Βιβλιοπρόταση καλοκαιριού ν.22: Ο τοίχος με τις ανεμώνες


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

   Όσοι/ες έχετε διαβάσει καί μείνει γοητευμένοι/ες από το βιβλίο ''Ο κήπος με τους Υάκινθους'' της συγγραφέως Εύης Φρυγανά,που αναφέρεται για πρώτη φορά στις περιπέτειες της αρχιφύλακος Λόρεν Γουότερστον,πλέον μπορείτε να χαρείτε,καθώς η αναμονή για την έλευση του δεύτερου βιβλίου της σειράς έλαβε τέλος. Από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη δεν έχει πολύ καιρό που κυκλοφόρησε η πολυαναμενόμενη συνέχεια στο βιβλίο,με τίτλο ''Ο τοίχος με τις ανεμώνες". Ένα βιβλίο που μου κίνησε το ενδιαφέρον,αν καί δεν έχω διαβάσει το προηγούμενο,τόσο για τον τρόπο που υπάρχει μία συνοχή όσον αφορά την θεματική των τίτλων καί των εικόνων των εξωφύλλων,όσο καί εξαιτίας της προγενέστερης καλής μου εμπειρίας από την επαφή μου με την πένα της συγγραφέως.

  "Μετά τον «Κήπο με τους Υάκινθους», το δεύτερο βιβλίο της σειράς ταράζει ξανά την ήσυχη ζωή του Ντόβχερστ. Η Έλεν Κουίν είναι νέα, όμορφη, δημοφιλής και, πλέον, νεκρή. Πολύ χαρούμενη για να έχει αυτοκτονήσει, πολύ συμπαθής για να θέλει κάποιος να τη σκοτώσει, θα πουν οι συγγενείς της και θα έχουν δίκιο, καθώς η Αστυνομία δυσκολεύεται να βρει το παραμικρό στοιχείο που να εξηγεί τον θάνατό της. Η αρχιφύλακας Λόρεν Γουότερστον καλείται να ρίξει φως στον θάνατο μιας γυναίκας που φαίνεται πως κανείς δεν ήξερε πραγματικά. Σχεδόν έναν χρόνο μετά την ανακάλυψη του πτώματος στον Κήπο με τους Υάκινθους και με την εκδίκαση της υπόθεσης, στην οποία θα αναγκαστεί να καταθέσει ψευδώς, να πλησιάζει, η Λόρεν προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ισορροπήσει. Ανάμεσα σε μια σχέση που εξελίσσεται πολύ πιο γρήγορα από ό,τι μπορεί να διαχειριστεί και με την πιο δύσκολη υπόθεση της καριέρας της μπροστά της, αναζητά την απάντηση στο ερώτημα: Πώς μια γυναίκα ευτυχισμένη και αγαπητή σε όλους βρίσκεται ξαφνικά κρεμασμένη στην κρεβατοκάμαρά της;" (Περίληψη οπισθοφύλλου)

   Η συγγραφέας έχει έναν λόγο ευνόητο,στρωτό καί ορθά δομημένο. Με δεδομένο πως μιλάμε για ένα καθαρόαιμο αστυνομικό βιβλίο,ο ρεαλισμός στους διαλόγους καί στις περιγραφές των σκηνών,το έγκλημα,το μυστήριο,η αγωνία καί οι ανατροπές κάνουν αισθητή κι έντονη την παρουσία τους. Επίσης,το γεγονός πως όλοι κι όλες δείχνουν ύποπτοι/ες καί την ίδια στιγμή αθώοι/ες έχουν ως αποτέλεσμα το βιβλίο να μας κρατά όλους κι όλες ''δέσμιους/ες'' του μέχρι το τέλος. Για μένα ένα από τα επιπλέον θετικά του βιβλίου είναι το πως η συγγραφέας επιλέγει να δίνει την ίδια βαρύτητα σε όλα τα πρόσωπα της υπόθεσης,είτε έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο,είτε δευτερεύων. Όλοι κι όλες τοποθετούνται σε καίρια σημεία,ώστε να υπάρχει μία ομαλή κι ακατάπαυστη ροή μέσα στην ιστορία.

   Η αλήθεια είναι πως διαβάζοντας το βιβλίο,ένιωσα την ανάγκη να είχα διαβάσει καί το προηγούμενο (θα το κάνω μελλοντικά) για να έχω μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα καί για να μπορώ να βγάλω πιο ασφαλή συμπεράσματα για τον τρόπο σκέψης καί δράσης της βασικής πρωταγωνίστριας. Αυτό,βέβαια,δεν σημαίνει πως δεν έμεινα ικανοποιημένη από την παρούσα ιστορία. Προσπάθησα καί κατάφερα,εντέλει,να το προσεγγίσω ως αυτόνομο έργο καί το διάβασα με μία ανάσα. Παράλληλα,η συγγραφέας με έβαλε στην διαδικασία να σκεφτώ πολλά πράγματα. Από το τι μπορεί να οδηγεί έναν άνθρωπο στην διάπραξη ενός εγκλήματος έως καί τον τρόπο που λειτουργούν οι ανθρώπινες σχέσεις σε όλα τα επίπεδα. Όσο για το τέλος,τί να πω; Ανυπομονώ για το τι μέλλει γενέσθαι στο επόμενο βιβλίο! Αναζητήστε το!
Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΥΗ ΦΡΥΓΑΝΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ


Βιβλιοπρόταση καλοκαιριού ν.22: Ο τοίχος με τις ανεμώνες Βιβλιοπρόταση καλοκαιριού ν.22: Ο τοίχος με τις ανεμώνες Reviewed by Dominica on Ιουλίου 18, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.