ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΕΔΟΥΑΡΔ ΝΤΑΛΜΑΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ


ΕΔΟΥΑΡΔ ΝΤΑΛΜΑΟΥ

 

ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

που άλλαξαν τον κόσμο

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

 

Ανέκαθεν, το να γνωρίζεις πού υπάρχει νερό ή καρποφόρα δέντρα ή κάποιο ασφαλές κρησφύγετο μπορούσε να αποδειχθεί κρίσμο για τη ζωή ή τον θάνατο. Καμιά κοινωνία δεν κατάφερε να επιβιώσει ή να αναπτυχθεί χωρίς κάποιον χάρτη, έστω και νοερό, του περιβάλλοντός της. Και η αποτύπωση αυτού του νοερού χάρτη με σημάδια έδωσε την ώθηση για τη γέννηση της χαρτογραφίας.

Ο Εδουάρδ Νταλμάου επιχειρεί να καταγράψει με τεκμήρια τις απαρχές της χαρτογραφίας, ακολουθώντας την πορεία των πρωτοπόρων της, που η σκέψη τους δια μόρφωσε τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Μέσα από αυτή την αφήγηση, την οποία συμπληρώνουν ποικίλα παραδείγματα που εντυπωσιάζουν για την παλαιότητα, τη σπανιότητα και τον πλούτο τους –πολυνησιακοί πλοηγικοί χάρτες, βαβυλωνιακές πινακίδες, διαδρομές χαραγμένες στην πέτρα–, το βιβλίο Οι χάρτες που άλλαξαν τον κόσμο μάς προσφέρει μια μοναδική δυνατότητα να αποκρυπτογραφήσουμε τους μυστικούς και πιο μυστηριώδεις χάρτες της Γης.
Επομένως, το βιβλίο που κρατά στα χέρια του ο αναγνώστης είναι ένα κομμάτι ιστορίας που αποκαλύπτει πώς τέθηκαν, κόκκο τον κόκκο, πέτρα την πέτρα, τα θεμέλια του πολιτισμού μας.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Εδουάρδ Νταλμάου σπούδασε γεωγραφία και εναέρια φωτογραφία στην Αεροπορική Στρατιωτική Σχολή Κουάτρο Βιέντος στη Μαδρίτη και έκανε την πρακτική του στη μοίρα υδροπλάνων της Υπηρεσίας Αεροδιάσωσης (SAR), στην Πογιένσα της Μαγιόρκα. Είναι συντονιστής και σχεδιαστής χαρτογράφος στο Instituto Cartográfico Latino (το οποίο δημιούργησε ο δάσκαλός του, ο καταξιωμένος καθηγητής Ιστορίας Ζάουμε Βισένς ι Βίβες) και ιδρυτής του πρώτου ιδιωτικού χαρτογραφικού εργαστηρίου στη Βαρκελώνη. Επίσης, είναι συνεργάτης σε σημαντικούς εκδοτικούς οίκους και έντυπα μέσα, όπως οι Planeta Grandes Publicaciones, RBA, National Geografic, Nauta (όπου σχεδίασε μονογραφικούς άτλαντες για χώρες της Λατινικής Αμερικής), Edicions 62, Gran Enciclopèdia Catalana, Descobrir Catalunya, Encoclopedia Larousse και George Philip & Son, μεταξύ άλλων, και δίνει τακτικά διαλέξεις σε εκπαιδευτικά κέντρα. Συμμετείχε, στην πρώτη περίοδο της σταδιοδρομίας του, στο βραβευμένο ραδιοφωνικό πρόγραμμα Els viatgers de la Gran Anacoda, μαζί με τον δημοσιογράφο Τόνι Αρμπονές, στο Catalunya Ràdio.


ΚΛΙΚ εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες

ISBN: 978-618-215-090-0

Τιμή: 15,37 με ΦΠΑ

Σελίδες: 200  Από τo επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΕΔΟΥΑΡΔ ΝΤΑΛΜΑΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΕΔΟΥΑΡΔ ΝΤΑΛΜΑΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ Reviewed by Dominica on Μαρτίου 10, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.