Διαβάζοντας τα παραμύθια ''Η Μάγισσα Ντόντο καί η παράξενη συνταγή'' & ''Το μαγικό ταξίδι της Σοφίας''


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Ποια η άποψή σας για τις αυτοεκδόσεις; Προσωπικά θεωρώ πως έχουν καί πλεονεκτήματα,αλλά καί μειονεκτήματα. Από την μία μεριά,δίνεται η δυνατότητα στους/στις εκάστοτε δημιουργούς να ''επικοινωνήσουν'' τα έργα τους στο αναγνωστικό κοινό,όπως καί να ανακαλύψουμε πραγματικά ταλαντούχους/ες συγγραφείς που οι πένες τους αξίζουν καί έχουν να προσφέρουν πολλά στον χώρο της λογοτεχνίας. Από την άλλη μεριά,βέβαια,δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει να εκδίδονται βιβλία δημιουργών που ακόμη δεν είχαν ''ωριμάσει'' συγγραφικά (για να μην αναφέρω καί την παντελή έλλειψη επιμέλειας,που έχει τύχει καί σε βιβλία που δεν είναι αυτοέκδοση). Η σημερινή μου διπλή βιβλιοπρόταση,που απευθύνεται στους μικρούς καί στις μικρές βιβλιόφιλους/ες,ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα δύο παιδικά βιβλία της συγγραφέως/ψυχολόγου Ιωάννας Τσάκωνα με τίτλους Η Μάγισσα Ντόντο καί η παράξενη συνταγή'' & ''Το μαγικό ταξίδι της Σοφίας''. Δύο βιβλία που προτείνονται για παιδιά ηλικίας 3 ετών καί άνω.
  Μέσα από την ιστορία του παραμυθιού ''Το μαγικό ταξίδι της Σοφίας'' η συγγραφέας θα μιλήσει στα παιδιά για το αίσθημα του φόβου,της ανασφάλειας καί της όποιας καταπίεσης μπορεί να αισθάνονται. Για να μάθουμε να αποβάλλουμε ό,τι μας στεναχωρεί καί μας προκαλεί άσχημα συναισθήματα,όχι μόνο πρέπει να έχουμε κάποιες σταθερές στην ζωή μας,όπως η οικογένεια,που θα μας προσφέρουν ζεστασιά,φροντίδα,γαλήνη,αγάπη,χαρά,αισιοδοξία,καθώς καί προστασία,αλλά οφείλουμε να πιστέψουμε στον εαυτό μας καί να απελευθερώσουμε όλη αυτήν την δύναμη που υπάρχει βαθειά μέσα μας καί τότε θα τα καταφέρουμε. 
 

  Στο παραμύθι ''Η Μάγισσα Ντόντο καί η παράξενη συνταγή'' η συγγραφέας θα μιλήσει στα παιδιά για την αιώνια μάχη του καλού καί του κακού,αλλά καί για το ζήτημα των προκαταλήψεων. Πόσο πιο ωραία νιώθουμε με τον εαυτό μας καί τους γύρω μας όταν επιλέγουμε να κάνουμε καλές πράξεις καί να βοηθάμε όσους κι όσες μας έχουν πραγματικά ανάγκη καί πόσο άσχημοι/ες γινόμαστε τόσο στο πρόσωπο,όσο καί στην ψυχή όταν επιτρέπουμε στο κακό να κυριαρχήσει καί να επηρεάζει τον τροπο σκέψης καί δράσης μας; Στο χέρι μας,λοιπόν,είναι να επιλέγουμε μόνο το καλό!
 

  Η συγγραφέας έχει αρκετά δυνατά χαρτιά στα χέρια της καί τα εκμεταλλεύεται στο έπακρο καί μας δίνει δύο αρκετά αξιόλογα παραμύθια. Ο κατανοητός,μεστός λόγος της συνδυάζεται με άφθονο λεξιλόγιο,σύντομες προτάσεις,χρήση πολλών εκφραστικών μέσων,παράθεση καθημερινών απτών παραδειγμάτων,αλλά καί τις χρήσιμες γνώσεις που έχει λάβει από τις σπουδές της. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα καλογραμμένα καί ουσιαστικά παραμύθια που διδάσκουν καί ψυχαγωγούν τόσο τα μικρά παιδιά,όσο κι εμάς τους ενήλικες. Εμένα τα βιβλία μου άρεσαν πολύ καί αξίζει να αναφερθώ καί στην πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στην εικονογράφηση καί των δύο από την κυρία Ευτυχία Στυλιανέα.
   
  Εάν,λοιπόν,επιθυμείτε να τα αποκτήσετε καί να τα διαβάσετε κι εσείς,δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με την συγγραφέα στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα της: https://www.facebook.com/IoannaTsakonaAuthor/

Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΑΚΩΝΑ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: EYTYXΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΕΑ






    

Διαβάζοντας τα παραμύθια ''Η Μάγισσα Ντόντο καί η παράξενη συνταγή'' & ''Το μαγικό ταξίδι της Σοφίας'' Διαβάζοντας τα παραμύθια ''Η Μάγισσα Ντόντο καί η παράξενη συνταγή'' & ''Το μαγικό ταξίδι της Σοφίας'' Reviewed by Dominica on Απριλίου 08, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.