Εκδόσεις Μίνωας_Νέο Εκδοτικό Πρόγραμμα_Δελτία Τύπου

Καλησπέρα σας,
Νέοι συγγραφείς, αγαπημένες σειρές βιβλίων, καινούριες εκδόσεις από αγαπημένους Έλληνες και ξένους συγγραφείς, αλλά και πολλά ενδιαφέροντα σύγχρονα παιδικά βιβλία περιλαμβάνονται στο δεύτερο μέρος του εκδοτικού μας προγράμματος, που κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία στις 23/05.


Ειρήνη Βαρδάκη

Ζώνη 5

Ένα ευφυές δυστοπικό μυθιστόρημα από την πένα μιας από τις πιο δυνατές φωνές της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.

Η Ειρήνη Βαρδάκη, που έχει κερδίσει την προτίμηση του αναγνωστικού κοινού για τα καθηλωτικά ψυχολογικά της θρίλερ, επιστρέφει φέτος με ένα νέο βιβλίο που ανήκει στη σφαίρα της δυστοπικής λογοτεχνίας. Η Ζώνη 5 είναι μια πρωτότυπη ιστορία με σασπένς και ανατρεπτικό φινάλε, που μπορεί να είναι εξ ολοκλήρου μυθοπλασία, αλλά μας θυμίζει απόλυτα το σήμερα.


Τίτλος: Ζώνη 5

Συγγραφέας: Ειρήνη Βαρδάκη

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Δυστοπικό μυθιστόρημα

ISBN: 978-618-02-2154-1

Κωδικός: 35383

Σελίδες: 484

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 23/05/2022

Τιμή: 17,70 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

 

«Καλώς ήρθατε στη ΖΩΝΗ ΠΕΝΤΕ.

ΕΔΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ η θλίψη και κάθε της έκφραση.

ΕΔΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ το δάκρυ και το μαύρο χρώμα.

ΕΔΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ο πόνος και η μνήμη του».

 

Η ιστορία της γυναίκας που πέρασε στη ΖΩΝΗ ΠΕΝΤΕ για να ανταμώσει ξανά το παιδί της. Η μόνη της αποστολή είναι να μη δακρύσει, να μη λυγίσει ό,τι κι αν αντικρίσουν τα μάτια της.

Και ίσως να τα καταφέρει… Αρκεί να πάψει να ψιθυρίζει τα βράδια πως άλλο βασανιστήριο δεν γνώρισε πέρα από κείνο της φωνής του.

Η Ειρήνη Βαρδάκη με το νέο της βιβλίο μάς μεταφέρει σε έναν κόσμο παράλληλο, εκεί όπου όλα θυμίζουν έντονα το σήμερα…

Έγραψαν για το βιβλίο:

 

«Το αριστουργηματικό αυτό βιβλίο είναι ανατριχιαστικό και συνάμα συγκινητικό. Είναι ωδή στη φρικαλεότητα και κακοφωνία, στον κάλπικο εκλεπτυσμό της κτηνώδους ανθρώπινης φύσης».
Νίκος Πατσαρίκας, Ειδ. Παιδοψυχίατρος-blogger στη σελίδα βιβλιοεξάρτηση


«Ένα ασύλληπτο, σαρωτικό ανάγνωσμα σπαρακτικής τρυφερότητας. Μια σπουδαία ιστορία που ενώ σε αφήνει μετέωρο, γνωρίζεις πως θα παραμείνει πάντα στη μνήμη της
καρδιάς σου».

Παντελής Τοπαλίδης, Εκπαιδευτικός-blogger στη σελίδα βιβλιοεξάρτηση


«Ένα ευφυές ψυχολογικό θρίλερ, ένα διαστροφικό mind game. Η συγγραφέας παίζει με τους αναγνώστες ένα παιχνίδι χειριστικής παραπλάνησης. Μια ιστορία με υψηλή ένταση, σασπένς και φινάλε που κόβει την ανάσα».

Εύα Νάτση, Βιβλίο της παρέας


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

 Η Ειρήνη Βαρδάκη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με τον κλασικό χορό και τον αθλητισμό. Εργάζεται στον χώρο της υγείας, ενώ παράλληλα ασχολείται με την εγκληματολογία. Στα μυθιστορήματά της το έγκλημα έρχεται σε ένα ιδιάζον γκρο πλαν, με το ψυχολογικό θρίλερ να αποκαλύπτει διαρκώς νέες, διαφορετικές πτυχές του.

Εκτός από τη Ζώνη 5 από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημά της Ο Μέντορας (2021). Έχουν προηγηθεί τα: Κρυσταλλία (εκδ. Bell, 2017), Το Ρ της ερωμένης (εκδ. Βell, 2018), Ανάρμοστον εστί (εκδ. Bell, 2019), Τσιχλόφουσκα (εκδ. Bell, 2020).


Τζιν Χανφ Κόρελιτζ

Η πλοκή

 

Το must read ψυχολογικό θρίλερ της χρονιάς!

 

Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει συγγραφέας… αρκεί να έχει ταλέντο στην κλοπή.

 

Μετά το συγκλονιστικό best seller «Η πρώτη εντύπωση», που μεταφέρθηκε με τεράστια επιτυχία ως σειρά στο HBO με τον τίτλο «Τhe Undoing», η Τζιν Χανφ Κόρελιτζ επιστρέφει με μια ακόμα ευφυέστατη ιστορία που κόβει την ανάσα. Η πλοκή της δε είναι θανατηφόρα…


Τίτλος: Η πλοκή

Συγγραφέας: Τζιν Χανφ Κόρελιτζ

Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ψυχολογικό θρίλερ

ISBN: 978-618-02-2135-0

Κωδικός: 35269

Σελίδες: 488

Διαστάσεις: 14 x 20.5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 23/05/2022

Τιμή: 17,70 €


Κείμενο οπισθόφυλλου:

 

Ο άλλοτε πολλά υποσχόμενος συγγραφέας Τζέικομπ Φιντς Μπόνερ διδάσκει σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα δημιουργικής γραφής, παλεύοντας να διασώσει ό,τι έχει απομείνει από τον αυτοσεβασμό του, καθώς δεν έχει εκδώσει –ούτε καν γράψει– κάτι αξιόλογο εδώ και χρόνια. Όταν ο Έβαν Πάρκερ, ο πιο αλαζόνας από τους φοιτητές του, δηλώνει ότι το μυθιστόρημα που γράφει θα του εξασφαλίσει τεράστια επιτυχία, ο Τζέικ νομίζει ότι πρόκειται απλώς για μια τυπική περίπτωση ναρκισσισμού ενός ερασιτέχνη… ώσπου ακούει την πλοκή.

Μέσα σε λίγα χρόνια όλες οι προβλέψεις του Έβαν Πάρκερ για την επιτυχία της ιστορίας του βγαίνουν αληθινές, αλλά ο συγγραφέας που απολαμβάνει το πρωτοφανές κύμα δημοσιότητας είναι ο Τζέικ. Όμως στο αποκορύφωμα της δόξας του λαμβάνει ξαφνικά ένα
λακωνικό μήνυμα: Είσαι κλέφτης!

Ποιος είναι ο αποστολέας που τον απειλεί; Ποιος ήταν τελικά ο Έβαν Πάρκερ και από πού άντλησε την ιδέα για αυτή την πλοκή, που αποτέλεσε σίγουρο εισιτήριο για την επιτυχία; Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από το μυθιστόρημά του και ποιος το έκλεψε από ποιον;


Ø  Στην εκπομπή The Tonight Show του Jimmy Falon 

ψηφίστηκε πρώτο από το κοινό για το 2021

Ø  Πωλήσεις δικαιωμάτων σε 15 χώρες



Έγραψαν για το βιβλίο:

 

«Ένα απολαυστικό θρίλερ γεμάτο ανατροπές… Συγκλονιστικό και εξαιρετικά αγωνιώδες. Μία σίγουρη εκδοτική επιτυχία».

