ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ - ΧΡΕΟΣ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Μία Οικογένεια γεμάτη Αγάπη που για ένα Χρέος οδηγείται με Πάθος στον Θάνατο.

Ο Λύκος της VMA

Στη πλευρά που στέκεται υπάρχει μόνο η εκδίκηση.

Το τρίτο μέρος της σειράς ''Κωδικός Αρχάγγελος'' έρχεται να ξεπεράσει τα όρια, να μεγαλώσει την Οικογένεια και να δώσει αξία στην Αγάπη. Ως Χρέος απέναντι σε κάθε προδοσία, έρχεται να φέρει την ανατροπή.

-ΈΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ-

   Καί αισίως φτάσαμε στην μέση της πενταλογίας V.M.A. με το τρίτο βιβλίο της σειράς με τίτλο ''Κωδικός Αρχάγγελος: Χρέος'' της συγγραφέως Χριστίνας Σιάπικα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Maradel. Καί ναι,ξέρω τι θα σκεφτείτε καί τι μπορεί να σας αγχώνει στο άκουσμα πως πρόκειται για μία πενταλογία βιβλίων,αλληλένδετων μεταξύ τους. Όμως,οι όποιοι φόβοι περί επανάληψης των ήδη ειπωμένων,ή,η πιθανή εμφάνιση μίας ανεπιθύμητης ''κοιλιάς'' καταρρέουν χάρη στη δυναμική γραφή της συγγραφέως που,όχι μόνο έχει κάνει άλματα όσον αφορά την εξέλιξή της,αλλά μας προσφέρει μια εκ διαμέτρου αντίθετη ιστορία από τις δύο προηγούμενες η οποία μας καθηλώνει στην θέση μας απαιτώντας αμείωτο το ενδιαφέρον καί την προσοχή μας από την πρώτη έως καί την τελευταία λέξη...
   "Ο Λέιτον Κρος δεν ανήκει στη Βι.Εμ.Ει., δεν είναι Αρχάγγελος, είναι δολοφόνος. Για να προστατεύσει τον αδερφό του, συνεργάζεται με τους ιδρυτές και γίνεται μέρος της υπόθεσης. Για να διαφυλάξει τα συναισθήματά του, έχει μάθει να κρατάει σε απόσταση τους γύρω του. Έχει ιδιαιτερότητες κι έναν στόχο. Ακολουθεί τη λογική, μέχρι τη στιγμή που παραλαμβάνει Κωδικό. Τότε η εικόνα αλλάζει. Η Ροζαλίν Ζισκάρ εισβάλλει επικίνδυνα στη μοναξιά του, σέβεται το χρέος του, ερωτεύεται τον λύκο. Όταν το λάθος μοιάζει σωστό και η αλήθεια έχει χαθεί από το ψέμα, πόση θυσία αντέχει η αγάπη; Πόσα άτομα ορίζουν μια οικογένεια και ποιο χρέος είναι αναίμακτο; Σ' ένα παιχνίδι θανάτου νικητής είναι αυτός που πιστεύει στο αύριο ή εκείνος που θα χάσει τα περισσότερα;" (Περίληψη οπισθοφύλλου)
   Η συγγραφέας εύστοχα,-κατ'εμέ-,επιλέγει τον χαρακτηρισμό ''λύκος'' για τον κεντρικό πρωταγωνιστή. Προσέξτε! Εσκεμμένα δεν λέω ''ήρωα'',καθώς ο συγκεκριμένος φέρει όλα εκείνα τα επιθυμητά χαρακτηριστικά που τον καθιστούν αντι-ήρωα καί μάλιστα από τους πιο αγαπημένους μου,αφού μέσα από τα όποια σημάδια του κορμιού καί της ψυχής του γίνεται πιο ανθρώπινος καί προσιτός σε εμάς. Γίνεται,λοιπόν,λύκος για να μπορέσει να επιβιώσει καί να προστατέψει όσα αγαπά. Μπορεί επιφανειακά να μοιάζει σκληρός,επικίνδυνος καί άτρωτος,μα βαθειά μέσα του τα συναισθήματα τον σφυροκοπούν ασταμάτητα καί η