ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ | «Φάρος 23» του Hugh Howey και «Μαέστρος» του R.A. Salvatore - Εκδόσεις Anubis


Οι Εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν δυο νέες κυκλοφορίες: το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας «Φάρος 23», νέο βιβλίο του Hugh Howey, συγγραφέα της συναρπαστικής τριλογίας ΕΦ «Wool», σε μετάφραση Βασίλη Αθανασιάδη και το μυθιστόρημα φαντασίας «Μαέστρος», δεύτερο βιβλίο της τριλογίας «Homecoming» του R.A. Salvatore, σε μετάφραση Γιώργου Αγγελίδη.

«Φάρος 23»

Το νέο βιβλίο του Hugh Howey, συγγραφέα της συναρπαστικής τριλογίας επιστημονικής φαντασίας «Wool», στην οποία βασίζεται η σειρά «Silo».


Ένας μοναχικός ήρωας αντιμέτωπος με μια τρομακτική απειλή.


Για αιώνες, φαροφύλακες -άντρες και γυναίκες- εξασφάλιζαν την ασφαλή διέλευση των πλοίων στις θάλασσες του κόσμου. Ήταν μια μοναχική εργασία χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, τουλάχιστον τον περισσότερο καιρό. Μέχρι κάτι να πάει στραβά. Μέχρι ένα πλοίο να κινδυνεύσει…


Στον 23ο αιώνα, «φαροφύλακες» εργάζονται ασταμάτητα για την αποφυγή ναυαγίων στο διάστημα, σε ένα δίκτυο φάρων όπου τα πλοία ταξιδεύουν στο Γαλαξία μας με ταχύτητα εικοσαπλάσια του φωτός. Αυτοί οι φάροι δε χαλούν ποτέ. Δεν αποτυγχάνουν ποτέ. Τουλάχιστον, υποτίθεται ότι έτσι γίνεται…


Ένας πρώην πιλότος, παρασημοφορημένος ήρωας του πεζικού στον πόλεμο εναντίον των εξωγήινων Ρυφ, τοποθετείται χειριστής του Φάρου 23 στο εξώτερο διάστημα. Όμως ο πόλεμος τον ακολουθεί. Οι δύο αντιμαχόμενοι στόλοι ετοιμάζονται για την τελική σύγκρουση και οι αποφασιστικές κινήσεις του θα καθορίσουν τη μοίρα του κόσμου.


Στο «Φάρος 23», ο Hugh Howey ξετυλίγει την ιστορία ενός μοναχικού ήρωα που μάχεται ενάντια στο σκοτάδι του διαστήματος. Ένταση και αγωνία συνδυάζονται αριστοτεχνικά με δράση και μάχες με εξωγήινους στην αιώνια πάλη των πλασμάτων για επιβίωση.


Το βιβλίο ενέπνευσε την πολυαναμενόμενη ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του AMC, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Lena Headey («Game of Thrones») και Stephan James («If Beale Street Could Talk»).


«Μαέστρος»Το δεύτερο βιβλίο της νέας τριλογίας του R.A. Salvatore, με τίτλο «Homecoming».


Ο Ντριτζτ Ντο Έρντεν, ο πιο διάσημος ήρωας των Forgotten Realms, παίρνει τον επικίνδυνο δρόμο της επιστροφής στο σπίτι. Δεν κατευθύνεται όμως στη Μίθριλ Χολ ούτε στην Κοιλάδα των Παγωμένων Ανέμων. Τα βήματά του τον οδηγούν στη Μεντζομπεράντζαν… Κάτι τρομερό παραμονεύει στην Πόλη των Αραχνών, αφήνοντας στο πέρασμά του μόνο θάνατο και καταστροφή.


Και ενώ το βασίλειο των ντρόου κινδυνεύει, το Γκόντλγκριμ έρχεται αντιμέτωπο με μια ανείπωτη απειλή. Η αρχέγονη της φωτιάς ελλοχεύει στα έγκατά του, ενώ η Κάτιμπρι, ο Γκρομφ και οι πιο ισχυροί μάγοι των Λησμονημένων Βασιλείων αναζητούν τρόπους για να κρατήσουν το θηρίο υπό έλεγχο.


Εκείνος όμως που κινεί τα νήματα, ενορχηστρώνει συμμαχίες και χειραγωγεί παλιούς εχθρούς και νέους φίλους είναι ο πανούργος και πολυμήχανος Τζάρλαξλ. Άραγε γνωρίζει πόσο επικίνδυνη είναι η καινούργια κατάσταση; Η Πόλη των Αραχνών μπορεί να έχει ήδη πέσει στα χέρια των δαιμόνων και του μοχθηρού πρίγκιπά τους. Μπορεί κανείς να επαναπαυτεί ότι οι δαίμονες θα σταματήσουν εκεί;


Ο «Μαέστρος» αποτελεί το δεύτερο βιβλίο της νέας τριλογίας του R.A. Salvatore, με τίτλο «Homecoming», και 32ο βιβλίο της σειράς «The Legend of Drizzt», με πρωταγωνιστή τον διάσημο drow ranger Ντριτζτ Ντο Έρντεν. Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφόρησε πρόσφατα το πρώτο βιβλίο της τριλογίας με τίτλο «Αρχιμάγος», ενώ το φινάλε με τίτλο «Ήρωας» θα κυκλοφορήσει το 2024.ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ | «Φάρος 23» του Hugh Howey και «Μαέστρος» του R.A. Salvatore - Εκδόσεις Anubis ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ | «Φάρος 23» του Hugh Howey και «Μαέστρος» του R.A. Salvatore - Εκδόσεις Anubis Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.