Δελτίο τύπου-"Αχαρτογράφητος ουρανός. Έτος πανδημίας 2020 μ.Χ."-Αργύρης Μαρνέρος-Εκδόσεις Ελκυστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Αχαρτογράφητος ουρανός. Έτος πανδημίας 2020 μ.Χ." του συγγραφέα μας Αργύρη Μαρνέρου!

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αργύρης Μαρνέρος γεννήθηκε στο Δοξάτο της Δράμας, το 1941. Τελείωσε το Γυμνάσιο του χωριού του το 1960 και την επόμενη χρονιά, σχεδόν με το πρώτο μεταναστευτικό κύμα, έφυγε για τη Δυτική Γερμανία, όπου εργάστηκε σε διάφορα εργοστάσια, ενώ το βράδυ παρακολουθούσε μαθήματα γλώσσας.

Το 1968, ξεκίνησε σπουδές Γερμανικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 1973, παράλληλα με τις σπουδές του, πήρε το δίπλωμα του ξεναγού από την τοπική Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης.

Ο χώρος του Πανεπιστημίου και οι λογοτεχνικοί κύκλοι τον έφεραν για πρώτη φορά σε μια ουσιαστική επαφή με τα ελληνικά λογοτεχνικά ρεύματα. Αποτέλεσμα αυτής της επαφής αποτέλεσε η έκδοση της πρώτης του ποιητικής συλλογής το 1972. Ωστόσο, γρήγορα κατάλαβε πως τα βιβλιοπωλεία πουλάνε μόνον αυτά που θέλουν, τα γνωστά κυκλώματα, γι’ αυτό κατέβασε τα βιβλία του στο πεζοδρόμιο, σε συναυλίες, σε μπουάτ.

Το 1977, πήρε το πτυχίο της Γερμανικής Φιλολογίας και την ίδια χρονιά κατέβηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Ξεναγών, από την οποία έλαβε το δίπλωμά του, το 1978. Από τότε, μέχρι σήμερα, ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως ξεναγός.

Όπως και στη Θεσσαλονίκη, έτσι και στην Αθήνα, κατέβασε τα βιβλία του στα Προπύλαια, στο Μοναστηράκι, σε μπουάτ, σε συναυλίες.

Έχει εκδώσει ατομικές ποιητικές συλλογές, συμμετείχε σε ποιητικές ανθολογίες, συνεργάστηκε με περιοδικά και εφημερίδες. Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί.

Παράλληλα, ασχολείται εδώ και σαράντα χρόνια με το κολλάζ. Η εικονογράφηση του παρόντος βιβλίου έγινε με έργα δικά του.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Ποίηση

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 128

Διαστάσεις: 14x21 cm

ISBN: 978-618-210-146-9

Τιμή: 11,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2023

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "
Αχαρτογράφητος ουρανός. Έτος πανδημίας 2020 μ.Χ." θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

 

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.SBookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/ahartografitos-ouranos/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής (Πέτρου Λεβαντή 25, Καλαμαριά) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

 

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!
Δελτίο τύπου-"Αχαρτογράφητος ουρανός. Έτος πανδημίας 2020 μ.Χ."-Αργύρης Μαρνέρος-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο τύπου-"Αχαρτογράφητος ουρανός. Έτος πανδημίας 2020 μ.Χ."-Αργύρης Μαρνέρος-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 31, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.