Εκδόσεις Μίνωας_Εκδοτικό Πρόγραμμα 09/05_Δελτία Τύπου (ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ)

Καλησπέρα σας,
 
Το 2022 είναι η χρονιά μας και, εκτός από τη συμπλήρωση των 70 χρόνων εκδοτικής πορείας, παρουσιάζουμε στο κοινό βιβλία με μεγάλη λογοτεχνική αξία, τα οποία θα χαρίσουν ένα μοναδικό ταξίδι ανάγνωσης!
Νέοι συγγραφείς, αγαπημένες σειρές βιβλίων, καινούριες εκδόσεις από αγαπημένους Έλληνες και ξένους συγγραφείς, αλλά και πολλά ενδιαφέροντα σύγχρονα παιδικά βιβλία περιλαμβάνονται στο νέο εκδοτικό μας πρόγραμμα. 

Σας παρουσιάζουμε το πρώτο μέρος του νέου εκδοτικού μας προγράμματος, που θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία από τις 09/05!


Γιόαχιμ Φρίντριχ
4½ φίλοι και τα ίχνη της βρομερής κάλτσας

Η νέα, πολυαναμενόμενη περιπέτεια των 4½ φίλων!

Το δέκατο τρίτο βιβλίο της σειράς που αγαπήθηκε όσο καμία από το νεαρό αναγνωστικό κοινό παρουσιάζει ένα νέο μυστήριο που επιζητά τη λύση του.

Οι 4½ φίλοι απαρτίζονται από τρία αγόρια, ένα κορίτσι και έναν σκύλο. Ο Κάλε, ο ιδρυτής και αρχηγός του γραφείου ντετέκτιβ «Κάλε και Σία», τα δίδυμα αδέλφια Στέφι και Κάρστεν, ο Φρίντελ και ο σκύλος τους, ο Πεντάμορφος, μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες στην προσπάθειά τους να λύσουν μυστήρια και παράξενες υποθέσεις.

Τίτλος: 4½ φίλοι και τα ίχνη της βρομερής κάλτσας
Συγγραφέας: Γιόαχιμ Φρίντριχ
Μετάφραση: Ιωάννα Αγγελάκη
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Μεταφρασμένη παιδική λογοτεχνία
Σειρά: 4½ φίλοι
Ηλικία: 8+
ISBN: 978-618-02-1756-8
Κωδικός: 22450
Σελίδες: 168
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2022
Τιμή: 9,50 €

Κείμενο οπισθοφύλλου

Ο Μπέρτι, ο γιος του υπεύθυνου καθηγητή της τάξης, εξαφανίζεται από το κάμπινγκ, μέσα στη νύχτα, χωρίς να αφήσει ίχνη! Μόνο οι κάλτσες του έχουν μείνει στη σκηνή. Μήπως η εξαφάνισή του έχει σχέση με το κεχριμπαρένιο αγαλματίδιο που ανακάλυψαν; Η παρέα είναι αναστατωμένη. Τότε ο Κάλε έχει μια φαεινή ιδέα: βάζει μπροστά στη μουσούδα του Πεντάμορφου μία από τις βρομερές κάλτσες του Μπέρτι. Και πράγματι, εμφανώς αηδιασμένος από την μπόχα, αλλά και αποφασισμένος, ο Πεντάμορφος αρχίζει να ψάχνει για ίχνη.

  Η σειρά
αποτελείται από 25 βιβλία
έχει πουλήσει πάνω από 2.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως
έχει μεταφραστεί σε 25 γλώσσες
έχει αποσπάσει το βραβείο Εμίλ (καλύτερη παιδική σειρά μυστηρίου)
έχει διακριθεί με επαίνους από το Υπουργείο Παιδείας της Αυστρίας
Οι νέες τελευταίες έξι ιστορίες της σειράς μεταφέρθηκαν στην τηλεόραση με μεγάλη επιτυχία

Έγραψαν για τη σειρά

«Με συνεχόμενη ροή και σασπένς, η σειρά 4½ φίλοι αποτελεί μια ιδανική πρόταση για παιδιά ηλικίας 8+ που αγαπούν το μυστήριο!»
Kidslove.gr

«Καλογραμμένοι και ολοκληρωμένοι χαρακτήρες, χιούμορ, γρήγορη και συναρπαστική πλοκή, σε μια από τις καλύτερες παιδικές σειρές μυστη¬ρίου. Ο συγγραφέας συνδυάζει με
επιτυχία παράξενα μυστήρια με ουσιαστικά και σημαντικά θέματα για τα παιδιά».
Publishers Weekly

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιόαχιμ Φρίντριχ γεννήθηκε το 1935. Είναι Γερμανός συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων. Πήρε το διδακτορικό του στη μακροοικονομία και διατέλεσε καθηγητής οικονομικής των επιχειρήσεων. Εργάστηκε για τη Lufthansa και άλλες εταιρείες παροχής υπηρεσιών. Σήμερα ζει με την οικογένειά του στην πόλη Μπότροπ της Γερμανίας. 

