Δελτίο Τύπου-"Οι Επισκέπτες"-Πέτρος Ευαγγελόπουλος-Εκδόσεις Ελκυστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Οι Επισκέπτες" του συγγραφέα μας Πέτρου Ευαγγελόπουλου!

 

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Οι Επισκέπτες είναι δεκάδες. Αλλά μπορεί και μόνον ένας. Οι ιστορίες με αυτούς, πολλές. Αλλά τελικά, μία. Όντα παράξενα, δυνάμεις απόκοσμες, σκληρές, μεγαλύτερες της ανθρώπινης, μας επιτίθενται. Ή μήπως μας επιτίθεται ο ίδιος ο εαυτός μας;

Σε δύο επίπεδα διαρκώς, το προφανές και το εσωτερικό, της δράσης αλλά και της εμβάθυνσης στα γεγονότα, οι ήρωες άλλοτε τρέχουν για να σωθούν κι άλλοτε παραμένουν στη θέση τους και μάχονται με κινδύνους που δεν κατανοούν.

1. Στη μεγάλη νουβέλα «Οι Επισκέπτες», ο δύστυχος Θωμάς δέχεται την εισβολή στο σπίτι του μιας παράξενης ζητιάνας και του μικρού αγοριού της. Τι θέλουν τελικά από αυτόν; Πρόκειται να χάσει μόνον ένα όμορφο Σάββατο εξαιτίας τους; Ή και ολόκληρη τη ζωή του;

2. Στη νουβέλα «Η Έβδομη Ημέρα», ένα δυστυχισμένο κορίτσι αποτελεί το αντικείμενο χλευασμού όλης της κοινωνίας. Νομίζουν πως είναι ανόητη, προβληματική. Επειδή δε γνωρίζουν για το σκοτάδι που κρύβεται στο υπόγειο του σπιτιού της…

3. Στο διήγημα «Βόρειο Σέλας», ο δυναμικός πρωταγωνιστής θα γνωρίσει την πλήρη συντριβή, όταν ένα αλλόκοτο ουράνιο φαινόμενο και κάποιο παλιό βιβλίο εισέλθουν απρόσκλητα στη ζωή του.

4. «Δωμάτιο»: Ένας τόπος άσπιλος και αιώνιος, από τον οποίο κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει…

5. Στο τελευταίο «Τηλεφώνημα» με την αρραβωνιαστικιά του ο Λουκάς θα έρθει αντιμέτωπος με κάτι άγνωστο και τρομερό.

Πέντε ιστορίες απέραντου σκότους, με ένα γλυκό φως να τρεμολάμπει στο βάθος. Θα φτάσουν οι ήρωες ποτέ σε αυτό; Εμείς θα φτάσουμε στο δικό μας;

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ο Πέτρος Ευαγγελόπουλος γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή ήταν κάτι που συνέβη αναπάντεχα, και σίγουρα όχι σε μια μέρα.

Στην αρχή ήταν οι εκθέσεις του σχολείου. Κάπως τα κατάφερε βέβαια σε αυτές, όμως κανείς έρωτας δεν αναπτύχθηκε ποτέ μεταξύ τους.

Στη συνέχεια ήρθε η ποίηση. Την τελευταία δεκαετία του εικοστού αιώνα. Κάποια ποιήματα, άλλα σύντομα, άλλα εκτενή, που πάντα θα αγαπά και θα θυμάται. Τα οποία εγκατέλειψε, έπειτα από μια σοφή συμβουλή, ώστε να αφιερωθεί στον πεζό λόγο. (Η ποίηση ωστόσο θα επανέλθει στη ζωή του τα τελευταία χρόνια, πιο ώριμη από ποτέ, για χάρη ακριβώς των πεζών κειμένων του.)

Ακολούθησαν δύο και πλέον δεκαετίες σοβαρής πάλης με τη συγγραφή, και αρκετές χιλιάδες σελίδες κειμένων, που αγάπησαν πολλοί από όσους τα διάβασαν. Τα περισσότερα παραμένουν δυστυχώς ακόμη ανέκδοτα. Ευτυχώς όμως, κάποια βρήκαν τον δρόμο τους για το τυπογραφείο.

Το 2011 συμμετέχει με ένα διήγημά του στη συλλογή του Φανταστικού, με τίτλο «Ακροβάτες δύο κόσμων». Το ογκώδες μυθιστόρημα μυστηρίου «Περίπτερο» κυκλοφορεί τον Μάιο του 2012. Το 2018 εκδίδονται τα «Παράξενα Πλάσματα», με την εξίσου παράξενη μορφή: βιβλίο και ξεχωριστά 15 Επιστολές! Το 2021 αφήνεται ελεύθερος «Ο Κατηραμένος Όφις» από τις Εκδόσεις Ελκυστής.

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί την πρώτη του συλλογή ιστοριών.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Συλλογή διηγημάτων

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 394

Διαστάσεις: 14x21 cm

ISBN: 978-618-210-106-3

Τιμή: 16,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2023

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "
Οι Επισκέπτες" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

 

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.SBookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/oi-episkeptes/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής (Πέτρου Λεβαντή 25, Καλαμαριά) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

 

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!


   Από τo επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!






Δελτίο Τύπου-"Οι Επισκέπτες"-Πέτρος Ευαγγελόπουλος-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Οι Επισκέπτες"-Πέτρος Ευαγγελόπουλος-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Μαΐου 30, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.