αγάπη κρατά ζωντανή την φλόγα του. Για μένα είναι ο πιο αγαπημένος μου πρωταγωνιστής (όπως καί βιβλίο της σειράς) μέχρι τώρα. Βλέπετε,τρέφω μία ιδιαίτερη αδυναμία στους λύκους. Όσο τρομακτικοί κι αν δείχνουν στην όψη,εκτιμώ βαθύτατα την αγάπη καί την αφοσίωση που δείχνουν στην αγέλη καί στο ταίρι τους μέχρι το τέλος. Μην σας πω πως τους ζηλεύω που μπορούν να καταφέρουν αυτό το ''για πάντα'' που αρκετές φορές είναι ανέφικτο για εμάς τους ανθρώπους.
   Καί έχουμε καί την κύρια πρωταγωνίστρια τη Ροζαλίν. Προσωπικά βρίσκω δύσκολο το γεγονός να ταυτιστώ με κάποια ηρωϊδα ενός αισθηματικού βιβλίου καί είναι σπάνιες οι φορές που αυτό συνέβη. Όπως έγινε καί με τη Ροζαλίν. Άν καί δεν έχουμε σε καμία περίπτωση τις ίδιες εμπειρίες ζωής,πάνω της βρήκα αρκετά στοιχεία του εαυτού μου καί του τρόπου σκέψης μου. Μόλις βρήκε τον λύκο της,εστίασε πάνω του,αφέθηκε καί δέθηκε μαζί του εφ'όρου ζωής. Βλέπετε καί οι ''λύκαινες'' δρούμε με τον ίδιο τρόπο. Για εμάς υπήρχε,υπάρχει καί θα υπάρχει μόνο ο ένας. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως πάντα θα υπάρχει το ευτυχισμένο τέλος,όσο κι αν ευχόμαστε γι'αυτό. 
   Σε αυτό το βιβλίο το δραματικό στοιχείο κάνει αρκετά αισθητή την παρουσία του,χωρίς να γίνεται μελό,ή,να χωλαίνει σε οποιοδήποτε σημείο η ιστορία. Αντιθέτως,της προσδίδει ό,τι χρειάζεται για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα. Ενισχύεται δε από τις απαραίτητες ανατροπές,τους ρεαλιστικούς διαλόγους μεταξύ των προσώπων,το πλούσιο καθημερινό λεξιλόγιο,τις άκρως περιγραφικές σκηνές,καθώς καί την άρτια σκιαγράφηση των χαρακτήρων των προσώπων,που τους οδηγεί η συγγραφέας στα άκρα. Τα ''σχοινιά'' που τους συγκρατούν φαντάζουν να φθείρονται όλο καί περισσότερο καί κοντεύουν να σπάσουν... Άραγε,θα καταφέρουν να νικήσουν,ή,όλα έγιναν μάταια; Ο επίλογος θα έρθει να δώσει σε εκείνους καί σε εμάς τη χαριστική βολή. Ή όχι; Μήπως όλα,τελικά,τώρα θα αρχίσουν; Εγώ προσωπικά ανυπομονώ για τη συνέχεια. Αναζητήστε το!
Καλή ανάγνωση!

Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το βιβλίο ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ:  https://dominicamat.blogspot.com/2019/03/vma-1.html

Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το βιβλίο ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ-ΑΓΑΠΗ: https://dominicamat.blogspot.com/2019/03/vma-2.html

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΑΠΙΚΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: MARADEL BOOKS PUBLISHING


   

ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ - ΧΡΕΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ - ΧΡΕΟΣ Reviewed by Dominica on Μαρτίου 02, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.