Εκτός από τη σειρά των 4½ φίλων, ο Γιόαχιμ Φρίντριχ έχει εκδώσει και δύο ιστορίες μυστηρίου για εφήβους.



Ένιντ Μπλάιτον
Το μυστήριο με τα απειλητικά γράμματα & 
Το μυστήριο με το θαμμένο μυστικό

Μια κλασική σειρά βιβλίων γεμάτη μυστήριο!

Δύο νέοι τίτλοι προστίθενται στην αγαπημένη σειρά «Τα 5 λαγωνικά», που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως.
Τα 5 λαγωνικά αποτελούνται από τα αδέλφια Μπέτι και Πιπ, Χάρι και Ντέζι και τον Φρέντι. Την παρέα συμπληρώνει ο Μπάστερ, ο σκύλος τους. Στις διακοπές τους βρίσκονται όλοι μαζί και εξιχνιάζουν αστυνομικές υποθέσεις χωρίς να τους φοβίζει τίποτα!

Τίτλος: Το μυστήριο με τα απειλητικά γράμματα
Συγγραφέας: Ένιντ Μπλάιτον
Μετάφραση: Πέτρος Παπαπετρόπουλος
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Μεταφρασμένη παιδική λογοτεχνία
Σειρά: Τα 5 λαγωνικά
Ηλικία: 8+
ISBN: 978-618-02-1713-1
Κωδικός: 22425
Σελίδες: 208
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2022
Τιμή: 9,99 €

Κείμενο οπισθοφύλλου: 

Η δυναμική παρέα των Πέντε Λαγωνικών ξανασμίγει στις διακοπές, γεμάτη όρεξη για νέες περιπέτειες. Στο Πίτερσγουντ, όμως, επικρατεί απόλυτη ηρεμία. Ξαφνικά, διάφορες ανώνυμες επιστολές πλημμυρίζουν το χωριό και εκθέτουν πολλούς ανθρώπους. Ποιος κρύβεται πίσω από την ανωνυμία και τι έχει στο μυαλό του; Ο αστυνόμος Γκουν αναλαμβάνει την εξιχνίαση της υπόθεσης, παραγκωνίζοντας τα δραστήρια παιδιά. Όταν στο μυστήριο εμπλέκονται πολλοί ύποπτοι και ακόμα περισσότερα κοκκινομάλλικα αγόρια, έχει έρθει η ώρα για τον Φούσκα να ξεκαθαρίσει την υπόθεση…


Τίτλος: Το μυστήριο με το θαμμένο μυστικό
Συγγραφέας: Ένιντ Μπλάιτον
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Μεταφρασμένη παιδική λογοτεχνία
Σειρά: Τα 5 λαγωνικά
Ηλικία: 8+
ISBN: 978-618-02-2056-8
Κωδικός: 22426
Σελίδες: 244
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2022
Τιμή: 9,99 €

Κείμενο οπισθοφύλλου: 

Ο Ερν, ανιψιός του αστυνόμου Γκουν, ζητάει από την παρέα των Πέντε Λαγωνικών να του βρουν κάποιο μυστήριο για να λύσει. Ο Φούσκας τού μιλάει για κάποια φανταστική, σκοτεινή υπόθεση στην κορυφή ενός λόφου. Θείος και ανιψιός συναγωνίζονται ποιος θα προλάβει πρώτος να λύσει τον ανύπαρκτο γρίφο, αλλά ο Ερν, άθελά του, γίνεται αφορμή να αποκαλυφθεί ένα πραγματικό μυστήριο. Τα Πέντε Λαγωνικά θα βρεθούν στην καρδιά ενός ερημικού δάσους, σε μια απομονωμένη έπαυλη, όπου τους περιμένει ένα επικίνδυνο, θαμμένο μυστικό…


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ένιντ Μπλάιτον γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 11 Αυγούστου του 1897. Θεωρείται μία από τις πιο αγαπημένες και πολυγραφότατες συγγραφείς παιδικών βιβλίων. Έγραψε πάνω από 700 βιβλία, τα οποία μεταφράστηκαν σε 90 γλώσσες, πούλησαν εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο και παραμένουν μέχρι σήμερα στις λίστες με τα πιο επιτυχημένα παιδικά βιβλία όλων των εποχών. Είχε γράψει τραγούδια, ποιήματα, θεατρικά έργα και ήταν υπεύθυνη λογοτεχνικών περιοδικών.

Γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει με τα βιβλία της συγγραφέως, ενώ οι μαγικές και συναρπαστικές περιπέτειες που τόσα χρόνια πριν έγραψε εξακολουθούν να μαγεύουν τους μικρούς αναγνώστες μέχρι σήμερα. 
Η Ένιντ Μπλάιτον πέθανε στο Λονδίνο στις 28 Νοεμβρίου του 1968.


Μαθαίνουμε να είμαστε υπεύθυνοι

Τα παιδιά μεγαλώνουν… διαβάζοντας!

Στη μοναδική σειρά παιδικών βιβλίων της Disney Διαβάζοντας μεγαλώνω προστίθεται ο όγδοος τίτλος. Σε αυτή την ιστορία, με πρωταγωνιστές τους αγαπημένους ήρωες της Disney, τα παιδιά μαθαίνουν τη σημασία της υπευθυνότητας. 
Στο τέλος του βιβλίου βρίσκεται ο Έπαινος Υπευθυνότητας και Συνέπειας, τον οποίο μπορείτε να κόψετε και να δώσετε στα παιδιά ως μια μικρή επιβράβευση! 

Τίτλος: Μαθαίνουμε να είμαστε υπεύθυνοι
Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Εικονογραφημένο
Σειρά: Διαβάζοντας μεγαλώνω
Ηλικία: 2+
ISBN: 978-618-02-2087-2
Κωδικός: 61121
Σελίδες: 32
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2022
Τιμή: 8,80 €

Κείμενο οπισθοφύλλου: 

Η Τζουν αναλαμβάνει να κάνει μπάνιο το σκυλάκι της θείας Νταίζη, αλλά εκείνο το σκάει για να παίξει. Παρότι σύντομα το βρίσκουν, η ίδια θέλει να είναι συνεπής και να ολοκληρώσει αυτό που της ζητήθηκε να κάνει.

Μέσα από τη σειρά αυτή τα παιδιά μαθαίνουν πολύτιμες για την ανάπτυξή τους έννοιες, όπως ομαδικότητα, συνεργασία και φιλία, καθώς και τη διαχείριση των συναισθημάτων τους στο πλαίσιο αυτό.


Ιωάννα Μπαμπέτα
Αντίο, Σμύρνη

Η καταστροφή της Σμύρνης μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης, η αγαπημένη συγγραφέας Ιωάννα Μπαμπέτα ταξιδεύει τους μικρούς αναγνώστες στην κοσμοπολίτικη πόλη. Μια ιστορία δύο φίλων ξεδιπλώνεται στις σελίδες του βιβλίου, με ένα ποδήλατο που ποτέ δεν κατάφεραν να κάνουν βόλτα μαζί του στην Προκυμαία, αφού ο ένας εκ των δύο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πόλη βιαστικά. Ο τίτλος του βιβλίου είναι η τελευταία φράση του αγοριού ενώ βρίσκεται στο πλοίο που θα φέρει εκείνον και την οικογένειά του στην Ελλάδα.
Συγκινητικό, προσιτό στα παιδιά, με προσεγμένη και μοντέρνα εικονογράφηση, το βιβλίο αυτό θα αποτελέσει την αφορμή για πολλές συζητήσεις σχετικά με την Καταστροφή της Σμύρνης.

Τίτλος: Αντίο, Σμύρνη
Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα
Εικονογράφηση: Άρτεμις Πρόβου
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Εικονογραφημένο
Ηλικία: 4+
ISBN: 978-618-02-2132-9
Κωδικός: 14321
Σελίδες: 48
Διαστάσεις: 23,5 x 26,7
Εξώφυλλο: Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2022
Τιμή: 13,30 €

Κείμενο οπισθοφύλλου: 

Ήταν άνοιξη του 1919 όταν ο μπαμπάς υποσχέθηκε στον Λευτέρη ένα ποδήλατο. Εκείνες τις μέρες ελληνικές σημαίες γέμιζαν τον χάρτη και στόλιζαν τα μπαλκόνια.
«Ήρθαν οι Έλληνες!»