Kirkus

 

«Η πλοκή της Πλοκής είναι τόσο ευφυής που θα πρέπει να διαβάζεται στα μεταπτυχιακά προγράμματα, τόσο ως μοντέλο ανώτερης αφηγηματικής δημιουργίας όσο και ως προειδοποίηση για τη ζοφερή πραγματικότητα της λογοτεχνικής ζωής».

Μορίν Κόριγκαν, συγγραφέας, Washington Post


«Η Πλοκή είναι μια παγερά ζοφερή ιστορία και, ακριβώς όπως και το μυθιστόρημα που ήλπιζε να δημιουργήσει ο Έβαν, αξίζει σίγουρα πολλά βραβεία».

Τομ Νόλαν, ηθοποιός, Wall Street Journal


«Η ανάπτυξη χαρακτήρων σε βάθος δημιουργεί ένα εντυπωσιακό υφαντό διαφορετικών ιστοριών, μια ειλικρινή ματιά στις εκδοτικές επιχειρήσεις, ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα. Η Κόρελιτζ αξίζει συγχαρητήρια».

Publishers Weekly


«Από τις πρώτες σελίδες, η Πλοκή της Τζιν Χανφ Κόρελιτζ σε παγιδεύει σε ένα συνονθύλευμα λογοτεχνικών ματαιοδοξιών, προδοσίας και απάτης και σε κάνει να ανυπομονείς για το μεγάλο φινάλε».

Μέγκαν Άμποτ, συγγραφέας

 

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 


Η Τζιν Χανφ Κόρελιτζ γεννήθηκε το 1961 στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε στο Κολέγιο Ντάρμουθ αγγλική φιλολογία και συνέχισε τις σπουδές της στο Κολέγιο Κλερ και στο Κέιμπριτζ. Έχει γράψει επτά μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων το Admission (2009), το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2013 με πρωταγωνιστές τους Τίνα Φέι και Λίλι Τόμλιν. Το πέμπτο μυθιστόρημά της, Η πρώτη εντύπωση (Μίνωας, 2020), εκδόθηκε το 2014 και σκαρφάλωσε αμέσως στις πρώτες θέσεις με τα ευπώλητα βιβλία των New York Times, ενώ τα δικαιώματα πουλήθηκαν σε 18 χώρες. Στο βιβλίο βασίστηκε η σειρά της HBO με τον τίτλο Τhe Undoing και πρωταγωνιστές τους Νικόλ Κίντμαν, Χιου Γκραντ και Ντόναλντ Σάδερλαντ.

Έχει εκδώσει, επίσης, ένα μυθιστόρημα για αναγνώστες 8-12 ετών, Interference
Powder (2003), και μια ποιητική συλλογή, The Properties of Breath (1989). Με τον σύζυγό της διασκεύασαν και ανέβασαν σε θεατρική παράσταση το διήγημα Ο νεκρός του Τζέιμς Τζόις. Η συγγραφέας έχει ιδρύσει ακόμα την υπηρεσία ΒOOKTHEWRITER, με την οποία δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες να συζητούν για τα βιβλία με τους συγγραφείς τους. Μένει στη Νέα Υόρκη με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά.


Κατρίν Τεστά

Τολμήστε να είστε αισιόδοξοι!

Γιατί η αισιοδοξία έχει αποτέλεσμα!

 

Απαραίτητο βιβλίο για εκείνους που επιθυμούν να αλλάξουν τη ζωή τους.

 

Είναι τρομακτική η ιδέα μιας μεγάλης αλλαγής στη ζωή μας.
Αλλά ξέρετε τι είναι ακόμα πιο τρομακτικό;
Να μετανιώνουμε που δεν την κάναμε.

 

Τα τελευταία χρόνια επιβάρυναν τη ζωή όλων μας με απαισιόδοξες σκέψεις για το μέλλον, άγχος και φόβο. Τώρα πιο πολύ από ποτέ χρειάζεται να τολμήσουμε να είμαστε αισιόδοξοι! Η Κατρίν Τεστά μας δείχνει τον τρόπο μέσα από απλά παραδείγματα, ασκήσεις και θετικά μάντρα που θα αλλάξουν ριζικά τη σκέψη μας.


Τίτλος: Τολμήστε να είστε αισιόδοξοι!

Συγγραφέας: Κατρίν Τεστά

Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Αυτοβελτίωση

ISBN: 978-618-02-1916-6

Κωδικός: 32273

Σελίδες: 180

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 23/05/2022

Τιμή: 13,30 €


Κείμενο οπισθόφυλλου:

 

Μια καινούρια σχέση, μια αλλαγή στην καριέρα σας, ένα νέο πρότζεκτ, όποιος κι αν είναι ο στόχος σας, ξεπεράστε τους φόβους σας και εμπιστευτείτε τον εαυτό σας. Μια καλή δόση πάθους και πείσματος είναι αυτά που χρειάζεστε. Το κλειδί για να τα καταφέρετε είναι η αισιοδοξία!

Το να είμαστε αισιόδοξοι δεν σημαίνει να αρνούμαστε την πραγματικότητα. Αντιθέτως, σημαίνει να αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει γύρω μας, να γνωρίζουμε το ρίσκο, με σκοπό να το κατανοούμε καλύτερα, μα πάνω από όλα σημαίνει να προσπαθούμε, να χαμογελάμε και να ζούμε την κάθε στιγμή!

Με απλά παραδείγματα, ασκήσεις και θετικά μάντρα, το Τολμήστε να είστε αισιόδοξοι! αποτελεί έναν πραγματικό οδηγό ευτυχίας.

 

10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΓΙΚΗ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ


Έγραψαν για το βιβλίο:

 

«Εν μέσω πανδημίας και ενώ ο πλανήτης κινδυνεύει εξαιτίας της υπερθέρμανσης, ο θετικός τρόπος θεώρησης του κόσμου πρέπει να γίνει τρόπος ζωής. Είμαι αισιόδοξος σημαίνει πως ξέρω να καλωσορίζω τη μελαγχολική μου διάθεση και δεν βυθίζομαι σε αυτή. Η Κατρίν Τεστά με αυτό το βιβλίο μάς δείχνει τον δρόμο για να τα καταφέρουμε!»

Charles Martin-Krumm, διδάκτωρ Ψυχολογίας, συγγραφέας και πρόεδρος της γαλλόφωνης ένωσης Psychologie Positive


«Ευχαριστώ την Κατρίν για αυτό το μοναδικό βιβλίο, το οποίο ανακάλυψα στο LinkedIn. Είναι ένα υπέροχο δώρο για τον καθένα από εμάς που συνηθίζουμε να ξεχνάμε όλες τις μικρές απολαύσεις της ζωής που συνοδεύουν τις εξαντλητικές μας μέρες».

Κριτική αναγνώστη στο Amazon


«Χιούμορ, σοφία, απλές και καθημερινές συμβουλές... τρεις σημαντικοί λόγοι για να αποκτήσουμε όλοι αυτό το βιβλίο! Tολμήστε να είστε αισιόδοξοι, τολμήστε να μοιραστείτε τη χαρά της ζωής!»

