Μια ανάσα πριν το τέλος


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Μια ανάσα πριν το τέλος
Μιλάμε για ένα συγκεκριμένο,ή,γενικότερο τέλος;
Τέλος μίας σχέσης,μίας ταινίας,μίας περιπέτειας,ή,της ζωής ενός ανθρώπου;
Πρόκειται για μία ερωτική ιστορία,ή,υπονοείται κάτι άλλο πίσω από αυτόν τον τίτλο που μπορεί να λάβει πολλές ερμηνείες;
Στην πένα ο συγγραφέας Χρήστος Θ. Παπαδημητρίου,ο οποίος έχει πολλά έργα στο ενεργητικό του,μα για μένα το παρόν βιβλίο θα είναι η αφορμή για να τον ''γνωρίσω''.
Δεν ξέρω για εσάς,αλλά εγώ ήθελα από την μία μεριά να μου λυθεί η απορία σε σχέση με την υπόθεση του βιβλίου. Γι'αυτόν τον λόγο έσπευσα να διαβάσω την περίληψη του οπισθοφύλλου,μήπως βρω τις απαντήσεις που αναζητούσα,ή,έστω ένα μέρος αυτών που θα με τοποθετούσαν πιο ομαλά μέσα στο κλίμα της υπόθεσης.
Άρχισα,λοιπόν,να διαβάζω...

"Πρωτοχρονιά 2023. Μια νέα απόλυτα φονική μετάλλαξη του κορονοϊού, ο COVID 23, παρασκευάζεται και εκλύεται σκόπιμα στην ανθρωπότητα από μυστικά εργαστήρια μιας δαιδαλώδους πανίσχυρης παγκόσμιας οργάνωσης με σκοπό την προετοιμασία και πώληση φαρμάκων και εμβολίων. Ο Οδυσσέας και η Πηνελόπη, κορυφαίοι  επιστήμονες που χωρίς να το γνωρίζουν συμμετέχουν στην κατασκευή του μεγαλύτερου εφιάλτη της παγκόσμιας ιστορίας, γλιτώνουν την ύστατη ώρα από τη μαζική δολοφονία όλων των συντελεστών του μυστικού προγράμματος. Μια αδυσώπητη καταδίωξή τους  θα ξεκινήσει από τη Νεβάδα έως τη Νέα Υόρκη, τον Ατλαντικό Ωκεανό, το Σαουθάμπτον και το Λονδίνο. Προσπαθώντας να ξεφύγουν από τους διώκτες τους, οι δυο Έλληνες θα βιώσουν τον απόλυτο έρωτα και θα έχουν τη δυνατότητα μέσα σε δέκα μέρες να ζήσουν πρωτόγνωρες στιγμές. Η μάχη για την επιβίωση και τη λύτρωση από τη νέα πανδημία δε θα τους εμποδίσει να αναζητήσουν απαντήσεις στα πανάρχαια ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης."

Ω!Ποία η έκπληξη;! Πρόκειται για ακόμα ένα βιβλίο που έχει θέμα την πανδημία. Η πρώτη μου στιγμιαία αντίδραση ήταν να κλείσω το βιβλίο καί να το αφήσω στην άκρη,αρνούμενη πεισματικά να διαβάσω πάλι ένα έργο με αυτήν την θεματική. Συγγνώμη,αλλά με όλον τον σεβασμό προς τους συγγραφείς,προσωπικά ως αναγνώστρια με έχει κουράσει να το συναντώ ξανά καί ξανά σε βιβλία,εκτός αν έχει ειπωθεί με κάποιον άλλον τρόπο. Με αυτό,λοιπόν,το σκεπτικό αποφάσισα να δώσω μία δεύτερη ευκαιρία στο παρόν βιβλίο. 

Ξεκίνησα την ανάγνωση,αφήνοντας στην άκρη τους όποιους ενδοιασμούς μου καί αφέθηκα στην ιστορία καί στην γραφή του συγγραφέα. Θα με έπειθαν,ή,όχι; Η αλήθεια είναι πως αρχικά ένιωσα μία ικανοποίηση από τον στρωτό,συνεχόμενο καί καλά δομημένο λόγο του συγγραφέα που μας προσφέρει ένα καλογραμμένο καί άκοπο ως προς την ανάγνωση βιβλίο. Από εκεί καί πέρα μου άρεσε ο τρόπος που ο συγγραφέας προσάρμοζε την συνεχόμενη περιπέτεια,την αγωνία,τον έρωτα,την αυτοθυσία,το ζήτημα της πίστης,μα καί το ατομικό συμφέρον που δεν γνωρίζει ηθικούς φραγμούς καί δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για την φήμη καί το χρήμα εις βάρος εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων,οδηγώντας μας σε ένα φινάλε ιδανικό,αφού για μένα δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο καί τα συνδυάζει με την πανδημία. Το αποτέλεσμα; Ένα βιβλίο που πέρασα καλά μαζί του.
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ Θ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΚΥΣΤΗΣ









Μια ανάσα πριν το τέλος Μια ανάσα πριν το τέλος Reviewed by Dominica on Ιουνίου 25, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.