Στην Αλβανία του Ενβέρ Χότζα


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Στην Αλβανία του Ενβέρ Χότζα

Συγγραφέας: Μαρίνα Λυκούδη

Περιγραφή:

Αλβανία 1978. Η γειτονική μας χώρα βιώνει την πιο στυγνή δικτατορία στην ιστορία της. Πώς ήταν η ζωή επί Χότζα; Ποιοι περιορισμοί υπήρχαν; Πώς ήταν να βιώνεις ένα καθεστώς συνεχούς προπαγάνδας και φόβου; Τι μαρτυρούσαν τα σφιγμένα πρόσωπα των πολιτών; Και πώς ήταν η ζωή εκεί για τους ξένους επισκέπτες;

Η Μαρίνα Λυκούδη μάς μεταφέρει στη Γη των Αετών, στη Σκιπερία, στη γνωστή σε εμάς Αλβανία, καταγράφοντας την εμπειρία της από την παραμονή της εκεί, όταν ακολούθησε τον σύζυγό της που υπηρετούσε ως Γραμματέας της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα.

Οι μύθοι, οι θρύλοι, τα μνημεία της αλβανικής επαρχίας, η σκληρή καθημερινότητα των ντόπιων και ο αδιάκοπος αγώνας για δουλειά και επιβίωση, οι συνήθειες του λαού, η μυστική αστυνομία, οι επιταγές του κόμματος, η θέση της χώρας στον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη, η αντιμετώπιση των ξένων.

Μια χειμαρρώδης μαρτυρία που ακροβατεί ανάμεσα στο προσωπικό βίωμα και την ιστορική καταγραφή, που καταφέρνει να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, καθώς τον ταξιδεύει στις άγνωστες πτυχές ενός σκληρού καθεστώτος.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

 Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Στην Αλβανία του Ενβέρ Χότζα Στην Αλβανία του Ενβέρ Χότζα Reviewed by Dominica on Ιουνίου 21, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.