Εκδόσεις Μίνωας_Εκδοτικό Πρόγραμμα 09/05_Δελτία Τύπου (ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ)

Καλησπέρα σας,
 
Το 2022 είναι η χρονιά μας και, εκτός από τη συμπλήρωση των 70 χρόνων εκδοτικής πορείας, παρουσιάζουμε στο κοινό βιβλία με μεγάλη λογοτεχνική αξία, τα οποία θα χαρίσουν ένα μοναδικό ταξίδι ανάγνωσης!
Νέοι συγγραφείς, αγαπημένες σειρές βιβλίων, καινούριες εκδόσεις από αγαπημένους Έλληνες και ξένους συγγραφείς, αλλά και πολλά ενδιαφέροντα σύγχρονα παιδικά βιβλία περιλαμβάνονται στο νέο εκδοτικό μας πρόγραμμα. 

Σας παρουσιάζουμε το πρώτο μέρος του νέου εκδοτικού μας προγράμματος, που θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία από τις 09/05!



Ρόμπερτ Βαν Γκούλικ
Το κόκκινο περίπτερο

Το έκτο βιβλίο της σειράς «Οι έρευνες του Δικαστή Τι», η οποία κυκλοφορεί αποκλειστικά από τις εκδόσεις Μίνωας, σε νέα μετάφραση.

Στην κλασική σειρά βιβλίων του Ρόμπερτ βαν Γκούλικ προστίθεται μια ακόμα ευφάνταστη αστυνομική ιστορία. Σχολαστικά πιστές στον παλιό, αυθεντικό κινεζικό τρόπο αφήγησης αστυνομικών ιστοριών αλλά και όμορφα διανθισμένες με πολυποίκιλα στοιχεία ώστε να ικανοποιούν τον σύγχρονο αναγνώστη, οι απολαυστικά δαιμόνιες ιστορίες μυστηρίου του Ρόμπερτ βαν Γκούλικ ξαναζωντανεύουν με επιδεξιότητα την παλιά Κίνα.

Τίτλος: Το κόκκινο περίπτερο
Συγγραφέας: Ρόμπερτ βαν Γκούλικ
Μετάφραση: Χριστιάννα Σαμαρά
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Μεταφρασμένη πεζογραφία/μυστήριο
Σειρά: Οι έρευνες του Δικαστή Τι
ISBN: 978-618-02-2102-2
Κωδικός: 31625
Σελίδες: 260
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2022
Τιμή: 14,40 €

Κείμενο οπισθοφύλλου: 

Ο Δικαστής Τι, επίτροπος της περιοχής Που-Γιανγκ, έχει μια απροσδόκητη συνάντηση στο Κόκκινο Περίπτερο με την πιο ισχυρή και διάσημη εταίρα στο Νησί του Παραδείσου, τη Φθινοπωρινή Σελήνη. Λίγες ώρες αργότερα, ανακαλύπτει το πτώμα της στον ίδιο χώρο όπου δύο μέρες πριν είχε βρεθεί νεκρός και ο νεαρός κρατικός αξιωματούχος που είχε περάσει την τελευταία του εβδομάδα μαζί της.

Ο Δικαστής Τι, μαζί με τον έμπιστο βοηθό του Μα Γιουνγκ, καλείται να επιλύσει το μυστήριο των δύο θανάτων, αλλά ζει και τον εφιάλτη ενός παλιού αποτροπιαστικού εγκλήματος που διαπράχθηκε τριάντα χρόνια πριν. Στην προσπάθειά του να φέρει εις πέρας την αποστολή του, παρασύρεται στον κόσμο των ιερόδουλων της Αυτοκρατορικής Κίνας, έναν κόσμο υφασμένο από ψέματα και θλιβερές ιστορίες.

Το Κόκκινο Περίπτερο, όπου οι εκλεγμένες βασίλισσες ομορφιάς του Νησιού του Παραδείσου απολάμβαναν τον έρωτα με τους τυχερούς εραστές τους, γίνεται η σκηνή τριών μυστηριωδών θανάτων. Θα καταφέρει ο γενειοφόρος δικαστής της αρχαίας Κίνας να
φέρει στο φως το εκπληκτικό μυστικό που κρύβεται στο περιβόητο διαμέρισμα της ακολασίας; 

Με έξι εικόνες κινεζικής τεχνοτροπίας σχεδιασμένες από τον συγγραφέα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ρόμπερτ βαν Γκούλικ ήταν εμβριθής μελετητής του πολιτισμού της Ανατολής, διπλωμάτης, μουσικός και συγγραφέας, ευρύτερα γνωστός για τις αστυνομικές ιστορίες του Δικαστή Τι. 

