Είσαι αστέρι!


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

   Όλοι οι γονείς,παππούδες καί γιαγιάδες,θείοι καί θείες είθισται να προσφωνούμε τα μικρά μας όχι με το όνομά τους,αλλά με διάφορα άλλα υποκοριστικά με σκοπό να τονίσουμε την αυτοπεποίθησή τους καί να τους δείξουμε την αγάπη που τρέφουμε για εκείνα. Δεν είναι λίγες οι φορές,μάλιστα,που χρησιμοποιούμε την φράση ''Είσαι αστέρι'' για να τα παινέψουμε για κάθε τους προσπάθεια ακόμη κι αν αυτή δεν είναι τόσο πετυχημένη. Στο μικρό τους μυαλουδάκι αυτό μεταφράζεται ως σπουδαία επιτυχία κι αναμένουν να αναγνωρίζεται αυτό κι από τους άλλους ανθρώπους. Τί συμβαίνει,όμως,όταν δεν βρίσκουν την ίδια θετική ανταπόκριση που επιθυμούν; Πώς μπορούμε να εξηγήσουμε στα παιδιά καί να κατανοήσουν πως οι δικοί τους άνθρωποι πάντα μα πάντα τα βλέπουν με ξεχωριστό τρόπο από εκείνον που τα βλέπουν οι ξένοι; 
   Η σημερινή μου παιδική βιβλιοπρόταση αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα. Η συγγραφέας Σάντρα Ελευθερίου παίρνει,λοιπόν,την φράση ''Είσαι αστέρι'' καί της δίνει ζωή μέσα από την υπόθεση καί την εικονογράφηση του νέου της ομώνυμου παιδικού παραμυθιού που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κι απευθύνεται σε παιδιά ηλικία 4 ετών κι άνω. Ένα γλυκό κι ευχάριστο παραμύθι που σκορπά χαμόγελα στα πρόσωπα των μικρών παιδιών,αλλά καί των ενηλίκων.
   "Είσαι ΑΣΤΕΡΙ!!! Αυτό μου λένε όλοι! Δηλαδή όχι ακριβώς όλοι… Γιατί ενώ η γιαγιά είπε πως έχω αγγελική φωνή, ο δάσκαλος με έδιωξε από τη χορωδία! Κι ενώ η κυρία Άννα μού είπε πως έχω αστέρι στη ζωγραφική, ο διευθυντής της γκαλερί δεν έδειξε καθόλου ενδιαφέρον για τον πίνακά μου... Μήπως ΔΕΝ είμαι αστέρι τελικά; Κι αν δε βρω ποτέ το δικό μου αστέρι;" (Περίληψη οπισθοφύλλου)
    Θετικά στοιχεία του βιβλίου:
- Πολύχρωμη κι ευφάνταστη εικονογράφηση
- Εξαιρετική επιλογή στη χρήση της γραμματοσειράς
- Μικρή,μεστή καί ψυχαγωγική ιστορία
- Σύντομες προτάσεις
- Οικείο λεξιλόγιο
   Εν ολίγοις,έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ καλό παιδικό παραμύθι που διδάσκει στα παιδιά να μην απογοητεύονται. Να δοκιμάζουν νέα πράγματα καί να είναι βέβαια πως θα έρθει η στιγμή που θα βρουν το πραγματικό τους ταλέντο καί αυτό θα αναγνωριστεί από όλους. Εμένα μου άρεσε πολύ καί σας το προτείνω.
Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΣΑΝΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΣΑΝΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: METAIXMIO

ΗΛΙΚΙΑ: 4+ ΕΤΩΝ


Είσαι αστέρι! Είσαι αστέρι! Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 09, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.