Κριτική αναγνώστριας στο Goodreads

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Κατρίν Τεστά είναι εκπαιδεύτρια και coach θετικής σκέψης. Το 2015 αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή της, αφήνοντας πίσω της αυτό που οι περισσότεροι ονομάζουν «καριέρα» για να δημιουργήσει έναν ιστότοπο αφιερωμένο στην αισιοδοξία (loptimisme.com), με σκοπό, όπως λέει η ίδια, να τιμήσει την ίδια τη ζωή! Σήμερα οι επισκέπτες που συμβουλεύονται τον ιστότοπό της ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Η συγγραφή του βιβλίου της Τολμήστε να είστε αισιόδοξοι! βασίστηκε στα σχόλια και τις αγωνίες των αναγνωστών του ιστότοπου, που αποτέλεσαν για την ίδια τη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης.

Έχει γράψει επίσης τα βιβλία Oser être soi… même au travail και Synchronicité, καθώς και το ημερολόγιο με θέμα την αισιοδοξία Mon bullet journal optimiste.


Ελίζαμπεθ Νομπλ

Οικογενειακές διακοπές

 

Μια ευχάριστη, τρυφερή ιστορία για την αξία της οικογένειας!

 

Εκεί που όλα φαντάζουν βαριά και συννεφιασμένα, σταδιακά τα σύννεφα απομακρύνονται κι όλα μοιάζουν πιο φωτεινά… Πολλά τα προβλήματα, όμως η ζωή βρίσκει τρόπους να τα λύσει. Αρκεί να έχεις ανθρώπους γύρω σου, αρκεί να έχεις την οικογένειά σου.


Τίτλος: Οικογενειακές διακοπές

Συγγραφέας: Ελίζαμπεθ Νομπλ

Μετάφραση: Βιολέττα Ζεύκη

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Κοινωνικό μυθιστόρημα

ISBN: 978-618-02-2060-5

Κωδικός: 35267

Σελίδες: 536

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 23/05/2022

Τιμή: 17,70 €


Κείμενο οπισθόφυλλου:

 

Ο Τσάρλι είναι αποφασισμένος να γιορτάσει τα ογδοηκοστά του γενέθλια με την οικογένειά του. Το πρόβλημα όμως είναι ότι από τότε που έχασε τη σύζυγό του, τον πραγματικό σύνδεσμο της οικογένειας Τσάμπερλεν, οι ζωές των παιδιών του έχουν διαμορφωθεί κατά τέτοιον τρόπο που ακόμα και μια ολιγοήμερη επανένωση φαντάζει με θαύμα.

Η κόρη του η Λόρα είναι χωρισμένη και την ίδια στιγμή ο έφηβος γιος της αντιμετωπίζει μια πολύ σοβαρή κατηγορία. Αλλά και οι γιοι του Τσάρλι δεν βρίσκονται σε καλύτερη θέση: ο Σκοτ παντρεύτηκε πρόσφατα, απέκτησε δύο θετές κόρες και εργάζεται πυρετωδώς στη Νέα Υόρκη όπου πηγαινοέρχεται, ενώ ο Νικ εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τον τραγικό χαμό της γυναίκας του. Τώρα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να τα βγάλει πέρα μόνος με τα τρία μικρά παιδιά τους.

Η οικογένεια Τσάμπερλεν καλείται να ανακαλύψει επιτέλους τι είναι αυτό που τους ενώνει όλους… σε δέκα μόνο μέρες. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;


Έγραψαν για το βιβλίο:

 

«Κανένας δεν μπορεί να πλέξει έναν τόσο ιδιαίτερο ιστό αφηγήσεων με τη δεξιοτεχνία της Ελίζαμπεθ Νομπλ».

Sunday Express

 

«Τρυφερό, στοχαστικό και συγκινητικό. Οι Τσάμπερλεν μας θυμίζουν τη δύναμη και την παρηγοριά των οικο­γενειακών δεσμών».

Beth Morrey, συγγραφέας

 

«Με τη γοητευτική του πλοκή, τον φανταστικό συνδυασμό χαρακτήρων και τον καλογραμμένο λόγο, το βιβλίο αυτό αγγίζει την τελειότητα».

κριτική αναγνώστη στο NetGalley

 

«Μια απόλυτα καθηλωτική ιστορία όπου εμπλέκονται πολλές γενιές… Τη λάτρεψα».

Penny Parkes, συγγραφέας

 

«Διορατικότητα, ευαισθησία και γρήγορος ρυθμός που σε καθηλώνουν από την πρώτη σελίδα».

Glamour

 

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Ελίζαμπεθ Νομπλ γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 1968 στη Μ. Βρετανία. Σπούδασε αγγλική λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Πριν αποφασίσει να γράψει το πρώτο της μυθιστόρημα, εργάστηκε για πολλά χρόνια στον χώρο των εκδόσεων. Το Reading Group κυκλοφόρησε τελικά το 2004 και έφτασε στο Νο1 των ευπώλητων βιβλίων των Sunday Times.

Τα βιβλία της κυκλοφορούν από τον εκδοτικό οίκο Penguin, έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε πωλήσεις και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της: Γράμματα στις κόρες μου (2010), Οι ζωές απέναντι (2013, 2021) και Γράμματα στην Άιρις (2020). Ζει στην κομητεία του Σάρεϊ στη νοτιοανατολική Αγγλία με τον σύζυγό της και τις δύο κόρες τους.


Σαρλότ Πουσέν, Αντριέν Ρος, Ναντιά Χαμιντί

Μοντεσσόρι, από 6 έως 12 ετών

Μάθε με πώς να σκέφτομαι

 

Το τρίτο βιβλίο μοντεσσοριανής παιδαγωγικής

 της επιτυχημένης σειράς για γονείς!

 

Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να ενισχύσουμε την κριτική σκέψη και την αυτονομία των παιδιών, ενώ περιέχονται πρακτικές συμβουλές, δραστηριότητες και μαρτυρίες από ειδικούς και επαγγελματίες της μοντεσσοριανής εκπαίδευσης.


Τίτλος: Μοντεσσόρι, από 6 έως 12 ετών

Συγγραφέας: Σαρλότ Πουσέν, Αντριέν Ρος, Ναντιά Χαμιντί

Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ανατροφή

ISBN: 978-618-02-1767-4

Κωδικός: 32025

Σελίδες: 232

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 23/05/2022

Τιμή: 16,60 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Η μοντεσσοριανή παιδαγωγική μέθοδος για το παιδί των έξι έως δώδεκα ετών έχει ως στόχο να το βοηθήσει να μάθει να σκέφτεται μόνο του. Είναι σημαντικές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η στήριξη και η εμψύχωσή του από ένα κατάλληλο περιβάλλον. Η οργάνωση αυτής της στήριξης συνιστά τον πυρήνα της μοντεσσοριανής αγωγής, που υποστηρίζει ότι αν συνοδεύσουμε το παιδί στη φυσική του ανάπτυξη με σεβασμό στις ικανότητες και τις ανάγκες του, θα έχει αποκτήσει ως έφηβος επίγνωση του εαυτού του.


Οι συγγραφείς του βιβλίου μοιράζονται, ως μοντεσσοριανοί εκπαιδευτές, τις γνώσεις και την εμπειρία τους για να μπορέσουμε να εντάξουμε τη μοντεσσοριανή μέθοδο στην καθημερινότητά μας και να βοηθήσουμε το παιδί μας να είναι ευτυχισμένο, αυτόνομο, δημιουργικό, ένα πνεύμα ανοιχτό στον κόσμο!


Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται η μοντεσσοριανή παιδαγωγική μέθοδος από την ηλικία των έξι έως δώδεκα χρονών:

·         Οι ανάγκες του παιδιού.

·         Η μοντεσσοριανή παιδαγωγική μέθοδος στη θεωρία και την πράξη.

·         Συμβουλές για τη μοντεσσοριανή μέθοδο στο σπίτι.

·         Μαρτυρίες ειδικών, γονιών αλλά και παιδιών.