Γεννήθηκε στο Ζούτφεν της Ολλανδίας και ήταν γιος αρχίατρου του ολλανδικού στρατού στις τότε αποκαλούμενες Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες (τη σημερινή Ινδονησία). Από την ηλικία των τριών μέχρι τα δώδεκά του χρόνια έζησε στην Μπατάβια (τη σημερινή Τζακάρτα), όπου διδάχτηκε τη μανδαρινική και άλλες γλώσσες. Το 1934 πήγε στο Πανεπιστήμιο του Λέιντεν και το 1935 πήρε το διδακτορικό του. Η κατάρτιση και η ευρεία γλωσσομάθειά του τον οδήγησαν στο Ολλανδικό Διπλωματικό Σώμα, στο οποίο και εντάχτηκε το 1935, για να υπηρετήσει σε διάφορες χώρες, κυρίως στην Ανατολική Ασία.  Όταν η Ιαπωνία κήρυξε τον πόλεμο στην Ολλανδία το 1941, υπηρετούσε στο Τόκιο, απ’ όπου διέφυγε το 1942 μαζί με τους υπόλοιπους διπλωμάτες των Συμμαχικών Δυνάμεων. Πέρασε το διάστημα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ως γραμματέας της ολλανδικής αποστολής στην εθνικιστική κυβέρνηση του Τσιάνγκ Κάι Σεκ στο Τσονγκτσίνγκ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του
στην Κίνα παντρεύτηκε τη Σούι Σιφάνγκ, κόρη ενός αυτοκρατορικού μανδαρίνου της Δυναστείας των Τσινγκ, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά. Επέστρεψε στην Ιαπωνία το 1949 και έμεινε εκεί για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Όσο υπηρετούσε στο Τόκιο, δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο, τη μετάφραση ενός αστυνομικού μυθιστορήματος της Κίνας του 18ου αιώνα. Ο βασικός χαρακτήρας του βιβλίου, ο Δικαστής Τι, βασιζόταν σε ένα υπαρκτό πρόσωπο, που έζησε τον 7ο αιώνα, την περίοδο της Δυναστείας των Τανγκ.  Χάρη στη μετάφραση αυτού του λησμονημένου έργου, ο βαν Γκούλικ άρχισε να ενδιαφέρεται για την κινεζική αστυνομική μυθοπλασία. Ακολουθώντας το πρότυπο της παλιάς κινεζικής ιστορίας θα συγγράψει το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα με ήρωα τον Δικαστή Τι (Chinese Maze Murders, 1950). Το βιβλίο μεταφράστηκε στα ιαπωνικά και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία ωθώντας τον συγγραφέα να προχωρήσει στην κινεζική μετάφραση, που δημοσιεύτηκε στη Σιγκαπούρη το 1953. Η αγγλική εκδοχή της ιστορίας δημοσιεύτηκε το 1957. Τα επόμενα μυθιστορήματα με πρωταγωνιστή τον Δικαστή Τι γράφτηκαν και εκδόθηκαν αρχικά στα αγγλικά και ακολούθησαν η κινεζική και η ιαπωνική μετάφραση. Στη συνέχεια ο συγγραφέας γύρισε όλο τον κόσμο, υπηρετώντας ως διπλωμάτης από το Νέο Δελχί, την Κουάλα Λουμπούρ και τη Βηρυτό (στον Εμφύλιο Πόλεμο του 1958) μέχρι τη Χάγη. Το 1959 έγινε ανταποκριτής της Βασιλικής Ολλανδικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών, απ’ όπου παραιτήθηκε το 1963. Από το 1965 μέχρι τον θάνατό του στη Χάγη το 1967 υπηρέτησε ως Ολλανδός Πρέσβης στην Ιαπωνία.


Σαρλότ Μπροντέ
Τζέιν Έιρ

Το μυθιστόρημα αγάπης που λατρεύτηκε και κινηματογραφήθηκε 
όσο κανένα άλλο!

Στην εμβληματική Κλασική Σειρά των εκδόσεων Μίνωας προστίθεται το κλασικό αριστούργημα της Σαρλότ Μπροντέ. Με το έργο αυτό η συγγραφέας θέλησε να υπερασπιστεί την καταπιεσμένη και στερημένη από κοινωνικά προνόμια γυναίκα στις τραχιές συνθήκες της πρώιμης βικτοριανής Αγγλίας.

Τίτλος: Τζέιν Έιρ
Συγγραφέας: Σαρλότ Μπροντέ
Μετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Κλασική μεταφρασμένη πεζογραφία – κοινωνικό μυθιστόρημα
Σειρά: Κλασική σειρά
ISBN: 978-618-02-1855-8
Κωδικός: 31244
Σελίδες: 632
Διαστάσεις: 13 x 20
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2022
Τιμή: 14,40 €

Κείμενο οπισθοφύλλου: 

Έχοντας μεγαλώσει ορφανή και μες στη φτώχεια, η γκουβερνάντα Τζέιν Έιρ βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο του κυρίου Ρότσεστερ, του στρυφνού και απόμακρου ιδιοκτήτη της απομονωμένης έπαυλης στην οποία εργάζεται. Στους άγριους βάλτους του Θόρνφιλντ τίποτα, ωστόσο, δεν είναι όπως φαίνεται. Σκοτεινά μυστικά και προδοσίες έρχονται στην επιφάνεια και συνεχίζουν να ταράζουν τη ζωή της ηρωίδας, της οποίας τα βάσανα δεν τελειώνουν εύκολα. Αποφασίζει τότε να εγκαταλείψει το Θόρνφιλντ και βρίσκει καταφύγιο στο Μόρτον, στο σπίτι του πάστορα Σεν Τζον. Διδάσκει σε φτωχά κορίτσια και είναι έτοιμη να τον ακολουθήσει στην Ινδία για να τον βοηθήσει στο ιεραποστολικό του έργο. Όμως ο έρωτάς της για τον Ρότσεστερ την ωθεί να επιστρέψει και να τον αναζητήσει...


