Εκδόσεις Μίνωας_Νέο Εκδοτικό Πρόγραμμα_Δελτία Τύπου

Καλησπέρα σας,
 
Μόλις κυκλοφόρησε το τρίτο μέρος του εκδοτικού μας προγράμματος, που αποτελείται από νέους συγγραφείς, αγαπημένες σειρές βιβλίων, αλλά και πολλά ενδιαφέροντα σύγχρονα παιδικά βιβλία.
Μεγάλοι και μικροί βιβλιοφάγοι θα βρουν το επόμενο ανάγνωσμα που θα τους κρατήσει συντροφιά το καλοκαίρι ανάμεσα στα βιβλία των εκδόσεων Μίνωας!


Γρηγόριος Ξενόπουλος

Ο Ποπολάρος και άλλα διηγήματα

 

Τα αριστουργήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας

σε προσεγμένες εκδόσεις στην κλασική σειρά Μίνωας.

 

Στην εμβληματική Κλασική Σειρά των εκδόσεων Μίνωας προστίθεται ένα ακόμα βιβλίο με 10 διηγήματα του πολυγραφότατου, πολυδιαβασμένου και πολυαγαπημένου νεοέλληνα λογοτέχνη Γρηγόριου Ξενόπουλου. Ο Ποπολάρος, που αποτελεί και τον κορμό αυτής της έκδοσης, πρωτοδημοσιεύτηκε το 1913 στην εφημερίδα Εστία με τον τίτλο Ο Αντάρτης και έχει ως θέμα τις ταξικές διαφορές στην επτανησιακή κοινωνία του 19ου αιώνα.

Τίτλος: Ο Ποπολάρος και άλλα διηγήματα
Συγγραφέας: Γρηγόριος Ξενόπουλος
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Κλασική ελληνική πεζογραφία – κοινωνικό μυθιστόρημα

Σειρά: Κλασική σειρά Μίνωας

ISBN: 978-618-02-2157-2

Κωδικός: 31248

Σελίδες: 200

Διαστάσεις: 13 x 20

Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022
Τιμή: 12,20 €

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Οι κόντηδες και οι νόμπιλοι εμάς δεν μας λογαριάζουνε για ανθρώπους. Μας αγαπάνε καμιά φορά, μα όπως μπορεί να αγαπάνε ένα πιστό σκυλί ή ένα όμορφο άλογο. Μας έχουνε για όντα κατώτερα, που είναι προορισμένα να τους δουλεύουνε, να τους διασκεδάζουνε και να τους προσκυνάνε.

Ο Ζέππος ο Πεμπονάρης είναι ο ποπολάρος που ερωτεύεται την όμορφη κοντεσίνα Έλδα. Στον λόφο της μαγευτικής Μπόχαλης στη Ζάκυνθο ένα καλοκαίρι θα αναπτυχθεί το ειδύλλιό τους, το οποίο όμως θα τελειώσει πολύ σύντομα και απότομα, καθώς η αριστοκράτισσα Έλδα απορρίπτει τελικά τον γιο του σταφιδά, λόγω της αγεφύρωτης κοινωνικής διαφοράς τους. Τότε στην ψυχή του πληγωμένου ποπολάρου θα ξυπνήσει όλο το μίσος της τάξης του και ως γνήσιος επαναστάτης δεν θα υποταχθεί σε προλήψεις, προσβολές και καπρίτσια…

Ένα διήγημα αποκαλυπτικό των ταξικών διχασμών της επτανησιακής κοινωνίας του 19ου αιώνα και του χάσματος ανάμεσα στους αριστοκράτες και τους ποπολάρους.

 Περιλαμβάνονται, επίσης, τα διηγήματα:

 Μανταλένα, Οι ερωτευμένοι, Νανότα, Το ζακυθινό μαντίλι, Η κούκλα της νύφης, Ερμίνα, το πουλημένο κορμί, Η Φανερωμένη, Ο τύπος και η ουσία και Η Σκουφάτη.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γρηγόριος Ξενόπουλος (1867-1951) είναι από τους πιο πολυδιαβασμένους και πολυγραφότερους νεοέλληνες συγγραφείς με στόφα αληθινού λογοτέχνη. Γεννήθηκε στην Πόλη, μεγάλωσε στη Ζάκυνθο και από το 1892 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία με τα περισσότερα είδη του λόγου και έζησε από την πένα του: έγραψε θεατρικά έργα, μυθιστορήματα και διηγήματα, παιδικά αναγνώσματα, χρονογραφήματα, μελέτες, άρθρα και κριτικές. Το 1922 τιμήθηκε με το Αριστείο Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ το 1931 εκλέχτηκε ακαδημαϊκός. Ίδρυσε το 1945 το περιοδικό Νέα Εστία και ήταν αρχισυντάκτης στο θρυλικό περιοδικό Η Διάπλασις των Παίδων για πενήντα χρόνια. Μαζί με τον Παλαμά, τον Σικελιανό και τον Καζαντζάκη ίδρυσε την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, στην οποία ήταν και ο πρώτος πρόεδρος από το 1934 έως το 1937. Πολλά μυθιστορήματά του έχουν διασκευαστεί για την τηλεόραση, ενώ τα θεατρικά του έργα συνεχίζουν να ανεβαίνουν ακόμα και σήμερα στις ελληνικές σκηνές.

Στα έργα του διακρίνεται ο κόσμος της Ζακύνθου και ταυτόχρονα απεικονίζεται η αθηναϊκή αστική κοινωνία. Τον απασχολούν τα κοινωνικά προβλήματα της εποχής στην οποία έζησε και συχνά διατυπώνει τους προβληματισμούς του. Εισχωρεί στη νοοτροπία των ανθρώπων, στα καθημερινά τους προβλήματα και στον ψυχικό τους κόσμο, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συμπεριφορά της γυναίκας. Ο Ξενόπουλος είναι σήμερα ένας από τους πιο πολυαγαπημένους συγγραφείς, γιατί παραπάνω από μισό αιώνα έκανε τέχνη στηριζόμενος σε στοιχεία που χαρακτηρίζονται για
τη διάρκειά τους. Πνεύμα ανοιχτό, ελεύθερο να δεχτεί επιδράσεις από τα ευρωπαϊκά κινήματα του καιρού του, γνώρισε, μελέτησε, αφομοίωσε και μεταφύτευσε στον ελληνικό χώρο τον ρεαλισμό και τον νατουραλισμό.

