ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


    Όποιον γονιό κι αν ρωτήσουμε τι θα ήθελε να γίνει το παιδί του όταν μεγαλώσει,η απάντηση που θα λάβουμε είναι ''ευτυχισμένο''. Σε έναν κόσμο,όμως,που συνεχώς αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς,ποιος/α μπορεί να πει με σιγουριά ότι είναι ευτυχισμένος/η; Με ποιον τρόπο ορίζει την ευτυχία του ένας άνθρωπος; Άραγε,η ευτυχία έχει διαφορετική έννοια για τον καθένα καί την καθεμία ξεχωριστά; Κι αν μας δινόταν η ευκαιρία να χαρίσουμε στο παιδί,ή,στα παιδιά μας μία λέξη που θα αντιπροσώπευε για αυτά την ευτυχία,ποια θα ήταν αυτή; Καί για να σας προλάβω. Σκεφτείτε μία λέξη που θα είναι σωστός θησαυρός για τα παιδιά σας καί την υπόλοιπη πορεία της ζωής τους.

   Σήμερα έχω την χαρά να ''συναντώ'' για δεύτερη φορά την πένα της συγγραφέως Νικολέττας Λέκκα μέσα από το νέο της παιδικό παραμύθι,με τίτλο ''ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ" το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΓΕΛΛΑΣ καί απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-6 ετών. Πρόκειται για ένα από τα πιο γλυκά καί συναισθηματικά παιδικά βιβλία που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό με διδακτικό χαρακτήρα,όχι μόνο για τα μικρά παιδιά,αλλά καί για εμάς τους ενήλικες που μεγαλώνοντας δείχνουμε τάσεις να ξεχνάμε το αληθινό νόημα της ευτυχίας καί να το αναζητάμε,ματαίως,σε πληθώρα υλικών καί μη αγαθών που η κατοχή τους,ή μη,λανθασμένα πιστεύουμε πως μας καθιστά ευτυχισμένους/ες καί το αντίθετο.

   "Μια μαμά θα ψάξει "την πιο σπουδαία λέξη να τη χαρίσει στα παιδάκια της να τα συντροφεύει σε όλη τους τη ζωή σαν το πιο πολύτιμο δώρο". Θα βρεθεί απέναντι σε τελείες που θα γίνουν βάση για αυτάρεσκα θαυμαστικά και θα επιμείνει σε ό,τι ξέρει ότι αξίζει πραγματικά. Ένα απρόσμενο δώρο θα της θυμίσει ότι μια εικόνα κάνει όσο χίλιες λέξεις. Αλλά υπάρχει και ένας ήχος... Θα πάρει μαζί το "γρίφο" της στο πατρικό και γύρω από τα τραπέζια και τους καναπέδες που τους φέρνουν όλους πιο κοντά, μέσα από αγκαλιές και γαργαλητά θα βρει αυτό που θέλει να χαρίσει στα παιδιά της. Για πάντα." (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

   Θετικά στοιχεία του βιβλίου: 

- Αληφοθανής,πολύχρωμη εικονογράφηση

- Απλός,κατανοητός λόγος

- Μεστή,περιεκτική ιστορία

- Ωραία γραμματοσειρά καί συνολική επιμέλεια του βιβλίου

- Παραδείγματα παρμένα από την καθημερινή ζωή

   Εν κατακλείδι,μιλάμε για μία ιστορία που μας μαθαίνει πως εμείς οι ίδιοι/ες κρατάμε το κλειδί της ευτυχίας στα χέρια μας καί δεν είναι άλλο από την αγάπη της οικογένειάς μας καί ο όποιος τρόπος αυτή εκδηλώνεται. Καί να θυμάστε! Σε μία εποχή που οι λέξεις χάνουν το νόημά τους,επειδή χρησιμοποιούνται αλόγιστα,οι πράξεις εξακολουθούν να μετράνε. Αναζητήστε το!

Καλή ανάγνωση!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΛΕΚΚΑ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΓΕΛΛΑΣ ΑΕ





  

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.