Η Τζέιν Έιρ αποτελεί ένα μοναδικό αριστούργημα με το οποίο η Σαρλότ Μπροντέ θέλησε να υπερασπιστεί την καταπιεσμένη και στερημένη από κοινωνικά προνόμια γυναίκα στις τραχιές συνθήκες της πρώιμης βικτοριανής Αγγλίας.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Σαρλότ Μπροντέ γεννήθηκε το 1816 στο Θόρντον της Αγγλίας και ήταν το τρίτο από τα έξι παιδιά του Ιρλανδού κληρικού Πάτρικ Μπροντέ και της Μαρία Μπράνγουελ. Μετά τον θάνατο της μητέρας της, την ανατροφή της ίδιας και των αδελφών της ανέλαβε η θεία τους. Το 1824 στάλθηκε μαζί με τις αδελφές της σε εκκλησιαστικό σχολείο. Οι κακές συνθήκες του σχολείου επιβάρυναν την υγεία της, ενώ προκάλεσαν τον θάνατο από φυματίωση των δύο μεγαλύτερων αδελφών της. Η Σαρλότ συνέχισε την εκπαίδευσή της και έγινε δασκάλα, ενώ από το 1839 ως το 1841 εργάστηκε ως οικονόμος σε αρκετές οικογένειες. Το 1842 μαζί με την αδελφή της Έμιλι εργάστηκαν σε οικοτροφείο στις Βρυξέλλες. Το 1854 παντρεύτηκε τον εφημέριο Άρθουρ Μπελ Νίκολς. Πέθανε την επόμενη χρονιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Έγραψε συνολικά τέσσερα μυθιστορήματα. Το Τζέιν Έιρ αποτελεί το δημοφιλέστερο και πιο πετυχημένο έργο της και εκδόθηκε το 1847 με το ανδρικό ψευδώνυμο Currer Bell, προκειμένου η ίδια να μην πέσει θύμα των προκαταλήψεων της εποχής ως προς τις ικανότητες των γυναικών συγγραφέων. Η Σαρλότ Μπροντέ παρουσιάζει αυτήν τη γεμάτη πάθος και ένταση ιστορία με έναν τρόπο εξαιρετικά άμεσο και βιωματικό, αναπαριστώντας ολοζώντανα έναν θαυμαστό κόσμο αισθήσεων και συγκινήσεων, και καταφέρνοντας να πλάσει ένα από τα συναρπαστικότερα, δημοφιλέστερα και αρτιότερα μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ. Παρακολουθεί την εξέλιξη της ηρωίδας από τα παιδικά της χρόνια έως την ενηλικίωση και εστιάζει στα ηθικά και ψυχολογικά ζητήματα που την απασχολούν και τη διαμορφώνουν.

Η Τζέιν Έιρ δεν διαθέτει ιδιαίτερη ομορφιά, ούτε περιουσία, ούτε οικογένεια στην οποία να μπορεί να στηριχτεί. Δεν έχει παρά μόνο εσωτερική δύναμη για να τα βγάλει πέρα σε έναν κόσμο διόλου εύκολο για τις γυναίκες. Επιλέγει τον δρόμο της μόρφωσης που θα της επιτρέψει να είναι ανεξάρτητη. Το κόκκινο δωμάτιο στο οποίο την κλείδωνε η θεία της όταν ήταν μικρή –τραυματική εμπειρία η ανάμνηση της οποίας αναδύεται κάθε φορά που η ηρωίδα υποφέρει– συμβολίζει όλα όσα η Τζέιν πρέπει να υπερβεί για να βρει την ελευθερία, την ευτυχία και την αίσθηση ότι ανήκει κάπου. Κοινωνικά αποκλεισμένη και αναγκασμένη να δέχεται συνεχείς επιπλήξεις και απορρίψεις, επιλέγει να αγωνιστεί για να κατακτήσει την αγάπη και τη θέση της στην κοινωνία.


Βεξ Κινγκ
Γίνε πρωταγωνιστής στη ζωή σου
Ένας οδηγός για να ξεπεράσεις τα συναισθηματικά αδιέξοδα 
και να βρεις την ελευθερία

Το φαινόμενο του Instagram και συγγραφέας του best seller Θετική ενέργεια, υπέροχη ζωή επιστρέφει με έναν πραγματικά απαραίτητο οδηγό ζωής!

