ΙΧΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

"Όταν η συγκυρία μετατρέπει την υποψία σε βεβαιότητα,τότε τα ένοχα μυστικά αποκαλύπτονται...'' 

Αυτή η φράση κοσμεί το νέο μυθιστόρημα της συγγραφέως Μάγιας Γεωργαντοπούλου-Φιλιππίδη,με τίτλο ''Ίχνη καί αποκαλύψεις'',που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Άνεμος εκδοτική καί είναι ένα από τα βιβλία που χάρηκα που διάβασα. Βλέπετε,η προηγούμενη αρκετά καλή μου αναγνωστική εμπειρία σχετικά με έργο της συγγραφέως με έκανε να ανυπομονώ για το επόμενο καί να που έφτασε η σωστή στιγμή. Τόσο ο τρόπος που αναδεικνύει διάφορα κοινωνικά καί μη ζητήματα μέσα από τις ιστορίες των βιβλίων της,όσο καί η επιλογή των τίτλων με ιντριγκάρουν ως αναγνώστρια καί μου δείχνουν τον δρόμο για μία άλλη οπτική που μπορεί να μην είχα σκεφτεί έως τώρα. Κι όλο αυτό,όχι μόνο κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μου για την ανάγνωση βιβλίων,μα προσφέρει έναν αέρα αναζωογόνησης στην οπτική με την οποία αντιμετωπίζω τα βιβλία. Αλλά ας περάσω στις σκέψεις μου για το παρόν βιβλίο.

Τίτλος: Ίχνη και αποκαλύψεις
Καί έρχομαι να προσθέσω....
Ίχνη...
... που αφήνουμε πίσω μας...
... που δεν μπορούμε να κρύψουμε..
... που οδηγούν σε αποκαλύψεις...
Αποκαλύψεις...
... που ταράσσουν τα φαινομενικά γαλήνια νερά...
... καλά κρυμμένων κι ένοχων μυστικών...
... με ολέθριες συνέπειες,ή,καί όχι...

Περιγραφή:

Η Μερσέντες, μια πολύ επιτυχημένη σχεδιάστρια μόδας στη Βαρκελώνη, σύζυγος του βαθύπλουτου αντικέρ Χαβιέρ, βρίσκεται δολοφονημένη. Χιλιόμετρα μακριά στην Αθήνα, η γοητευτική δικηγόρος Μυρτώ αφήνει τον έρωτά της για τον καταξιωμένο ζωγράφο Ιάσονα να την παρασύρει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Η συνάντηση των δύο αυτών ανυπότακτων φύσεων, του Χαβιέρ και της Μυρτώς, σε ένα απομακρυσμένο νησί του ανατολικού Αιγαίου, η εμφάνιση της δαιμόνιας συγγραφέως Κλερ, του ισπανού ντετέκτιβ Κάρλος και άλλων εμπλεκομένων προσώπων θα δρομολογήσουν καταιγιστικές εξελίξεις. Ίχνη και αποκαλύψεις έρχονται στο φως σε ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα, μια περιπλάνηση σε μαγευτικούς τόπους, όπου δυνατά συναισθήματα, μαζί με το παιχνίδι της Μοίρας, μάς οδηγούν στα μύχια της ψυχής των ηρώων.

Άραγε,ζώντας μέσα στα καθορισμένα καί ασφαλή πλαίσια ζούμε με τον τρόπο που αληθινά επιθυμούμε; 
Μήπως,δοκιμάζοντας τα όριά μας,βγαίνοντας έξω από την ζώνη ασφαλείας μας καί παίρνοντας ρίσκα να διαπιστώναμε πως ζούσαμε μία συμβατική ζωή καί θέλουμε κάτι άλλο τελικά; 
Υπάρχει,άραγε,η ιδανική ισορροπία ανάμεσα στα ''θέλω'' καί στα ''πρέπει'';
 Ή ακολουθώντας τον έναν,ή,τον άλλον δρόμο,οι συνέπειες δεν θα είναι οι επιθυμητές; 
Άραγε,αξίζει να ζούμε εκτός ορίων; 

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που γεννήθηκαν στο μυαλό μου ερχόμενη σε επαφή με τα πρόσωπα του βιβλίου καί τις προσωπικές τους ιστορίες. Πρόσωπα πλασμένα από την πένα της συγγραφέως με μία δόση υπερβολής καί συνάμα αληθοφάνειας στα πλαίσια της μυθοπλασίας που σε κάνουν να μπεις στην διαδικασία να σκεφτείς το τι θα έκανες εσύ,αν βρισκόσουν στην θέση τους. Θα έκανες τις ίδιες επιλογές γνωρίζοντας εξ αρχής το αποτέλεσμα,ή,θα έπαιρνες το ρίσκο;

Γεμάτο ανατροπές,σύγχρονο λόγο καί διαρκή εξέλιξη της ιστορίας,αλλά καί των προσώπων που πρωταγωνιστούν μέσα σε αυτό,το βιβλίο είναι καλογραμμένο,ενδιαφέρον καί διαβάζεται άκοπα θέτωντας τους σωστούς προβληματισμούς. Αναζητήστε το!
Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΓΙΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΝΕΜΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ












ΙΧΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΙΧΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 13, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.