Βιβλιοπρόταση καλοκαιριού ν.23: Κόκκινα Μάτια


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Κόκκινα Μάτια

Συγγραφέας: Στυλιανός Παπαδάς

   Αγαπώ να διαβάζω βιβλία που να απευθύνονται σε εφήβους/ες άνω των 15 ετών,ειδικά όταν εκείνα συνδυάζονται με την λογοτεχνία του φανταστικού καί του θρίλερ,πάντα βέβαια προσαρμοσμένα στο κοινό στο οποίο απευθύνονται. Δεν γινόταν,λοιπόν,να λείπει ένα ανάλογο βιβλίο από την λίστα με τις προτάσεις μου προς εσάς για το φετινό καλοκαίρι κι όχι μόνο... Διάβασα,λοιπόν,καί σας παρουσιάζω το νέο βιβλίο του συγγραφέα Στυλιανού Παπαδά,με τίτλο ''Κόκκινα Μάτια'',που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

Περιγραφή:
Ο Τζον προσπαθεί απεγνωσμένα να τραβήξει την προσοχή της Έμιλη, της κοπέλας που του αρέσει. Η ζωή του όμως θα αλλάξει οριστικά όταν θα συναντήσει την Κάρολ, ένα κορίτσι με σπάνιο κόκκινο χρώμα ματιών. Κάθε ένας θα φτάσει στα άκρα για να αποκτήσει αυτό που θέλει. Η Σόνια που την κυνηγάει το παρελθόν της. Ο Πέντρο που χαίρεται τη ζωή με κάθε τρόπο. Όλοι τους θα μπλεχτούν σε μια ιστορία όπου ο έρωτας, η ζήλια, ο φόβος, το πάθος και ο θάνατος πλανιούνται ανάμεσα τους. Ένα σκοτεινό μυστικό κρύβεται πίσω από τα κόκκινα μάτια της Κάρολ και οι ζωές όλων θα βρεθούν σε κίνδυνο. Θα καταφέρουν να βρουν την αλήθεια ή τίποτα δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο;

   Διαβάζοντας το βιβλίο,εντόπισα καί θετικά καί λιγότερο καλά στοιχεία,πάντα βάσει της υποκειμενικής μου άποψης. 
  Θετικά στοιχεία:
- Ο λόγος του συγγραφέα είναι απλός καί οικείος. 
- Ο συγγραφέας μπορεί καί αναδεικνύει την ψυχολογία των εφήβων,αλλά καί όσα θέματα μπορεί να τους απασχολούν,όπως είναι ο σχολικός εκφοβισμός,τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα καί οι πρώτες ερωτικές σχέσεις,η ανάγκη για αποδοχή,ο σεξουαλικός προσανατολισμός,η οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης,η βία μέσα στις οικογένειες,αλλά καί η φιλία. 
- Οικείο λεξιλόγιο καί ρεαλιστικοί διάλογοι.
- Αρκετή δόση φαντασίας καί τρόμου.

  Όσον αφορά τα λιγότερο θετικά στοιχεία,θα επιθυμούσα να υπάρξει μία αλλαγή. Άν καί δεν είμαι λάτρης των μεγάλων σε όγκο βιβλίων,θα ήθελα μεγαλύτερη έκταση στο παρόν κείμενο. Θεωρώ πως η ιστορία θα μπορούσε να λάβει πιο μεγάλη έκταση,καθώς οι πρωταγωνιστές μου φάνηκαν κάπως περιορισμένοι. Κατά τ'άλλα,μιλάμε για μία καλή προσπάθεια του συγγραφέα,που κατάφερε καί μου άφησε καλές εντυπώσεις.
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

ΣΕΙΡΑ: ΣΚΙΕΣ


Βιβλιοπρόταση καλοκαιριού ν.23: Κόκκινα Μάτια Βιβλιοπρόταση καλοκαιριού ν.23: Κόκκινα Μάτια Reviewed by Dominica on Ιουλίου 18, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.