Ο ίδιος έλεγε χαρακτηριστικά για τα γραπτά του: «Εγώ γράφω διηγήματα για τον κόσμο και θέλω να τα χαίρεται ο κόσμος. Ο κόσμος με νιώθει, ο κόσμος με διαβάζει, ο κόσμος με αγοράζει. Μου αρέσει κάθε μου γραφτό να είναι στη μορφή του τόσο απλό, ώστε με την ίδια σχεδόν άνε
ση να μπορεί να το διαβάζει κι ένας μαθητής του γυμνασίου και ο κύριος Παλαμάς. Δεν αγαπώ τα σύννεφα και τα σκοτάδια
· με τραβά περισσότερο η ξαστεριά, το φως. Εσπούδασα μαθηματικά στα νιάτα μου, κι εσυνήθισα να λέγω τα πράγματα απλά, καθαρά και ξάστερα».

Λούι Μπέιαρντ

Βλέμμα από γαλάζιο

 

Ένα αστυνομικό θρίλερ που παγώνει το αίμα

και σύντομα θα μεταφερθεί στο Netflix.

 

Τι κοινό έχει ο Έντγκαρ Άλαν Πόε με τον συγγραφέα Λούι Μπέιαρντ;

Είναι βασικός ήρωας του σαγηνευτικού βιβλίου του Μπέιαρντ, ο οποίος μαζί με τον πρωταγωνιστή Ογκάστους Λάντορ καλείται να βρει την άκρη του νήματος και να αποκαλύψει τον στυγνό δολοφόνο. Στις σελίδες του βιβλίου περιδιαβαίνουν κι άλλα ιστορικά πρόσωπα, όπως ο Θέιερ, ο Χίτσκοκ, ο Κεμπλ, κάνοντας το Βλέμμα από γαλάζιο ένα ανάγνωσμα που θα θυμάστε για καιρό.


Τίτλος: Βλέμμα από γαλάζιο
Συγγραφέας: Λούι Μπέιαρντ

Μετάφραση: Μαρία Φακίνου
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Αστυνομικό μυθιστόρημα

ISBN: 978-618-02-2054-4

Κωδικός: 35266

Σελίδες: 692

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022
Τιμή: 18,80 €

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Στη Στρατιωτική Ακαδημία του Ουέστ Πόιντ, τη γαλήνη μιας βραδιάς του Οκτώβρη του 1830 έρχεται να διαταράξει η ανακάλυψη­ της σορού ενός νεαρού δοκίμου, η οποία κρέμεται από ένα σκοινί λίγο έξω από τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου. Το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας δεν φαίνεται απίθανο, όμως το επόμενο πρωί ένα ακό­μα αποτρόπαιο στοιχείο έρχεται στο φως: κάποιος έχει αφαιρέσει την καρδιά από το πτώμα.

Ανήμπορη να δώσει απαντήσεις και θέλοντας απεγνωσμένα να αποφύγει κάθε αρνητική δημοσιότητα, η Ακαδημία απευθύνεται στον Ογκάστους Λάντορ, έναν πρώην αστυνομικό, φημισμένο για τις αποτελεσματικές πρακτικές του τον καιρό που δούλευε στη Νέα Υόρκη. Καθώς ο Λάντορ αρχίζει να ανακρίνει τους σπουδαστές που γνώριζαν τον νεκρό, ανακαλύπτει έναν πρόθυμο βοηθό στο πρό­σωπο ενός κυκλοθυμικού και ενδιαφέροντα νεαρού δοκίμου. Το όνομά του; Έντγκαρ Άλαν Πόε.

Οι δύο άντρες, διαφορετικής ηλικίας αλλά παρόμοιας ευφυΐας, συνεργάζονται στενά και αναπτύσσουν μια βαθιά σχέση, καθώς οι έρευνες τους οδηγούν σε έναν κρυφό κόσμο με μυστικές λέσχες, τελετουργικές θυσίες και ακόμα περισσότερα πτώματα.

H κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου, σε σκηνοθεσία Σκοτ Κούπερ, με πρωταγωνιστές τους Κρίστιαν Μπέιλ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Γκίλιαν Άντερσον, Σαρλότ Γκενσμπούργκ κ.ά., θα προβληθεί στο Netflix το 2022



Έγραψαν για το βιβλίο:

 

«Ένας λογοτεχνικός άθλος… δυνατό και συναρπαστικό… ένα δεξιοτεχνι­κό θρίλερ».

Publishers Weekly


«Μία εξαίσια μελέτη χαρακτήρων, ευφάνταστα επιβλητικό».

Miami Herald


«Μεγαλοφυές… με βαθιά γνώση της ζωής και του έργου του Πόε».

Entertainment Weekly


«Ο συγγραφέας εντάσσει με φινέτσα τον Πόε σε μία καθηλωτική αστυνομική ιστορία αξιέπαινης έμπνευσης».

USA Today


«Συγκλονιστικά ευφυές, το Βλέμμα από γαλάζιο διαβάζεται σαν ένα κλα­σικό έργο. Ο Μπέιαρντ δίνει νέα πνοή στο αστυνομικό μυθιστόρημα».

New York Book Review


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Λούι Μπέιαρντ, γεννημένος στις 30 Νοεμβρίου 1963 στην Αλμπου­κέρκη του Νέου Μεξικού, είναι Αμερικανός συγγραφέας. Έχει γρά­ψει επίσης τα βιβλία: Fool’s Errant,
Endangered Species, Mr. Timothy, The Black Tower, The School of Night, Roosevelt’s Beast, Lucky Strikes και Courting Mr. Lincoln.

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Πρίνστον, ακολούθησε μεταπτυχια­κές σπουδές στη δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν. Ζει στην Ουάσινγκτον και διδάσκει λογοτεχνική γραφή στο Πανεπιστή­μιο Τζορτζ Ουάσινγκτον.

Εργάστηκε στη Βουλή των Αντιπρο­σώπων των Ηνωμένων Πολιτειών για τη βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος Έλενορ Χολμς Νόρτον και ως γραμματέας Τύπου για τον τότε βουλευτή των Δημοκρατικών Φιλ Σαρπ.

Λίζα Σκοτολάιν

Αιώνια πατρίδα

 

Βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα που ελάχιστοι γνωρίζουν.

 

Στις σελίδες του βιβλίου Αιώνια πατρίδα ξεδιπλώνεται μια από τις πιο συγκινητικές ιστορίες για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, για τους Εβραίους που βίωσαν τις συνέπειες του φασισμού στη Ρώμη. Αφορμή για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου στάθηκε το έργο του Πρίμο Λέβι, ενός Ιταλοεβραίου χημικού που απελάθηκε στο Άουσβιτς. Στο ιστορικό μυθιστόρημα της Σκοτολάιν συμπεριλαμβάνονται ιστορικά γεγονότα, όπως το ραστρελαμέντο του Γκέτο και άλλων συνοικιών της Ρώμης, αλλά και υπαρκτά ιστορικά πρόσωπα, όπως οι πρόεδροι Ούγκο Φοά και Ντάντε Αλμάνσι και ο μαθηματικός Τούλιο Λέβι-Τσιβίτα – γνωστός και ως ο «Αϊνστάιν της Ιταλίας».