·         Παιδαγωγικές δραστηριότητες που εφαρμόζονται εύκολα. 


Οι συγγραφείς Σαρλότ Πουσέν, Αντριέν Ρος και Ναντιά Χαμιντί είναι μοντεσσοριανοί εκπαιδευτές με πιστοποίηση από τη Διεθνή Μοντεσσοριανή Εταιρεία (Association Montessori Internationale AMI). Ως ένθερμοι υποστηρικτές αυτής της παιδαγωγικής προσέγγισης, που την εφαρμόζουν στο σχολείο και στο σπίτι, επιθυμούν να τη μεταδώσουν σε γονείς και εκπαιδευτικούς.


«Το παιδί μεταξύ έξι και δώδεκα ετών γίνεται ένα υπεύθυνο άτομο, μέλος ενός κοινωνικού συνόλου και πρωταγωνιστής του δικού του μέλλοντος. Η άσκηση της ελευθερίας, δηλαδή η ικανότητα να παίρνει αποφάσεις τεκμηριωμένες και υπεύθυνες, ο αυτοσεβασμός, ο σεβασμός απέναντι στους άλλους και στους κανόνες της κοινής ζωής και του περιβάλλοντος και η επίγνωση ότι η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη για μια αρμονική ανάπτυξη είναι οι τέσσερις βασικές αξίες για μια ζωή βαθιά ανθρώπινη, με ειρήνη και σεβασμό προς όλους».

Αντρέ Ρομπερφρουά, Πρόεδρος του Μοντεσσοριανού Ιδρύματος της Γαλλίας και Πρεσβευτής της Διεθνούς Μοντεσσοριανής Εταιρείας (Association Montessori Internationale – AMI)


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα


Η Σαρλότ Πουσέν είναι μοντεσσοριανή εκπαιδεύτρια με πιστοποίηση από τη Διεθνή Μοντεσσοριανή Εταιρεία (Association Montessori Internationale – AMI) και διευθύντρια μοντεσσοριανής σχολής. Έχει εκδώσει εκπαιδευτικά παιχνίδια μοντεσσοριανής προσέγγισης με κάρτες καθώς και τα πολύ επιτυχημένα στη Γαλλία βιβλία για γονείς: Μοντεσσόρι από τη γέννηση έως 3 ετών, Μάθε με πώς να είμαι ο εαυτός μου (Μίνωας 2021), Μοντεσσόρι από 3 έως 6 ετών, Μάθε με πώς να το κάνω μόνο μου (Μίνωας 2022), Μοντεσσόρι από 6 έως 12 ετών, Μάθε με πώς να σκέφτομαι (Μίνωας 2022) και Η μοντεσσοριανή παιδαγωγική για γονείς.

H συγγραφέας αναλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία και μεγαλώνει πέντε παιδιά, αντλώντας έμπνευση από τη μοντεσσοριανή προσέγγιση, που ελπίζει να εμπνεύσει κι άλλες, πολλές οικογένειες.

Για περισσότερα στοιχεία επισκεφθείτε τον ιστότοπο της συγγραφέως:

https://montessoricharlottepoussin.com/

Σάρα Όκγουελ-Σμιθ

Ανάμεσα στα οκτώ και τα δεκατρία

 

Ένας σύγχρονος ολοκληρωμένος οδηγός για τη δύσκολη

περίοδο της προεφηβείας.

 

Το νέο βιβλίο της συγγραφέως του διεθνούς best seller Ήρεμος ύπνος, με τον τίτλο Ανάμεσα στα οκτώ και τα δεκατρία, περιέχει πολύτιμες συμβουλές για τη δύσκολη αυτή ηλικιακή περίοδο, σε θέματα που αφορούν τη σωματική ανάπτυξη, την ψυχολογία, την αποδοχή του εαυτού, τις ηλεκτρονικές συσκευές και οθόνες, τη μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο, τη φιλία και τις σχέσεις των παιδιών με τους γονείς.


Τίτλος: Ανάμεσα στα οκτώ και τα δεκατρία

Συγγραφέας: Σάρα Όκγουελ-Σμιθ

Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ανατροφή

ISBN: 978-618-02-1824-4

Κωδικός: 32271

Σελίδες: 368

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 23/05/2022

Τιμή: 16,60 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Η προεφηβική ηλικία συχνά κάνει τους γονείς να νιώθουν πελαγωμένοι. Σε αυτή την ενδιάμεση περίοδο μεταξύ της παιδικής ηλικίας και της εφηβείας, τα παιδιά αλλάζουν σχεδόν σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να πρέπει να δίνουν μάχη για να καταλάβουν το παιδί που πίστευαν ότι ήξεραν καλά μέχρι τώρα.


Στο βιβλίο αυτό η Σάρα Όκγουελ-Σμιθ, ειδική σε θέματα ανατροφής, συνδυάζει με μοναδικό τρόπο στοιχεία που αντλεί από τη βιολογία, την ψυχολογία και την κοινωνιολογία ως αφετηρία για τις αξιόπιστες πρακτικές συμβουλές που μας προτείνει.


Ένας πολύτιμος οδηγός όπου εξηγούνται ζητήματα όπως:

• Γιατί τα παιδιά της προεφηβικής ηλικίας είναι αγενή, τεμπέλικα και παρορμητικά και πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτές τις συμπεριφορές.

• Τι ακριβώς συμβαίνει κατά την ήβη, πότε και πώς μπορείτε να μιλήσετε στο παιδί σας για το θέμα αυτό.

• Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας στις φιλικές και αισθηματικές σχέσεις που βιώνει σε αυτή την ηλικία.

• Πώς θα ενισχύσετε την καλή ψυχική υγεία του και τη σωστή εικόνα του για το σώμα του.
• Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το στηρίξετε κατά τη μετάβασή του από το δημοτικό σχολείο στο γυμνάσιο.

• Πώς θα αντιμετωπίσετε και τα δικά σας συναισθήματα, καθώς το παιδί σας βιώνει αυτήν την πολυτάραχη και γεμάτη νέες εμπειρίες αναπτυξιακή περίοδο.

Ένας πολύτιμος οδηγός για γονείς με παιδιά στην προεφηβική ηλικία


Έγραψαν για το βιβλίο

 

«Ένα βιβλίο γεμάτο πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσει να καθοδηγήσετε σωστά το παιδί σας στο πέρασμά του από τη δύσκολη αυτή ηλικία».

Daily Express

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Σάρα Όκγουελ-Σμιθ, μητέρα τεσσάρων παιδιών, σπούδασε αρχικά ψυχολογία και εργάστηκε επί σειρά ετών στη φαρμακευτική έρευνα και ανάπτυξη.

Μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού της επανεκπαιδεύτηκε ως παιδίατρος-ομοιοπαθητικός και
ως καθηγήτρια του προγράμματος προγεννητικής προετοιμασίας HypnoBirthing, καθώς και ως βοηθός μητρότητας (τοκετού-λοχείας). Έχει εκπαιδευτεί επίσης στο βρεφικό μασάζ και στην ψυχοθεραπεία.

Έχει γράψει έντεκα βιβλία συμβουλευτικής για γονείς. Ειδικεύεται στις ήπιες γονικές μεθόδους και έχει εργαστεί με περισσότερους από χίλιους γονείς, βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ανατροφής των παιδιών τους από τη γέννηση μέχρι τη σχολική ηλικία.


Είναι η ιδρύτρια των οργανώσεων:

• BabyCalm™ (www.babycalm.co.uk)

• ToddlerCalm™ (www.toddlercalm.co.uk)

που προσφέρουν μαθήματα για γονείς μωρών και νηπίων, από τη γέννηση μέχρι την ηλικία των τριών ετών.

