Πίτερ Ράμπιτ: Μια τρελή τρελή εφεύρεση

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


   Μπήκε ο Ιούλιος κι εγώ δε γινόταν να μην σας έχω προτάσεις βιβλίων για τους μικρούς καί τις μικρές βιβλιόφιλους/ες. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων έκλεισαν καί τα παιδιά παραμένουν μέσα στο σπίτι -κυρίως λόγω της ζέστης- καί έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο. Ειδικά τα παιδιά ηλικίας 3 ετών καί άνω,είναι τόσο αεικίνητα που πρέπει διαρκώς με κάτι οι γονείς να τα απασχολούν. Τί καλύτερο,λοιπόν,από την ανάγνωση βιβλίων που είναι κατάλληλα για την ηλικία τους. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο έλαβα το βιβλίο με τίτλο ''Πίτερ Ράμπιτ: Μια τρελή τρελή εφεύρεση" της συγγραφέως Ρέιτσελ Μπράιτ καί τους ευχαριστώ πολύ. Ένα πολύ εύθυμο καί ψυχαγωγικό παραμύθι που υπόσχεται να χαρίσει όμορφες στιγμές στα παιδιά καί να κοσμήσει με χαμόγελα ευτυχίας τα προσωπάκια τους.

   ''Ο Πίτερ Ράμπιτ είναι πανέξυπνος και πολυμήχανος, του αρέσει όμως πολύ και το παιχνίδι. Τα λερωμένα ασπρόρουχα της μαμάς του γίνονται η τέλεια ευκαιρία να δοκιμάσει τη νέα του εφεύρεση: τη… μαγική μπουγάδα! Έτσι θα κάνει τη δουλειά του γρήγορα και θα του μείνει και καιρός για να παίξει. Πανέξυπνο σχέδιο! Θα εξελιχθεί όμως όπως ακριβώς υπολόγιζε το κατεργάρικο κουνελάκι;" (Περίληψη οπισθοφύλλου)

   Μέσα από την υπόθεση του βιβλίου τα παιδιά θα αφήσουν ελεύθερη την φαντασία τους καί θα προσπαθήσουν να γίνουν πιο δημιουργικά. Θα μάθουν πως είναι να βοηθούν τους άλλους κι ότι θα πρέπει να μην κάνουν αταξίες καί να ακούν τους γονείς τους. Στα επιπλέον θετικά στοιχεία του βιβλίου συγκαταλέγονται η απλή γλώσσα,ο τρόπος αποτύπωσης της ιστορίας πάνω στο χαρτί σαν ένα τραγούδι με ομοιοκαταληξία,η καλή ποιότητα στο χαρτί,η μεγάλη γραμματοσειρά καί η εξαιρετική,πολύχρωμη εικονογράφηση που κοσμεί το βιβλίο από το εξώφυλλο,εσωτερικά έως καί το οπισθόφυλλο. Ναι,εμένα μου άρεσε πολύ καί σας το προτείνω,αν έχετε παιδιά σε αυτήν την ηλικία,ή,αν επιθυμείτε να το προσφέρετε ως δώρο.

                                                                  Καλές σας αναγνώσεις!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΡΕΪΤΣΕΛ ΜΠΡΑΪΤ (Rachel Bright)


ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Peter Rabbit,Head Over Tail


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΩ ΤΑΥΡΗ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ:  Nicola Kinnear


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: METAIXMIO


Ηλικία: Για παιδιά από 3 ετών



Πίτερ Ράμπιτ: Μια τρελή τρελή εφεύρεση Πίτερ Ράμπιτ: Μια τρελή τρελή εφεύρεση Reviewed by Dominica on Ιουλίου 02, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.