Ο Κινγκ είναι από τους πιο επιδραστικούς συγγραφείς βιβλίων αυτοβελτίωσης και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ίδιος αποτελεί παράδειγμα όσων συμβουλεύει, καθώς οι αντιξοότητες και οι δυσκολίες τον ενέπνευσαν για να καταφέρει να βρει έναν δρόμο προς μια καλύτερη ζωή, αφήνοντας πίσω του τη δυστυχία και το σκοτάδι. Το νέο του βιβλίο έχει ήδη –πριν από την κυκλοφορία του– κεντρίσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών.

Τίτλος: Γίνε πρωταγωνιστής στη ζωή σου
Συγγραφέας: Βεξ Κινγκ
Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Αυτοβελτίωση
ISBN: 978-618-02-1906-7
Κωδικός: 32270
Σελίδες: 292
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2022
Τιμή: 15,50 €

Κείμενο οπισθοφύλλου: 

Βρες την αληθινή εσωτερική πληρότητα, θεράπευσε τα τραύματά σου και απόκτησε διαύγεια, αντοχή και ελευθερία. 

Αυτό το βιβλίο θα σε βοηθήσει:
Να μάθεις να χρησιμοποιείς την ενέργεια του σώματός σου.
Να εξερευνήσεις και να αυξήσεις τις εσωτερικές σου δονήσεις.
Να δημιουργήσεις θετικές σχέσεις.
Να αναθεωρήσεις τα περιοριστικά σου πιστεύω.
Να ανακαλύψεις τον πραγματικό σου εαυτό και να δεχτείς περισσότερες χαρούμενες εμπειρίες στη ζωή.

Μια από τις μεγαλύτερες πράξεις αγάπης για τον εαυτό σου είναι να αναλάβεις τον έλεγχο της αυτοθεραπείας σου. Αφοσιώσου σε αυτή τη διαδικασία και ανακάλυψε την ενέργεια που ρέει μέσα σου και ακτινοβολεί στον κόσμο!

Το βιβλίο που θα σε κάνει να λατρέψεις τον εαυτό σου!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Βεξ Κινγκ ασκεί μεγάλη επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι συγγραφέας και σύμβουλος σε θέματα
βελτίωσης της καθημερινής ζωής. Πέρασε πολλές δυσκολίες στην παιδική του ηλικία. Ο πατέρας του πέθανε όταν ήταν μωρό, ενώ η οικογένειά του έμενε συχνά άστεγη ή ζούσε σε φτωχές και επικίνδυνες γειτονιές. Ο ίδιος αποτέλεσε συχνά στόχο ρατσιστικών επιθέσεων. Στην εφηβεία δεν ένιωθε άνετα με τον εαυτό του και ήταν θυμωμένος με τη ζωή και τον κόσμο. Αυτές οι εμπειρίες στοίχειωναν τον Βεξ για πολλά χρόνια, αλλά πλέον τις βλέπει ως πραγματική ευλογία. Γνωρίζει ότι οι αντιξοότητες και οι δυσκολίες τον ενέπνευσαν για να καταφέρει να βρει έναν δρόμο προς μια καλύτερη ζωή, αφήνοντας πίσω του τη δυστυχία και το σκοτάδι.

Κατάφερε να μεταμορφώσει με επιτυχία ολόκληρη τη ζωή του και σήμερα είναι ιδιοκτήτης της Bon Vita, μιας διαδικτυακής πλατφόρμας μέσα από την οποία, μεταξύ άλλων, ενθαρρύνει, νουθετεί, εμψυχώνει και παρέχει πρακτικές λύσεις και μαθήματα ζωής σε άλλους ανθρώπους. Μέσα από τον δημοφιλή λογαριασμό του στο Instagram (@vexking), ο Βεξ αποτελεί πλέον πηγή έμπνευσης για χιλιάδες νέους. Ξεκίνησε το κίνημα Μόνο Θετική Σκέψη για να βοηθήσει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τη δύναμη του μυαλού τους, ώστε να μεταμορφώσουν τον εαυτό τους και τη ζωή τους σε κάτι καλύτερο.

Στοιχεία επικοινωνίας με τον συγγραφέα:
Site: www.vexking.com 
Facebook: https://www.facebook.com/vexking
Twitter: https://twitter.com/VexKing
Instagram: https://www.instagram.com/vexking/


Παμ Τζενόφ
Η γυναίκα με το γαλάζιο αστέρι

Μια ιστορία για τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων 
και τους θριάμβους του ανθρώπινου πνεύματος!

Μετά το best seller Τα εξαφανισμένα κορίτσια του Παρισιού, η Παμ Τζενόφ επιστρέφει με ένα έργο εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία μιας ομάδας Εβραίων, οι οποίοι κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο επέζησαν μέσα στους υπονόμους του Λβιβ της Πολωνίας. Στις σελίδες του ξετυλίγεται η δραματική σχέση δύο γυναικών στην Κρακοβία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η συγγραφέας μάς δίνει ένα ακόμα συγκλονιστικό βιβλίο που θα συγκινήσει και θα προβληματίσει τους αναγνώστες.