Τίτλος: Αιώνια πατρίδα
Συγγραφέας: Λίζα Σκοτολάιν

Μετάφραση: Θεοδώρα Δαρβίρη
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ιστορικό μυθιστόρημα

ISBN: 978-618-02-2069-8

Κωδικός: 35268

Σελίδες: 832

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022
Τιμή: 21,10 €


Κείμενο οπισθόφυλλου:

 

Η Ελιζαμπέτα, ο Μάρκο και ο Σάντρο είναι, παρά τις διαφορές τους, οι καλύτεροι φίλοι από παιδιά. Η Ελιζαμπέτα είναι μια δυναμική, πανέμορφη κοπέλα που ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας, o Μάρκο, τύπος αποφασιστικός και αθλητικός, είναι γόνος οικογένειας που ασχολείται επαγγελματικά με την ποδηλασία, και ο Εβραίος Σάντρο, μαθηματική διάνοια και χαρακτήρας καλόκαρδος και συμπονετικός, είναι ο γιος ενός δικηγόρου και μιας γιατρού. Η φιλία τους γίνεται έρωτας και τόσο ο Σάντρο όσο και ο Μάρκο ελπίζουν να κερδίσουν την καρδιά της Ελιζαμπέτα.

Το φθινόπωρο του 1937, όμως, όλα αρχίζουν να αλλάζουν. Οι Εβραίοι της Ρώμης, ακόμα και εκείνοι που δηλώνουν φασίστες, αρχίζουν να χάνουν τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, την αξιοπρέπειά τους. Ο Μουσολίνι, σε μια επίδειξη ισχύος, ευθυγραμμίζεται με τους ναζιστές της Γερμανίας και αλλάζει τους νόμους.


Κι ενώ ο αντισημιτισμός αποκτά νομικό έρεισμα και ξεσπά ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, οι τρεις νέοι συνειδητοποιούν πως ο Μουσολίνι ήταν μόνο η αρχή. Οι ναζί εισβάλλουν στη Ρώμη και τότε εξαπολύονται νέες κτηνώδεις επιθέσεις κατά των Εβραίων της πόλης, με αποκορύφωμα μια φρικτή προδοσία...

Ø  Έχει πουλήσει συνολικά 30 εκατομμύρια αντίτυπα

Ø  Τα βιβλία της Σκοτολάιν έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 35 χώρες


Εγραψαν για το βιβλίο:

 

«Η θαυμάσια και αιφνιδιαστική είσοδος της Σκοτολάιν στην ιστορική λογοτεχνία ζωντανεύει αριστοτεχνικά τα γεγονότα. Οι αναγνώστες της μυθοπλασίας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου θα γοητευτούν από αυτό το αισθαντικό μυθιστόρημα».

Publishers Weekly


«Η αφήγηση είναι τόσο καθηλωτική που σε μεταφέρει με ακρίβεια στη φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι και εσύ παρακολουθείς την ιστορία να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σου».

Library Journal


«Ένα άρτιο ιστορικό μυθιστόρημα από τη δεξιοτέχνισσα του σασπένς. Το μίσος, η βία και η αγάπη οικοδομούνται σιγά σιγά, για να κορυφωθούν σε μια σκηνή αξεπέραστης μαεστρίας».

The Washington Post


«Ένας σπαρακτικός έρωτας σε μια από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας. Φόβος, οργή, γενναιότητα, μικρές και μεγάλες στιγμές που αποκαλύπτουν τη θηριωδία του πολέμου».

Άντριου Μέιν, συγγραφέας


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Λίζα Σκοτολάιν είναι Αμερικανίδα συγγραφέας τριάντα τριών μυθιστορημάτων και έχει βραβευτεί με το βραβείο Edgar. Έπειτα από μια επιτυχημένη καριέρα στο δίκαιο, κυκλοφόρησε το 1994 το πρώτο της θρίλερ με τον τίτλο Everywhere that Mary went. Έκτοτε, δεν σταμάτησε να γράφει μυθιστορήματα, τα οποία έτυχαν θερμής υποδοχής από το κοινό και τους κριτικούς, ενώ έγιναν γρήγορα μπεστ σέλερ.

Υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Μυστηρίου της Αμερικής, και οι κριτικές της για λογοτεχνικά και άλλου είδους βιβλία έχουν δημοσιευτεί στους New York Times, στη Washington Post και στη Philadelphia Inquirer. Σε συνεργασία με την κόρη της, γράφει στην εφημερίδα Philadelphia Inquirer μια εβδομαδιαία στήλη με τίτλο Chick Wit.

Είναι αριστούχος της αγγλικής φιλολογίας και της νομικής από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε τριάντα πέντε γλώσσες και έχουν πουλήσει πάνω από τριάντα εκατομμύρια αντίτυπα. Το Αιώνια Πατρίδα είναι το πρώτο της ιστορικό μυθιστόρημα. Ζει στην Πενσιλβάνια με πολλά ανυπάκουα κατοικίδια και της αρέσει πολύ!

 

Στοιχεία επικοινωνίας με τη συγγραφέα:

Site: www. scottoline.com

Facebook: https://www.facebook.com/LisaScottoline

Instagram: https://www.instagram.com/lisascottoline/

Twitter: https://twitter.com/lisascottoline?lang=el



Πιερ Λεμέτρ

Αλέξ, Ανν, Ιρέν

 

Τα επιτυχημένα αστυνομικά μυθιστορήματα που λάτρεψαν χιλιάδες αναγνώστες επανακυκλοφορούν, σε pocket size, και αποτελούν την τέλεια επιλογή για τις καλοκαιρινές αποδράσεις!

 

Ψυχρή ατμόσφαιρα, κοφτή γραφή, απρόσμενη εξέλιξη της πλοκής: ο Πιερ Λεμέτρ –βραβευμένος με το βραβείο Goncourt για το μυθιστόρημα Καλή αντάμωση εκεί ψηλά– έχει επιβάλει το στιλ και το ταλέντο του στη νουάρ λογοτεχνία.