 

Στοιχεία επικοινωνίας με τη συγγραφέα:

Blog: www.sarahockwell-smith.com

Site: www.gentleparenting.co.uk

Facebook: https://www.facebook.com/sarahockwellsmithauthor

Twitter: https://twitter.com/thebabyexpert

Instagram: https://www.instagram.com/sarahockwellsmith/


Στο Πι & Φι

 

Οι γνώσεις αποκτιούνται στο Πι και Φι!

 

Μια πρωτοποριακή μέθοδος χωρίς βοήθεια από την εκπαιδευτικό Ελευθερία Βαρελά. Τα βιβλία της σειράς «Στο Πι & Φι»  δεν περιλαμβάνουν καμία εκφώνηση. Τα παιδιά με το μυαλό και τη φαντασία τους αυτενεργούν, συμπληρώνοντας τις δραστηριότητες του βιβλίου χωρίς να χρειαστεί να ρωτήσουν τον γονιό ή τον εκπαιδευτικό. Οι ασκήσεις είναι δομημένες με τέτοιο τρόπο ώστε με προσεκτική παρατήρηση το παιδί να βρίσκει μόνο του τις απαντήσεις. Με αυτό τον τρόπο καλλιεργείται η παρατηρητικότητα, η φαντασία, η αυτοπεποίθηση, η πρωτοβουλία, η αυτοεκτίμηση και το ενδιαφέρον για εξεύρεση λύσεων!


Τίτλος: Μαθαίνω τον πολλαπλασιασμό στο Πι & Φι

Συγγραφέας: Ελευθερία Βαρελά

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εκπαίδευση

Σειρά: Στο Πι & Φι

Ηλικία: 7+

ISBN: 978-618-02-2083-4

Κωδικός: 11195

Σελίδες: 72

Διαστάσεις: 21 x 29

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 23/05/2022

Τιμή: 6,99 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Πολλαπλασιασμό στο Πι και Φι μαθαίνω με τη Νίκη και τον Ρένο! 

Δεν είναι ποίημα, αγαπητοί γονείς, είναι αλήθεια! Με παιγνιώδη τρόπο, με «προβλήματα» μέσα από τη ζωή, με γρίφους και ασκήσεις που εξάπτουν τη φαντασία, ανακαλύπτει ο μικρός μαθητής τον υπέροχο κόσμο των Μαθηματικών.
Θα μάθει πρώτα να παρατηρεί, να υπολογίζει, να επιβεβαιώνει τα αποτελέσματά του και, τέλος, να αποστηθίζει τον πολλαπλασιασμό για μεγαλύτερη ευκολία.
Ο πολλαπλασιασμός θα γίνει παιχνιδάκι και με τρόπο μαγικό θα τον λέει... νεράκι!


Τίτλος: Μαθαίνω πρόσθεση και αφαίρεση στο Πι & Φι

Συγγραφέας: Ελευθερία Βαρελά

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εκπαίδευση

Σειρά: Στο Πι & Φι

Ηλικία: 6+

ISBN: 978-618-02-2084-1

Κωδικός: 11196

Σελίδες: 72

Διαστάσεις: 21 x 29

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 23/05/2022

Τιμή: 6,99 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Πρόσθεση και αφαίρεση στο Πι και Φι μαθαίνω με τη Νίκη και τον Ρένο!

Δεν είναι ποίημα, αγαπητοί γονείς, είναι αλήθεια! Με παιγνιώδη τρόπο, με «προβλήματα» μέσα από τη ζωή, με γρίφους και ασκήσεις που εξάπτουν τη φαντασία, ανακαλύπτει ο μικρός μαθητής τον υπέροχο κόσμο των Μαθηματικών.
Ξεκινώντας από την αρίθμηση του βοσκού με τις πέτρες (αντιστοιχία) φτάνει στον σύγχρονο κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας όπου ζει σήμερα.
Η πρόσθεση και η αφαίρεση θα γίνουν στα χέρια του... παιχνιδάκι!



Αλεσάντρο Γκάτι & Πιερντομένικο Μπακαλάριο

Διπλό φινάλε

 

Το δέκατο τρίτο βιβλίο της εξαιρετικά δημοφιλούς σειράς «Σέρλοκ, Λουπέν & εγώ», που είναι μεταφρασμένη σε 20 γλώσσες και έχει γνωρίσει διεθνή επιτυχία.

 

Τρεις μυθιστορηματικοί ήρωες συναντιούνται για πρώτη φορά: ο εμβληματικός ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, ο Αρσέν Λουπέν, ένας από τους κλασικούς παραδοσιακούς ήρωες της αστυνομικής λογοτεχνίας, δημιούργημα του Μορίς Λεμπλάν, και η Αϊρίν Άντλερ. Τρία ξεχωριστά παιδιά, τρία μυαλά που θα σημαδέψουν την ιστορία του εγκλήματος!

 

Τίτλος: Διπλό φινάλε

Συγγραφείς: Αλεσάντρο Γκάτι & Πιερντομένικο Μπακαλάριο

Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη

Εικονογράφηση: Ιάκοπο Μπρούνο

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Σέρλοκ, Λουπέν & εγώ

Ηλικία: 8+

ISBN: 978-618-02-1999-9

Κωδικός: 22470

Σελίδες: 196

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 23/05/2022

Τιμή: 12,50 €


Κείμενο οπισθόφυλλου:

Νέα Υόρκη, χειμώνας του 1873. Η Αϊρίν σκέφτεται ένα γεγονός που συνέβη στο Λονδίνο, πριν από μήνες, με τους καλούς της φίλους Σέρλοκ και Λουπέν. Οι αναμνήσεις ξεδιπλώνονται γρήγορα ανάμεσα στη συνάντηση με έναν άντρα που αφηγείται μια παράξενη ιστορία, σ’ ένα έγκλημα χωρίς πτώμα και στην ανακάλυψη ενός δικτύου στοών στο υπέδαφος της πόλης. Ένας πραγματικός υπόγειος λαβύρινθος, όπου τα τρία παιδιά κάνουν τις έρευνές τους, βήμα βήμα, ακολουθώντας τη διαίσθησή τους, μέσα στο άγνωστο και τους κινδύνους, σε μια ακόμα αξέχαστη, όπως θα αποδειχτεί, περιπέτεια.

Άρθουρ Κόναν Ντόιλ

Σέρλοκ Χολμς: Η γυναίκα με το βέλο

 

Βιβλία για τους μικρούς λάτρεις του μυστηρίου!

 

Ειδικά διασκευασμένες για παιδιά, με υπέροχη εικονογράφηση, οι ιστορίες του Σέρλοκ Χολμς θα μυήσουν τους μικρούς αναγνώστες στον κόσμο του μεγαλύτερου ντετέκτιβ όλων των εποχών. Μέσα από περιπέτειες γεμάτες απρόοπτα, τα παιδιά θα αναπτύξουν τις αξίες της φιλίας και της δικαιοσύνης.


Τίτλος: Σέρλοκ Χολμς – Η γυναίκα με το βέλο

Συγγραφέας: Άρθουρ Κόναν Ντόιλ

Μετάφραση: Χαρά Κατσαρή

Εικονογράφηση: Αριάνα Μπελούτσι

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Μυστικά και χαμένοι θησαυροί

Ηλικία: 7+

ISBN: 978-618-02-2108-4

Κωδικός: 22480

Σελίδες: 96

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 23/05/2022

Τιμή: 8,99 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Επτά χρόνια πριν, ένα τραγικό γεγονός συνέβη στο χωριό του Άμπας Πάρβα. Ο κύριος Ρόντερ, ιδιοκτήτης του «ΤΣΙΡΚΟΥ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ» του Ρόντερ, βρήκε τον θάνατο όταν ένα λιοντάρι δραπέτευσε και του ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ.