Ο καιρός περνούσε και ο Λευτέρης παρέα με τον φίλο του τον Ασλάν σεργιάνιζαν στην Προκυμαία του Και. Σχεδίαζαν ταξίδια κι έκαναν όνειρα για το μέλλον. Ήταν Σεπτέμβριος του 1922 όταν οι ελληνικές σημαίες κατέβηκαν, τα όνειρα έγιναν εφιάλτες και τα ταξίδια ήταν πλέον χωρίς επιστροφή.
«Αντίο, Σμύρνη»

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ιωάννα Μπαμπέτα σπούδασε Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ασχολήθηκε με την έρευνα για τη ζωή των ηλικιωμένων στην ελληνική περιφέρεια. Είναι υπεύθυνη του προγράμματος Φιλαναγνωσίας σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Οργανώνει και συντονίζει τις παρουσιάσεις συγγραφέων για το νηπιαγωγείο και όλες τις τάξεις του δημοτικού. Επίσης διατηρεί τη δική της στήλη «Βιβλία από όλο τον κόσμο» στο ένθετο «Ο Μαγικός Κόσμος του Παιδικού Βιβλίου» της ηλεκτρονικής εφημερίδας «KosVoice». Κάθε μήνα παρουσιάζει παιδικά βιβλία στην εφημερίδα «Ελληνική Γνώμη», που κυκλοφορεί στον Καναδά για τους Έλληνες της διασποράς.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα βιβλία της: Οι άθλοι του Ηρακλή, Οι 12 θεοί του Ολύμπου, Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική Εκστρατεία, Δαίδαλος και Ίκαρος, Οι άθλοι του Θησέα, Η αρπαγή της ωραίας Ελένης, Αχιλλέας και Έκτορας, Ο Δούρειος Ίππος, Οδύσσεια, Τα τέρατα της μυθολογίας, Μυθικές ηρωίδες, Λέξη σαν μύγα, Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου, Σαν λούνα παρκ.

Γιώργος Κωνσταντινίδης, Σωτήρης Μητρούσης
Μικρή Μυθολογία

Τα μικρά βιβλία της ελληνικής μυθολογίας!

Νέοι μύθοι και ήρωες της ελληνικής μυθολογίας προστίθενται στη σειρά εικονογραφημένων βιβλίων Μικρή Μυθολογία, από τους δημιουργούς των επιτυχημένων σειρών «Το μπλοκάκι ενός UFO» και «Ένα μυστήριο για τον… Μπούφο» Γιώργο Κωνσταντινίδη και Σωτήρη Μητρούση. Τα μικρά βιβλία της σειράς αυτής γνωρίζουν με ευφάνταστο τρόπο στα παιδιά την ελληνική μυθολογία.

Συγγραφείς: Γιώργος Κωνσταντινίδης, Σωτήρης Μητρούσης
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Εικονογραφημένο
Σειρά: Μικρή Μυθολογία
Ηλικία: 2+
Σελίδες: 24
Διαστάσεις: 14 x 13
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2022
Τιμή: 1,99 €

Τίτλος: Ο Φρίξος και Έλλη
ISBN: 978-618-02-2118-3
Κωδικός: 85634


Τίτλος: Αργοναυτική εκστρατεία
ISBN: 978-618-02-2119-0
Κωδικός: 85635


Τίτλος: Θησέας, Η αρχή του μύθου
ISBN: 978-618-02-2120-6
Κωδικός: 85636


Τίτλος: Θησέας και Μινώταυρος
ISBN: 978-618-02-2121-3
Κωδικός: 85637


Τίτλος: Ορφέας και Ευρυδίκη
ISBN: 978-618-02-2122-0
Κωδικός: 85638


Τίτλος: Αχιλλέας και Έκτορας
ISBN: 978-618-02-2123-7
Κωδικός: 85639


Τίτλος: Οδυσσέας, Η αρχή της περιπλάνησης
ISBN: 978-618-02-2124-4
Κωδικός: 85640


Τίτλος: Οδυσσέας, Χαμένος στη Μεσόγειο
ISBN: 978-618-02-2125-1
Κωδικός: 85641


Τίτλος: Οδυσσέας, Επιστροφή στην Ιθάκη
ISBN: 978-618-02-2126-8
Κωδικός: 85642


Τίτλος: Περσέας και Μέδουσα
ISBN: 978-618-02-2127-5
Κωδικός: 85643


Τίτλος: Η αρπαγή της Ωραίας Ελένης
ISBN: 978-618-02-2128-2
Κωδικός: 85644


Τίτλος: Πήγασος και Βελλερεφόντης
ISBN: 978-618-02-2129-9
Κωδικός: 85645


Δρ. Κατρίν Ντολτό 
Σέβομαι το σώμα μου

Ο πέμπτος τίτλος της σειράς παιδικών βιβλίων της γνωστής παιδιάτρου, 
που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως.


Η Κατρίν Ντολτό, με τη βοήθεια της επιστημονικής συνεργάτιδάς της Κολίν Φορ-Πουαρέ, μοιράζεται τη μοναδική γνώση της για την παιδική ηλικία μέσα από τα βιβλία της σειράς. Εμφανίζεται πάντοτε στο τέλος του βιβλίου ως Δρ. Κατ και απευθύνεται στα ίδια τα παιδιά σαν να τα έχει μπροστά της, στο γραφείο της. 
Η σειρά «Τόσο απλά» απεικονίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον κόσμο των παιδιών: όσα τα απασχολούν, όσα τα μπερδεύουν, όσα τα στεναχωρούν... Απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε γονείς και παιδαγωγούς.

