ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ & ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ - ΔΡ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

 


Δρ. Αναστάσιος Κόλλιας

Προγραμματισμός & Ρομποτική

στο σχολείο και στο σπίτι με BBC micro:bit®    (1,2,3)

 

 

Δρ. κ Αναστάσιος Κόλλιας, επί σειρά ετών προπονητής της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής FIRST Global Challenge Team Greece, έγραψε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια σειρά βιβλίων για την Επιστήμη των Υπολογιστών, τον Προγραμματισμό και τη Ρομποτική, που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, αρχάριους ή προχωρημένους, χωρίς να απαιτεί καμία πρότερη γνώση, ούτε προμήθεια επιπρόσθετου υλικού, σε γλώσσα απλή και κατανοητή, με οδηγίες βήμα προς βήμα και πολλές εικόνες, αξιοποιώντας την ευρέως διαδεδομένη υπολογιστική πλατφόρμα του BBC micro:bit® και δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να συνδέσουν τη μάθηση και την τεχνολογία με εφαρμογές του πραγματικού κόσμου.


Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς που στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων επιθυμούν να αξιοποιήσουν τη μέθοδο 
STEAM στη διδακτική τους πράξη, σε κάθε κεφάλαιο παρουσιάζονται με συνοπτικό και εύληπτο τρόπο τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα, οι διαθεματικές συνδέσεις με τα γνωστικά αντικείμενα του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών (δημοτικό, γυμνάσιο) και με τους 4 Κύκλους Δεξιοτήτων που προτείνονται από το ΙΕΠ, προσφέροντάς τους το απόλυτο εργαλείο για τη δουλειά τους στην τάξη.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Δρ. Αναστάσιος Κόλλιας έχει μακρόχρονη εμπειρία ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με εξειδίκευση στην πληροφορική, το STEM και τη ρομποτική. Κατέχει διδακτορικό (Πανεπιστήμιο Αθηνών), M.Ed. (Πληροφορική στην Εκπαίδευση) και είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής εκπαιδευτικών από τη LEGO® Education Academy. Είναι συνιδρυτής του εργαστηρίου καινοτομίας mellonLAB και εμπνευστής του digitalgames.edu.gr. Από το 2010 σχεδιάζει Προγράμματα Ρομποτικής και STEM για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Έχει συνεργαστεί με πολλά σχολεία, εργαστήρια και οργανισμούς ως σύμβουλος-εκπαιδευτής και ως προπονητής αγωνιστικών ομάδων ρομποτικής.  Ως προπονητής-μέντορας της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής FIRST Global πέτυχε το χάλκινο μετάλλιο στον μηχανικό σχεδιασμό και την 6η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής του Ντουμπάι το 2019.


ΚΛΙΚ εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες
 

1ο Βιβλίο: ISBN: 978-960-382-084-0, Τιμή: 10,00
 

2ο Βιβλίο: ISBN: 978-960-382-085-7, Τιμή: 11,00
 

3o Βιβλίο: ISBN: 978-960-382-090-1, Τιμή: 12,00

Από το επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ & ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ - ΔΡ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ & ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ - ΔΡ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 04, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.