Ο Χολμς έρχεται αντιμέτωπος με ένα παλιό μυστήριο, όταν καλείται να επισκεφθεί
μια κυρία που αρνείται να δείξει το πρόσωπό της. Ένα φρικιαστικό έγκλημα που διαπράχθηκε επτά χρόνια πριν είχε τρομακτικές συνέπειες και ο Χολμς αναλαμβάνει να σώσει τη γυναίκα με το βέλο από την ίδια της τη συνείδηση.


Ανακάλυψε τον παγκοσμίου φήμης ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς, που έχει λύσει εκατοντάδες μυστήρια. Στον ελεύθερο χρόνο του είναι μελισσοκόμος.


Δρ. Κατρίν Ντολτό

Τα ψέματα

 

Ο έκτος τίτλος της σειράς παιδικών βιβλίων της γνωστής παιδιάτρου,

που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως.

 

Η Κατρίν Ντολτό, με τη βοήθεια της επιστημονικής συνεργάτιδάς της Κολίν Φορ-Πουαρέ, μοιράζεται τη μοναδική γνώση της για την παιδική ηλικία μέσα από τα βιβλία της σειράς. Εμφανίζεται πάντοτε στο τέλος του βιβλίου ως Δρ. Κατ και απευθύνεται στα ίδια τα παιδιά σαν να τα έχει μπροστά της, στο γραφείο της.

Η σειρά «Τόσο απλά» απεικονίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον κόσμο των παιδιών: όσα τα απασχολούν, όσα τα μπερδεύουν, όσα τα στεναχωρούν... Απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε γονείς και παιδαγωγούς.

 

Τίτλος: Τα ψέματα

Συγγραφέας: Δρ. Κατρίν Ντολτό

Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα

Εικονογράφηση: ®obin

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Γνώσεων

Σειρά: Τόσο απλά

Ηλικία: 3+

ISBN: 978-618-02-2071-1

Κωδικός: 14316

Σελίδες: 32

Διαστάσεις: 17 x 20

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 23/05/2022

Τιμή: 7,70 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Η γνωστή παιδίατρος Δρ. Κατρίν Ντολτό μοιράζεται την πολύτιμη γνώση της για την παιδική ηλικία εκφράζοντας με τον καλύτερο και πλέον άμεσο τρόπο όλα όσα απασχολούν τα παιδιά. Όπως συνηθίζει να λέει: «Όσο περισσότερα καταλαβαίνουμε τόσο καλύτερα μεγαλώνουμε»

Όταν αγαπάμε πολύ κάποιον, θέλουμε να του λέμε πάντα την αλήθεια.

Τόσο απλά!


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα


Η παιδίατρος Δρ. Κατρίν Ντολτό, κόρη της γνωστής ψυχαναλύτριας και παιδιάτρου Φρανσουάζ Ντολτό, έχει γράψει πολύ πετυχημένες συλλογές βιβλίων που απευθύνονται στα παιδιά, θίγοντας εύστοχα διάφορα καθημερινά ζητήματα που τα αφορούν και τα απασχολούν.

Μέσα από αυτή τη σειρά βιβλίων μοιράζεται την πολύτιμη γνώση της για την παιδική ηλικία εκφράζοντας με τον καλύτερο και πλέον άμεσο τρόπο όλα όσα απασχολούν τα παιδιά. Όπως συνηθίζει να λέει: «Όσο περισσότερα καταλαβαίνουμε τόσο καλύτερα μεγαλώνουμε».


Σερ Στιβ Στίβενσον

Άγκαθα Μίστερι 6: Αποστολή σαφάρι

Άγκαθα Μίστερι 7: Ίντριγκα στο Χόλιγουντ

 

Μυστήρια που ταξιδεύουν τα παιδιά σε όλο τον κόσμο!

 

Στη συναρπαστική παιδική σειρά των εκδόσεων Μίνωας «Άγκαθα Μίστερι» προστίθενται το έκτο και το έβδομο βιβλίο. Η σειρά έχει αγαπηθεί από τους μικρούς αναγνώστες σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχει γίνει πλέον κλασική και ταξιδεύει τα παιδιά στα πιο παράξενα μέρη του πλανήτη.


Τίτλος: Αποστολή σαφάρι

Συγγραφέας: Σερ Στιβ Στίβενσον

Μετάφραση: Βιολέττα Ζεύκη

Εικονογράφηση: Στέφανο Τουρκόνι

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Άγκαθα Μίστερι

Ηλικία: 7+

ISBN: 978-618-02-2010-0

Κωδικός: 22471

Σελίδες: 136

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Ημίσκληρο

Ημερομηνία έκδοσης: 23/05/2022

Τιμή: 10,50 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Στην καρδιά της σαβάνας εξαφανίζεται μία λευκή καμηλοπάρδαλη, ένα σπάνιο είδος που λατρεύεται σαν θεότητα από τη φυλή των Μασάι. Τα ξαδέλφια Άγκαθα και Λάρι Μίστερι ξεκινούν για μια συναρπαστική περιπέτεια στην Αφρική, όπου, με οδηγό μία ξαδέλφη τους ειδικευμένη στα σαφάρι, αναζητούν τα ίχνη του λαθροκυνηγού που έχει αρπάξει το πολύτιμο ζώο.


Τίτλος: Ίντριγκα στο Χόλιγουντ

Συγγραφέας: Σερ Στιβ Στίβενσον

Μετάφραση: Βιολέττα Ζεύκη

Εικονογράφηση: Στέφανο Τουρκόνι

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Άγκαθα Μίστερι

Ηλικία: 7+

ISBN: 978-618-02-2011-7

Κωδικός: 22472

Σελίδες: 144

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Ημίσκληρο

Ημερομηνία έκδοσης: 23/05/2022

Τιμή: 10,50 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Ο κινηματογραφικός παραγωγός Ρόμπερτ Μόρισον και το καστ του γυρίζουν την ταινία νουάρ με τίτλο Μοιραίο λάθος. Ωστόσο, από τα γυρίσματα δεν λείπουν τα απρόοπτα. Συμβαίνουν παράξενα ατυχήματα και οι πρωταγωνιστές δέχονται απειλητικά γράμματα. Τα ξαδέλφια Μίστερι, με τη βοήθεια ενός πολύ ξεχωριστού θείου τους, θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν ποιος θέλει να εμποδίσει την ολοκλήρωση της ταινίας.


Άγκαθα Μίστερι

Επίδοξη ντετέκτιβ με εξαιρετική διαίσθηση γυρίζει τον κόσμο μαζί με τον αδέξιο ξάδελφό της Λάρι, τον πιστό της μπάτλερ και τον γάτο Γουάτσον, για να λύσουν τα πιο περίπλοκα μυστήρια.

Γκουίντο βαν Γκένεχτεν

Πάνα; Όχι εγώ!

 

Ο Ποντικούλης θα γίνει ο νέος καλύτερος φίλος των παιδιών!

 

Ένα υπέροχα εικονογραφημένο βιβλίο για τη μετάβαση και την εξοικείωση των μικρών με τη χρήση του γιογιό και τη σταδιακή εκπαίδευση της τουαλέτας. Μέσα από το απλό κείμενο και τις διασκεδαστικές εικόνες με τα έξυπνα παραθυράκια, το βιβλίο Πάνα; Όχι εγώ! αποτελεί χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των γονιών!


Τίτλος: Πάνα; Όχι εγώ!

