ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


   Καθημερινά όλο καί περισσότεροι γονείς αναζητούν βιβλία που θα τους βοηθήσουν στην ορθή ανατροφή των παιδιών τους καί την αποφυγή τυχόν ανεπιθύμητων λαθών. Κακά τα ψέματα,κανένας άνθρωπος δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα κι ούτε όταν,πλέον,γίνεται γονιός μαζί με τη γέννηση του παιδιού δεν επιστρέφει στο σπίτι απ΄το μαιευτήριο έχοντας κι έναν οδηγό που θα λέει το πως πρέπει να φερθεί καί το τι να κάνει,ή όχι. Είμαστε άνθρωποι κι όχι ρομπότ. Τα λάθη είναι αναμενόμενα καί μέσα από αυτά μαθαίνουμε,αλλά το ζήτημα είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα καί να μην τα επαναλαμβάνουμε. Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω κι από συζητήσεις μου με γονείς που έχουν μικρά παιδιά,σας έχω σήμερα μία διαφορετική πρόταση απ'ό,τι συνηθίζω. Ο λόγος για το βιβλίο/εγχειρίδιο των συγγραφέων Dr Christine Coquart & Catherine Piraud- Rouet,με τίτλο ''ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ" που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Gema σε μετάφραση της κυρίας Γιούλας Σταθοπούλου.

    ''Καλωσορίστε τα συναισθήματα του παιδιού, χαρίστε του ηρεμία και αυτοπεποίθηση. Ένα βιβλίο- εργαλείο στα χέρια κάθε γονιού. Ένας οδηγός που θα σας προσφέρει λύσεις, σύντροφός σας σε μια διαπαιδαγώγηση καλοπροαίρετη και διαφορετική. Ένα αναλυτικό πανόραμα για:

• να κατανοήσουμε τις βάσεις της αρμονικής ανάπτυξης του παιδιού από 0 έως 10 ετών·

• να καθιερώσουμε μια μη βίαιη επικοινωνία χωρίς να απαρνηθούμε τους κανόνες·

• να κάνουμε παιδαγωγικές επιλογές που ευνοούν την αυτοπεποίθηση και την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού·

• να αφουγκραστούμε και να συντροφέψουμε τα συναισθήματα του παιδιού χάρη σε ήπιες θεραπείες: μεθόδους αντιστρές, αναπνοή, χαλάρωση, οικοδόμηση εμπιστοσύνης, τεχνοθεραπεία..." (Περίληψη οπισθοφύλλου)

    Στα θετικά του βιβλίου περιλαμβάνονται:

* Οικείος λόγος καί προσιτό λεξιλόγιο

* Παραδείγματα παρμένα από την καθημερινή ζωή

* Χωρισμένο σε τρία μέρη για να είναι πιο ευκολοδιάβαστο

* Κάθε μέρος καλύπτει καί μία διαφορετική θεματική ενότητα

* Περιέχονται χρήσιμες συμβουλές

* Στο τέλος περιέχεται χρήσμο λεξικό των όρων που θα βρούμε μέσα στο κείμενο,η βιβλιογραφία που χρησιμοποιήθηκε καί το βιογραφικό των συγγραφέων.

   Για όσους/ες ενδιαφέρεστε,στην ίδια σειρά κυκλοφορεί καί το βιβλίο της Κατρίν Ντιμοντέιγ-Κρεμέρ με τίτλο ''Μια νέα γονική εξουσία χωρίς τιμωρίες και ξύλο''.

                                                               Καλές σας αναγνώσεις!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: Dr Christine Coquart & Catherine Piraud- Rouet (Κριστίν Κοκάρ & Κατρίν Πιρό-Ρουέ


ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: ETRE PARENT AUTREMENT


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΓΙΟΥΛΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: GEMA








ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ Reviewed by Dominica on Μαΐου 05, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.