Ο μύθος του βασιλιά Ερυσίχθονα


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Ο μύθος του βασιλιά Ερυσίχθονα

Συγγραφέας: Μαρία Κούρση

Προλογίζει: Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου - Καμηλάκη

Εικονογράφηση: Μιχάλης Κουντούρης

Από μικρή αγαπούσα τους μύθους. Μεγαλώνοντας έμαθα να τους εκτιμώ ακόμα παραπάνω,διότι πέρα από το ψυχαγωγικό κομμάτι,μας διδάσκουν σημαντικά πράγματα για την καθημερινότητά μας. Άν το καλοσκεφτούμε,υπάρχει ένα κομμάτι αλήθειας μέσα σε αυτούς,που χάρη στην φαντασία διογκώνεται καί αποκτά άλλες διαστάσεις που το καθιστούν θελκτικό σε όλους κι όλες εμάς. Μάλιστα πολλοί/ες συγγραφείς,ανάμεσά τους καί η Μαρία Κούρση,επιλέγουν να τους εντάξουν μέσα στις ιστορίες των βιβλίων τους,που είτε απευθύνονται σε παιδιά,είτε σε ενήλικες. Όχι,μην σας φαίνεται περίεργο όλο αυτό. Αντιθέτως πρέπει να το δείτε από την άποψη του πόσα πολλά ζητήματα που απασχολούν διαχρονικά τους ανθρώπους,πραγματεύονται αυτοί οι μύθοι.

Η συγγραφέας Μαρία Κούρση,μέσα απ΄το νέο της παιδικό βιβλίο (το πρώτο της σειράς ''Φωνή της Γης''),με τίτλο ''Ο μύθος του βασιλιά Ερυσίχθονα",έχοντας ως αφετηρία τον εν λόγω μύθο κι έχοντας ως παράδειγμα τον μυθικό βασιλιά Ερυσίχθονα,θα μιλήσει στα μικρά παιδιά για το πόσο άπληστοι καί αχόρταγοι είναι οι σημερινοί άνθρωποι,δίχως να υπολογίζουν τις αρνητικές συνέπειες όλων αυτών των επιβλαβών πράξεων για το περιβάλλον,όπως είναι η κλιματική αλλαγή κι ο κίνδυνος της ολικής οικολογικής καταστροφής. Σκοπός της να διδάξει την ομορφιά καί αξία της φύσης,σε συνδυασμό με την προστασία αυτής από όλους τους ανθρώπους.

Περιγραφή:

Το βιβλίο αυτό χωρίζεται σε τρία μέρη. Η Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη, έδωσε το όνομα στη σειρά, ανέδειξε τη σημασία του μύθου για παιδιά και έγραψε τον Πρόλογο που απευθύνεται σε γονείς και δασκάλους, η Μαρία Κούρση διηγήθηκε τον Μύθο, ο οποίος βασίζεται στον Ύμνο στη Δήμητρα του ποιητή Καλλίμαχου και έγραψε επίσης ένα κατατοπιστικό Γλωσσάρι με χρήσιμες πληροφορίες για παιδιά και μεγάλους, Ο Μιχάλης Κουντούρης στόλισε με τα σκίτσα του τον Πρόλογο και ζωγράφισε όλη την ιστορία του ήρωα με δυνατές εικόνες που χαρίζουν στο βιβλίο ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Εν κατακλείδι,μιλάμε για ένα πολύ καλό βιβλίο στο σύνολό του,που το χαρακτηρίζει ο ευνόητος κι εύστοχος λόγος της συγγραφέως,η εξαιρετική εικονογράφηση,τα σημαντικά μηνύματα προς το αναγνωστικό κοινό,ενώ ταυτόχρονα,μπορεί να θεωρηθεί ως ένα χρήσιμο ''εργαλείο'' τόσο στα χέρια των γονέων,όσο καί των εκπαιδευτικών. Αναζητήστε το!
Καλή ανάγνωση!

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών.

Κυκλοφορεί από την Εκδοτική Αθηνών.

Ο μύθος του βασιλιά Ερυσίχθονα Ο μύθος του βασιλιά Ερυσίχθονα Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.