Συγγραφέας: Γκουίντο βαν Γκένεχτεν

Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-2058-2

Κωδικός: 14315

Σελίδες: 32

Διαστάσεις: 25 x 26

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 23/05/2022

Τιμή: 13,30 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Ο Ποντικούλης είναι πολύ περίεργος! Του αρέσει να ψάχνει τα πάντα – ακόμα και τις πάνες των φίλων του. Κανείς δεν ξεφεύγει από… τη μύτη του! Ώσπου έρχεται η σειρά τους να ρωτήσουν τι κρύβεται στη δική του πάνα. Και τότε μια μεγάλη έκπληξη τους περιμένει…

Ένα διασκεδαστικό βιβλίο για την εξοικείωση των μικρών παιδιών με τη χρήση του γιογιό και τη σταδιακή εκπαίδευση της τουαλέτας.

Ø  Best seller στην Ολλανδία

Ø  Στην Ιαπωνία έχει πουλήσει 200.000 αντίτυπα μέσα σε 3 χρόνια


Γίνε αστέρι

Γίνε ξεφτέρι

 

Ποτέ ξανά ένα εκπαιδευτικό βιβλίο δεν ήταν τόσο διασκεδαστικό!

 

Η εκπαιδευτικός Χαρά Κατσαρή δημιούργησε βιβλία με χαρούμενες δραστηριότητες για όλα όσα έμαθαν τα παιδιά στο Νηπιαγωγείο. Τα δύο νέα βιβλία της είναι βασισμένα στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών και περιέχουν δημιουργικές δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και φυσικά να διασκεδάσουν!


Τίτλος: Γίνε ξεφτέρι στο Δημοτικό στη Γλώσσα

Συγγραφέας: Χαρά Κατσαρή

Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εκπαίδευση

Σειρά: Γίνε αστέρι - Γίνε ξεφτέρι

Ηλικία: 5-7

ISBN: 978-618-02-2081-0

Κωδικός: 11193

Σελίδες: 56

Διαστάσεις: 21 x 29

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 23/05/2022

Τιμή: 6,99 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε παιδιά που έχουν τελειώσει το Νηπιαγωγείο και ετοιμάζονται για το Δημοτικό Σχολείο. Είναι αφιερωμένο στη Γλώσσα, την Ανάγνωση και τη Γραφή. Στόχος του είναι να ανακεφαλαιώσει τις σχετικές γνώσεις των παιδιών με τρόπο διασκεδαστικό και δημιουργικό, προκειμένου να γίνει πιο ομαλή η μετάβασή τους στην επόμενη βαθμίδα της
εκπαίδευσης.

Περιέχει ασκήσεις προφορικής, αναγνωστικής και νοητικής ετοιμότητας, βασισμένες στις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχουν ήδη αποκτήσει τα παιδιά στη διάρκεια της Προσχολικής Εκπαίδευσης.

Φιλοξενεί, επίσης, δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης και φαντασίας, σύμφωνες με τις δεξιότητες των παιδιών αυτής της ηλικίας.

Βασισμένο στα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών για την Προσχολική Εκπαίδευση.


Τίτλος: Γίνε ξεφτέρι στο Δημοτικό στα Μαθηματικά

Συγγραφέας: Χαρά Κατσαρή

Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εκπαίδευση

Σειρά: Γίνε αστέρι - Γίνε ξεφτέρι

Ηλικία: 5-7

ISBN: 978-618-02-2082-7

Κωδικός: 11194

Σελίδες: 56

Διαστάσεις: 21 x 29

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 23/05/2022

Τιμή: 6,99 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε παιδιά που έχουν τελειώσει το Νηπιαγωγείο και ετοιμάζονται για το Δημοτικό Σχολείο. Είναι αφιερωμένο στα Μαθηματικά και στόχος του είναι να ανακεφαλαιώσει τις σχετικές γνώσεις των παιδιών με τρόπο διασκεδαστικό και δημιουργικό, προκειμένου να γίνει πιο ομαλή η μετάβασή τους στην επόμενη βαθμίδα της εκπαίδευσης.

Περιέχει ασκήσεις νοητικής ετοιμότητας και λογικής, βασισμένες στις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχουν ήδη αποκτήσει τα παιδιά για τα Μαθηματικά στη διάρκεια της Προσχολικής Εκπαίδευσης.

Φιλοξενεί, ακόμα, ασκήσεις με γρίφους, κώδικες και σπαζοκεφαλιές, σύμφωνες με τις δεξιότητες των παιδιών αυτής της ηλικίας. Επίσης, προτρέπει τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους από τα Μαθηματικά πιο συνδυαστικά και δημιουργικά.

Βασισμένο στα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών για την Προσχολική Εκπαίδευση.


Γιώργος Κωνσταντινίδης, Σωτήρης Μητρούσης

Ένα μυστήριο για τον Μπούφο 12: Άτακτο περιστατικό

 

Ο καλυτεροχειρότερος ντετέκτιβ του κόσμου!

 

Μια νέα περιπέτεια του Στέλιου, του Νο1 ήρωα στις καρδιές των παιδιών! Ο Στέλιος λύνει μυστήρια και προκαλεί γέλιο με τις γκάφες του… είναι ο Μπούφος που λατρεύουν να διαβάζουν οι μικροί αναγνώστες γιατί τα μυστήρια που λύνει είναι εμπνευσμένα από αληθινές ιστορίες που διηγήθηκαν στους δημιουργούς της σειράς, Γιώργο Κωνσταντινίδη και Σωτήρη Μητρούση, παιδιά από Ελλάδα και Κύπρο.

 

Τίτλος: Άτακτο περιστατικό

Συγγραφέας: Γιώργος Κωνσταντινίδης, Σωτήρης Μητρούσης

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική ελληνική πεζογραφία

Σειρά: Ένα μυστήριο για τον Μπούφο

Ηλικία: 7+

ISBN: 978-618-02-2130-5

Κωδικός: 22481

Σελίδες: 112

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 23/05/2022

Τιμή: 8,99 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Εντελώς ξαφνικά μπήκα στο νοσοκομείο για εγχείρηση και έγινα το πιο… άτακτο περιστατικό! Γιατροί και νοσοκόμοι μπερδεύτηκαν σε άλλο ένα μυστήριο που πρέπει να λύσω. Τι φταίω εγώ; Ας πρόσεχαν!


Ένιντ Μπλάιτον

Περιπέτεια στην ομίχλη

 

Οι αναγνώστες του σήμερα έρχονται σε επαφή με τα κορυφαία έργα του χτες.

 

Ο τρίτος τίτλος της σειράς που αγαπήθηκε από τους μικρούς αναγνώστες και προκάλεσε νοσταλγικές αναμνήσεις στους μεγάλους! Το βιβλίο Περιπέτεια στην ομίχλη εκδόθηκε πρώτη φορά από τις εκδόσεις Μίνωας το 1999 και τώρα επανακυκλοφορεί με εικόνες εξωφύλλου του Τόνι Ρος.

Τα βιβλία της Ένιντ Μπλάιτον κυκλοφορούν σε νέες, σύγχρονες, προσεγμένες εκδόσεις και, ενώ γράφτηκαν τον προηγούμενο αιώνα, εξακολουθούν να συναρπάζουν τους μικρούς βιβλιοφάγους με τις απολαυστικές ιστορίες τους!

Μια παρέα θαρραλέων παιδιών ξετρελαίνονται να λύνουν μυστήρια και σκοτεινές υποθέσεις μαζί με τον σκύλο τους, τον Σκάμπερ. Αυτοί είναι οι Μυστικοί Επτά, μία από τις δημοφιλέστερες σειρές της πολυβραβευμένης Ένιντ Μπλάιτον που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.


