🔶 Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Μ.Σιδέρη


                                

                  Νέες κυκλοφορίες

 

Η χρονιά πίσω από τις μάσκες
Κατερίνα Νικολαΐδου


Σελ.: 432
Σχήμα: 13,7×20,8
Τιμή: 14,90 €
ISBN: 
978-960-468-290-4

Οκτώ μήνες μιας επιδημίας που εξελίσσεται σε πανδημία. Έξι αλληλοσυνδεόμενοι αστυνομικοί γρίφοι για έναν αρ­χαιολόγο που, παραδόξως για όλους τους υπόλοιπους, βρίσκει κάποια κοινά σημεία ανάμεσα στην επιστήμη του και τη δια­λεύκανση εγκλημάτων, αλλά και για έναν δημόσιο υπάλληλο, για τον οποίο η διαλεύκανση εγκλημάτων είναι η δουλειά του. Είναι κρίμα που δεν μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους.

Έ να τηλεφωνικό κέντρο της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, μια συνάντη­ση παλιών συμμαθητών και μια πολυκατοικία σε lockdown στη Θεσσαλονίκη, ένα νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Αθήνα, μια πολυτελής βίλα στην Πάτμο, δύο ιστιοπλοϊκά δε­μένα αρόδου στις Μικρές Κυκλάδες και μια κρουαζιέρα στον Ειρη­νικό, που κινεί το ενδιαφέρον του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Οκτώ γυναίκες. Η καθεμιά τους έχει ένα τραγούδι ν’ ακούσει και μια ιστορία να διηγηθεί.

 
Eshop

Μόνος μαζί σου
Βάιος Κουκκόνης


Σελ.: 456
Σχήμα: 13,7×20,8
Τιμή: 14,90 €
ISBN: 
978-960-468-288-1

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του στο χωριό αρ­χικά δεν στάθηκαν εμπόδιο στη μετέπειτα επαγγελματική πορεία του Ερρίκου. Κατάφερε να γίνει ένας επιτυχημένος γυναικολόγος και ένας ευτυχισμένος οικογενειάρχης. Ή τουλάχιστον έτσι πίστευε. Το πραγματικό εμπόδιο στην ευτυχία του όμως, βρισκόταν μέσα στην ίδια τη βασανι­σμένη ψυχή του! Η αναζήτηση της αγάπης θα τον μπλέξει σε περιπέτειες που θα κρατήσουν πάνω από μια δεκαετία. Θα αναμετρηθεί με όσα του είχε γράψει η μοίρα και θα ανακαλύψει κρυμμένα μυ­στικά του παρελθόντος! Θα επιστρέψει στις ρίζες του και θα δώσει μια
γενναία μάχη με τους δαίμο­νές του. Θα αναδειχθεί τελικά νικητής;

Ένα ψυχολογικό κοινωνικό μυθιστόρημα που μας μεταφέρει ένα μήνυμα αγάπης και σεβασμού προς τον εαυτό μας αλλά και τη διαφορετικότητα!

 
Eshop

Γυμνή Αλήθεια
Έλενα Κουβελιώτη


Σελ.: 424
Σχήμα: 13,7×20,8
Τιμή: 14,90 €
ISBN: 
978-960-468-278-2

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια διαφορετική ανάγνωση της Παλαιάς Διαθήκης. Έχουμε διδαχθεί, μέσα από το θεολογικό πρίσμα να ερμηνεύουμε την Παλαιά Διαθήκη, που τοποθετείται σε μια εποχή όπου κυριαρχούσε το κακό, σε έναν κόσμο ειδωλολατρικό. Η Έλενα Κουβελιώτη αφηγείται τη βιβλική ιστορία των πρωτόπλαστων και των απογόνων τους προσαρμοσμένη στη σύγχρονη εποχή, απογυμνωμένη από θρησκευτικούς και θεολογικούς μανδύες, με πρόσωπα που πράττουν και λειτουργούν όχι κάτω από το διάταγμα της θεϊκής θελήσεως αλλά κάτω από τις εντολές ενός εξανθρωπισμένου Θεού. Με διεισδυτική απλότητα αναζητά την αλήθεια πίσω από θρησκευτικές έννοιες και αντιλήψεις αιώνων, αναζητά την αγνή αγάπη του Θεού πίσω από τα θρησκευτικά δόγματα, στις συνειδήσεις των ανθρώπων.