Τίτλος: Αλέξ
Συγγραφέας: Πιερ Λεμέτρ

Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Αστυνομικό μυθιστόρημα

ISBN: 978-618-02-2169-5

Κωδικός: 35270

Σελίδες: 512

Διαστάσεις: 12 x 16

Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022
Τιμή: 7,99 €


Κείμενο οπισθόφυλλου:

Ποιος γνωρίζει πραγματικά την Αλέξ;

Για ποιο λόγο την απήγαγαν, την κράτησαν έγκλειστη και μετέτρεψαν τη ζωή της σε κόλαση;

Όταν ο αστυνόμος Βεροβέν ανακαλύπτει επιτέλους τη φυλακή της, η Αλέξ έχει εξαφανιστεί. Η Αλέξ είναι πιο έξυπνη από τον απαγωγέα της. Η Αλέξ, που δεν συγχωρεί τίποτα, που δεν ξεχνά τίποτα και κανέναν. Ποια είναι η πραγματική της ιστορία; Θύτης ή θύμα;

Ο Πιερ Λεμέτρ, βραβευμένος με Goncourt, ξετυλίγει με μαεστρία το αδράχτι της ατμοσφαιρικής αγωνίας και χειρίζεται επιδέξια τους κώδικες του νουάρ μυθιστορήματος: κλιμάκωση της έντασης σε κάθε σελίδα, ανατροπή των βεβαιοτήτων, καταιγιστική πλοκή και
απρόβλεπτο φινάλε.


Εγραψαν για το βιβλίο

 

«Ο Πιερ Λεμέτρ ανεβάζει το είδος του νουάρ σε ένα ύψος σπάνιο για Γάλλο συγγραφέα: εκεί όπου βρίσκεται η κλασική λογοτεχνία».

Le Figaro


«Συναρπαστικό, πρωτότυπο… Γοητεύει τον αναγνώστη με την καταιγιστική του πλοκή και τον ξαφνιάζει με το απρόβλεπτο φινάλε».

The Times


«Θα μπορούσε να γίνει μια υπέροχη ασπρόμαυρη ταινία από τον μεγάλο Φρανσουά Τριφό».

Daily Mail

«Τολμηρό, λογοτεχνικό, χιτσκοκικό».
Le Monde



Τίτλος: Ανν
Συγγραφέας: Πιερ Λεμέτρ

Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Αστυνομικό μυθιστόρημα

ISBN: 978-618-02-2170-1

Κωδικός: 35271

Σελίδες: 448

Διαστάσεις: 12 x 16

Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022
Τιμή: 7,99 €


Κείμενο οπισθόφυλλου:

Η Ανν Φορεστιέ, σύντροφος του αστυνόμου Βεροβέν, είναι ο μοναδικός μάρτυρας μιας ληστείας σε κοσμηματοπωλείο των Ηλυσίων Πεδίων, έχοντας γλιτώσει ως εκ θαύματος από την αγριότητα του ληστή. Συγκλονισμένος από την επίθεση, ο αστυνόμος Βεροβέν ρίχνεται ψυχή τε και σώματι σε αυτή την έρευνα, η οποία μετατρέπεται σε προσωπική υπόθεση, καθώς ο ληστής, σεσημασμένος εγκληματίας σπάνιας βιαιότητας, αναζητά την Ανν για να την εξοντώσει…

Οι δύο άνδρες εμπλέκονται σε ένα ξέφρενο κυνηγητό του οποίου το διακύβευμα είναι η Ανν. Ο Βεροβέν, που αισθάνεται να απειλείται η προσωπική του ζωή, γίνεται κι αυτός με τη σειρά του βίαιος, αμείλικτος, φτάνοντας στο σημείο να απαρνηθεί όλες του τις αρχές… Οι ρόλοι μεταξύ τους αρχίζουν να μπλέκονται αριστοτεχνικά· ποιος είναι τελικά ο κυνηγός και ποιος η λεία; 


Έγραψαν για το βιβλίο

 

«Ο Πιερ Λεμέτρ δικαιολογεί απόλυτα τη φήμη του: δεξιοτέχνης της καταιγιστικής πλοκής, της οφθαλμαπάτης και των ανατροπών».

Le Point


«Ο Λεμέτρ ξέρει να ανανεώνεται, να ξαφνιάζει με κάθε καινούρια του αφήγηση και, πράγματι, αυτό ακριβώς συμβαίνει και στο Ανν, με τα καλολαδωμένα γρανάζια και τις απρόβλεπτες ανατροπές. Αγχωτικό, συναρπαστικό, το Ανν δεν σταματά να γοητεύει τον αναγνώστη αποτελώντας έργο ενός σημαντικού συγγραφέα».

L’Humanité


«Ένα μυθιστόρημα που σε κρατάει με κομμένη την ανάσα... Δεν σου ξεφεύγει καμιά λεπτομέρεια. Είναι σκοτεινό, έχει ρυθμό, σασπένς, πρωτότυπη ιστορία και καλοφτιαγμένη πλοκή. Ο συγγραφέας ξέρει να οργανώνει τις ανατροπές, ώστε να μας κρατά σε αγωνία μέχρι το τέλος του βιβλίου».

Lire

«Ένας πραγματικά εξαιρετικός συγγραφέας του νουάρ και του σασπένς».
Στίβεν Κινγκ


Τίτλος: Ιρέν
Συγγραφέας: Πιερ Λεμέτρ

Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Αστυνομικό μυθιστόρημα

ISBN: 978-618-02-2171-8

Κωδικός: 35272

Σελίδες: 544

Διαστάσεις: 12 x 16

Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022
Τιμή: 7,99 €


Κείμενο οπισθόφυλλου:

Από την πρώτη κιόλας δολοφονία, αποτρόπαια και φριχτή, ο ντετέκτιβ Καμίγ Βεροβέν ξαφνιάζεται από τη βιαιότητα του εγκλήματος και αντιλαμβάνεται ότι αυτή η υπόθεση δεν θα είναι ίδια με καμία άλλη. Η αστυνομία ανακαλύπτει τα σώματα δύο γυναικών άγρια τεμαχισμένα και τελετουργικά τοποθετημένα σε ένα διαμέρισμα του Παρισιού. Στον τοίχο καρφωμένο το κεφάλι του ενός θύματος και δίπλα ένα αποτύπωμα. Σταδιακά αποκαλύπτονται και άλλα εγκλήματα, εξίσου φρικιαστικά, όσο και αναίτια.

Ο ντετέκτιβ, ιδιόρρυθμος και αντισυμβατικός, αντιλαμβάνεται ότι έχει να κάνει με έναν κατά συρροήν μανιακό δολοφόνο, που σχεδιάζει αριστοτεχνικά κάθε έγκλημα. O Βεροβέν, έντρομος, συνειδητοποιεί ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα όταν και η προσωπική ζωή του θα αποτελέσει μέρος του ανατριχιαστικού σεναρίου που έχει επινοήσει ο δολοφόνος.


