Αντινομίες τριών εποχών


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Αντινομίες τριών εποχών

Συγγραφέας: Θανάσης Λιακόπουλος

Όλοι κι όλες στεκόμαστε μπροστά στον καθρέπτη καί κοιτάμε τους εαυτούς μας. 
Μα πόσοι/ες βλέπουμε ουσιαστικά καί βαθειά την αλήθεια του εαυτού μας καί όλων όσων συμβαίνουν γύρω μας; 
Θα είμαστε ποτέ τόσο θαρραλέοι/ες ώστε να δούμε την πραγματικότητα κατάματα,ή,θα οπισθοχωρήσουμε άτακτα σαν άλλοι ρίψασπεις,φοβούμενοι/ες ό,τι η αλήθεια προασπίζεται; 
Ο συγγραφέας Θανάσης Λιακόπουλος μέσα από το νέο του βιβλίο,με τίτλο ''Αντινομίες τριών εποχών",που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Λέμβος,θα προσπαθήσει να μας φέρει ενάντια,-καί μη-,προς τον εαυτό μας. 
Το παρόν βιβλίο αποτελείται από 17 αυτοτελείς καί άρτιες από άποψη δομής καί περιεχομένου ιστορίες που μας βοηθούν να δούμε γνωστές,ίσως καί αθέατες,πλευρές του εαυτού μας,που ενώ υπάρχουν εκεί,εμείς είτε επιλέγουμε να τις αγνοήσουμε επιδεικτικά,είτε δεν θέλουμε να πιστέψουμε στην ύπαρξή τους. 
Ο συγγραφέας δεν μας χαρίζεται,αλλά με εύστοχο,καυστικό (κατά τόπους ''μαύρο'') χιούμορ καί έναν λόγο διαπεραστικά ειλικρινή καί ακατάπαυστο μας προσφέρει ένα βιβλίο ευνόητο καί καλογραμμένο. Ναι,μπορεί να μην μου ήταν το ίδιο αρεστές όλες οι ιστορίες στο σύνολό τους,μα αυτό δεν συνεπάγεται πως μιλάμε για ένα βιβλίο αδιάφορο. Αντιθέτως,θα το χαρακτήριζα ως ιδιαίτερο καί με τον ίδιο τρόπο σας προτρέπω να το αντιμετωπίσετε κι εσείς.

Περιγραφή:

Δεκαεπτά διηγήματα, δεκαεπτά ιστορίες εστιασμένες πάνω στον Άνθρωπο, γραμμένες με ρεαλισμό και μια βαθιά, πολύ καλά κρυμμένη, τρυφερότητα μέσα τους, που σου κόβει την ανάσα όταν την ανακαλύψεις. Χωρισμένες σε τρεις ενότητες που οι τίτλοι τους περιπλέκονται παράλογα, χαοτικά. Ξεκινώντας από μια Ελάχιστη Τριλογία βίας της «μακρινής» Αμερικής, εστιάζοντας ακολούθως στον Αθηναϊκό Μικρόκοσμο και τις περιπέτειές του και ολοκληρώνοντας, τέλος, μέσα από σταθμούς Αντινομιών πανανθρώπινων. Τρεις διαφορετικές εποχές ζωής, κουλτούρας, αντίληψης πραγμάτων, συνθηκών, σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει. Πόσο όμως στην ουσία τους είναι διαφορετικές και έρχονται σε αντιπαράθεση;

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λέμβος.



Αντινομίες τριών εποχών Αντινομίες τριών εποχών Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 09, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.