Τίτλος: Σέβομαι το σώμα μου
Συγγραφέας: Δρ. Κατρίν Ντολτό
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
Εικονογράφηση: ®obin
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Γνώσεων
Σειρά: Τόσο απλά
Ηλικία: 3+
ISBN: 978-618-02-1931-9
Κωδικός: 14305
Σελίδες: 32
Διαστάσεις: 17 x 20
Εξώφυλλο: Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2022
Τιμή: 7,70 €

Κείμενο οπισθόφυλλου: 

Η γνωστή παιδίατρος Δρ. Κατρίν Ντολτό μοιράζεται την πολύτιμη γνώση της για την παιδική ηλικία εκφράζοντας με τον καλύτερο και πλέον άμεσο τρόπο όλα όσα απασχολούν τα παιδιά. Όπως συνηθίζει να λέει: «Όσο περισσότερα καταλαβαίνουμε τόσο καλύτερα μεγαλώνουμε».

Τα χάδια είναι υπέροχα και απολαυστικά, όταν αυτοί που μας τα δίνουν σέβονται το σώμα μας. Τόσο απλά!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η παιδίατρος Δρ. Κατρίν Ντολτό, κόρη της γνωστής ψυχαναλύτριας και παιδιάτρου Φρανσουάζ Ντολτό, έχει γράψει πολύ πετυχημένες συλλογές βιβλίων που απευθύνονται στα παιδιά, θίγοντας εύστοχα διάφορα καθημερινά ζητήματα που τα αφορούν και τα απασχολούν. 

Μέσα από αυτή τη σειρά βιβλίων μοιράζεται την πολύτιμη γνώση της για την παιδική ηλικία εκφράζοντας με τον καλύτερο και πλέον άμεσο τρόπο όλα όσα απασχολούν τα παιδιά. Όπως συνηθίζει να λέει: «Όσο περισσότερα καταλαβαίνουμε τόσο καλύτερα μεγαλώνουμε».



Κολά Γκουτμάν & Μαρκ Μπουταβάν
Ο Μούργος και η παρέα του & 
Ο Μούργος στην παραλία

Νέες περιπέτειες από τον πιο αξιολάτρευτο και σκανταλιάρη σκύλο του κόσμου! 

Στην ξεκαρδιστική σειρά παιδικών βιβλίων «Ο Μούργος» προστίθενται δύο νέοι τίτλοι. Ο Μούργος είναι ένας καλοκάγαθος αδέσποτος σκύλος που αποδεικνύεται χίλιες φορές καλύτερος από τους ανθρώπους που συναντά στον δρόμο του… Οι ιστορίες του θα ενθουσιάσουν τα παιδιά!

Τίτλος: Ο Μούργος και η παρέα του
Συγγραφέας: Κολά Γκουτμάν
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
Εικονογράφηση: Μαρκ Μπουταβάν
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Μεταφρασμένη παιδική λογοτεχνία
Σειρά: Ο Μούργος
Ηλικία: 6+
ISBN: 978-618-02-1937-1
Κωδικός: 17050
Σελίδες: 88
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2022
Τιμή: 6,99 €

Κείμενο οπισθοφύλλου: 

Τίποτα δεν πάει καλά ανάμεσα στον Μούργο και στον Χαλκομανία! Ο Μούργος ονειρεύεται να γίνει μέλος της παρέας με τις φράντζες και να έχει αρχηγό το κανίς με τη φράντζα, ενώ ο Χαλκομανίας θέλει να μπει στην παρέα με τα μουστάκια. Ο πόλεμος ανάμεσα σε σκύλους και σε γάτες είναι γεγονός και σ’ αυτό τον πόλεμο επιτρέπονται όλα τα… μούργικα κόλπα! Θα αντέξει άραγε η φιλία του Μούργου και του Χαλκομανία;

Ο Μούργος:
έχει μεταφραστεί σε 12 γλώσσες
έχει γίνει τηλεοπτική σειρά στη Γαλλία


Τίτλος: Ο Μούργος στην παραλία
Συγγραφέας: Κολά Γκουτμάν
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
Εικονογράφηση: Μαρκ Μπουταβάν
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Μεταφρασμένη παιδική λογοτεχνία
Σειρά: Ο Μούργος
Ηλικία: 6+
ISBN: 978-618-02-1938-8
Κωδικός: 17051
Σελίδες: 64
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2022
Τιμή: 6,99 €

Κείμενο οπισθοφύλλου: 

Το καλοκαίρι κάνει ζέστη, πόσο μάλλον όταν κάποιος ζει σ’ έναν σκουπιδοτενεκέ. Ο Μούργος και ο πιστός του φίλος ο Χαλκομανίας ονειρεύονται ταξίδια στην Κυανή Ακτή. Ως εκ θαύματος, υπάρχει μια διπλή θέση για διακοπές με την Ομάδα των Ξεχασμένων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μάζεμα σκουπιδιών, Κλαμπ Κατσίκι και παγωτά με γεύση… άμμο. Οι καλύτερες μούργικες διακοπές!