Τίτλος: Η γυναίκα με το γαλάζιο αστέρι
Συγγραφέας: Παμ Τζενόφ
Μετάφραση: Αναστασία Δεληγιάννη
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Ιστορικό μυθιστόρημα
ISBN: 978-618-02-1947-0
Κωδικός: 35261
Σελίδες: 476
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2022
Τιμή: 17,70 €

Κείμενο οπισθοφύλλου: 

ΚΡΑΚΟΒΙΑ, 1942
Η Σάντι Γκολτ είναι δεκαοχτώ χρονών και ζει με τους γονείς της μέσα στον τρόμο του γκέτο της Κρακοβίας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν οι ναζί εκκενώνουν το γκέτο, η Σά¬ντι και η έγκυος μητέρα της αναγκάζονται να καταφύγουν στους υπονόμους που εκτείνονται κάτω από την πόλη. Κάποια μέρα η Σάντι βλέπει μέσα από μια σχάρα ένα κορίτσι στην ηλικία της να κρατάει ένα μπουκέτο λουλούδια.

Η Έλλα Στέπανεκ είναι μια εύπορη Πολωνή που ζει μαζί με τη μη¬τριά της, η οποία έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με τους Γερμανούς κατακτητές. Οι φίλες της την περιφρονούν και νοσταλγεί τον αρ¬ραβωνιαστικό της που λείπει στον πόλεμο, έτσι μες στη μοναξιά της συνηθίζει να περιδιαβαίνει στους δρόμους της Κρακοβίας. Όταν πάει για ένα θέλημα στην αγορά, αντιλαμβάνεται κάτι να κι¬νείται κάτω από τη σχάρα του δρόμου. Η Έλλα αποφασίζει να βοη¬θήσει τη Σάντι, και ένας δεσμός αρχίζει να σχηματίζεται ανάμεσα στις δύο κοπέλες. Καθώς, όμως, οι κίνδυνοι του πολέμου αρχίζουν να τις απειλούν όλο και περισσότερο, οι ζωές τους αλλάζουν δρα¬ματικά και οι ίδιες έρχονται αντιμέτωπες με τον θάνατο… 

Έγραψαν για το βιβλίο

«Η γυναίκα με το γαλάζιο αστέρι είναι γεμάτη ανατροπές, απρόοπτα και στιγ¬μές γενναιότητας και αγάπης που δεν θα ξεχάσετε ποτέ, ενώ το τέλος καταφέρνει να είναι απροσδόκητο και εμψυχωτικό ταυτόχρονα».
Λίζα Σκοτολάιν, συγγραφέας του Eternal, best seller των New York Times.

«Η Παμ Τζενόφ καταφέρνει να παρουσιά¬σει τις δυσκολίες και τους θριάμβους του
ανθρώπινου πνεύματος κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου όσο κανείς
άλλος». 
Κέλι Ρίμερ, συγγραφέας του Αλήθειες που δεν σου είπα.

«Για άλλη μια φορά η Παμ Τζενόφ ξεδι¬πλώνει με απίστευτο πάθος και αυθεντι¬κότητα το ταλέντο της στο να φωτίζει ελάχιστα γνωστές κι όμως αξιοσημείωτα σημαντικές λεπτομέρειες της ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εξαρχής γοητεύτηκα από τη Γυναίκα με το γαλάζιο αστέρι, για τη συγκλονιστική ψυχική δύναμη να επιζείς μέσα στο σκοτάδι –
κυριολεκτικά και μεταφορικά». 
Κριστίνα Μακμόρις, best seller συγγραφέας των New York Times.

«Μια συγκλονιστική ιστορία για τις ανθρώπινες σχέ¬σεις, την απώλεια, την ελπίδα, τον αγώνα για επιβίωση και ελευθερία, κατά τη διάρκεια των πιο σκοτεινών στιγ¬μών της ανθρωπότητας».
Library Journal

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Παμ Τζενόφ γεννήθηκε στο Μέ¬ριλαντ των ΗΠΑ. Φοίτησε στο πα¬νεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον στην πολιτεία της Ουάσιγκτον και στο πανε¬πιστήμιο Κέμπριτζ της Αγγλίας. Τελειώ¬νοντας το μάστερ στην Ιστορία, δέχτη¬κε να δουλέψει ως ειδική σύμβουλος στο Πεντάγωνο. Το πρώτο της μυθι¬στόρημα, The Kommadant’s Girl (2007), αποτελεί την αρχή μιας τριλογίας, ήρθε πρώτο διεθνώς σε πωλήσεις και προτά¬θηκε για το βραβείο Quill. To μυθιστό¬ρημά της Τα εξαφανισμένα κορίτσια του Παρισιού (Μίνωας 2020) γνώρισε με-γάλη εμπορική επιτυχία στην Αμερική, ενώ τα δικαιώματα έχουν πουληθεί σε δεκατέσσερις χώρες. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί επίσης το ιστορικό της μυθιστόρημα Η ιστορία ενός ορφανού παιδιού (Μίνωας 2021).