Έγραψαν για το βιβλίο

 

«Το Ιρέν μάς επιβεβαιώνει ότι έχουμε μπροστά μας έναν σπουδαίο αστυνομικό συγγραφέα. Η έντονη απόλαυση της ανάγνωσης οφείλεται πάνω απ’ όλα στον συνδυασμό μιας εξαιρετικής πλοκής και μιας γοητευτικής φιγούρας, του επιθεωρητή Βεροβέν».

Le Monde


«Αναμφισβήτητος μάστορας ως προς τη δημιουργία ατμόσφαιρας, ο συγγραφέας έχει την απαράμιλλη ικανότητα να δίνει ζωή σε συναρπαστικούς χαρακτήρες. Θα επαινέσουμε επίσης τη μαεστρία της γραφής. Πραγματική απόλαυση».

L’Humanité

«Αστυνομική μυθοπλασία υψηλής ποιότητας που τοποθετεί τον Πιερ Λεμέτρ πολύ κοντά στην κατηγορία του Τζέιμς Ελρόι».
Daily Mail


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

 

Ο Πιερ Λεμέτρ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1951. Δίδαξε για πολλά χρόνια λογοτεχνία σε βιβλιοθηκονόμους, προτού αποφασίσει να γίνει συγγραφέας. Αρχικά ασχολήθηκε
με την κατηγορία του αστυνομικού, έχοντας γράψει συνολικά έξι μυθιστορήματα, τα οποία τον κατατάσσουν στους πιο καταξιω­μένους Γάλλους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας.

Τέσσερα έργα εξ αυτών συνιστούν μια τετραλογία με ήρωα τον ντετέκτιβ Καμίγ Βεροβέν. Το πρώτο Travail soigné (Ιρέν, Μίνωας, 2018) κυκλοφόρησε το 2006, ενώ το δεύτερο Alex (Αλέξ, Μίνωας, 2015) γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και μεταφράστηκε σε 33 γλώσσες. Ακολούθησαν τα Rosy & John και Sacrifices (Ανν, Μίνωας, 2017). Ακολούθησε η υπέροχη τοιχογραφία του Μεσοπολέμου με τον γενικό τίτλο «Τα παιδιά της καταστροφής», που ξεκινάει με το Καλή αντάμωση εκεί ψηλά (Μίνωας, 2014 – βραβείο Γκονκούρ), συνεχίζεται με Τα χρώματα της πυρκαγιάς (Μίνωας, 2019) και ολοκληρώνεται με τον Καθρέφτη των δεινών μας (Μίνωας, 2021). Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημα Τρεις μέρες, μια ζωή (2017).


Lightyear


Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα! 

Ο Μπαζ Λαϊτγίαρ και η παρέα του προσκαλούν τα παιδιά στην πιο υπέροχη περιπέτεια στο διάστημα! Γνωρίζετε την ιστορία του ήρωα που αγαπήθηκε μέσα από τις ταινίες κινουμένων σχεδίων Toy Story; Θα τη μάθετε στη νέα ταινία των Disney και Pixar και στα βιβλία των εκδόσεων Μίνωας!



Τίτλος: 

Lightyear, η ιστορία της ταινίαςΜετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Σειρά: Μικρά αγαπημένα

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-2176-3

Κωδικός: 61151

Σελίδες: 48

Διαστάσεις: 22 x 22

Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022

Τιμή: 5,99 €



Τίτλος: Lightyear, έτοιμοι για απογείωση

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Αυτοκόλλητα

Σειρά: 250 αυτοκόλλητα

Ηλικία: 2+

ISBN: 978-618-02-2175-6

Κωδικός: 61150

Σελίδες: 20

Διαστάσεις: 21 x 28,5

Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022

Τιμή: 4,40 €


Δείτε εδώ το trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=BwZs3H_UN3k



Σάιμον Μάγκφορντ, Νταν Γκριν

Ο Σαλάχ τα σπάει

 

Για μικρούς –αλλά και μεγάλους– λάτρεις του ποδοσφαίρου!

 

Οι μικροί φαν του ποδοσφαίρου θα ανακαλύψουν μέσα από τις εικονογραφημένες σελίδες των βιβλίων της σειράς «Αστέρια του ποδοσφαίρου» όλα τα σκορ και τις διακρίσεις, καθώς και πληροφορίες για το πώς ξεκίνησαν την καριέρα τους οι αγαπημένοι τους αθλητές.


Τίτλος: Ο Σαλάχ τα σπάει
Συγγραφέας: Σάιμον Μάγκφορντ

Εικονογράφηση: Νταν Γκριν

Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
Εκδόσεις: Μίνωας

Ηλικία: 7+

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία Σειρά: Αστέρια του ποδοσφαίρου

ISBN: 978-618-02-2137-4

Κωδικός: 01191

Σελίδες: 128

Διαστάσεις: 12,9 x 19,8

Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022

Τιμή: 8,50


Κείμενο οπισθόφυλλου:

 

Ανακάλυψε τα πάντα για την πορεία του Μο Σαλάχ, από το ποδόσφαιρο που έπαιζε στους δρόμους με τους φίλους του μέχρι τα κύπελλα και τις διακρίσεις με τη Λίβερπουλ και την ανάδειξή του σε παγκόσμιο είδωλο του αθλητισμού.

Εντυπωσίασε τους φίλους σου με ΟΛΑ τα ρεκόρ του Σαλάχ και δες γιατί τελικά...

Ο ΣΑΛΑΧ ΤΑ ΣΠΑΕΙ! 



Μαρία Δασκαλάκη, Μάνος Ταμιωλάκης

Το ταξίδι της Γραμμής

 

Ένα μοναδικό παραμύθι, αφορμή για σπουδαίες συζητήσεις με τα παιδιά μας.

 

Όταν ένα ακίνητο σημείο αποφασίζει να κινηθεί, γίνεται γραμμή και ξεκινά το ταξίδι του. Οι δύο συγγραφείς εμπνέονται από την αγάπη τους για τη ζωή, από τη βαθιά πίστη ότι ακόμα και στο πιο πυκνό σκοτάδι μπορεί κανείς να ψάξει για το φως, την ελπίδα και τη χαρά, κι αυτό είναι που θέλουν να μοιραστούν μέσα από Το ταξίδι της Γραμμής.