Μεκ βαν Χάχελντονκ
Μπορείς εσύ, μπορώ κι εγώ!

Για τα παιδιά, που μπορούν να κάνουν τα πάντα!

Ένα χαριτωμένο βιβλίο, με υπέροχη εικονογράφηση, που εστιάζει στις δεξιότητες των παιδιών, με πρωταγωνιστές μικρά ζωάκια που δεν διστάζουν να δοκιμάσουν καθετί καινούριο! 

Τίτλος: Μπορείς εσύ, μπορώ κι εγώ!
Συγγραφέας: Μεκ βαν Χάχελντονκ
Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Εικονογραφημένο
Ηλικία: 1+
ISBN: 978-618-02-2059-9
Κωδικός: 14314
Σελίδες: 64
Διαστάσεις: 22 x 22
Εξώφυλλο: Σκληρόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2022
Τιμή: 13,30 €

Κείμενο οπισθοφύλλου: 

Σκαρφαλώνω στο δέντρο όπως η μαμά. 
Πηδάω από κλαδί σε κλαδί όπως ο μπαμπάς.
Ρωτάς αν είναι δύσκολο; Καθόλου!
Αν μπορείς εσύ, μπορώ να το κάνω κι εγώ!

Ένα χαριτωμένο βιβλίο που εστιάζει στις δεξιότητες των παιδιών, με πρωταγωνιστές μικρά ζωάκια που δε διστάζουν να δοκιμάσουν καθετί καινούριο.


Ιωάννα Μπαμπέτα
Μυθικοί ήρωες

Οι ήρωες της ελληνικής μυθολογίας ζωντανεύουν μέσα από τις σελίδες των βιβλίων της σειράς «Γνωρίζω τη μυθολογία»!

Ένας νέος τίτλος προστίθεται στα βιβλία της σειράς της αγαπημένης Ιωάννας Μπαμπέτα. Μια σειρά εμπνευσμένη από τους μύθους και τους θρύλους της αρχαίας Ελλάδας. Το κείμενο αποτελείται από έξυπνες ομοιοκαταληξίες, ενώ η εικονογράφηση δίνει μια μοντέρνα πινελιά.

Τίτλος: Μυθικοί ήρωες
Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα
Εικονογράφηση: Θάνος Τσίλης
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Εικονογραφημένο
Σειρά: Γνωρίζω τη Μυθολογία
Ηλικία: 3+
ISBN: 978-618-02-2061-2
Κωδικός: 14439
Σελίδες: 40
Διαστάσεις: 24 x 22
Εξώφυλλο: Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2022
Τιμή: 10,50 €

Κείμενο οπισθοφύλλου: 

Στη μυθολογία μας υπάρχουν ήρωες πολλοί, γενναίοι, έξυπνοι και δυνατοί!
Καταφέρνουν να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία, πολεμώντας με τέρατα και άγρια θηρία.
Οι ιστορίες τους είναι σε όλο τον κόσμο γνωστές κι έχουν εμπνεύσει συγγραφείς και ποιητές.
Ας τους γνωρίσουμε!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ιωάννα Μπαμπέτα σπούδασε Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ασχολήθηκε με την έρευνα για τη ζωή των ηλικιωμένων στην ελληνική περιφέρεια. Είναι υπεύθυνη του προγράμματος Φιλαναγνωσίας σε μεγάλο ιδιωτικό
εκπαιδευτήριο. Οργανώνει και συντονίζει τις παρουσιάσεις συγγραφέων για το νηπιαγωγείο και όλες τις τάξεις του δημοτικού. Επίσης διατηρεί τη δική της στήλη «Βιβλία από όλο τον κόσμο» στο ένθετο «Ο Μαγικός Κόσμος
του Παιδικού Βιβλίου» της ηλεκτρονικής εφημερίδας «KosVoice». Κάθε μήνα παρουσιάζει παιδικά βιβλία στην εφημερίδα «Ελληνική Γνώμη», που κυκλοφορεί στον Καναδά για τους Έλληνες της διασποράς.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα βιβλία της: Οι άθλοι του Ηρακλή, Οι 12 θεοί του Ολύμπου, Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική Εκστρατεία, Δαίδαλος και Ίκαρος, Οι άθλοι του Θησέα, Η αρπαγή της ωραίας Ελένης, Αχιλλέας και Έκτορας, Ο Δούρειος Ίππος, Οδύσσεια, Τα τέρατα της Μυθολογίας, Μυθικές ηρωίδες, Λέξη σαν μύγα, Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου, Σαν λούνα παρκ.


