Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ Εξηγήσεις που αλλάζουν τον κόσμο


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ Εξηγήσεις που αλλάζουν τον κόσμο 

Συγγραφέας: David Deutsch

Μετάφραση: Ροζαλί Σινοπούλου

Τίτλος πρωτοτύπου: The Beginning of Infinity: Explanations That Transform the World

Περιγραφή:

Σε αυτό το εμβριθές και καινοτόμο βιβλίο, ο David Deutsch εξερευνά την απώτερη εμβέλεια της σημερινής μας κατανόησης για τα πράγματα, επιστρατεύοντας το Ξενοδοχείο το Άπειρον, τους σουπερνόβα αστέρες και τη φύση του οπτιμισμού, προκειμένου να ενσταλάξει σε όλους μας τον θαυμασμό για όσα έχουμε πετύχει-και τη γνώση ότι αυτή είναι μόνο η αρχή της άπειρης δυνατότητας της ανθρωπότητας.
O David Deutsch υποστηρίζει ότι οι εξηγήσεις είναι θεμελιώδους σημασίας για την κατανόηση του σύμπαντος, και η βελτίωση αυτών αποτελεί τη βάση για την επιτυχημένη ανθρώπινη δραστηριότητα. Ο συγγραφέας μας παίρνει μαζί του σ’ ένα ταξίδι στους χώρους της επιστήμης, της ιστορία του πολιτισμού, της τέχνη, των ηθικών αξιών και της πολιτικής. Με άλλα λόγια, μας ξεναγεί σ’ ένα ταξίδι στο «όλο» του δημιουργικού ανθρώπινου φαντασιακού που συνιστά αυτό που λέμε κουλτούρα και πολιτισμό. Ο Deutsch ιχνηλατεί το πώς δημιουργούμε νέες «καλές» εξηγήσεις και το πώς απορρίπτουμε τις «κακές». Έτσι αναδεικνύει τις συνθήκες εκείνες που αποτελούν προϋπόθεση για να επιτυγχάνεται πρόοδος. Γραμμένο με τρόπο γλαφυρό και εύληπτο για τον μέσο αναγνώστη, το βιβλίο διερευνά τις βαθιές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των νόμων της φύσης, της ανθρώπινης κατάστασης, αυτού που αποκαλούμε γνώση και τις δυνατότητες για πρόοδο.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΕΚΠΑ.
Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ Εξηγήσεις που αλλάζουν τον κόσμο Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ Εξηγήσεις που αλλάζουν τον κόσμο Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 15, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.