Η συνταγή της ευτυχίας σε επτά ημέρες


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Η συνταγή της ευτυχίας σε επτά ημέρες

Συγγραφέας: Στέλλα Σιδεράτου

Ευτυχία...
Λέξη σύνθετη...
Προερχόμενη από το πάντρεμα του ''ευ'' καί της λέξης ''τύχη'' (από το ρήμα ''τυγχάνω'').
Ευτυχία...
Μία λέξη ταυτόσημη με όλα τα θετικά συναισθήματα που γεννιούνται στην ψυχή του κάθε ανθρώπου.
Ευτυχία..
Μία λέξη της οποίας η ουσία υπερβαίνει τον απλό ορισμό της.
Ευτυχία...
Χιλιοτραγουδισμένη...
Διαχρονικά ποθητή καί ζητούμενη από όλους κι όλες.
Πηγή έμπνευσης δημιουργών...
Πυξίδα ζωής...
Καί πολλά ακόμη θα μπορούσαν να ταυτιστούν με την έννοια της ευτυχίας. Μα το κυριότερο ερώτημα είναι το πως μπορεί κάποιος/α να την κατακτήσει καί αν εντέλει,υπάρχει αυτή η συνταγή που πρέπει να ακολουθηθεί κατά γράμμα ώστε να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν ξέρω τι μπορεί να εκπέμπει,υποσυνείδητα,ο εσωτερικός μου εαυτός στο σύμπαν,μα δεν θεωρώ τυχαίο το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα φτάνουν στα χέρια μου βιβλία με θεματική το ευ ζην,την αυτοβελτίωση καί την προσωπική ανάπτυξη καί ψυχολογία,δίνοντάς μου απαντήσεις σε θέματα που μπορεί να με απασχολούν. Διάβασα,λοιπόν,καί σας παρουσιάζω το βιβλίο της συγγραφέως Στέλλας Σιδεράτου,με τίτλο ''Η συνταγή της ευτυχίας σε επτά ημέρες".

Περιγραφή:

Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να σου προσφέρει ιδέες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στην καθημερινότητά σου και στον ελεύθερό σου χρόνο. Θα σε βοηθήσει να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου και να αυξηθεί η αυτοεκτίμηση και η αυταξία σου. Θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις και να αλλάξεις την καθημερινότητά σου δίνοντας λύσεις απλές και λιτές. Γιατί στην απλότητα κρύβεται η ευτυχία! Θα σου δοθούν πληροφορίες σχετικά με τη διατροφική αξία διαφόρων τροφίμων. Επίσης, τα επιτεύγματα σπουδαίων ανθρώπων θα σε βοηθήσουν να ευοδώσεις και τους δικούς σου στόχους. Θα διαπιστώσεις πως το νούμερο επτά δεν είναι ένα τυχαίο νούμερο. Θα αποκρυπτογραφήσεις τη συνταγή της ευτυχίας μέσα από τον κώδικα ΜΟΡΣ. Αυτή θα είναι και η μοναδική δυσκολία που θα αντιμετωπίσεις στη ζωή σου. Αν πάλι δεν τα καταφέρεις, θα σου δοθεί η ευκαιρία μέσα από παιχνίδι να βρεις το κλειδί της ευτυχίας. Γιατί στη ζωή ακόμη κι αν πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς. Ξεκίνα να ζεις!

Ένα από τα θετικά του βιβλίου,ίσως καί ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το βρήκα αρεστό,είναι το γεγονός πως η συγγραφέας δεν το παίζει παντογνώστρια καί ούτε προσπαθεί να μας επιβάλλει τις σκέψεις της. Αντίθετα,χάρη στις γνώσεις της καί με ενδελεχή έρευνα βασισμένη σε πλούσια βιβλιογραφία,μας προσφέρει ένα καλαίσθητο καί ευνόητο βιβλίο που μπορεί να μας φανεί χρήσιμο καί βοηθητικό. Ο λόγος της συγγραφέως είναι καθαρός καί οικείος που μας κάνει να θέλουμε να διαβάσουμε το βιβλίο καί να ακούσουμε το τι θέλει να μας πει. Θα το χαρακτήριζα ρεαλιστικό καί περισσότερο συμβουλευτικό,αποδεικνύοντάς μας πως η ευτυχία δεν χρειάζεται κόπο,μα τρόπο να επιτευχθεί. Μα πάνω απ'όλα,μας διδάσκει πως η ευτυχία δεν βρίσκεται στα πολλά,μα στα λίγα καί καλά. Ακόμη καί σε αυτά που δείχνουν απλά.
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.




Η συνταγή της ευτυχίας σε επτά ημέρες Η συνταγή της ευτυχίας σε επτά ημέρες Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 11, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.