Τολμάς να το ανοίξεις; 👻



Bιβλία με στοιχειωμένα σπίτια, ξενοδοχεία ή χωριά
σε προκαλούν να τα διαβάσεις.


Τολμάς;

 

Προσοχή! Αν δεν σου αρέσει το μυρμήγκιασμα στη βάση του αυχένα, το ρίγος στη ραχοκοκαλιά ή έστω η ιδέα μιας ταινίας τρόμου, δεν θα βρεις αυτό που ψάχνεις σε κανένα από τα βιβλία που συγκεντρώσαμε παρακάτω με αφορμή το Halloween.
Mexican Gothic
Silvia Moreno-Garcia
Πόσα μυστικά μπορεί να κρύβει ένα πανέμορφο παλιό αρχοντικό;

Όταν η Νοεμί παίρνει ένα απελπισμένο γράμμα από τη νιόπαντρη ξαδέλφη της, αποφασίζει να πάει να τη βρει στην απομακρυσμένη έπαυλη στην ύπαιθρο του Μεξικού, όπου μένει με το σύζυγό της. Μαγνητισμένη από τον τρομακτικό και, παρ’ όλα αυτά, σαγηνευτικό κόσμο του παλιού αρχοντικού, η Νοεμί δεν θα αργήσει να συνειδητοποιήσει ότι της είναι αδύνατον ν’ αφήσει αυτό το αινιγματικό σπίτι.
Aνακάλυψε περισσότερα! 🎃
Φλεγόμενα κορίτσια
C.J. Tudor

Η ζωή σε ένα μικρό χωριό είναι ήρεμη και γαλήνια, σωστά;

Από τη στιγμή που η ιερέας Τζακ Μπρουκς με την έφηβη κόρη της, τη Φλο εγκαθίσταται στο Τσάπελ Κροφτ, ένα γραφικό βρετανικό χωριό στην περιοχή του Σάσεξ, μυστήρια γεγονότα αρχίζουν να συμβαίνουν. Πτώματα ξεθάβονται, άνθρωποι που θεωρούνταν εξαφανισμένοι αποδεικνύεται ότι έχουν δολοφονηθεί και το άγνωστο σκοτεινό παρελθόν της Τζακ κινδυνεύει να αποκαλυφθεί...

Aνακάλυψε περισσότερα! 🎃
Η λάμψη
Stephen King

Είναι μια νέα δουλειά η ευκαιρία για μια νέα αρχή;

Ως χειμερινός επιστάτης στο ατμοσφαιρικό παλιό ξενοδοχείο, ο Τζακ θα έχει άφθονο χρόνο για να επανασυνδεθεί με την οικογένειά του και να συγκεντρωθεί στο γράψιμο. Ή τουλάχιστον αυτό πιστεύει. Όταν όμως έρχεται ο σκληρός χειμώνας, η ειδυλλιακή τοποθεσία αρχίζει να φαίνεται απολύτως απομονωμένη, απολύτως σατανική.

Ανακάλυψε περισσότερα! 🎃
Το κλειδί
Ruth Ware

Tι μπορεί να πάει στραβά σε μια φαινομενικά τέλεια, τεχνολογικά εξοπλισμένη βικτοριανή έπαυλη;

Η Ρόουν βρίσκει µια θέση εσωτερικής νταντάς µε απίστευτα υψηλές απολαβές, την οποία δεν µπορεί να αγνοήσει. Όταν φτάνει στη μαγευτική σκοτσέζικη κατοικία, ενθουσιάζεται, όμως εκείνο που δεν γνωρίζει είναι ότι οδεύει προς έναν εφιάλτη...

Ανακάλυψε περισσότερα! 🎃
Κόμης Vlad
Carlos Fuentes
Πού να συχνάζει ένα βαμπίρ στις μέρες μας;

O Βλαντ χρειάζεται τις υπηρεσίες ενός δικηγόρου και ενός κτηματομεσίτη για να ιδρύσει το νέο του βασίλειο, και ο Ιβ Ναβάρο με τη σύζυγό του φαντάζουν ιδανικοί: Έχοντας χάσει πρόσφατα έναν γιο, είναι πολύ πιθανό να αρπάξουν την ευκαιρία να μείνει αιώνια ζωντανό το μοναδικό παιδί που τους έχει απομείνει. Αρκεί όμως αυτό;
Ανακάλυψε περισσότερα! 🎃
Σάλεμς Λοτ
Stephen King

Τι μπορεί να συμβεί όταν επιστρέφεις στο παρελθόν;

Ο Μπεν, επιτυχημένος συγγραφέας, επιστρέφει στο Σάλεμς Λοτ για να γράψει ένα μυθιστόρημα βασισμένο στα χρόνια που έζησε εκεί ως παιδί, σε μια προσπάθεια να ξορκίσει τους φόβους που τον στοιχειώνουν. Ήταν μάρτυρας ενός συμβάντος στο παλιό σπίτι στον λόφο, εκεί όπου τώρα μένει ένας άντρας που του προκαλεί μια ανεξήγητη ανησυχία. Μια ανησυχία που σύντομα θα τη διαδεχθεί ο τρόμος.

Ανακάλυψε περισσότερα! 🎃


 
Μπόγκι το ΤΕΡΑΣ
Aaron Blabey


Ένα βιβλίο γεμάτο γλυκά και… τερατάκια!

Είναι η γιορτή του Halloween, και ο Μπόγκι το παγκ έχει πάρει τους δρόμους για τα κεράσματα. Προσοχή! Μην τα τσιγκουνευτείτε, γιατί ο Μπόγκι θα θυμώσει και οι ζαβολιές του θα σας μείνουν αξέχαστες.
Ανακάλυψε περισσότερα! 🎃
Τα τερατάκια
Πρώτη μέρα στο σχολείο

Travis Nichols


Καλώς ήρθατε στο νησί των Τεράτων!

Μια νέα παιδική σειρά γεμάτη βρικόλακες, µούµιες, πλάσματα των βάλτων και µεγαλοπόδαρους υπόσχεται να χαρίσει σε μικρούς και μεγάλους λάτρεις των τεράτων και όχι μόνο απίστευτες στιγμής γέλιου. 
 
Ανακάλυψε περισσότερα! 🎃
Μαθηματικά στο στοιχειωμένο σπίτι
David Adler

Mαθηματικοί γρίφοι,  σκελετοί και αράχνες!

Ένα βιβλίο γεμάτο ανατριχιαστικές εκπλήξεις και διασκεδαστικά παιχνίδια, που θα βοηθήσει τα παιδιά από οχτώ ετών να χτίσουν μια γερή βάση στα μαθηματικά αλλά και θα ξεδιαλύνουν τις βασικές έννοιες της άλγεβρας.
Ανακάλυψε περισσότερα! 🎃


Και για το τέλος, προτείνουμε να καθίσεις αναπαυτικά και να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο ακούγοντας την ατμοσφαιρική λίστα τραγουδιών που ετοιμάσαμε.
Extra tip: Προμηθεύσου κεριά, ένα ζεστό ρόφημα και φυσικά ζαχαρωτά!

Καλές αναγνώσεις!
 
Η Oμάδα των Eκδόσεων Κλειδάριθμος



 
Τολμάς να το ανοίξεις; 👻 Τολμάς να το ανοίξεις; 👻 Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 31, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.