Τίτλος: Το ταξίδι της Γραμμής
Συγγραφείς: Μαρία Δασκαλάκη, Μάνος Ταμιωλάκης

Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Εικονογραφημένο

Ηλικία: 4+

ISBN: 978-618-02-2074-2

Κωδικός: 14319

Σελίδες: 44

Διαστάσεις: 23,5 x 26,7

Εξώφυλλο: Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022

Τιμή: 12,20 €


Κείμενο οπισθόφυλλου:

Όταν ένα σημείο αποφασίζει να κινηθεί, τεντώνεται, γίνεται γραμμή κι έτσι ξεκινά να ταξιδεύει. Προσπαθώντας να βρει πού ανήκει και να κάνει φίλους, περνάει μέσα από χαρές αλλά και απογοητεύσεις. Κι όταν η Γραμμή μας φτάνει στο πιο δύσκολο σημείο του ταξιδιού,
εκεί όπου νιώθει εντελώς μόνη, κοιτά ψηλά και αντικρίζει τον ήλιο
. Και τότε κάτι αλλάζει μέσα της και γύρω της…


Λίγα λόγια για τους συγγραφείς


Η Μαρία Δασκαλάκη γεννήθηκε το 1982 στο Ηράκλειο Κρήτης. Στην εφηβεία γράφει τα πρώτα ποιήματά της και κάπως έτσι ξεκινά για κείνη η περιπέτεια της συγγραφής.

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας, στην αξιοποίηση της Τέχνης στην Εκπαίδευση και στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία.

Από το 2005 αρχίζει να δουλεύει με παιδιά και ξεκινά έτσι η ενασχόλησή της με την παιδική λογοτεχνία. Σήμερα διδάσκει ζωγραφική και συντονίζει λογοτεχνικές ομάδες και Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής σε συνεργασία με σχολεία όλων των βαθμίδων. Παράλληλα, διατηρεί δικό της Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Ελεύθερης Έκφρασης στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και κατοικεί. Έχει μία κόρη, τη Μελίνα.


Ο Μάνος Ταμιωλάκης ζει στο Ηράκλειο. Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης κι έχει εργαστεί για πάνω από δύο δεκαετίες στον σχεδιασμό, την οργάνωση και την εποπτεία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για άτομα υπό απεξάρτηση. Παράλληλα, ασκεί και διδάσκει τάι τσι και κουνγκ φου στο Αθλητικό Σωματείο Καλλίρροον στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως μεταφραστής Ελληνικών-Γερμανικών και ως καθηγητής Γερμανικών. Αγαπάει την τέχνη σε όλες τις μορφές της, γι’ αυτό και έχει ασχοληθεί με την επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων, με την οργάνωση θεατρικών παραστάσεων, με την επιμέλεια βιβλίων, αλλά και ως αρχισυντάκτης στο περιοδικό ΣΠΕΙΡΑ. Αγαπάει να διαβάζει λογοτεχνία, όμως ακόμα περισσότερο αγαπάει να γράφει. 


Όταν διαβάσετε Το ταξίδι της Γραμμής μοιραστείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματα που προκάλεσε σε εσάς και τα παιδιά σας στέλνοντας e-mail στο totaxiditisgrammis@gmail.com


Τα πρώτα μου παζλ

 

Τα παιδιά μαθαίνουν τα ζώα και τις εποχές του χρόνου παρέα με τους αγαπημένους ήρωες της Disney!

 

Τα βιβλία αυτά βοηθούν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να ενισχύσουν τις ικανότητές τους στην παρατήρηση και στο λεξιλόγιο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από γονείς και παιδαγωγούς.




Τίτλος: Τα ζώα

Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παζλ

Σειρά: Τα πρώτα μου παζλ

Ηλικία: 1-3

ISBN: 978-618-02-2039-1

Κωδικός: 61102

Σελίδες: 12

Διαστάσεις: 19,9 x 19,9

Εξώφυλλο: Καρτονέ
Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022

Τιμή: 13,30 €

 


Τίτλος: Οι εποχές

Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παζλ

Σειρά: Τα πρώτα μου παζλ

Ηλικία: 1-3

ISBN: 978-618-02-2040-7

Κωδικός: 61103

Σελίδες: 12

Διαστάσεις: 19,9 x 19,9

Εξώφυλλο: Καρτονέ
Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022

Τιμή: 13,30 €


Παρατηρώ και ανακαλύπτω

 

Κάθε σελίδα των βιβλίων κρύβει πολλά διαφορετικά στοιχεία για να ανακαλύψουν τα παιδιά. Μέσα από υπέροχες εικόνες και πάμπολλα στοιχεία προς αναζήτηση και εύρεση τα μικρά παιδιά θα λατρέψουν αυτά τα διασκεδαστικά βιβλία πρώτης μάθησης!



Τίτλος: Στην πόλη

Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Καρτονέ

Σειρά: Παρατηρώ και ανακαλύπτω

Ηλικία: 1-3

ISBN: 978-618-02-2021-6

Κωδικός: 04117

Σελίδες: 14

Διαστάσεις: 21 x 21

Εξώφυλλο: Καρτονέ
Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022

Τιμή: 9,99 €



Τίτλος: Στο σπίτι

Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Καρτονέ

Σειρά: Παρατηρώ και ανακαλύπτω

Ηλικία: 1-3

ISBN: 978-618-02-2020-9

Κωδικός: 04118

Σελίδες: 14

Διαστάσεις: 21 x 21

Εξώφυλλο: Καρτονέ
Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022

Τιμή: 9,99 €



Τίτλος: Τα ζώα

Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Καρτονέ

Σειρά: Παρατηρώ και ανακαλύπτω

Ηλικία: 1-3

ISBN: 978-618-02-2022-3

Κωδικός: 04119

Σελίδες: 14

Διαστάσεις: 21 x 21

Εξώφυλλο: Καρτονέ
Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022

Τιμή: 9,99 €




Μ. Γκ. Λέοναρντ & Σαμ Σέτζμαν

Φόνος στο Σαφάρι Σταρ

 

Ένα νέο ταξίδι με τρένο που θα μείνει αξέχαστο στους μικρούς αναγνώστες!

 

H βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μ. Γκ. Λέοναρντ με τον πρωτοεμφανιζόμενο Σαμ Σέτζμαν και την εικονογράφο Ελίζα Παγκανέλι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν απίστευτες περιπέτειες που διαδραματίζονται πάνω σε τρένα! Με επιρροές από την Άγκαθα Κρίστι, τα βιβλία της σειράς θα αγαπηθούν από τους λάτρεις των ταξιδιών, των τρένων, των μυστικών κωδικών και των ανεξήγητων γρίφων.