Τα μυθιστορήματά της είναι εμπνευσμένα από τις εμπειρίες της το διάστημα κατά
το οποίο εργαζόταν στο Πεντάγωνο, καθώς και ως διπλωμάτης στο αρμόδιο υπουργείο για τα θέματα του Ολοκαυ¬τώματος στην Πολωνία. Η συγγραφέας εγκατέλειψε το Διπλωματικό Σώμα το 1998 για να παρακολουθήσει τη νομική σχολή του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνιας. Ζει με τον άντρα της και τα τρία της παιδιά κοντά στη Φιλαδέλφεια.


Μαρί Βαρέιγ
Έτσι παγώνουν οι σαπουνόφουσκες

Ένα συγκινητικό και σύγχρονο μυθιστόρημα, 
που κάνει τις γυναίκες να μη νιώθουν ενοχές!

Οι ειλικρινείς σκέψεις και τα συναισθήματα των γυναικών αναφορικά με τη μητρότητα, σε ένα βιβλίο γεμάτο αλήθειες. Καθεμία από τις τρεις ηρωίδες του παρουσιάζει μια διαφορετική οπτική, με την οποία η αναγνώστρια θα ταυτιστεί και ίσως βρει σε αυτήν κομμάτια του δικού της εαυτού…

Τίτλος: Έτσι παγώνουν οι σαπουνόφουσκες
Συγγραφέας: Μαρί Βαρέιγ
Μετάφραση: Στέργια Κάββαλου
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Κοινωνικό μυθιστόρημα
ISBN: 978-618-02-1951-7
Κωδικός: 35262
Σελίδες: 368
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2022
Τιμή: 16,60 €

Κείμενο οπισθοφύλλου: 

«Όλος ο κόσμος πίστευε ότι τίποτα δεν ήταν πιο εύθραυστο, πιο εφήμερο και ντελικάτο από μια σαπουνόφουσκα. Αλλά έκαναν λάθος. Στη σωστή θερμοκρασία και στο κατάλληλο περιβάλλον, ήξεραν να αντιστέκονται».

Η Οσεάν νιώθει σαν μια σαπουνόφουσκα που κλυδωνίζεται από ένα ρεύμα εχθρικού αέρα. Στα δεκαεννιά της, όσο κι αν υποφέρει που θα αποχωριστεί τη μικρή της αδερφή και όσο κι αν θέλει να μπει στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, επιλέγει να ζήσει με τον πατέρα της και να εγκατασταθεί σε μια μικρότερη πόλη. Κανείς δεν καταλαβαίνει την απόφασή της. Όμως η ίδια γνωρίζει ορισμένα μυστικά που καθιστούν οποιαδήποτε άλλη επιλογή απαγορευτική...

H Κλερ μόλις ανακάλυψε ότι είναι έγκυος. Θέλει να το ανακοινώσει σε όλο τον κόσμο, στον φούρναρη, στον ελεγκτή, στον τύπο που την έσπρωξε στις κυλιόμενες και σε εκείνον που έφτυσε τρία χιλιοστά από τα κίτρινα Converse της. Κανείς δεν φαίνεται να προσέχει το μακάριο χαμόγελό της, κι έτσι εκείνη, όπως κάθε Δευτέρα, μπαίνει στη διαφημιστική εταιρεία στις εννιάμισι ακριβώς.

Η Εύα είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, αγαπημένη συγγραφέας και τρυφερή σύντροφος. Δύστροπη και απόμακρη ταυτόχρονα, ταλαιπωρεί την επιμελήτριά της αλλά και όλο τον εκδοτικό οίκο, καθώς βρίσκεται στη διαδικασία συγγραφής του τελευταίου της βιβλίου. Μήπως υπάρχει κάτι που κρύβεται πίσω από την επανειλημμένη αναβολή της να παραδώσει επιτέλους το χειρόγραφό της;

Ένα βιβλίο για την ανάγκη κάθε μαμάς να είναι τέλεια αλλά και 
τη συνειδητοποίηση ότι τέλεια μαμά δεν υπήρξε, αλλά ούτε και θα υπάρξει ποτέ…

Έγραψαν για το βιβλίο:

«Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα στο οποίο περιγράφεται με ειλικρίνεια η αμφιθυμία της μητρότητας, μεταξύ της ευτυχίας και των δακρύων. Μια ιστορία που συμβάλλει πραγματικά στην ενθάρρυνση τέτοιων συζητήσεων, δίνοντας επιτέλους χώρο στο να ακουστούν όλες οι πλευρές της γυναικείας φύσης».
Sud Ouest

«Η Μαρί Βαρέιγ μας μεταφέρει στα περίπλοκα μονοπάτια της μητρικής σκέψης... είναι πολύ ωραίο να βρίσκεις ένα μυθιστόρημα που σε κάνει να μη νιώθεις ένοχος!»
Le Républicain Lorrain

«Από την απόλυτη βασίλισσα του σασπένς, ένα μυθιστόρημα που θέτει σύγχρονους προβληματισμούς σχετικά με την ελευθερία που έχει κάθε γυναίκα να επιλέγει τη ζωή που θα ζήσει. Επιτέλους, κάποιος που λέει την αλήθεια!»
20 minute

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαρί Βαρέιγ γεννήθηκε το 1985. Είναι συγγραφέας και μπλόγκερ. Έχει τιμηθεί με το Prix Confidentielles για το μπεστ σέλερ της Je peux très bien me passer de toi και με πολλά βραβεία εφηβικής λογοτεχνίας για την τριλογία της Elia, la passeuse d’âmes. Το πρώτο της μυθιστόρημα Ma vie, mon ex et autres calamités κυκλοφόρησε το 2014.

