Απλά και διαφορετικά

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


   Λίγο ο αναγκαστικός εγκλεισμός μας στο σπίτι λόγω της καραντίνας,λίγο οι εκπομπές μαγειρικής που έχουν κατακλύσει το πρόγραμμα της τηλεόρασης,έχουν γίνει η αφορμή όλο καί περισσότερος κόσμος να ασχοληθεί με την μαγειρική,είτε ψάχνοντας να βρεί ένα κρυμμένο ταλέντο,είτε για να περάσει πιο δημιουργικά τον χρόνο του. Άν καί μου αρέσει καί απολαμβάνω το καλό φαγητό,δεν σας το κρύβω πως έχω κουραστεί από τα ίδια καί τα ίδια. Επίσης,βρίσκω πολύ μονότονα αρκετά από τα παλιά βιβλία με συνταγές μαγειρικής που κυκλοφορούν. Θέλω κάτι φρέσκο,δημιουργικό καί λειτουργικό. Καί το κυριότερο όλων; Να μπορεί να υλοποιηθεί εντέλει η συνταγή καί να βγεί άρτια κι όχι να έχω το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ε,λοιπόν,σας έχω την ιδανική λύση! Ο λόγος για το αλλιώτικο,μα άκρως ενδιαφέρον καί χρήσιμο,βιβλίο μαγειρικής του συγγραφέα Γιώργου Ευγενειάδη,με τίτλο ''Απλά καί διαφορετικά'' που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

  ''Πόσοι από εμάς έχουμε βρεθεί στην θέση να διαβάζουμε μια συνταγή, να βλέπουμε την φωτογραφία του τελικού αποτελέσματος της, αλλά να μας δυσκολεύει η παρασκευή της; Πως μαθητές ενός δημόσιου ειδικού σχολείου μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για μια διαφορετική παρουσίαση και ευκολότερη πρόσληψη της κάθε συνταγής; Χρησιμοποιώντας, απλά, καθημερινά υλικά, μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση και χωρίς ζυγαριά καταλήγουμε στο τελικό αποτέλεσμα εύγεστα, σπιτικά και διαφορετικά!" (Περίληψη οπισθοφύλλου)

   Ο συγγραφέας παίρνει υλικά καί συνταγές από την εγχώρια κουζίνα καί τους προσφέρει έναν αέρα αναζωογόνησης. Με λιτό καί κατανοητό τρόπο μας επεξηγεί τον τρόπο παρασκευής τους,χωρίς να μας μπερδεύει,ή,να μας κουράζει. Παράλληλα,με την κεντρική φωτογραφία του φαγητού,υπάρχει η αποτύπωση των βημάτων της συνταγής μέσω των παραστατικών εικόνων της κυρίας Δέσποινας Παπαχριστούδη. Με αυτόν τον τρόπο,όχι μόνο δεν θα έχουμε πρόβλημα να αντιληφθούμε σωστά τη συνταγή,αλλά μας καθοδηγεί με έξυπνο,διασκεδαστικό τρόπο ώστε να εκτελέσουμε τα βήματα καί να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Δηλαδή,ένα εύγευστο φαγητό. Ακόμη κι οι αρχάριοι,ή,όσοι/ες δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ ξανά με την μαγειρική θα καταφέρουν να έχουν ένα άρτιο αποτέλεσμα,χωρίς κόπο,αλλά με τρόπο!

   Στα θετικά του βιβλίου μπορούν να συγκαταλεχθούν οι φρέσκες ιδέες στις συνταγές,ο απλός καί ευνόητος τρόπος γραφής του,η αναφορά του συγγραφέα με αναλυτικές πληροφορίες για το κύριο συστατικό της εκάστοτε συνταγής καί τα οφέλη αυτού στον οργανισμό μας,οι απαραίτητες οδηγίες πριν να μπούμε στην κουζίνα καί οι κανόνες υγιεινής που πρέπει να ακολουθούμε,καθώς καί η αναφορά στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής. Μία διατροφή που θεωρείται από τις κάλλιστες καί πιο ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό καί συνετό θα ήταν όλοι κι όλες να την ακολουθούμε. Εγώ το βιβλίο το ξεχώρισα με το πρώτο κοίταγμα καί έχω σκοπό να φτιάξω όλες τις συνταγές που εμπεριέχονται μέσα σε αυτό. Για να δώ. Θα ισχύει αυτό το ''Απλά και διαφορετικά δοκιμάστε το!" που αναφέρει το οπισθόφυλλό του; Γιατί όχι να μην το αναζητήσετε κι εσείς!

                                                              Καλά σας μαγειρέματα!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΔΗΣ


ΕΙΚΟΝΕΣ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥΔΗ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ








Απλά και διαφορετικά Απλά και διαφορετικά Reviewed by Dominica on Μαΐου 30, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.