 
Eshop

Μαθηματικά προβλήματα
περιβαλλοντικού περιεχομένου
για μαθητές Δημοτικού

Σωτήριος Γ. Μάιπας


Σελ.: 80
Σχήμα: 16,5x23,5
Τιμή: 8,00 €
ISBN: 978-960-468-284-3

Το βιβλίο περιέχει συνολικά 150 μαθηματικά προβλήματα περιβαλλοντικού περι­εχομένου, τα οποία έχουν ως στόχο αφενός να προσφέρουν εξάσκηση και βελτί­ωση της μαθηματικής αντίληψης των μαθητών και αφετέρου να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική συνείδησή τους, μέσω ενός πρωτότυπου τρόπου, βασισμένου στην ύλη των μαθηματικών των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού σχολείου.

Η ρύπανση και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, η κλιματική αλλαγή, η εξοικονό­μηση ενέργειας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η σχέση των ανθρώπων με τα ζώα, οι περιβαλλοντικές επιδράσεις στην υγεία, αλλά και η ρύπανση του διαστημι­κού περιβάλλοντος είναι μερικά από τα ζητήματα που
καλύπτονται στην παρούσα συλλογή μαθηματικών προβλημάτων.

Οι ασκήσεις χωρίζονται ενδεικτικά σε τρεις ομάδες διαβαθμισμένης δυσκολίας. Στόχος τους είναι να συντροφεύουν τον μαθητή από την τετάρτη δημοτικού μέχρι και την εισαγωγή του στο γυμνάσιο.

Εκτός από τη μετάδοση της περιβαλλοντικής γνώσης και πληροφορίας, αλλά και την εξάσκηση στα μαθηματικά, το βιβλίο, μέσω της ιδιαίτερης βαρύτητας που έχει δοθεί στις εκφωνήσεις, προσφέρεται και για εξάσκηση στην κατανόηση κειμένου.

 
Eshop

Η Πρασινοχώρα

Ελισσάβετ Ζητουνιάτη


Σελ.: 80
Σχήμα: 17x24
Τιμή: 9,90 €
ISBN: 978-960-468-285-0

Για παιδιά κάθε ηλικίας ηλικίας

Τι κάνει μια χώρα Πράσινη; Τελικά οι κροκόδειλοι από ποιο ζώο προέρχονται; Μήπως τα μικρά αθώα γουρουνάκια, δεν είναι και τόσο αθώα; Η περιβαλλοντική μόλυνση ποιανού δημιούργημα είναι τελικά; Ο Ακης ο κροκοδειλάκης, παρέα με πολλά άλλα ζώα, προσπαθεί να σώσει το περιβάλλον, σε μια απολαυστική παιδαγωγική ιστορία, για μικρούς αλλά και για μεγάλους!

 
Eshop

Η Νεράιδα της πιπίλας
Δελίνα Βασιλειάδη


Σελ.: 24
Σχήμα: 20,5x28,5
Τιμή: 4,00 €
ISBN: 978-960-468-286-7

Για παιδιά ηλικίας 3+

Όταν ένα παιδί αποφασίσει πως δεν χρειάζεται πια πιπίλα, έρχεται η Νεράιδα της Πιπίλας, την παίρνει και στη θέση της αφήνει ένα όμορφο δώρο» είπαν στη Μα­ρία οι γονείς της, όταν αυτή τους ανακοίνωσε πως θα πετάξει τις πιπίλες ης επειδή μεγάλωσε!

Μια μαγική και τρυφερή ιστορία με πρωταγωνί­στριες ένα υπέροχο κορίτσι που μεγαλώνει και ωριμάζει και μια νεράιδα που συλλέγει πιπίλες!!!

 
Eshop

Η μάγισσα πολύχρωμη και ο μικρός ζωγράφος
Νανά Μπροδήμα


Σελ.: 24
Σχήμα: 20,5x28,5
Τιμή: 4,00 €
ISBN: 978-960-468-287-4

Για παιδιά ηλικίας 4+

Τη μονότονη ζωή μιας μάγισσας που ζούσε ολομόναχη σε ένα σκοτεινό κάστρο διακό­πτει η ξαφνική επίσκεψη ενός μικρού αγοριού. Μαζί ανακαλύπτουν όχι μόνο την κρυμμένη καλοσύνη της μάγισσας αλλά και την άγνωστη μαγική της δύναμη. Βάζοντας λίγο χρώμα στη ζωή της αλλά και στη ζωή των νέων της φίλων, η μάγισσα έγινε .Πολύχρωμη!

Μια όμορφη ιστορία για τη μαγική δύναμη της φιλίας!

 
Eshop



Από τα επίσημα δελτία τύπου του εκδοτικού!


🔶 Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Μ.Σιδέρη 🔶 Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Μ.Σιδέρη Reviewed by Dominica on Ιουλίου 12, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.