Τίτλος: Περιπέτεια στην ομίχλη

Συγγραφέας: Ένιντ Μπλάιτον

Μετάφραση: Κωνσταντίνα Χριστοπούλου

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Οι μυστικοί επτά

Ηλικία: 7+

ISBN: 978-618-02-2067-4

Κωδικός: 22478

Σελίδες: 112

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 23/05/2022

Τιμή: 8,99 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Οι Μυστικοί Επτά προσπαθούν να κρατούν τη Σούζι, την εκνευριστική αδελφή του Τζακ, που συνέχεια χώνει τη μύτη της παντού, μακριά από τις υποθέσεις τους. Εκείνη δημιουργεί τη δική της ομάδα και τους ρίχνει σε μια καλοστημένη παγίδα, με τον Ντικ τον Βαρέλα και τον Τομ τον Κατεργάρη. Τα πράγματα, όμως, έρχονται έτσι που οι Μυστικοί Επτά βρίσκονται αντιμέτωποι με μια επικίνδυνη σπείρα κακοποιών. Και βάζουν τα δυνατά τους για να ματαιώσουν τα σατανικά σχέδια των αδίστακτων παρανόμων. 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ένιντ Μπλάιτον γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 11 Αυγούστου του 1897. Θεωρείται από τις πιο αγαπημένες και πολυγραφότατες συγγραφείς παιδικών βιβλίων. Έγραψε πάνω από 700 βιβλία, τα οποία μεταφράστηκαν σε 90 γλώσσες, πούλησαν εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο και παραμένουν μέχρι σήμερα στις λίστες με τα πιο επιτυχημένα παιδικά βιβλία όλων των εποχών. Είχε γράψει τραγούδια, ποιήματα, θεατρικά έργα και ήταν υπεύθυνη λογοτεχνικών περιοδικών.

Γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει με τα βιβλία της συγγραφέως, ενώ οι μαγικές και συναρπαστικές περιπέτειες που τόσα χρόνια πριν έγραψε εξακολουθούν να μαγεύουν τους μικρούς αναγνώστες μέχρι σήμερα. 

Η Ένιντ Μπλάιτον πέθανε στο Λονδίνο στις 28 Νοεμβρίου του 1968. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν οι σειρές Περιπέτεια, Τα 5 λαγωνικά, Κολέγιο Σεν Κλερ και Οι μυστικοί επτά.


Αλέξανδρος Δουμάς

Οι τρεις σωματοφύλακες

 

Τα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων διαβάζονται ξανά!

 

Οι Τρεις Σωματοφύλακες είναι ένα από τα πιο γνωστά έργα του Αλέξανδρου Δουμά, ίσως το πιο πολυδιαβασμένο, αποτελώντας έτσι έναν διαχρονικό, κλασικό θησαυρό της παγκόσμιας λογοτεχνίας.


Τίτλος: Οι τρεις σωματοφύλακες

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Δουμάς

Μετάφραση: Μαρία Δασκαλάκη

Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Σειρά: Κλασικοί θησαυροί

Ηλικία: 4+

ISBN: 978-618-02-0927-3

Κωδικός: 14058

Σελίδες: 40

Διαστάσεις: 23,5 x 26,5

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: 23/05/2022

Τιμή: 11,99 €

 

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Ο νεαρός ντ’ Αρτανιάν αφήνει πίσω το φτωχικό του σπίτι στη Γασκόνη και ξεκινά να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του: να πάει στο Παρίσι και να γίνει σωματοφύλακας στην υπηρεσία του βασιλιά Λουδοβίκου του ΙΓ΄. Εκεί γνωρίζεται με τους τρεις πιο γενναίους σωματοφύλακες της Αυλής, τον Άθω, τον Πόρθο και τον Άραμη, και γίνονται φίλοι.

Τα πράγματα, όμως, περιπλέκονται καθώς στο Παρίσι του 17ου αιώνα ανθίζουν οι δολοπλοκίες του καρδινάλιου Ρισελιέ, του κόμη Ροσφόρ και της μιλέδης Γουίντερ εναντίον της βασίλισσας της Γαλλίας και του δούκα του Μπάκιγχαμ που έχουν κρυφά σχέση.

Οι τέσσερις σωματοφύλακες αναλαμβάνουν να προστατέψουν την τιμή της βασίλισσάς τους και να υπερασπιστούν το βασίλειο με ένα σύνθημα: «Όλοι για έναν κι ο καθένας για όλους».


Η σειρά «Κλασικοί θησαυροί» συλλέγει τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της παγκόσμιας και της ελληνικής λογοτεχνίας και τα παρουσιάζει διασκευασμένα για παιδιά, ώστε να μην ξεχαστούν ποτέ!


Για μικρά χεράκια

 

Πολύχρωμα διαδραστικά βιβλία, ιδανικά για πολύ μικρά χεράκια!

 

Τα βιβλία της σειράς επιτρέπουν στα παιδιά να αγγίξουν, να αισθανθούν και να μάθουν τον κόσμο γύρω τους! Σε έντονα χρώματα και με χνουδωτές επιφάνειες, είναι τα πιο μοντέρνα καρτονέ βιβλία για πολύ μικρά παιδιά.


Τίτλος: Παίζουμε κρυφτό;

Μετάφραση: Αθηνά Λυρώνη

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Καρτονέ

Σειρά: Για μικρά χεράκια

Ηλικία: 0-2

ISBN: 978-618-02-2024-7

Κωδικός: 04120

Σελίδες: 10

Διαστάσεις: 26 x 26

Εξώφυλλο: Καρτονέ

Ημερομηνία έκδοσης: 23/05/2022

Τιμή: 13,30 €


Τίτλος: Ουράνιο τόξο

Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Καρτονέ

Σειρά: Για μικρά χεράκια

Ηλικία: 0-2

ISBN: 978-618-02-2062-9

Κωδικός: 04121

Σελίδες: 10

Διαστάσεις: 26 x 26

Εξώφυλλο: Καρτονέ

Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022

Τιμή: 13,30 €


Τίτλος: Γεια σου, μαμά!

Μετάφραση: Μάγδα Τσολάκου

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Καρτονέ

Σειρά: Για μικρά χεράκια

Ηλικία: 0-2

ISBN: 978-618-02-1926-5

Κωδικός: 04116

Σελίδες: 10

Διαστάσεις: 17,5 x 17,5

Εξώφυλλο: Καρτονέ

Ημερομηνία έκδοσης: 10/03/2022

Τιμή: 7,99 €


Τίτλος: Οχήματα

Μετάφραση: Αγγελική Παπαγεωργίου

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Καρτονέ

Σειρά: Για μικρά χεράκια

Ηλικία: 0-2

ISBN: 978-618-02-1452-9

Κωδικός: 04115

Σελίδες: 10

Διαστάσεις: 26 x 26

Εξώφυλλο: Καρτονέ

Ημερομηνία έκδοσης: 01/03/2020

Τιμή: 11,10 €

Τίτλος: Ζωάκια

Μετάφραση: Αγγελική Παπαγεωργίου

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Καρτονέ

Σειρά: Για μικρά χεράκια

Ηλικία: 0-2

ISBN: 978-618-02-1453-6

Κωδικός: 04114

Σελίδες: 10

Διαστάσεις: 26 x 26

Εξώφυλλο: Καρτονέ

Ημερομηνία έκδοσης: 01/03/2020

Τιμή: 13,30 €


Από τα επίσημα δελτία τύπου του εκδοτικού!


 




















 






















Εκδόσεις Μίνωας_Νέο Εκδοτικό Πρόγραμμα_Δελτία Τύπου Εκδόσεις Μίνωας_Νέο Εκδοτικό Πρόγραμμα_Δελτία Τύπου Reviewed by Dominica on Μαΐου 27, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.