Τίτλος: Φόνος στο Σαφάρι Σταρ
Συγγραφέας: Μ. Γκ. Λέοναρντ & Σαμ Σέτζμαν

Μετάφραση: Ευγενία Κολυδά

Εικονογράφηση: Ελίζα Παγκανέλι
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Στις ράγες του μυστηρίου

Ηλικία: 8+

ISBN: 978-618-02-1776-6

Κωδικός: 22456

Σελίδες: 356

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022

Τιμή: 12,99 €


Κείμενο οπισθόφυλλου:

 

Ο Χάρισον Μπεκ και ο θείος του, Νατ, ετοιμάζονται για μια εμπειρία ζωής με το Σαφάρι Σταρ, το πολυτελές ατμοκίνητο τρένο που θα τους μεταφέρει από την Πρετόρια στους εντυπωσιακούς Καταρράκτες της Βικτόρια, δίνοντάς τους την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εκπληκτικά ζώα και το μαγευτικό τοπίο της Νότιας Αφρικής.

Πολύ σύντομα, ωστόσο, θα κληθούν να εξιχνιάσουν το πιο σκοτεινό μυστήριο από όσα έχουν αντιμετωπίσει ως τώρα. Ένας επιβάτης εντοπίζεται χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σ’ ένα κλειδωμένο κουπέ του τρένου. Πρόκειται για τραγικό δυστύχημα ή για εγκληματική ενέργεια;

Ο Χάρισον έχει λίγο χρόνο για ν’ ανακαλύψει την αλήθεια. Με τη βοήθεια του νέου φίλου του, Γουίνστον, ο νεαρός ντετέκτιβ τρένων θα βάλει τα δυνατά του για να φτάσει στη λύση του μυστηρίου πριν από το τέλος της διαδρομής.

Επιβιβαστείτε στις Ράγες του Μυστηρίου για μια ακόμα συναρπαστική περιπέτεια από τους συγγραφείς των μπεστ σέλερ Ληστεία στο Χάιλαντ Φάλκον και Απαγωγή στο Καλιφόρνια Κόμετ.


Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

 

Μ. ΓΚ. ΛΕΟΝΑΡΝΤ

 

Βραβευμένη συγγραφέας της παιδικής σειράς «Beetle Boy», εργάζεται ως παραγωγός Digital Media για το Εθνικό Θέατρο στην Αγγλία και για τις θεατρικές παραγωγές Χάρι Πότερ στο West End. Ζει στο Μπράιτον με την οικογένειά της.    

 

ΣΑΜ ΣΕΤΖΜΑΝ

 

Γράφει μυθιστορήματα, θεατρικά έργα και είναι βραβευμένος παραγωγός ψηφιακών μέσων. Εργάζεται ως Digital Project Manager στο Εθνικό Θέατρο στην Αγγλία και είναι υπεύθυνος για τα Podcast. Μεγάλωσε βλέποντας τα τρένα να περνούν πολύ κοντά από τον κήπο του σπιτιού του και έκτοτε του αρέσει να μαθαίνει τα πάντα για αυτά.



Τζέιν Όστεν

Η υπέροχη Όστεν: Το αβαείο του Νορθάνγκερ

 

Σύγχρονες και διασκεδαστικές εικονογραφημένες διασκευές

που φέρνουν τα παιδιά πιο κοντά στα διαμάντια της κλασικής λογοτεχνίας!

 

Κυκλοφορεί το πέμπτο βιβλίο της επιτυχημένης παιδικής σειράς «Η υπέροχη Όστεν», που παρουσιάζει με προσιτό τρόπο στα παιδιά τον υπέροχο κόσμο των μυθιστορημάτων της διάσημης συγγραφέως.

Στο τέλος κάθε βιβλίου δίνονται πολλές πληροφορίες για την ίδια, την κοινωνία, την ένδυση και τη συμπεριφορά των ανθρώπων την εποχή εκείνη.


Τίτλος: Το αβαείο του Νορθάνγκερ

Συγγραφέας: Τζέιν Όστεν

Διασκευή: Στίβεν Μπάτλερ

Μετάφραση: Ράνια Μπουμπουρή

Εικονογράφηση: Εγκλαντίν Κελμάνς

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Η υπέροχη Όστεν

Ηλικία: 7+

ISBN: 978-618-02-1690-5

Κωδικός: 22441

Σελίδες: 232

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Σκληρόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022

Τιμή: 12,50 €


Κείμενο οπισθόφυλλου:

 

Η Κάθριν Μόρλαντ ονειρευόταν από μικρή να πηγαίνει σε χορούς, θέατρα και παρόμοιες κοινωνικές εκδηλώσεις. Έτσι, όταν οι πλούσιοι γείτονές της την προσκαλούν στο κοσμικό Μπαθ, αρπάζει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Εκεί δημιουργεί νέες φιλίες και νιώθει τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα, σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι η ζωή της υψηλής κοινωνίας είναι γεμάτη δοκιμασίες και προκλήσεις. Άραγε θα μπορέσει η Κάθριν να ξεπεράσει έχθρες και κουτσομπολιά, για να βρει την ευτυχία; 



Κούκα Κανάλς, Μιγκέλ Γκαρσία Λόπεζ

Η πράσινη ακτίνα

 

Ταξίδι στον φανταστικό κόσμο του Ιουλίου Βερν!

 

Η σειρά βιβλίων «Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν» μας συστήνει την πηγή έμπνευσης των μεγάλων έργων του Βερν. Ο πλοίαρχος Νέμο ήταν μάρτυρας των απίθανων περιπετειών που έζησε η παρέα των τεσσάρων φίλων και αργότερα κράτησε σαν θησαυρό την ανάμνησή τους. Χάρη στις δικές του διηγήσεις μπορούμε σήμερα να ανακαλύψουμε τις περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν και την πηγή έμπνευσης για όλες τις απίθανες ιστορίες που αποτύπωσε αργότερα στα βιβλία του.


Τίτλος: Η πράσινη ακτίνα
Συγγραφέας: Κούκα Κανάλς, Μιγκέλ Γκαρσία Λόπεζ

Μετάφραση: Κάλλια Ταβουλάρη

Εικονογράφηση: Πάουλα Βιντάλ
Εκδόσεις: Μίνωας

Ηλικία: 8+

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία – Περιπέτεια

Σειρά: Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν

ISBN: 978-618-02-2103-9

Κωδικός: 22479

Σελίδες: 200

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022

Τιμή: 12,50


Κείμενο οπισθόφυλλου:

 

Σπάνια και μοναδική, η πράσινη ακτίνα θα εμφανιστεί σύντομα στον ορίζοντα. Η Καρολίνα και η Μαρί ανυπομονούν να δουν αυτό το μοναδικό φαινόμενο μαζί με τον Ιούλιο, καθώς λέγεται ότι κάνει αυτόν (ή αυτή) που θα επιλέξεις να σε ερωτευτεί. Όμως ο Ιούλιος διστάζει, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, η ακτίνα θα είναι επικίνδυνη… Δυστυχώς, οι χειρότεροι φόβοι του Ιούλιου επιβεβαιώνονται όταν οι δύο φίλες του χάνουν την όρασή τους αντικρίζοντας τη θρυλική ακτίνα. Το μυστήριο της προέλευσής της πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί, αφού είναι ο μόνος τρόπος να τις βοηθήσει!


