Ο ΔΙΑΣ, ΤΟ ΣΟΪ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΤΡΕΛΟΠΑΡΕΑ - 5. Μέσα από μαύρες τρύπες και σκουληκότρυπες σε ένα παράλληλο σύμπαν!


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

  Έχετε νιώσει,έστω καί για μία φορά στην ζωή σας,πως έχετε πέσει σε αναγνωστικό τέλμα; Πως,ενώ αγαπάτε τα βιβλία καί κατ'επέκταση την ανάγνωση,δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε στα όσα διαβάζετε,ή,ακόμη καί να μην νιώθετε την παραμικρή διάθεση να ανοίξετε ένα βιβλίο; Για να είμαι ειλικρινής,εμένα μου έχει τύχει κάμποσες φορές. Έψαξα διάφορες λύσεις καί κατέληξα σε εκείνη που μου ταιριάζει καλύτερα. Δεν είναι άλλη από την ανάγνωση βιβλίων που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 10 ετών καί άνω,σε εφήβους,αλλά καί σε όλους κι όλες που αισθάνονται ακόμη παιδιά. Έτσι,με μεγάλη μου χαρά,διάβασα καί σας παρουσιάζω το 5ο βιβλίο της σειράς ''Ο ΔΙΑΣ, ΤΟ ΣΟΪ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΤΡΕΛΟΠΑΡΕΑ",με τίτλο ''Μέσα από μαύρες τρύπες και σκουληκότρυπες σε ένα παράλληλο σύμπαν!" της συγγραφέως Μαρίας Αντωνίου,που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κέδρος. Καί για να σας προλάβω,το παρόν βιβλίο μπορεί να διαβαστεί αυτόνομα,ή,με την σειρά έκδοσης.

  "Αυτή τη φορά η φαντασία ξεφεύγει από τα όρια του ηλιακού μας συστήματος και ταξιδεύει στην καρδιά του γαλαξία μας. Χώνεται σε σκουληκότρυπες και σε μαύρες τρύπες, για ένα αχαρτογράφητο ταξίδι που τα παιδιά της τρελοπαρέας και οι αγαπημένοι φίλοι τους, οι Ολύμπιοι θεοί, πίστευαν ότι θα ήταν μια εκδρομούλα αναψυχής. Και δεν φτάνει που κινδυνεύουν να χαθούν στα ανεξερεύνητα μυστικά του Διαστήματος, θα πάρουν στον λαιμό τους και τον κακομοίρη τον Μπουνταλάκη, τον σκυλάκο τους. Τι είχε στο μυαλό του, μα τον Δία, ο Ήφαιστος, εμπνευστής του ταξιδιού, όταν σχεδίαζε αυτή την τόσο επικίνδυνη περιπέτεια; Μια επίσκεψη, λέει, σε ένα παράλληλο σύμπαν, για να γνωρίσουν, λέει, τη Γη όπως θα είναι σε πενήντα χρόνια. Το ταξίδι με τον «Πήγασο του Διαστήματος», το θαυμαστό διαστημόπλοιο που κατασκεύασε ο τεχνίτης Ήφαιστος, είναι γεμάτο δυσκολίες, τρομαχτικά πράματα και θάματα, απόκοσμες συναντήσεις με άλλους διαστημοτουρίστες, με πλανήτες, αστέρια, γαλαξίες και νεφελώματα. Παιδιά και θεοί γίνονται θεατές της κλιματικής αλλαγής και της κακής διαχείρισης της Γης. Πρέπει να προλάβουν, πρέπει να αποτρέψουν τα κακά που έρχονται και να σώσουν τον υπέροχο πλανήτη μας." (Περίληψη οπισθοφύλλου)

   Αγαπώντας τόσο την αρχαία ελληνική μυθολογία,όσο καί την φαντασία,δεν θα μπορούσε να μην με ικανοποιήσει το παρόν βιβλίο. Η συγγραφέας έχει το χάρισμα να μπορεί να γράφει καί οι λέξεις να μετουσιώνονται καί να ακουμπούν πάνω στην ψυχή καί στο μυαλό των αναγνωστών/στριων ανεξαρτήτως ηλικίας καί φύλου. Δημιουργεί κόσμους ονειρικούς,παράλληλους με τον δικό μας. Παντρεύει αρμονικά την φαντασία με την πραγματικότητα καί την περιπέτεια,παρασύροντάς μας σε ένα ευφυές,ενδιαφέρον,ψυχαγωγικό κι άκρως διδακτικό ταξίδι,στην διάρκεια του οποίου θα συναντήσουμε μυθικά,αλλά κι εξωγήινα πλάσματα. Θα έχουμε ως συντροφιά τους αρχαίους θεούς του Ολύμπου καί την παρέα των παιδιών. Θα γελάσουμε με την ψυχή μας,καθώς το χιούμορ διαχέεται άπλετο στις σελίδες του βιβλίου καί θα δούμε την αξία της φιλίας καί της αδελφικής αγάπης.

    Θετικά στοιχεία βιβλίου:
-Γεμάτος,οικείος λόγος της συγγραφέως
- Άφθονο λεξιλόγιο,ενισχυμένο από τοπικούς ιδιωματισμούς
- Γλαφυρές περιγραφές εικόνων
- Συνεχόμενη ροή κι ακατάπαυστη δράση
- Ιστορίες που διαδραματίζονται σε παρόν καί μέλλον

  Εν ολίγοις,έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά καλογραμμένο καί προσεγμένο βιβλίο,που απευθύνεται σε ευρεία ηλικιακή γκάμα καί ικανοποιεί άπαντες μέχρι τελευταίας φράσεως. Ένα βιβλίο που μου άρεσε πολύ καί σας προτείνω να αναζητήσετε κι εσείς. 
Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΚΕΔΡΟΣ


Ο ΔΙΑΣ, ΤΟ ΣΟΪ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΤΡΕΛΟΠΑΡΕΑ - 5. Μέσα από μαύρες τρύπες και σκουληκότρυπες σε ένα παράλληλο σύμπαν! Ο ΔΙΑΣ, ΤΟ ΣΟΪ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΤΡΕΛΟΠΑΡΕΑ - 5. Μέσα από μαύρες τρύπες και σκουληκότρυπες σε ένα παράλληλο σύμπαν! Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 11, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.