Τσουλήθρα στο ουράνιο τόξο


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Η οικογένεια είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά που έχουμε στη ζωή μας. Είναι η προσωποποίηση της αγάπης,της στοργής καί της φροντίδας. Είναι το απάνεμο λιμάνι μας καί ο φάρος που το φωτίζει. Είναι η πυξίδα που δείχνει τον δρόμο μας καί δεν μας επιτρέπει να χαθούμε. Όμως,όλα αυτά δεν είναι δεδομένα για όλα τα παιδιά του κόσμου. Κάποια είχαν την κακή τύχη να μεγαλώνουν χωρίς γονείς σε ιδρύματα καί να γνωρίζουν τη σκληρή πλευρά της ζωής από πολύ τρυφερή ηλικία. Η συγγραφέας Μαρία Καλτσή βαθειά ευαισθητοποιημένη τόσο γύρω από ζητήματα που αφορούν παιδιά,όσο καί την κοινωνία,στο νέο της παιδικό παραμύθι,με τίτλο ''Τσουλήθρα στο ουράνιο τόξο",που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο,μας προσφέρει μία ψυχαγωγική καί συνάμα διδακτική ιστορία που θα αγαπηθεί από μικρούς καί μεγάλους.
   "Δύο μικρά κορίτσια, η Αλίκη και η Μελίτα, μεγαλώνουν μαζί σε ορφανοτροφείο. Η φιλία τους είναι δυνατή, αληθινή, μια σχέση αδερφική. Η ζωή μπορεί να τους φέρθηκε σκληρά από πολύ νωρίς, όμως εκείνες δεν σταμάτησαν ποτέ να ονειρεύονται. Όνειρα χαρούμενα, πολύχρωμα και φωτεινά, όπως ένα ουράνιο τόξο! Γιατί έτσι είναι τα όνειρα κι αν πιστέψουμε σε αυτά θα έρθει η στιγμή που θα βγουν αληθινά, ακόμη κι αν το όνειρο είναι μια τσουλήθρα σε ουράνιο τόξο!" (Περίληψη οπισθοφύλλου)
    Η γλυκειά γραφή της συγγραφέως καί ο σεβασμός της απέναντι τόσο στα θέματα που αναδεικνύει μέσω των ιστοριών των βιβλίων της,όσο καί προς το πρόσωπο των μικρών καί μεγάλων αναγνωστών,μοιάζει σαν μία τρυφερή αγκαλιά που μας κρατά μέσα της καί μας παρέχει μία αίσθηση ασφάλειας. Ενισχύεται δε από το κατάλληλο,προσαρμοσμένο λεξιλόγιο προς στο κοινό στο οποίο απευθύνεται,τα καθημερινά παραδείγματα,τα όμορφα συναισθήματα,την αληθοφάνεια των χαρακτήρων της ιστορίας,καθώς καί την αρτιότητα της τελευταίας.
    Μέσα από την παρούσα ιστορία η συγγραφέας αναδεικνύει την αξία της αληθινής φιλίας που στηρίζει στα καλά καί στα άσχημα. Στην φιλία που ενισχύει την ενσυναίσθηση καί την ανιδιοτελή προσφορά. Την αγνή φιλία που όσα χρόνια κι αν περάσουν κι όσα χιλιόμετρα κι αν χωρίζουν τα άτομα που την βιώνουν,εκείνη παραμένει ζωντανή καί αντί να αποδυναμώνεται,όλο καί δυναμώνει. Την φιλία που αποδεικνύει πως όλα είναι δυνατά,όπως καί μία τσουλήθρα στο ουράνιο τόξο. Καί να θυμάστε! Πάντα μετά την καταιγίδα,το ουράνιο τόξο θα ξεπροβάλλει για να μας δίνει ελπίδα. Εμένα το παραμύθι μου αρέσει πολύ καί σας προτρέπω να το αναζητήσετε κι εσείς.
Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΤΣΗ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ




Τσουλήθρα στο ουράνιο τόξο Τσουλήθρα στο ουράνιο τόξο Reviewed by Dominica on Μαρτίου 03, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.