Ανακαλύψτε τις περιπέτειες των μικρών εξερευνητών

που σχεδιάζουν έναν κόσμο καλύτερο!


Τον 19ο αιώνα στη Νάντη ο νεαρός Ιούλιος Βερν και οι φίλοι του δημιουργούν τη Λέσχη των Κυνηγών της Περιπέτειας του 21ου αιώνα. Φανατικοί οπαδοί της προόδου, θεωρούν ότι η επιστήμη και η τεχνολογία θα συμβάλλουν στην ευτυχία της ανθρωπότητας. Δεν διστάζουν, λοιπόν, να εμπλακούν σε τρομερές περιπέτειες έχοντας ως σύνθημα:
«Εμπρός για ένα μέλλον πιο δημιουργικό, δίκαιο και ευχάριστο για όλους!».




Ένιντ Μπλάιτον

Ένα παράξενο κορίτσι στο Σεν Κλερ

 

Το τρίτο βιβλίο της σειράς Κολέγιο Σεν Κλερ της Ένιντ Μπλάιτον,

της αγαπημένης συγγραφέως μικρών και μεγάλων!

 

Ποιος δεν έχει διαβάσει τη σειρά βιβλίων Σεν Κλερ; Γενιές αναγνωστών έχουν μεγαλώσει με τα βιβλία της Ένιντ Μπλάιτον, που επανεκδίδονται σε νέες προσεγμένες εκδόσεις, ώστε να φέρουν τα σύγχρονα παιδιά σε επαφή με τις ιστορίες της σπουδαίας συγγραφέως.

Σε αυτήν την πολυαγαπημένη σειρά της Ένιντ Μπλάιτον, που διαδραματίζεται στο κολέγιο Σεν Κλερ της Αγγλίας, σε ένα περιβάλλον αλλιώτικο από τα συνηθισμένα, με άλλα έθιμα και διαφορετικό τρόπο ζωής, παρακολουθούμε τις σκανταλιές, τις αταξίες και τις φάρσες των κοριτσιών που φοιτούν εκεί, με πρωταγωνίστριες τις δίδυμες Πατ και Ίζαμπελ Ο’Σάλιβαν!


Τίτλος: Ένα παράξενο κορίτσι στο Σεν Κλερ
Συγγραφέας: Ένιντ Μπλάιτον

Μετάφραση: Μαρία Δασκαλάκη
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Κολέγιο Σεν Κλερ

Ηλικία: 8+

ISBN: 978-618-02-1679-0

Κωδικός: 22418

Σελίδες: 248

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022

Τιμή: 11,10 €


Κείμενο οπισθόφυλλου:


Στο τρίτο βιβλίο η Πατ και η Ίζαμπελ ανυπομονούν για τη νέα χρονιά στο Σεν Κλερ. Εκεί γνωρίζονται με την Καρλότα, ένα κορίτσι απότομο, μα καλοσυνάτο, σαν αληθινό αγρίμι, που ξέρει να περπατάει με τα χέρια, να κάνει τροχό, να σκαρφαλώνει στο σκοινί και να ιππεύει χωρίς σέλα. Η Καρλότα έχει ένα μυστικό παρελθόν που θέλει να αποκρύψει. Όμως η Προύντενς το ανακαλύπτει και το μοιράζεται με όλους. Πώς θα αντιδράσει η τάξη;

Οι αταξίες δεν σταματούν ποτέ στο κολέγιο Σεν Κλερ και οι σχολικές μέρες εκεί δεν είναι καθόλου βαρετές για τις δίδυμες Ο’Σάλιβαν!


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Ένιντ Μπλάιτον γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 11 Αυγούστου του 1897. Θεωρείται από τις πιο αγαπημένες και πολυγραφότατες συγγραφείς παιδικών βιβλίων. Έγραψε πάνω από 700 βιβλία, τα οποία μεταφράστηκαν σε 90 γλώσσες, πούλησαν εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο και παραμένουν μέχρι σήμερα στις λίστες με τα πιο επιτυχημένα παιδικά βιβλία όλων των εποχών. Είχε γράψει τραγούδια, ποιήματα, θεατρικά έργα και ήταν υπεύθυνη λογοτεχνικών περιοδικών.

Γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει με τα βιβλία της συγγραφέως, ενώ οι μαγικές και συναρπαστικές περιπέτειες που τόσα χρόνια πριν έγραψε εξακολουθούν να μαγεύουν τους μικρούς αναγνώστες μέχρι σήμερα. 

Η Ένιντ Μπλάιτον πέθανε στο Λονδίνο στις 28 Νοεμβρίου του 1968.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν οι σειρές Περιπέτεια, Τα 5 λαγωνικά, Κολέγιο Σεν Κλερ και Οι μυστικοί επτά.




Για μικρά χεράκια

 

Πολύχρωμα διαδραστικά βιβλία, ιδανικά για πολύ μικρά χεράκια!

 

Τα βιβλία της σειράς επιτρέπουν στα παιδιά να αγγίξουν, να αισθανθούν και να μάθουν τον κόσμο γύρω τους! Σε έντονα χρώματα και με χνουδωτές επιφάνειες, είναι τα πιο μοντέρνα καρτονέ βιβλία για πολύ μικρά παιδιά.

 

Τίτλος: Ουράνιο τόξο

Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Καρτονέ

Σειρά: Για μικρά χεράκια

Ηλικία: 0-2

ISBN: 978-618-02-2062-9

Κωδικός: 04121

Σελίδες: 10

Διαστάσεις: 26 x 26

Εξώφυλλο: Καρτονέ
Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022

Τιμή: 13,30 €


Από τα επίσημα δελτία τύπου του εκδοτικού!














Εκδόσεις Μίνωας_Νέο Εκδοτικό Πρόγραμμα_Δελτία Τύπου Εκδόσεις Μίνωας_Νέο Εκδοτικό Πρόγραμμα_Δελτία Τύπου Reviewed by Dominica on Ιουνίου 08, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.