Ζει στο Παρίσι, όπου εργάζεται ως μάνατζερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχει σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ. Τα δύο μεγάλα της πάθη ήταν πάντοτε τα βιβλία και τα ταξίδια. Έχει ταξιδέψει στην Ασία, στην Κεντρική και Νότια Αμερική με ένα σακίδιο στην πλάτη.

Στοιχεία επικοινωνίας με τη συγγραφέα:
Blog: http://sissidebeauregard.com


Λίλι Γκράχαμ
Η Γερμανίδα

Μια δυνατή ιστορία ζωής και επιβίωσης, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα

Ένα ακόμα συγκλονιστικό ιστορικό μυθιστόρημα από τη Λίλι Γκράχαμ, που με το προηγούμενο βιβλίο της, Το παιδί του Άουσβιτς, κατάφερε να κερδίσει το ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Η συγγραφέας εμπνεύστηκε την ιστορία από τη σπουδαία αληθινή ιστορία της Λέσχης Ραπτικής Έλσινορ, το κωδικό όνομα μιας ομάδας ανθρώπων που έσωσαν τη ζωή περίπου 700-1.400 Δανών, βοηθώντας τους να δραπετεύσουν από την κατεχόμενη Δανία και να γλιτώσουν από βέβαιο θάνατο ή μεταφορά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί, δημιουργώντας ένα δίκτυο που τους μετέφερε με ασφάλεια από τον στενό πορθμό Όρεσουντ στην ουδέτερη Σουηδία.

Τίτλος: Η Γερμανίδα
Συγγραφέας: Λίλι Γκράχαμ
Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Ιστορικό μυθιστόρημα
ISBN: 978-618-02-1998-2
Κωδικός: 35263
Σελίδες: 324
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2022
Τιμή: 16,60 €

Κείμενο οπισθοφύλλου: 

«Πήραν τους γονείς μας. Και αν πάμε σπίτι, οι ναζί θα πάρουν κι εμάς». 

Αμβούργο 1938
Η δεκαπεντάχρονη Άστα επιστρέφει σπίτι από το σχολείο μαζί με τον δίδυμο αδελφό της Γιούργκεν. Μια συνάδελφος από την κλινική όπου εργάζεται η μητέρα τους τους προειδοποιεί ότι οι Γερμανοί στρατιώτες πήραν με τη βία τους γονείς τους και τους συμβουλεύει να κρυφτούν. Καταρρακωμένη από την απώλεια των γονιών της, η Άστα ξέρει ότι πρέπει να δραπετεύσουν. Τα δύο αδέλφια αναγκάζονται να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι από τη Γερμανία στη Δανία, για να φτάσουν στον μοναδικό εν ζωή συγγενή τους, τη θεία Τρίνε, μια γυναίκα που γνωρίζουν ελάχιστα.

Στριμωγμένη μέσα σε ένα φορτηγό με άλλους πρόσφυγες, η Άστα προσεύχεται για ένα θαύμα. Η διέλευση των συνόρων είναι ένα έγκλημα που τιμωρείται με θάνατο. Όταν οπλισμένοι φρουροί με άγρια σκυλιά πιάνουν τον Γιούργκεν και η Άστα ξεφεύγει, το μόνο που της μένει είναι να γαντζωθεί από την ελπίδα. Κάποτε θα ξαναβρεί τον δίδυμο αδερφό της, το άλλο της μισό. Όποιο κι αν είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει…

Η συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης δύο εφήβων σε μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ανθρωπότητας, που όλοι οφείλουμε να θυμόμαστε.

Έγραψαν για το βιβλίο

«Η συγγραφέας μάς ταξιδεύει σε μια χρονική περίοδο που συγκλόνισε την ανθρωπότητα. Η ιστορία των δύο εφήβων είναι γενναία και σπαρακτική!»
Κριτική αναγνώστη στο Goodreads

«Συγκινητικό μέχρι την τελευταία του σελίδα, ένα μυθιστόρημα που ραγίζει καρδιές και συνάμα δίνει ελπίδες».
The Book Trail

«Η συγγραφέας έχει αποτυπώσει εκπληκτικά την εποχή και, καθώς διάβαζα, ένιωθα τόση αγωνία για την τύχη των δύο αδελφών που η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά. Ένα βιβλίο γεμάτο ένταση και θλίψη, αλλά και πολλή αγάπη, οικογένεια και δυνατές φιλίες».
Κριτική αναγνώστη στο Stardust Book Reviews

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Λίλι Γκράχαμ μεγάλωσε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής και είναι πρώην δημοσιογράφος. Έχει γράψει οκτώ μυθιστορήματα – ανάμεσα στα οποία τα μπεστ σέλερ The Island Villa και The Paris Secret. 

