τις τέσσερις πορείες – την τρίτη, σε χρονολογική σειρά – ακολουθούμενη από την μετατόπιση της Αγίας Οικίας, πρίν την άφιξή της στο Λορέτο. Τίθεται ο στόχος επίσης, της παροχής πληροφοριών σχετικά με την “συζητημένη διέλευση” της Σινδόνης από την Αθήνα, τοποθετώντας υπό έμφαση, ορισμένα σημαντικά στοιχεία που τα δύο κειμήλια (η Σινδόνη και η Αγία Οικία του Λορέτο), έχουν από κοινού. Η μελέτη παρέχει καινούργια κριτήρια αξιολόγησης, έτσι ώστε να υπάρξει η περισυλλογή και ο ανασχηματισμός των ενδεχόμενων “κενών” της ιστορίας, καθώς και της γνώσης, σχετικά με τα παλαιά κάστρα της Θεσσαλίας, αναλύοντας και ερμηνεύοντας τα αρχαία σύμβολα που και σήμερα υπάρχουν ακόμη στα μοναστήρια και στις βυζαντινές εκκλησίες του 12ου και 13ου αιώνα, σημαντικές στάσεις στο έπος της αυτοκρατορικής οικογένειας των Κομνηνών και αργότερα, των Αγγέλων Δούκα Κομνηνών.


Συγγραφέας: Χάρης Κουδούνας

ISBN: 978-960-658-059-8

Σελίδες: 348

Εσωτερικό: Πολυτελής ασπρόμαυρη έκδοση τυπωμένη σε λευκό χαρτί

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ: Ανθρωπιστικές, οικονομικές & κοινωνικές επιστήμες | Ιστορική μελέτηΣυγγραφέας: Χριστίνα Κυριαζίδη

ISBN: 978-960-658-069-7

Σελίδες: 50

Εσωτερικό: Πολυτελής έκδοση με μαλακό εξώφυλλο, τυπωμένη σε σαμουά χαρτί

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ: Λογοτεχνία & Δοκίμιο | Ποίηση
Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Αναστάσιου Μπαλτζίδη:

«Το Ναυάγιο»


Η εκατονταετία που μεσολάβησε, πριν και μετά την ανατολή του 19ου αιώνα, σε Ασία, Αμερική και Ευρώπη, αποτέλεσε μια ανεπανάληπτη εμπειρία, γι’ αυτούς που την έζησαν. Η Μικρασιατική Καταστροφή, η πειρατεία, το αμερικανικό όνειρο, ο γαλλικός Μάης του ‘68, η ελληνική Δικτατορία του ‘67, η σεξουαλική απελευθέρωση, αποτελούν τον τόπο δράσης των πρωταγωνιστών για το «Ναυάγιο».

Η φαντασία, η περιπέτεια, ο έρωτας, η βία της ζωής, το απρόσμενο, αποτελούν το όνειρο, που θα σας ταξιδέψει, μέσα από τις ζωντανές περιγραφικές εικόνες του βιβλίου. Το μυστήριο και η αγωνία, για την τύχη των ηρώων του μυθιστορήματος, θα σας συνοδεύουν, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία γραμμή του βιβλίου. Το όνειρο και οι ζωντανές περιγραφές, θα σας οδηγήσουν, να πάρετε μέρος σ’ αυτό το μυθιστόρημα, να ζήσετε την αγωνία και την προσπάθεια, την ελπίδα και την επιτυχία αυτών των ανθρώπων.


Εσωτερικό: Πολυτελής έκδοση με μαλακό εξώφυλλο, τυπωμένη σε σαμουά χαρτί

Τιμή: 14,23€ (τιμή με Φ.Π.Α)

ISBN: 978-960-658-068-0

Σελίδες: 158Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Μαυρίδη: «Δράχμαν ΙΙ»


Oι περιπέτειες του Δράχμαν συνεχίζονται. Ένας άνεργος σούπερ ήρωας που ζει στην Ελλάδα και ψάχνει απελπισμένα για μια δουλειά, που θα του επιτρέπει να καλύψει τις βιοποριστικές ανάγκες τις δικές του, της μητέρας του, αλλά και της γάτας του. Ο Δράχμαν εμφανίζει ως δια μαγείας δραχμές, οι οποίες φυσικά του είναι παντελώς άχρηστες και περνάει ώρες ατελείωτες αναζητώντας μια εργασία, αναπτύσσοντας νέες δεξιότητες που θα τον επαναφέρουν στην ενεργό δράση και παρακολουθώντας τη γάτα του να επιδίδεται σε ασκήσεις γιόγκα.

Οι περισσότερες προσπάθειές του για να βρει μια αξιοπρεπή δουλειά πέφτουν στο κενό, καθώς κανείς δε φαίνεται πρόθυμος να προσλάβει έναν άνεργο σούπερ ήρωα με μια ξεπερασμένη – και άχρηστη πλέον – υπερδύναμη. Ο Δράχμαν όμως δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει τον προσωπικό του αγώνα επιστρατεύοντας τη φαντασία, τη δημιουργικότητά του, αλλά και έναν ξεχασμένο θείο από το Σικάγο!

Θα καταφέρει άραγε να βρει τρόπο να αποκτήσει την πολυπόθητη δουλειά ή θα συνεχίσει να τρώει αέρα κοπανιστό, που περίσσεψε από χθές, συντροφιά με τη μητέρα και τη γάτα του;


Εσωτερικό: Πολυτελής ασπρόμαυρη έκδοση, τυπωμένη σε λευκό χαρτί.

Εικονογράφηση: Νίκος Πολυχρονόπουλος

Τιμή: 10,89€ (με Φ.Π.Α και δωρεάν μεταφορικά)

ISBN: 978-960-658-063-5

Σελίδες: 38


                                                Από τα επίσημα δελτία τύπου του εκδοτικού!
Εκδόσεις Φυλάτος_ Δελτία Τύπου ΝΕΩΝ κυκλοφοριών (Μέρος 2ο) Εκδόσεις Φυλάτος_ Δελτία Τύπου ΝΕΩΝ κυκλοφοριών (Μέρος 2ο) Reviewed by Dominica on Μαΐου 10, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.