Μαρία Δασκαλάκη
Η πίσω αυλή

Ένα ταξίδι στον χρόνο, στη Σμύρνη του περασμένου αιώνα.

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης, η Μαρία Δασκαλάκη δημιούργησε μια ξεχωριστή μυστική αποστολή ώστε να γνωρίσουν οι μικροί αναγνώστες την ιστορία της Σμύρνης και όσα οδήγησαν στην καταστροφή της.

Τίτλος: Η πίσω αυλή
Συγγραφέας: Μαρία Δασκαλάκη
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Ελληνική παιδική λογοτεχνία
Σειρά: Μυστική αποστολή
Θέμα: Ταξίδια στην Ελλάδα – Νάξος-Σμύρνη
Ηλικία: 9+
ISBN: 978-618-02-2133-6
Κωδικός: 21566
Σελίδες: 164
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2022
Τιμή: 8,99 €

Κείμενο οπισθοφύλλου: 

Όταν η Ζωή μετακομίζει με την οικογένειά της στη Νάξο, τόπο καταγωγής της μητέρας της, ανακαλύπτει ένα νησί που θα λατρέψει. Η Ζωή γεννήθηκε με ημιτελές το ένα της χέρι. Τα μισοτελειωμένα αγάλματα και κτίσματα που συναντά στις εξερευνήσεις της στο κυκλαδίτικο νησί την κάνουν να νιώθει μέρος του τόπου.

Το καλοκαίρι των παιδιών αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν βρίσκουν ένα μπαούλο στην αποθήκη τους με πράγματα των προ-προ-γιαγιάδων τους από τον τόπο καταγωγής τους, τη Σμύρνη. Στην παρέα έχει προστεθεί και ο γείτονάς τους, ο Νικόδημος. Η γιαγιά Κυριακή αναλαμβάνει την ξενάγησή τους στην ιστορία της Σμύρνης των αρχών του προηγούμενου αιώνα, λέγοντάς τους έτσι όσα οδήγησαν σε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές της ανθρωπότητας.

Πώς συνδέεται η βελανιδιά της αυλής τους με όλα αυτά; 
Τι ανοίγουν όλα εκείνα τα κλειδιά που ανακάλυψαν τα παιδιά μέσα στο μπαούλο; 
Θα καταφέρουν να εξιχνιάσουν και τούτη τη μυστική αποστολή;

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαρία Δασκαλάκη γεννήθηκε το 1982 στο Ηράκλειο Κρήτης. Στην εφηβεία γράφει τα πρώτα ποιήματά της και κάπως έτσι ξεκινά για κείνη η περιπέτεια της συγγραφής. 

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας, στην αξιοποίηση της Τέχνης στην Εκπαίδευση και στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία. 

Από το 2005 αρχίζει να δουλεύει με παιδιά και ξεκινά έτσι η ενασχόλησή της με την παιδική λογοτεχνία. Σήμερα διδάσκει ζωγραφική και συντονίζει λογοτεχνικές ομάδες και Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής σε συνεργασία με σχολεία όλων των βαθμίδων. Παράλληλα, διατηρεί δικό της Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Ελεύθερης Έκφρασης στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και κατοικεί. Έχει μία κόρη, τη Μελίνα.

Εμανιέλ Μασονό

Ο Τίμος θέλει να τα κάνει όλα μόνος του

Οι ιστορίες με πρωταγωνιστή ένα γλυκό λαγουδάκι έχουν αγαπηθεί

 από εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως!


Μια νέα ιστορία, με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, του αξιαγάπητου φίλου των παιδιών Τίμου!

Σε όλα τα βιβλία της σειράς παρουσιάζονται θέματα γύρω από την καθημερινότητα των μικρών μας φίλων. Στο τέλος κάθε ιστορίας υπάρχει και ένα απίθανο δώρο-έκπληξη!


Τίτλος: Ο Τίμος θέλει να τα κάνει όλα μόνος του

Συγγραφέας: Εμανιέλ Μασονό

Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα

Εικονογράφηση: Μελανί Κομπ

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Σειρά: Ο Τίμος

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-2138-1

Κωδικός: 14322

Σελίδες: 32

Διαστάσεις: 22 x 22

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2022

Τιμή: 10,50 €


Κείμενο οπισθοφύλλου: 


Ο Τίμος προσπαθεί να τα κάνει όλα μόνος του. 

Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, αλλά μήπως για κάποια χρειάζεται ακόμη τη βοήθεια των μεγάλων;

Σπύρος Πετρουλάκης 

Ο δράκος Μπουρμπουλήθρας


Το παραμύθι του αγαπημένου συγγραφέα μικρών και μεγάλων επανακυκλοφορεί με νέα εικονογράφηση από τον Νίκο Γιαννόπουλο!


Κάποτε ήταν ένας δράκος, κάπως έτσι ξεκινούν πολλά παραμύθια, αλλά σε ένα μόνο ο δράκος είναι τόσο αξιολάτρευτος και διαφορετικός από τους άλλους, στο παραμύθι του Σπύρου Πετρουλάκη! Ένας δράκος που βγάζει μπουρμπουλήθρες αντί για φωτιά μαθαίνει στα παιδιά πως δεν πρέπει να φοβούνται το διαφορετικό, η διαφορετικότητά μας είναι αυτό που μας κάνει σπουδαίους!


Τίτλος: Ο δράκος Μπουρμπουλήθρας

Συγγραφέας: Σπύρος Πετρουλάκης

Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Ηλικία: 3+

ISBN: 978-618-02-2073-5

Κωδικός: 14318

Σελίδες: 32

Διαστάσεις: 21 x 29

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2022

Τιμή: 12,20 €


Κείμενο οπισθοφύλλου: 


Προσοχή, προσοχή!

Αυτό το παραμύθι πρέπει να το διαβάσουν μόνο όσοι δε φοβούνται τους δράκους και τις φωτιές και τις μπουρμπουλήθρες… 

Θα ήθελες να ανέβεις στην πλάτη του πιο πλακατζή δράκου για ένα συναρπαστικό ταξίδι;

Μη φοβηθείς.

Αυτός ο δράκος δε βγάζει φωτιές από το στόμα του.

Τι βγάζει; Μάντεψε...


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα


Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, έχοντας ζήσει επίσης στο Ρέθυμνο και στα Χανιά, από όπου και κα¬τάγεται. Έχει δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Κωνσταντίνο. Είναι συνθέτης και στιχουργός. Τραγούδια του περιλαμβά¬νονται σε CD πολλών γνωστών καλ¬λιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις. Παράλληλα, είναι ραδιο¬φωνικός παραγωγός στο Δίκτυο FM. 

Ασχολείται με τη φωτογραφία (φωτο¬γραφίες του έχουν βραβευτεί και δημο¬σιευτεί σε ευρωπαϊκά περιοδικά), είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρ¬ρίχηση και τις καταδύσεις.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν επίσης τα παιδικά βιβλία του Στα χνάρια του κουρσάρου Μπαρμπαρόσα (2014), Η συνταγή της ευτυχίας (2016), Το αθάνατο νερό (2019), Ο θησαυρός του Κυβερνήτη (2020), Φρούτα και λαχανικά, εμπρός, μαρς! (2021) και Ο δράκος Μπουρμπουλήθρας σώζει την Πρωτοχρονιά (2020).

Στοιχεία επικοινωνίας με τον συγγραφέα:

E-mail: petroulakis.spiros@gmail.com 

Facebook page: https://www.facebook.com/petroulakis.spirosWriter 

Facebook group: https://www.facebook.com/groups/488659125161544

Instagram: https://www.instagram.com/petroulakis.spiros/ 



B, Ο Σίμπα και οι μαγικές λέξεις

Οι πρώτες μου ιστορίες


€9,99 €8,99


Ενιαία Τιμή, ΦΠΑ: 6%


Mεταφραστής : ΔΑΝΙΗΛ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Ομάδα: Εικονογραφημένο

Ήρωας: Disney Babies, Ο Βασιλιάς των Λιονταριών

Ηλικία: 0-1, 2-4


Υπό έκδοση

Κυκλοφορεί στις 09/05/2022


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ


Με αφορμή μια βόλτα στη σαβάνα, ο Σίμπα μαθαίνει τη σημασία των καλών τρόπων. Ποιες μαγικές λέξεις χρησιμοποιεί το μικρό λιονταράκι για να κάνει τους γύρω του, αλλά και τον εαυτό του,

να νιώθουν καλά; Γύρισε σελίδα για να το ανακαλύψεις.

















 





Εκδόσεις Μίνωας_Εκδοτικό Πρόγραμμα 09/05_Δελτία Τύπου (ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ) Εκδόσεις Μίνωας_Εκδοτικό Πρόγραμμα 09/05_Δελτία Τύπου (ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ) Reviewed by Dominica on Μαΐου 04, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.