Ζει στο Σάφολκ της Αγγλίας με τον σύζυγό της.


Χρήστος Μαρκογιαννάκης
Στον 5ο όροφο της Νομικής

Η νέα φωνή του σύγχρονου whodunit σε ένα καλογραμμένο 
αστυνομικό μυθιστόρημα γεμάτο σασπένς! 

Έπειτα από το σαγηνευτικό Μυθιστόρημα με κλειδί που σύστησε πέρσι στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό, ο συγγραφέας επιστρέφει με το επόμενο αστυνομικό του μυθιστόρημα, η γαλλική έκδοση του οποίου έχει αποσπάσει το βραβείο της Académie du Var. Μια  ιστορία γεμάτη σασπένς με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Χριστόφορο Μάρκου, τον ήρωα που παρομοιάζεται από τον ξένο ειδησεογραφικό τύπο με τον Ηρακλή Πουαρό.

Καλή ανάγνωση και… προσοχή στο σκοτάδι. 

Τίτλος: Στον 5ο όροφο της Νομικής
Συγγραφέας: Χρήστος Μαρκογιαννάκης
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Αστυνομικό μυθιστόρημα
ISBN: 978-618-02-1867-1
Κωδικός: 35377
Σελίδες: 348
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2022
Τιμή: 16,60 €

Κείμενο οπισθοφύλλου: 

Πέμπτος όροφος της Νομικής Αθηνών, Τομέας Εγκληματολογίας. Ο υποψήφιος διδάκτορας Άγγελος Κονδύλης ανακαλύπτει το πτώμα της Οχιάς, κατά κόσμον καθηγήτριας Λαμπρινής Σιώμου, πριν δολοφονηθεί κι αυτός με τη σειρά του.

Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορος Μάρκου, απόφοιτος του τομέα και παλιός γνώριμος των θυμάτων, αναλαμβάνει την έρευνα της διπλής ανθρωποκτονίας.

Κινούμενος στο σκοτάδι του πέμπτου ορόφου, σ’ έναν λαβύρινθο μυστικών, διαπλοκής, προσωπικών εμπαθειών κι ακαδημαϊκών φιλοδοξιών, καλείται να ανακαλύψει με τη βοήθεια ενός «πασπαρτού» ποιος μετέτρεψε το κτίριο του πανεπιστημίου σε σκηνικό δολοφονιών και ν’ απαντήσει: Υπάρχει, τελικά, το τέλειο έγκλημα; 

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης εστιάζει στην ψυχολογία του εγκλήματος, εμπνευσμένος από τα μεσογειακά νουάρ και τα whodunit της χρυσής περιόδου της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Έγραψαν για το βιβλίο

«Μια λιχουδιά για όσους αγαπούν το σασπένς».
Collectif Polar, Γαλλία

«Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης μάς προσκαλεί να παρατηρήσουμε κάθε λεπτομέρεια, κάθε σκηνή με φρέσκο βλέμμα, να γίνουμε εγκληματολόγοι για λίγες ώρες και να γευθούμε τις
λέξεις».
Zonelivre, Γαλλία

«Ένα καλογραμμένο αστυνομικό που δεν πρέπει να αργήσετε να διαβάσετε!»
Le Journal de Montréal, Καναδάς


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης γεννήθηκε το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και μεγάλωσε. Με σπουδές στη Νομική και την Εγκληματολογία στην Αθήνα και το Παρίσι, και έχοντας εργαστεί ως δικηγόρος, τα τελευταία χρόνια ζει στη γαλλική πρωτεύουσα. Είναι συγγραφέας αστυνομικής λο¬γοτεχνίας και δοκιμιακών βιβλίων για την αισθητική του εγκλήματος, εμπνευ¬στής της έννοιας criminart και μέλος της Crime Writers’ Association. Το βιβλίο Στον 5ο όροφο της Νομικής είναι το πρώτο του αστυνομικό μυ-θιστόρημα που εκδόθηκε στα γαλλικά, αποσπώντας το βραβείο της Académie du Var.
Βιβλιογραφία:
• The Louvre Murder Club / Scènes de crime au Louvre, 2017, Éditions Le Passage (βραβείο Document Littéraire National)
• Au 5e étage de la faculté de droit, 2018, μυθιστόρημα, Éditions Albin Michel (βραβεία Balai d’Or και Académie du Var)
• The Orsay Murder Club / Scènes de crime à Orsay, 2018, Éditions Le Passage
• Mourir en scène, 2020, μυθιστόρημα, Éditions Albin Michel
• Μυθιστόρημα με κλειδί, 2021, μυθιστόρημα, Εκδόσεις Μίνωας

Στοιχεία επικοινωνίας με τον συγγραφέα:
Site: www.christosmarkogiannakis.com
Instagram: https://www.instagram.com/christos_markogiannakis
























Εκδόσεις Μίνωας_Εκδοτικό Πρόγραμμα 09/05_Δελτία Τύπου (ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ) Εκδόσεις Μίνωας_Εκδοτικό Πρόγραμμα 09/05_Δελτία Τύπου (ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ) Reviewed by Dominica on Μαΐου 04, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.